Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

hej dziewczyny :) poradzcie mi co tu robic..od dzis jestem na l4.. wczesniej moglam isc, ale powiedzialam ze jeszcze sie nasiedze w domu i pracowalam praktycznie do wczoraj.. termin na 13.10. a ja juz depresja, bo nie moge znalezc sobie miejsca w domu.. wszystko porobione.. ehh.. mam dosc wszystkiego ciezko mi i wszystko boli.. kiedy to sie skonczy wrr

Mleczyk ważne żeby dziecko przybierało równo i żeby wszystkie wymiary były podobne ja po dzisiejszym usg 2300 33 tc czyli waga średnia, ale moja gin mi powiedziała że wszystkie wymiary ma prawidłowe do tyg ciąży i to jest najważniejsze, jedynie ma długie ręce i nogi bo o dwa tyg do przodu ale ja jestem wysoka. Jeśli masz jakieś wątpliwości to idź do innego lekarza, moja koleżanka musiała mieć z tego powodu wcześniejszy poród bo mały za mało przybierał, ale twojego lekarza pytałaś o to???

http://www.suwaczek.pl/cache/88aa68158b.png

Dziewczyny te wymiary z usg zaleza od tylu rzeczy... sprzetu, umiejetnosci i dokladnosci lekarza itd. Kuzynka jednego dnia miala robione trzy razy usg, raz jej wyszlo 1500 a godzine pozniej u innego gina 1900. Jak lekarz twierdzi, ze jst dobrze to nie ma sie co zadreczac. Latwiej bedzie urodzic:-)
Kaszka tez poluje na ten kombnezon z wallaboo. Mam juz otulacz gwiazdke i jest perfekcyjny.
Dzis chyba dzien farbowania wlosow bo ja tez wlasnie siedze u fryzjera:-) jak sie zobaczylam wczoraj w lustrze to sama siebie sie wystraszylam:-)

AsiaPil
SheViolet uzywasz intensywnie swojego mezczyzny co przeklada sie na kg ;)
A tak serio to podobno pod koniec mozna troche stracic.
Mam nadzieje, ze to ostatni dzien takich temperatur bo ja wymiekam!!! Nigdy nie lubilam upalow a w tym roku chyba na zlosc...

Asia ja mowie doslownie to samo.... nam na zlosc ciezarnym takie upaly! Kto to widzial we wrzesniu po 30sC ;/
Chociaz oby trn cieply rok sir utrzymal i zima nas szybko nie zastala z Maluszkami zebysmy jeszcze mogly na dluuugie jesienne spacerki chodzic. :-)

Mialam juz nie ogladac tego dokumentalnego filmu moje 600gram szczescia,ale nie potrafie ..mam taka potrzebe ,lacze sie wtedy w bolu i smutku z tymi ludzmi i mam taka rozkmine nad tym ze taki maly czlowiek jest skazany od pierwszych chwil walczyc o zycie mimo,ze nic nie zawinil;( ;( ogladalyscie dzisiaj? Malutki Kacperek urodzil sie,ale nie dane bylo mu sie cieszyc z zycia..eh poplakalam znowu i wiecie co? Cieszmy sie,ze ten najgorszy okres mamy za soba...teraz tylko,abysmy doczekaly tego 37tygodnia..

AsiaPil
SheViolet uzywasz intensywnie swojego mezczyzny co przeklada sie na kg ;)
A tak serio to podobno pod koniec mozna troche stracic.
Mam nadzieje, ze to ostatni dzien takich temperatur bo ja wymiekam!!! Nigdy nie lubilam upalow a w tym roku chyba na zlosc...

2kg po jednej sesji? Rany zeby to faktycznie tak dzialalo jak bd wracac do formy.
Ale wcale sie nie gniewam na ten spadek wagi :) taka mila odmiana

Lencia, ja swój upolowałam za jakieś 110 na http://www.limango-outlet.pl/ . Spróbuj szczęścia. :) Może też zaopatrzę się w otulacz, ale na tej samej zasadzie, musiałabym upaść na głowę, żeby wydać 250zł za de facto kocyk... Ale skoro masz, to może warto? Jak Ci się podoba?

Też nie przejmuję się wagą, ale chcę jeszcze trochę ponosić żeby dobiła choćby do tych 2900. Niby pocieszam się, że poród łatwiejszy, ale z drugiej strony zaczynam mieć głupie myśli, że już w ciąży dzieciaka zaniedbałam bo przytyło mi się tylko 6kg i ona się na miała na czym upaść. :(
No i oczywiście sama muszę sobie zaprzeczyć, bo niby chcę chociaż do października donosić[wtedy cała nasza trójka będzie z tego miesiąca;], ale z drugiej sen z powiek spędza mi wizja przenoszenia i indukcji. Cholernie boję się wszelkich interwencji, wymarzył mi się taki najzwyczajniejszy poród.
A Zofia mnie spuściła na szczaw, bo po 1sze obywatelka PL nie może skorzystać z prywatnego ubezpieczenia z jakiegoś powodu, a wizyty kwalifikacyjne do Domu Narodzin są na 24.10[a dzwoniłam wczoraj] xD

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kclkyx2cl.png

Cześć na początku chciałam się przedstawić, jestem Kasia, mam 22 lata, obecnie 35 tc, termin między 28 października a 3 listopada, od dawna czytam to forum jednak postanowiłam się w końcu odezwać bo jednak miło jest nawiązać z kimś kontakt w podobnej sytuacji. :)

Kurde dziewczyny nie szalejcie! Ja juz prawie 38tc i nie mam takich objawów jak niektóre z was w 33tc.
U nas waga byla 29tc 1335g. I mam nadzieje ze mala nie bedzie wazyla więcej niż 3200g przy porodzie ... I wcale nie czuje ze ja zaniedbuje z tego powodu hehe łatwiej bedzie urodzić a przybrać zdarzy jak sie urodzi. ;)
Ja caly dzień intensywnie ... Najpierw obiad sprzatanie itp potem z małym z przedszkola wróciłam zjadl obiad i poszliśmy na dwór... Dopiero wróciliśmy wykapalam go zjadl kolacje i spi. A ja ide sie kapac bo jutro wizyta u gin ... Ciekawe co powie o tym paciorkowcu ... ;/ wieczorem jeszcze zajze ...
A co do zrzucenia 2kg to wielkie gratulacje!!! Hehe chyba ja dzisiaj tez uzyje mojego chlopa niech ulży mi w mękach i sprawi ze szybciej urodzę hehe a jak przy okazji schudnę to mu chyba pomnik postawie hehe

http://fajnamama.pl/suwaczki/bpu69gp.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/tgxhalv.png

Mam pytanie do Dziewczyn, które noszą soczewki kontaktowe, jeśli takie są na forum. Planujecie rodzic w soczewkach czy w okularach? Może dziwne pytanie, ale mam dylemat. Zastanawiam się, czy po porodzie będę na tyle na chodzie żeby je zdjąć, ale z drugiej strony wygodniej mi w nich niż w okularach, które dodatkowo mam nieco słabsze więc gorzej w nich widzę...

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y2n0a6bii8fnq.png

Dzieki dziewczyny za rade i pocieszenie. Ja USG piersi robie po pierwszej ciazy raz do roku. Po zapaleniu przy konczeniu karmienia mam takie zalecenia. Postanowilam ze skoro moj lekarz robi rowniez USG piersi to niech mi jutro tez zrobi bede spokojniejsza jesli dowiem sie co to jest. A dzjs pije melise i staram sie nie myslec i nie plakac. Moj przedszkolak znow chory ;(. Juz 3 raz od 24 sierpnia zwariowac idzie. A katar to ciezka noc i wymioty z placzu ze nie moge oddychac. A juz myslalam ze wkoncu pojde do mojej kolezanki w odwiedki. Ma trojaczki ;)