Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

ankaskakanka ja tez dopiero co lezalam z tego samego powodu ale 3dni bo ustalo... w przyszla srode mam sie stawic na kontrole,

bedzie dobrze najwazniejsze ze wszystko z wami wporzadku i ze masz net i nie jestes odcieta od swiata

3maj sie :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Właśnie, jakie materace polecacie? Piankowe, sprężynowe, miękkie, twarde? :P
Nie wiem, czy jest jakaś wielka różnica. Taki maluch waży tyle, że sprężyny raczej się nie zużyją, więc chyba nie ma ryzyka, że będzie po prostu uwierał.
Ja szczerze mówiąc od razu zrobiłabym zapas pieluch itd, ale to bez sensu, nigdy nie wiadomo, czy będą pasować, czy nie będzie reakcji alergicznej itd, więc z wszelkimi tego typu rzeczami trzeba poczekać.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqv4xghmbg2.png

Ja mam lozeczko Radek II chyba jakos tak. Mozecie w necie sprawdzic synek ma 2.5 roku i nadal w nim spi. Przez pierwsze 3 miesiace mielismy odlokowana kolyske bo jest w nim taka mozliwos a wyglada jak zwykle lozko. Lozeczko stalo w nogach lozka a my spalismy glowa przy nim zeby szczytka nie bylo i w nocy super sprawa nie trzeba byoo sie zrywac tylko reka za glowe i kolyszemy przez sen :-) byl razem materacyk gryka koks. Mialam przewijak chyba za 30 zl nakladany na lozeczko. Przez 2 miesiace na lozeczku a potem kladlam przewijak na lozko i tak przewijalam. Synek po zdjeciu pampersa lubi siknac na mamusie :-)

ja wlasnie jak kupowalam lozeczko pani w sklepie miala tylko piankowe materacyki i mi odradzila, wlasnie mowila ze gryka/kokos najlepiej sie sprzedaja i ona kilka lat wstecz dla corki tez taki kupowala

milej nocki wam zycze bo mnie juz poklada do snu...

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Hej dziewczyny. Tak wpadłam sie przywitać. Czytam Was od 2 dni to może i dołącze. Termin mam na 21 październik.Mam już 5 letnią córkę i poronienie za sobą. Teraz czekam niecierpliwie do 13 tygodnia żeby spadlo ryzyko komplikacji. Pozdrawiam Was Serdecznie.

Witaj gabga31, im nad więcej tym weselej☺
Mnie dzisiaj tv drażni, obejrzałam Wspaniałe Stulecie po pracy i tyle na dziś ogladania.
Ja jakoś jeszcze nie mam weny na dzidziusiowe zakupy,jakoś boję się zapeszać,może trochę później ogarnie mnie instynkt gniazda. Przy kolejnym dziecku chyba już człowiek nabiera dystansu.
A słyszałyscie jaK to jest gdy dziecko połknie monetę? Przy pierwszym dziecku jedzie się na pogotowie, drugie bierze się za nogi i potrzasa a przy trzecim potrąca się dziecku z kieszonkowego ☺ Ja właśnie oczekuje trzeciego

Ja planuje wielofunkcyjne ale turystyczne z dwoma poziomami. Są z wbudowanym przewijakiem i maja kółka. Do tego kojec mam. Bujaczek z fp był mega dobrym zakupem ale wynioslam do pracy i musze sobie teraz nowy kupić. Ja wozilam córkę w łóżeczku np do kuchni do drugiego pokoju do sypialni i gdzie tylko szłam :) wtedy miała swój pokój teraz będą mieć wspólny pokój. Nie mogę od razu zagracic pokoju klonkrem.
Kupę rzeczy mam gdzieś. ... ale gdzie ;) schowane.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

wracam do forum:) też polecam gryka kokos, my chyba na początku wstawiny kołyskę albo kosz ze względu na małe mieszkanie, potem łóżeczko drewniane u Agaty w pokoju, bo planujemy żeby dzieci spały razem :) i wymyśliłam sobie ze nie chce znać płci dziecka do porodu, chyba chcemy mieć niespodziankę :) o ile wytrzymam :) co wy na to ? a co do wagi moja też cały czas spada, ale już zaczynam jeść w miarę normalnie.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70491.png]Tekst linka[/url]
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21047 ]Tekst linka[/url]

Ja chyba tez tak postapie jak ty:)
Ukichalo mi się ze nie chce chłopca. To durna myśl ale każdego dnia staje się tak natarczywa. .. mam sporo ciuchów uniwersalnych a dla dziewczynki typowo osobno. Jeśli urodzi się chłopiec to się dokupi. Raczej wyprawką tez będzie w uniwersalnych kolorach. Wózki po córce są niebieski i drugi czerwony:) jak kupię mood a to pewnie granatowy lub czarny z kolorowymi wstawkami.
Mam stworzyć więź z dzieckiem a nie z jego płcią; )
Jeśli przypadkowo się dowiem to trudno.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

My z mężem chcemy znać płeć jak się uda, bo mamy kilku znajomych którzy chcą się podzielić ciuszkami więc musimy wiedzieć od kogo się przydadzą ;) po za tym chyba łatwiej nam będzie mówić o maleństwie, bo narazie jest fasolka :) A co do wagi... ja od dwóch tygodni wzmożonych mdłości i wymiotów ledwo co jadłam i schudłam kilogram. A od początku ciąży przytyłam narazie pół kilo.

Dziś znowu po dwóch dniach przerwy, mdłości poranne i kryzys... Każdy zapach mnie drażni...

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

Witam i jak w ten sloneczny poranek :D
Taka mialam chec na parówki gotowane ze wstalam i sobie je zdrobilam i zjadlam poltorej bo juz czuje jak mi wszystko rosnie, mleko tylko pomaga jak mnie mdli :/
Mam zamiar dzisiaj sie wybrac do miasta. Moj zostawil mi swoj samochod bo jest skrzynia automat to latwiej, nie bede gniotla malenstwa. Wybieram sie tez do tego lekarza ze szpitALA, okaze sie czy bedzie mial wolne terminy i czy bedzie wogole chcial prowadzic moja ciaze.... Wolalabym zeby przyjmowal mnie na NFZ bo i tak sie skladki placi ale jak nie bedzie wyjscia to bedziemy prywatnie chodzic... Denerwuje sie zeby gosciu mial czas dla nas w grafiku... :(
Pozdrawiam Was jak wroce to sie odezwe :) moze cos potrzebujecie z miasta/ ze sklepu??

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gość Martynika

Ankaskakanka trzymam kciukciu za was, dobrze wiem co przeżywasz!
Co do łóżeczka to powiem Wam,że ja zarówno jak dla starszej corki a ma juz 11 lat jak i ostatnio dla bliźniąt kupiłam najtańsze w Ikea tam też najtańszy materac i pościel, ja wszystkie wydatki musze mnozyc razy dwa:) Jestem z nich bardzo zadowolona i nie oznacza ze tansze to gorsze. Nadal w nich spia planuje tylko materac wymienic im. Mojemu malenstwu tez kupie w Ikea ale moze biale:) jeszcze nad tym nie mysle bo dla mnie to za wczesnie ze wzgledu na poprzednie przezycia. Mysle ze tak w czerwcu zaczne wszystko kupowac, bo pozniej upły a to masakra dla ciezarnych, choc z blizniakami do samego porodu dawalam rade a dwa dni przed cesarka nawet na basenie bylam:)

Jeśli chodzi o gotowanie to staram się jeść wiecej nabiału i ryb chociaż po nich ostatnio mnie mdli i wymiotuje więc kiepsko... no i jem wiecej gotowanego, i bardziej ryz kasze itp. Staram się też nie kupować wedlin gotowych tylko sama coś robić albo pasztecik piekę ;) No i jem więcej owoców i surowych warzyw szczególnie mam ochotę na paprykę czerwoną i pomidorki cherry. No i oczywiście mąż kupił mi orzechów różnych i sok z pomidora i każe pić ;)

Chociaż w niedziele po zajęciach poszłam do mc donald, tak mnie strasznie naszło...

Ja wczoraj miałam smaka na parówki więc zrobiłam sobie a obok kiszony hehe dziś rano też kiszony i pasztet z ketchupem... Macie jakies zachcianki i dziwne połączenia, których wcześniej nie jadłyście ?

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

My gotujemy delikatnie ponieważ mąż miał problemy z wątrobą i przeszliśmy na dietę lekkostrawną, kupiliśmy parowar i głownie z niego robimy wiadomo że zdarzy sie że coś usmażę ale tak to piekę mięsa i gotuję zupy moje dzieciaki polubiły warzywka z parowaru polane sosikiem koperkowym na bazie jogurtu naturalnego na ciepło że każą sobie robić prawie codziennie.
Teraz nie mam jakiś wielkich zachcianek tylko bardzo dużo jabłek jem około 7 dziennie i koniecznie ligole może to jest zachcianka :) w pierwszej ciązy tak mnie od wszystkiego odrzuciło że piłam tylko sok pomidorowy i zagryzałam to wszystko pomarańczami , jak pojechaliśmy na grilla to wszyscy jedli karkóweczki , kiełbaski i kurczaczki a ja 3 litry soku i 5 kg pomarańczy mieli ze mnie ubaw :)
Dzisiaj na śniadanko z córcią jemy jajka na miękko i wiosenne kanapeczki od jutra wraca do przedszkola bo muszę iść na prenatalne i nie mam z kim ją zostawić więc dzisiaj ostatni dzień w domu.
U nas słoneczko świeci od rana więc myślę że tak koło 11 pójdziemy na spacerek na godzinkę bo szkoda pogody podobno u nas dzisiaj ma być 16 stopni :)

Dzień dobry mamusie :)
my (z Maluszkiem) od rana pracujemy :)
Czy ktoś ma tak jak ja, że z rana czuje się dobrze, spadek formy łapię po południu, a wieczorem koło 21 to już jakaś masakra zgaga/mdłości i wszystko na raz? Więc właściwie po pracy ciągle leżakuję.
Mdli mnie od dawna, ale wczoraj pierwszy raz mi się "ulało" i chociaż wiem, że tak się może zdarzyć to i tak się wystraszyłam :/

Ja już od dobrych 2 tygodni co rano wymioty a mdłości i tak mnie męczą całymi dniami. Zachcianek nie mam ale słodycze moje kochane przestały mi smakować.
Co do łóżeczka to standardowe drewniane z szufladą na dole, przynajmniej dodatkowy schowek na pieluchy itp. A z tą nakładką na łóżeczko jako przewijak jak dla mnie to wygoda bo jednak nie muszę szykować miejsca gldzie indziej ani ryzykować pościeli czy materaca z łóżeczka.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png