Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Aga2801
Leniwiec gratuluję, zuch mamuśka z Ciebie i pierwsza prawdziwa marcóweczka. Eliza śliczna i taka słodziutka.: *
Ja już po badaniach i jutro będę miała przebijany pęcherz więc pewnie Asia zamiast tortu dostanie brata na urodziny.

Oooo kurcze to my juz codziennie bedziemy drinkowac z okazji pepkowego :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

arwena89
kamillla
a w ogóle to leżąc pod ktg, na tej twardej desce tak mnie spojenie zaczęło napierdzielać ze ledwo wstałam. spytałam babkę o to, powiedziała że moze sie rozejsc. i że są specjalne pasy fixujące, które można kupić i założyc? i że nie robią cesarskiego zeby uniknąc rozejscia... bo wtedy boli i spojenie, i rana po cesarce.

dziwne to troche, bo po sn tez boli przeciez

Kamilla ja jakbym coś takiego usłyszała to juz bym do tego szpitala nie wracała. Widziałaś wczoraj na fb jaka dziewczyna pisała ze urodziła Sn dziecko i nie może się dzieckiem zająć bo ledwo nogami rusza z bólu?

właśnie czytałam, że na nogi nawet stanąć nie może, dlatego też zapytałam tą babke o to... no dziwne jest to dla mnie naprawde :/ z drugiej strony naprawde jest to najlepszy szpital w Wawie. pozatym słyszałam, ze jak sie rozejdzie spojenie to jest sie unieruchomionym przez nawet 6tygodni, wiec z dwojga zlego chyba lepiej zeby bolała rana po cesarce niż być niesprawnym? :/

Madika
Lilijka87
A czy wypychanie dziecka nie jest przypadkiem niedozwolone?

Nie wiem moja bratowa 2 dziecko 5 lat tamu tez miala wypychana mala...

a może to jest tzw lepsze zło, żeby nie doszło do niedotlenienia

Gość przyjazna

Leniwiec ciary ciary ciary po mnie łażą !! Mój poród byl bardzo podobny tyle ze ja na końcówce straciłam kontakt i nie pamiętam jak mi syna wypychali ..powiem Wam ze nie wszyscy o tym bólu zapominają, ja pamiętam doskonale a to już 16 rok. Może dlatego ze wymęczyli mnie pięć dni bólami. Dobrze ze czasy sie zmieniły :-)

Śliczna ta Twoja nagroda:-) !!

Gość przyjazna

kamillla
w tym chwycie chyba chodzi o to, że mała była już jakby u wyjscia, Leniwiec nie miał sił już zeby główkę wypchnąć...i nie mogliby nawet cesarskiego zrobić. wydaje mi się ze niekiedy pprostu muszą to zrobić... co skutkuje czzęsto połamanymi żebrami z tego co czytałam.

Tez tak myślę.

Kamila a możesz jeszcze kogo innego zapytać o poród z tym spojeniem w tym szpitalu ? Może ta babka malo poinformowana.
Pytalas o te ruchy "disco" które Cie niepokoją?

Aga to juz jutro :)

~kalae
Madika
Lilijka87
A czy wypychanie dziecka nie jest przypadkiem niedozwolone?

Nie wiem moja bratowa 2 dziecko 5 lat tamu tez miala wypychana mala...

a może to jest tzw lepsze zło, żeby nie doszło do niedotlenienia

No tak dokladnie jest. Jak dziecko nie moze przejsc i cos sie dzieje to tak robia.

Ale zeby Was pocieszyc to ona lepiej zniosla 2 porod niz pierwszy. Choc przez to wypychanie niby na gorszy wygladal...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

kamillla
arwena89
kamillla
a w ogóle to leżąc pod ktg, na tej twardej desce tak mnie spojenie zaczęło napierdzielać ze ledwo wstałam. spytałam babkę o to, powiedziała że moze sie rozejsc. i że są specjalne pasy fixujące, które można kupić i założyc? i że nie robią cesarskiego zeby uniknąc rozejscia... bo wtedy boli i spojenie, i rana po cesarce.

dziwne to troche, bo po sn tez boli przeciez

Kamilla ja jakbym coś takiego usłyszała to juz bym do tego szpitala nie wracała. Widziałaś wczoraj na fb jaka dziewczyna pisała ze urodziła Sn dziecko i nie może się dzieckiem zająć bo ledwo nogami rusza z bólu?

właśnie czytałam, że na nogi nawet stanąć nie może, dlatego też zapytałam tą babke o to... no dziwne jest to dla mnie naprawde :/ z drugiej strony naprawde jest to najlepszy szpital w Wawie. pozatym słyszałam, ze jak sie rozejdzie spojenie to jest sie unieruchomionym przez nawet 6tygodni, wiec z dwojga zlego chyba lepiej zeby bolała rana po cesarce niż być niesprawnym? :/

No właśnie mi gin tez mówiła o tym unieruchomieniu przez 6 tyg. dlatego będę miała cc. Tak samo położne wszystkie są bardzo na te objawy wyczulone. Musze się swojej podpytać czy mieli jakiś przypadek w szpitalu, może jakas sprawa w sadzie czy cos, bo inaczej nie byliby aż tak wyczuleni. Niby u mnie zwykly powiatowy szpital, ale póki co cieszę się z tego na jakich lekarzy trafiłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5ekflq3mjf.png

Aga, będe trzymać kciukalce już od dziś:D ktoś tu wykrakał że twoja córa dostanie brata zamiast tortu :D

przyjazna jutro tam jade z rana więc jak będzie inna babka to spytam. problem zzz tym szpitalem chyba polega na tym że oni naprawde stawiaja na nature, nawet chyba gdybyś się miała męczyć 2dni :D a cesarki to chyba tylko z super ważnych przzyczyn robią.

pytałam o te ruchy, ale baba stwierdziła ze to normalne.
co najdzziwniejsze jak lezalam tam wczoraj to ani drgneło, a teraz siedze i znow to czuje. denerwuje mnie to strasznie

Monika91
Łóżko zalane, wody odeszly. Skurcze nieregularne, ale sa od popoludnia. Jedziemy do szpitala. Trzymajcie kciuki

Pewnie, że trzymamy :) nadrobię następne strony, to zobaczę, czy jeszcze trzeba :D
Ciaza316

Dziewczyny to jak to jest ze przy porodzie, tzn skurczach taki bol ale nic przeciwbolowego nie chcecie? Wiem ze moze ale nie musi spowolnic to akcje ale tak cierpiec? Chce to zrozumiec:-)

Dla mnie to nie był ból nie do zniesienia. Miałam bardzo bolesne miesiączki i tego bólu nie lubię o wiele wiele bardziej, bo wtedy boli np. cały dzień i to jest totalnie bezcelowe. A ten porodowy to chwila bólu i chwila na odpoczynek, no i wiesz, że ma sens ;) Ja to tak odbieram.
Ja dziś jadę oglądać wózek, to już właściwie ostatni zakup! Mam nadzieję, że nie rozczaruje mnie stanem zużycia i się na niego zdecyduję, bo czytanie tych wszystkich opinii i szukanie na forach mnie złości bardzo.
A jutro idę do nowej pani ginekolog (nie chce mi się już jeździć do Krakowa 160 km) i mam nadzieję, że mi KTG zleci też od razu, wtedy położne robią na miejscu. Jak powie, że widać objawy porodu, to będę baaardzo zdziwiona, bo nic nie czuję.
KasiaMamusia
Izabel82
Kasia on ma 5 lat?? Ale to rocznik 2010 czy 2011 ?? Bo mój 2011 i nie wyobrażam sobie żeby miał się tego wszystkiego uczyć...

Witam,posta mi ucięło,eh
No z tych zagadnień się uczy,są to karty pracy wyrywane,mój jest rocznik 2010,we wrześniu jeszcze miały być jako przygotowywane do 1klasy pewnie stąd tyle nauki,jak uda mi się pomniejszyć zdjęcia to ci pokaże przykłady zadań

Dla mnie to szok, mój jest ten sam rocznik, też miał iść do szkoły od września, a o takich rzeczach zupełnie nie słyszałam... Tzn. o fladze Polski mieli, o Warszawie, syrence itd, ale to tak w formie zabawy, rysowania i tyle.
Netka777
Lezep pod oxytocyna. Rozwarciee tylko na opuszek:( polozna mowi ze przy dobrych wiatrach wieczorem koniec. Skurcze mam delikatne, miesiaczkowe takie. No to dluuuuga droga przed nami

No to powodzenia i dużo siły!

http://www.suwaczki.com/tickers/km5smg7ymqo35am0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ot0d95nz.png

AsiaR
Och Leniwiec, gratulacje ale też wyrazy uznania - dzielna bardzo byłaś!
W sumie Twój poród to taki "tradycyjny" - ja znam prawie tylko takie ciężkie - z opowieści tylko na szczęście jak na razie.

Dokladnie u mnie większość znajomych taki poród ma :|
Tylko tu marcoweczki pierwsze takie tempo porodowe miały :D

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09kwa3zcvri.png

Mamo Leniwcu:) Gratulki dla was dzielne babeczki :)
Ale relacja z porodu rzeczywiście mrożąca krew w żyłach:)
Kamilla ja jak współpracowałam w jednej klinice z ginekologami tonie wypychania sie odchodzi bo w przeciągu ostatnich kilku lat były jakieś dwie głośne akcje z pęknięciem macicy. Wiec raczej sie unika. Nigdy nie wiadomo jak kobieta zareaguje.

O kurde Aga:) to juz? Jej. Ja sie boje tego mojego KTG jutro. Koja mała z Usg wychodziła na tydzień starsza a z OM na 20.03 ciekawe. A godzinę badania tez mam fajna 7:45

Leniwiec, strasznie współczuję tego bólu. Ja pierwszą córkę rodziłam bez znieczulenia SN przez 8 godzin i było ciężko ale dałam rade. Teraz z synkiem akcja była ekspresowa, gdyby nie posladkowo to urodziłabym w ciągu 1.5 godziny od pierwszych skurczy. A skurcze były PO TW OR NE! Jakby mi kazali rodzić naturalnie, prosiłbym o znieczulenie.
Dziś mój skarbek ma już 3 dni, jest cudny, nie mogę się na niego napatrzeć...

Trzymam kciuki za wszystkie was brzuchatki! Niedługo i wy będziecie tulić swoje skarby;)

monthly_2016_03/marcoweczki-2016_44632.jpg