Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też już od 2 godzin po spaniu.

Dziewczyny jak myślicie powinnam na dzisiejszą wizytę u gin mieć świeżo zrobioną morfologię? Nic nie mówiła, termin zbliża się wielkimi krokami, a ja ostatnią miałam w 26 tygodniu i to zrobioną sama od siebie... Czy może jeszcze poczekać do następnej wizyty? O ile taka będzie, bo to już 35 tydzień... w ogóle to 2 razy miałam tylko zleconą za całą ciąże. A może coś jeszcze z tej krwi mam sprawdzić? Jak to u Was jest, zwłaszcza u tych dziewczyn, które wyprzedzają mnie terminem (20.10.)?

Witajcie. Mleczyk, trudno mi cos zasugerowac, ja mam co wizyte zlecona podstawowa morfologie i mocz, robie sobie jeszcze cukier, tak zeby skontrolowac, raz robilam tsh i proby watrobowe, teraz mam ostatnie skierowanie i oprocz morfologii, moczu mam jeszcze odczyn coombsa do zrobienia czy nie pojawily sie przeciwciala i wszystko, reszte tych obowiazkowych juz mam porobione.

ja tez mialam rzadko robiona morfologie bo chyba 3 razy tylko w ciagu calej ciazy. Jutro mam wizyte lekarze i prosil aby miec zrobiona ponownie wiec dzisiaj lece do laboratorium. Z tego co wyczytalam to do szpitala jak przyjmuja to prosza o morfo i mocz najlepiej po 36tc zrobione. U mnie akurat bedzie z 35tc ale mysle ze to wielkiej roznicy nie zrobi

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Cześć dziewczyny jestem nowa na forum. Cierpiąc na bezsenność w ciazy postanawiam udzielac sie na forum :) Kolejna juz godzine nie śpię.. 34 tydz. Jak tylko w nocy wstaje siku to potem Mała sie budzi i zaczyna harce tak jakby miesce sie zrobilo i mozna poszalec i czkawke tez ma :) Czy Wasze Dzidzie tez sa takie ruchliwe? Moja strasznie w dzien i nieraz w nocy. Polozna mi powiedziala zebym sie kolysala jak leze to leze w nocy i tylkiem ruszam :) I faktycznie dziala po jakims czasie Mala sie uspokaja :)

Jesli chodzi o morfologie to ja mam skierowanie raz w miesiącu od początku ciazy. Ale chodze do prywatnego gin przez luxmed.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3w1d3racwn1ro.png

Hej. Ja standard pobudka w nocy i na kibelek..;p najgorsze ,ze potem odrazu nie umiem zasnac tylko sie trudze by zasnac..eh ale coz to chyba takie juz przygotowanie do tego co nas czeka jak juz maluchy beda z nami;) Wtedy wstawanie bedzie czestsze no,ale pewnie potem klopotu z zasnieciem nie bedziemy mialy zadnego;)

Ja badania mam dosyc czesto robione ,bo w sumie prawie co kazda wizyte raz mialam tylko po miesiacu a tak to co 3,2tyg...ostatnie byly idealne zobaczymy jak teraz w pn.bedzie...

Aaa no i rozpoczne dzis powoli pakowanie,bo trzeba w koncu kiedys zaczac;)

Cześć dziewczyny, ja tez miałam przerwe w spaniu po 2. Nie moglam miejsca sobie znalezc.

Co do badan to jestem teraz 36+6 i dostalam skierowanie na morfologie mocz toksoplazme proby watrobowe, za 2 tyg mam miec jeszcze te wymazy juz tuz przed porodem i wtedy tylko czekac..
Ja i tak nie mysle o niczym innym jak czy mi die obroci czy nie..

Widzę że dużo z nas ma już problemy ze spaniem i ciągłym wstawaniem do toalety :) Ja już wstawiłam kolejną pralkę z ciuszkami dla małej, a zostaną jeszcze dwie :) potem prasowanie i koniec.... aż do następnego zakupu :D

Ja do kąpieli kupiłam Emolium i na razie tylko tyle mam. Dzisiaj mam szkołe rodzenia o pielegnacji noworodka, więc może coś polecją do codziennej kosmetyki (krem do buzi, ewentualnie krem na odparzenia) a jak nie, to posłucham się sroki :)

Dziewczyny, czy któraś z Was boryka się może z zespołem cieśni nadgarstka? czy Wam też ta końców ciąży sprawia ból w dłoniach? bo ja już w nocy z bólu się budzę :(

http://www.suwaczki.com/tickers/3i499vvj7hy833ah.png]Tekst linka[/url]

Dzień dobry :)

mleczyk1, ja w całej ciąży miałam 3 razy robione badania krwi i moczu, za każdym razem były podręcznikowe, więc mój lekarz były zdania, że nie ma potrzeby częściej. Ostatnie tydzień temu, czyli ukończony 36tc. Wtedy też pobrał wszystkie wymazy.

bejbik81, trochę Mamuś używane Ziajki, więc pewnie do spróbowania, u mnie kompletnie się nie sprawdziły, robiłam podejście i ja, i przy Młodej, za każdym razem skóra źle reagowała, ale nie mam pojęcia w czym były problem. To samo miałyśmy przy Johnson&Johnson.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png

SheViolet to dobrze,ze u nas sie tylko blyskalo i poszla bokiem;D ;D:Dbo jestem w 34tyg i wolalabym by maluch jeszcze posiedzial w brzuchu.

A ja kolejny raz uslyszalam ze zgaga pod koniec ciazy oznacza owlosione dziecko ;)
Co Wy o tym myslicie? Ja sie z tego smieje,ze to glupi zabobon ,ale to powiedzial lekarz mojej kolezance ktora byla w ciazy..i nie wiem czy ona tego poprostu za powaznie nie odebrala;)

SheViolet hehe, u mnie tez byla w nocy mega burza, wieczorem mojego skusilam i dalej cisza ;) moja chyba postanowila dotrwac do terminu, niech siedzi i rosnie tylko brzuch to juz mam prawie caly czas jak skala ;)
U nas polozna na SR wlasnie o tym mowila, ze po burzy wiecej jest porodow bo dojrzale pecherze pekaja.
A co do zgagi, to moja Mala bedzie miala tylko kilka wlosow na krzyz jak tak, bo jakos mocno mi nie dokucza, czasami miewam ale tylko czasami, za to czkawke moja Panna potrafi miec kilka razy dziennie i ... zdaje mi sie, ze w znacznie innym miejscu czuje ta czkawke i nie szpera mi raczkami juz w kanale rodnym, nie wiem czy sie w poprzek nie przewrocila...

Witam po dluzszej przerwie i odrazu sie tlumacze.
Problem z netem, potem sie odzwyczailam od kompa i zaczelam zajmowac czyms innym. Tyle rewolucji zrobilam w domu ze a tam. I stwierdzilam ze lepiej jak cos robie bo sie lepiej czujemy. Choc leze duzo to kompa odpalam sporadycznie.
Nastepny problem to cos z tym parentingiem sie dzieje. Nie moge podejrzec niektorych stroche co pisalyscie i co sie dzialo. Ale takie problemy to blachostka.
Mam nadzieje ze wszystkie jeszcze w dwupaczku. I cale i zdrowe.
osłona czy doszedl prezent dla Was?? jesli tak to czy sie podobal?
justyna12315 nie moge przeczytac Twojej wiadomosci na prv. Jak pisalam ciagle mam jakis problem z ta strona. Dziekuje za troske :)

A co u nas?? dalej jestesmy w dwupaczku. Zdrowe. Nataszka w 33 tyg. na USG wazyla juz 2537g a wiec sporo podrosla. Szyjka mi sie skrocila i mam 1,5cm. Mam lezec i tyle. A wiec malo co robie. Wszystko na siedzaco. Dostalam rowniez skierowanie zeby isc do szpitala sie umowic na CC, ale w szpitali kazali przyjsc dopiero w 37tygodniu.
Czasem wcalej malej nie czuje ale prezent od oslonki bezcenny, bardzo przydatny. Jeszcze raz dziekuje. :*
Wczoraj mialam Pania Diabetolog, stwierdzila ze cukrzycy nie mam i zebym tylko sobie stosowala diete taka jak do tej pory, od czasu do czasu mierzyla i zapisywala cukier. A i przed porodem mam jeszcze do niej przyjsc z tymi wynikami "od czasu do czasu".

Mogę sie pochwalic ze ubranka mam juz poprane i ostatnia kupka do prasiowania zostala. Zostalo nam sie dokupic materacyk do lozeczka i kilka kosmetykow. ALe to juz pewnie na poczatek pazdziernika jak przyjdzie kasa z ZUS, bo dostalam wkoncu decyzje ze dalej mi przysluguje zasilek.

Czekam rowniez na posciel od brata i bratowej az przysla z Kubusiem to wstawie ostatnia pralke posciele i kocyki.

Oczywiscie jeszcze na koniec wrzesnie przyjezdzaja nam okno wstawiaja bo takie byly terminy dlugie. Pozniej moje musi jeszcze wykonczyc we wnatrz i pomalowac pokoj. Ale jestesmy dobrej mysli ze damy rade a malenka nie bedzie sie wczesniej pchala :)

O i jutro mam jeszcze wizyte u gin. GBS mialam juz pobrany jutro ide po wynik i do lekarza odrazu.
I co najgorsze nie jezdze juz sama autem wiec mnie woza :) Czuje sie jak w taksowce ale odrobina luksusu kazdemu sie nalezy :)

A wiec to chyba wszystko. Trzymajcie sie, mocno zaciskajcie nogi i tylko zdrowka najwazniejszego zycze :)

P.S. troche ucichlo odkad jest watek na FB.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Jeszcze jedno. 11 wrzesnia minał roczek naszej malenkiej Agatki. Troche sie przypomnialo ale dalam rade i chcialam sie z wami podzielic ze jestem silna. Dzieki rodzinie, corkom, lekarzom i Wam, ze moge sie wyzalic i zrzucic ciezaru troche.
Dumalam ze daje im tam w niebie niezle popalic bo pewnie charakterek to ma po takiej mamusi i tatusiu :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

magdalena o jejku, jak dobrze, ze sie odezwalas, martwilysmy sie o Ciebie i co chwile ktoras z nas wzywala Cie do odpowiedzi... Fajnie, ze sie pojawilas :* poki co zadna z nas sie nie rozpakowala a przynajmniej nic mi nie wiadomo...
Detektor to fajna sprawa, ja chyba codziennie uzwam, przed snem poslucham, a i jak Mala ma dzien lenia to tez podlaczam.
Jeszcze raz ciesze sie, ze sie odezwalas. Pozdrawiam cieplutko :*

Twoj Aniolek jest na pewno dumny z mamy, ze jest taka silna i ma w sobie tyle pogody ducha, jak Tobie jest dobrze to i Jej tam jest na pewno dobrze.
Ja o swoich Aniolkach tez zaczelam myslec czesciej, 7 wrzesnia minal rok jak pierwszy raz poronilam, nic nie dzieje sie bez przyczyny i tego staram sie trzymac, widocznie tam w niebie maja wazniejsza misje do spelnienia.

Łącze się w bólu z tymi, co chcą już mieć dzidzie w ramionach :) ja dzis zaczynam 38 tydz. Po miesiącu leżenia dostałam od lekarza zgodę na lekki ruch, bowiem synek wagowo o tydzień większy, więc spokojnie moge rodzić. No więc juz 3 dzień (po kryjomu, jak nikt nie widzi, bo nadal jestem u rodziców, a oni twierdzą, ze mam leżeć) laze po schodach, robię przysiady, kołysze biodrami, nawet sutki juz masowalam :D ciepłe kąpiele i nic! Ani drgnie! A od miesiąca mam rozwarcie (teraz jyz na 3cm) szyjka całkowicie zgładzona, więc myślałam ze od razu coś pojdzie:( juz nawet małego wyzywam, ze juz w brzuchu mamusi nie slucha ;) jedyne efekty to twardnienie brzucha, a bólu bądź mocniejszych skurczów brak :(( a głowę ma tak nisko, ze juz nawet nog nie mogę łączyć siedząc i jak sie rusza to czuję go dosłownie w pochwie:) a jednak nic.... :(
Musiałam sie pozalić,bo w domu nie mogę ;)
Siostra tylko zaciska kciuki i sie śmieje ze przenoszę. Bo ona urodziła duzego synka i chce zebym miała większego, bo ciagle podkreśla, ze ona ur największe dziecko w rodzinie. Mimo ze mial 3900, no ale ona zawsze ma "najgorzej". Wiec nawet na przekór jej chciałabym juz urodzic ;)

A ja współczulnie podłapałam od Was zgagę, tak mi niedobrze w nocy było. Mój podsłuchał mnie dziś w nocy jak z naszym dzieciem negocjuję szybsze wyjście, bo mama nie ma już siły. Dziś USG i ostatni pomiar malca, na bank się nie odwrócił. Wieczorem widzę się z moim gin i pewnie będę już miała skierowanie na cc. Po cichu liczę, że pod koniec przyszłego tygodnia będę już tulić naszego Robercika :) burza nic nie przyśpieszyła - do dziś ani jednego skurczu nie miałam. Młody mocno się tyłkiem wypycha, ból krocza ogromny. Do tego te nasilające się hemoroidy :( płakać mi się chce. Miłego dnia Wam życzę!

magalena3 Małpo jedna! Udusić to mało! Wszystkie tu już wariacji dostawały bo nie dawałaś znaku życia! Przyznaję czytałam post z łzami w oczach i aż mi ciśnienie z rana skoczyło :) Dobrze że wszystko jest dobrze i obie jesteście całe i zdrowe :) Ale OPR za lenistwo i narobienie stracha musi być :) Odpoczywaj dużo ale już udzielaj się kontrolnie bo faktycznie sporo dziewczyn na fb ale od Ciebie info mamy tylko tu. Cieszę się też że poradziłaś sobie z roczkiem jesteś silną i dzielną kobietą i faktycznie charakterek po mamusi musi być :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png