Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2015 - czyli ostatnie dwupaczki tego roku :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziewczyny

Peonia wyglądasz ślicznie :) ja obiecuję dodać zdjęcie :)

Kalinka życzę szybkiego powrotu do zdrówka :)

Aga ja nie szczepie na rotawirusy my jeszcze nie szczepiliśmy ani jednej dawki bo mała miała katar później ponad mc czekałam na wizytę w między czasie miała zapalenie oskrzeli więć znowu trzeba odczekać i tak nam to się odwleka :(

dziewczyny cieszę się ze z bioderkami u Waszych dzieci jest wszystko ok :) my idziemy jutro mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze

Odnośnie pepco tak mnie nakręciłyście więc poleciałam wczoraj na zakupy no ale nie było tych cieszków co u WAs kupiłam dwa pajace i body moja też ze wszystkiego wyrosła i nosi rozmiar 68

jeśli chodzi o ciuszki to czasami są nie wymiarowe jak kupowałam starszej to body na długość ok a rękawy do podwijania albo bluzki ledwo mieściły się przez głowę i w klatce piersiowej a i tak rękawy do podwinięcia

DD32 karmisz piesią czy mm ?? dużo Ci je na dzień tego mleka?? wiesz może dużo waży ale może jest długi??? i to się rozkłada

Inferno głupia baba w tej przychodni co ją to obchodzi ?? ehh szkoda szarpać sobie nerwów na takie kobitki

cosmic ja juz dawno kombinezon zimowy schowałam :) ja ubieram np po domu body długi rękaw i śpioszki lub body długi rękaw i pajac jak wychodze wkładam kombinezon przejściowy ale nie ocieplany ani nic :) wczoraj u nas było 20 C upał jak cholera tylko wiało ale ta pogoda jest zdradliwa małej już czapkę na lżejszą zmieniłam

Jo kiedy przylatujesz do Polski?? a nie masz od kogo pożyczyć się w Polsce wózka?? moja koleżanka przyleciała na 4 mc z PAryża i wszystko kurierem nawet wózek :) miała tylko bagaż podręczny

My chrzciny mamy 10 kwietnia mąz był w środę i załatwił i marzę o tym żeby było po :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/6mr4ztx.png]Tekst linka[/url]

teraz dzieciaczki już są sztywniejsze fajnie się podnosi i nosi :))) więc już z górki :)

cosmic muszę się pochwalic ze moja starsza Julia prawie od 3 tyg bez pieluchy :) Pani w złobku powiedziała ze Julka jest gotowa bo wie do czego służy nocnik to było trzy tyg temu :) kazała ściągnąć pieluchęna weekend i od pon zeby przychodziła bez pieluchy do żłobka ale od pon zachorowała więc temat odpieluchowania był w domu ale sobie super poradziła i od pon poszła do żłobka bez cieszę się bardzo bo myślałam ze będzie ciężej i fajnie gdyby nie babka w żłobku to pewnie nie zabrałabym się jeszcze za to :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/6mr4ztx.png]Tekst linka[/url]

Oligatorka, to super, jedno z glowy, gratulacje dla Julki :)

Ja jeszcze ubieram w kombinezon bo u nas na przyklad wczoraj było tylko 11 stopni. Aż dziwię się ze u Was tak ciepło już było :)

A co do rozmiarów ubranek to co firma to inaczej. Ja bardziej tak na oko patrzę bo Lenka jest długa i na przykład leginsy 68 z Pepco są za małe, a znowu 74 jeszcze trochę za duże. Z body jest wlasnie najgorzej, rekawy dobre a zapiac sie juz nie da :/ Ciekawe są te przedłużki..

Gość cosmicgirl

oligatorka super zuch dziewczyna z twojej Julci!!!rzeczywiście szybko jej poszlo:)brawo.
no ja też już nie zakładam 2dni kombinezony tylko mam taką kurteczke jakby jesienna.a na nogi butki z misia i kocyk.no mówię wam mam zawsze taki dylemat z tym ubieraniem ze szok.
my już po sesji zdjęciowej maluchów było ciężko sama się napocilam:)ogarnąć 2 przy takich warunkach to ciężka sprawa ale całe szczęście miałam mała do pomocy.jak już coś dostanę to się pochwalę:)

Inferno to zalezy pewnie gdzie. Ja jak sie orientowalam w Warszawie to 600-800zl taka sesja, najtaniej widzialam w jednym miejscu za 400. Mysle, ze trzeba dobrze poszukac okazji ;-) ale ja na razie zrezygnowalam niestety :p moze za jakis czas odloze sobie na to i jej zrobie.

Oligatorka brawa dla córci :-)

Niezla kasa za te zdjecia. My ostatnio z lubego braćmi robilismy zdjęcie dla jego rodzicow. Takie duze grupowe. Do tego chlopaki odtworzyli zdjecie z wcześniejszych lat i zrobili takie samo czyli efekt "kilku lat pozniej". Za trzt fotki w tym jedna wiekszego formatu ponad trzy stowy zapłaciliśmy. Moim zdaniem dosc sporo. Tym bardziej ze nie używalismy dekoracji tylko fotograf dal tlo.

Gość cosmicgirl

inferno oczywiście że hybrydy zrobiłam.przed chrztem.już tydz minął i odrosty trochę widać ale jeszcze z tydz pochodzę.
co do sesji to dziewczyny to jest mini sesja dziecieca.wychodzi od 5-10 zdjęć.zależy jak powychodzily bo wiecie jak to z dziećmi.za jedo dziecko 50zł więc wg mnie jak za darmo.dziewczyna z mego miasta promocje zrobiła:)a jak już po wszystkim to teraz czekam z nicierpliwoscia jakie wyjdą tego efekty:)
inferno super pomysł z tymi zdjęciami.sama miałam kiedyś plan coś takiego zrobić...no i chyba powinnam.u mnie w domu za mało zdjęć więc muszę trochę nadrobić z ty M tematem:)

Inferno- ja też nie daję tylko byłam dziś u kuzynki z małą i jestem zszokowana ilością witamin które jej podaje, a ja znów palnęłam że nie daje nic poza wit d lekarka mi nic nie mówiła to poco jak dziecko jeszcze kataru nie miało.

Aga,

Moze jak Kacper bedzie duzo starszy, pojdzie do żłobka lub przedszkola to wtedy mu cos podam.
Ja ogólnie jestem wielka przeciwniczka brania jakichkolwiek pastylek bez potrzeby. Witaminy sa w warzywach i owocach i to wole zjesc niz lyknac garsc prochow. Tak samo wnerwia mnie jak tesciowa kaze lubemu codziennie jesc po trzy pastylki rutinoscorbinu. Kiedy czlowiek przebywa z przeziebionymi ludzmi to nie ma opcji zeby ten rutinoscorbin go w cudowny sposob uratowal. Przynajmniej ja tak sadze.

U nas jakiś kryzys z wieczornym zasypianiem. Są krzyki i machanie nerwowo kończynami więc kończy się zasypianiem u mamy na brzuchu. W dodatku o 4 nad ranem znów jest wiercenie się i kończy się tym samym. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie i wrócimy do starych porządków.
W niedzielę idziemy pierwszy raz na basen, ciekawa jestem jak jej pójdzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkupjy3uak6uyu.png

Gość TheKalinka84

Hej znowu jest 4 nad ranem a ja nie śpię. Przeziębienie prawie minęło aczkolwiek jeszcze nie karmię. Za to pojawiły się plamy na dłoniach które strasznie swędzą i pieką. Skóra jest napięta do granic wytrzymałości. Najprawdopodobniej dostałam egzemy... Na starość... masakra...

Kalinka,
Tak, koniecznie idz do lekarza. Po co masz sie meczyc. Moze to nie egzema tylko dotknelas czegos np z niklu? To częste ze ktos ma uczulenie na nikiel.

Jo,
Jak Cie to pocieszy to powiem, ze Moj Maly zaczal budzić sie w nocy. Dzis wstawal co dwie godziny. No tragedia. Ostatni raz tak miał jak byl dwutygodniowym dzieckiem. Nie chcial jesc, pchal raczke do buzi. To chyba zabki.....

Gloomcia gdzieś czytałam, że tym kręceniem głową przy zasypianiu dzieci się po prostu usypiają i do któregoś tam wieku powinno im przejść. Krasnal też jak wieczorem kładę ją spać to głowa jej chodzi w prawo i w lewo.

Inferno pocieszenie marne ale łączę się z Tobą w bólu hehehe. Nocki u nas, od kiedy Krasnal miał miesiąc, wyglądały tak, że o 20-21 dostaje ostatnią butlę i idzie spać. Koło 4 zaczyna się wiercić i mnie budzi więc cycek do buzi, parę minut ciumkania i spokój do rana (w tym czasie nawet oczu nie otwiera). A od kilku dni już, nie dość że budzi się częściej to w sumie nie wiadomo o co jej chodzi bo średnio ją cycuś zadowala. Ja nie mam nic przeciwko temu żeby sobie na moim brzuchu spała bo to fantastyczne uczucie i uwielbiam to ale jednak świadczy i tym, że coś się dzieje.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkupjy3uak6uyu.png

Witajcie dziewczyny..schodzi mi ostatnio nie mam cos czasu ;/ mały wymaga wiecej uwagi, trzeba do niego gadac bo inaczej tylko chwile sie zabawi i mnie woła. a z telefonu w dalszym ciągu nie moge ani przeczytac forum ani dodac posta.. szajs..
Inferno, robiłaś może test ciązowy, zeby się uspokoić? ja od kiedy pominełam tą jedną tabletke nie robilam, ale akurat nie wydaje mi sie zebym byla w ciazy, bo chyba ktos nade mna czuwal i nic nie bylo ;p
Jo, u nas tak samo o 21/22 idziemy spac i o 4 biore malego do karmienia, ale ma totalny odlot i nawet nie budzi sie.
Dziewczyny, moze to dlugo ale nasz maly spi jeszcze owinęty w becik.. tzn probujemy go oduczyc ale jest ciezko. Jak klade go ok 22 spac to czasem totalnie odplynie przy jedzeiniu i klade go, przykrywam kołderką i smacznie sobie śpi...ale w nocy macha raczkami i sie budzi wiec spowrotem pakujemy go do becika i spi jak ta lala. Druga opcja to po butki jak nie odpłynie klade go pod kołderke i właśnie macha ta głowa w lewo i prawo, nawet jak dam mu smoka i ma juz zamknete oczy to normalnie z pol godz czasem mu zejdzie zanim zasnie, biedny normalnie nie moze sobie poradzic ze nie jest w beciku i sie meczy z zasnieciem. Generalnie nawet mogłabym to spokojnie przyjąc ze sobie tak dluga zasypia i kreci ta glowka, ale nie dam rady bo nie wiem jak u was ale jak maly wierci glowoa to strasznie podwija mu sie prawe ucho! z lewym nie ma problemu ale prawe doprowadza mnie do szalu no i jak juz zasnie to mu poprawiam to ucho ... a on znowu kreci glowoa i tak w kolko..w nocy nawet wstaje i patrze czy ma nie podwiniete bo potem boje sie ze jedno bedzie mial odstajace a drugie w porzadku..normalnie mam schize na punkcie tego ucha;p
A co podajecie pic maluszkom? dzisiaj dalam pierwszy raz rumianek..i mielismy napad histerii bo chcial wiecej a juz mu nie chcialam wiecej dawac bo wypil 60 ml wiec na pierwszy raz wydaje mi sie, ze to duzo. No i musze sie pochwalic, ze od kiedy podaje u zagestnik Nutrition to nie ulewa juz tak i zje wiecej ok 140-160 szesc razy na dobe. Reszte chyba zaczne mu dodawac kaszke ryzowa do jedzenia zamiast tego zagęstnika.
Inferno jak tam twoj Kacper po marchewce wszystko ok? Ja myśle podawać jakieś warzywka po skonczeniu 5 miesiaca.
Jo koniecznie daj znac jak po basenie, sama chcialabym si ewybrac z malym..ale poprostu sie boje, że coś zlapie albo wysypke albo jakiegoś rota ... ;/ wiem chyba panikuje ;p
We wtroek idziemy do kolejnego szczepienia 6w1, mam nadziej, ze maly bedzie dzielny :)
A co do ubierania to ja jeszcze zakladam taki kombinezonik ale nie zimowy. taki z misia ale nie jest totalnie gruby, a pod spod body z dlugim i spodnie i skarpety, czapeczke juz od dłuższego czasu zakladamy cieńsza, bo w zimowej sie pocil strasznie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/td9dg3l.png]Tekst linka[/url]