Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Najważniejsze to być szczęśliwym. Każdej instynkt włączył się w innym czasie. Ja się cieszę, że teraz jestem w ciąży, nie wcześniej. Jestem starsza, bardziej dojrzała, wiem czego chcę, poznałam idealnego faceta, zdobyłam doświadczenie zawodowe, skończyłam studia, wyszalałam się - chociaż absolutnie to nie jest koniec heh :) Psychicznie i fizycznie jestem gotowa :P

Ważne, żeby być szczęśliwym. Ja pracowałam z chłopakiem w moim wieku, miał wtedy 22 lata, był szczęśliwym mężem i tatą czwórki dzieci. Wszystkie z tą samą dziewczyną, pierwsze mieli w wieku 15 lat. I mówił, że już wtedy się cieszyli, tak byli na swoim punkcie świrnięci! :) i nadal są, opowiadał o niej z fascynacją, przez telefon był dla niej bardzo czuły i uroczy. Wszyscy w firmie go podziwiali, bo takich facetów nie ma aż tak dużo jak trzeba na świecie ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqv4xghmbg2.png

expirate
Widzę, że nie jestem sama w tych lękach.
Muszę też dodać, że od 14 roku życia palę papierosy. Odkąd się dowiedziałam o alienku nie zapaliłam ani jednego, podejrzewam, że czekają mnie trudne chwile.
Maniusia, masz rację! My najpierw chcieliśmy kupić mieszkanie, ale w końcu uznaliśmy, że kilka lat zajmie odkładanie gotówki i nie chcemy mieć dziecka tak późno, mój miałby już ok. 40lat. i kiedy zdecydowaliśmy się na malucha... okazało się, że już jest w drodze! :)

Ja tez od 15 r. Przed pierwszą rzuciłam i teraz tez. Paliłam po ciąży ale nigdy przy dziecku. Nawet przy 20 st mrozu - balkon i to jak mała spala.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

kaszka
expirate, jestem z Tobą, bidulo. Wprawdzie zaczęłam nieco później(17), ale aż do teraz kopciłam równo. ;P
Też jakimś cudem udało mi się przez prawie 2 miesiące nie wziąć syfa do ust, odkąd się dowiedziałam, ale jakoś tydzień temu miałam takie nerwy, że nie wyrobiłam i poszłam zapalić. Niestety, plan spalił na panewce, bo jeszcze 1szego bucha nie ściągnęłam dobrze, a już rzygałam z 15go piętra. ;)
Także myślę, że przy odrobinie samozaparcia dzieje się tak, że potem to samozaparcie już nie jest potrzebne.
Trzymaj się i nie smrodź!

Musiałam ugiąć się pod naciskami męża i dziś rzuciłam pracę. ;(
Niestety nawet nie miałam żadnych dobrych argumentów, żeby się z nim kłócić, bo przedszkole to jednak wylęgarnia zarazków(a co dopiero chińskie...;), niezbyt wiele jest dróg ewentualnego leczenia, leki trudno dostępne, brak dobrej opieki zdrowotnej na miejscu... No trudno. Właśnie ruszam na rynek zaopatrzyć się w doniczki i ziemię, może w końcu zasieję te wszystkie rzodkiewki i bazylie które przywiozłam ze sobą z Polski. ;)

Ja tez niestety siedzę w domu . Choć przez dwa lata nic nie zlapalam i chyba wrócę na kilka dni bo ta monotonia mnie Dobija. Siedzę od wtorku z córką w domu i wariuje.
Z tym ze nie wrócę do starszakow tylko do żłobka do maluchów.

A mnie chińczycy (tu znowu skojarzenia) kojarzą się w tych swoich maseczkach i raczej maksymalna wprawą w dbaniu o zapobieganie chorobom. W sumie to oni wszystko wymyślają. ;)

Mnie dziecko ułożyło życie. Byliśmy 4 lata ze sobą ale to było mało. Czulam taki niedosyt. Potoczyło się później z górki. Ślub małą potem wymyśliłam nowe studia i ciągnęłam dwa kierunki i praktyki. Potem firma bo temat maluchów pociągnął żłobek i zaczął się kocioł:) jest fajnie. Nigdy nie myślałam że decyzja o dziecku w wieku 21 lat była błędem. Była najlepszą decyzja w moim życiu. Mała jest wspaniała. Zycie czasem pod górkę ale mam je jedno. Co jeśli zachoruje za rok lub 4 lata i nigdy nie zrobię wielu rzeczy? Nie miałam parcia na szaleństwa. Zaczęłam w wieku 15/16 lat a mając 19 chciałam studiować zaocznie by nie musieć się wyprowadzać do innego miasta. Choć mój chciał ze mną jechać.
Po urodzeniu dziecka tez można korzystać z życia ;) przecież to szczęście a nie kula u nogi;)

Cześć brzuchatki:-) mój poranek był dziś niestety migrenowy,zaburzenia widzenia,czucia w twarzy i dłoni a potem łup zmasowany atak bólu głowy,ból głowy trwa.poprosiłam męża byśmy poszli gdzieś na obiad,bo nie funkcjonuje normalnie.teraz drzemiemy przedobiednio,syn 19 letni na rybach,córka 16 letnia przy kompie,synek 8 latek biega po dworze za piłką.świeci słonko,ptaszki śpiewają- wiosna przyszła.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yn0fw410c.png

Zazdroszczę dziewczyny błogiego lenistwa. Ja od wczoraj od rana do wieczora na uczelni. Cierpię katusze. Mam jakieś skoki ciśnienia i w momencie robi mi się słabo robie się bordowa duszno gorąco. Jakaś masakra. A pogoda za oknem nie pomaga w siedzeniu na twardym krześle 12H. W Krakowie w południe 17 stopni :(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

A ja dzis rano bylam na zakupach synkowi wiosenne ubranko kupowalam mam nadzieje ze na swieta juz zalozymy ale pamietalam tez o sobie juz troszke wieksze leginsy kupilam i bluzeczke. Teraz tak mam ze jak tylko cos uciska w brzuch nawet delikatnie odrazu mi slabo. Wczoraj pierwszy raz w tej ciazy wymiotowalam weszlam do kuchni a tam lezaly obrane gotowane jajka i od samego zapachu znalazlam sie w lazience. Echh boje sie Wielkanocy nawet do kosciola ze swieconka nie pojde bo mosze byc roznie. Ostrzegam Was dziewczyny przed rezurekcja w pierwszej ciazy poszlam i zemdlalam pierwszy i jedyny raz w zyciu :-(

Ja dziś od rana jak pies tropiący, ciągle coś mi cuchnie! Mój już zmęczony tym, że go ciągle obwąchuję i sprawdzam, czy to nie on. A jak otworzył Energy drinka to mi nos prawie na lewą stronę wykręciło, zawsze lubiłam, ale tym razem okropnie mnie ten zapach odrzucił.
Boję się trochę poniedziałku, bo pracuję na magazynie, 8 godzin na nogach... a podbrzusze boli, słabo się czuję chwilami. Mam nadzieję, że dam radę, chcę jeszcze chociaż jakiś czas pracować, żeby mieć pieniążki na rozpieszczanie alienka!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqv4xghmbg2.png

karola22
Zazdroszczę dziewczyny błogiego lenistwa. Ja od wczoraj od rana do wieczora na uczelni. Cierpię katusze. Mam jakieś skoki ciśnienia i w momencie robi mi się słabo robie się bordowa duszno gorąco. Jakaś masakra. A pogoda za oknem nie pomaga w siedzeniu na twardym krześle 12H. W Krakowie w południe 17 stopni :(

Ja tez dziś byłam ale nie chodzę na wszystko. 5 lat na up studiowałam w Krakowie:)

Nena0708 analizował już chyba z 30 wózków na bobowozki.pl i powiem Ci, że właśnie Riko nano spełnił najwięcej moich oczekiwań, ale przede wszystkim to kierowałam się tym żeby z łatwością można go było poskładać i zajmował mało miejsca w samochodzie. Najbardziej to podoba mi się Navington Corvet 2015, ale niestety ma dużo szerszą ramę. Jeszcze i tak muszę zobaczyć i dotknąć na żywo :-)

Widzę że dużo zwierzeń więc też się przyłączam. Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 27 lat z moim pierwszym narzeczonym zaplanowaliśmy je chcieliśmy ślubu razem z chrzcinami no niestety życie potoczyło się tak że odwołałam ślub i zostałam samotną matką jak moja córcia miała 5 lat poznałam mojego obecnego męża miał wtedy 20 lat zakochałam się w nim mimo ostrzeżeń ze strony rodziny że za młody i za duża różnica wieku ( 11 lat) a jednak wzięliśmy ślub było piękne wesele moja mama zwariowała na jego punkcie bo zawsze chciała mieć syna, potem urodziła się Hania i 2 dni przed porodem zmarła moja mama .
Teraz mam 39 a mąż 28 i czekamy na kolejnego dzidziusia przeżyliśmy już jedno poronienie i teraz boimy się i nie wiemy jak będzie ale jesteśmy zgranym małżeństwem bardzo się kochamy i wspieramy się we wszystkim