Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

OczekującaOL
Jakie macie zdanie na temat pasów poporodowych? Będziecie ich używać?

Większość odradza gdyż mięśnie się rozleniwiają, ale nie wiem. Ja po pierwszym porodzie nie stosowałam, a 3 mies po porodzie miałam brzuch jak przed. Dodam że nic nie ćwiczyłam. Tylko karmienie piersią i balsam zjaja ten przeciw rozstępom co w ciąży stosowałam.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Pytała któraś z Was o plamy ostudowe. Ja niestety ale posiadam przebarwienia posłoneczno-trądzikowe, wyglądam okropnie ale muszę z nimi żyć. A jeśli chodzi o ostudę to moja koleżanka miała w ciąży, a w ciągu roku po porodzie wszystko jej zeszło. Są niby kremy dla kobiet w ciąży na te plany perfecta i sexi mama. Sama ich używa w ciąży. Mi nic nie pomagają, ale ja mam inne plany niż ostuda.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Udało mi się w końcu Was dogonić :-D ale zanim dotarłam do końca to większość zdążyłam zapomnieć :-P
Również dołączam do fp na fb :-)
Jeśli chodzi o to kto jest w proszku to zapewne jestem na pierwszym miejscu :-D
Pas poporodowy planuję nosić, bo po pierwszej ciąży długo miałam problem z brzuchem...
Pompony z tiulu robiłam na sesję dla mojej chrzesniaczki :-) łatwe i ładne :-) instrukcje są na YouTube.

https://www.suwaczki.com/tickers/gann9jcgjoxdzcht.png

[quote="koniczyka"]Dziękuję:) nic poza lezeniem juz mi nie pomoże, więc zrobie wszystko co w mojej mocy i bede leżec jak kłoda, byle dotrwać do konca 37 tyg :)[/quote konuczynka może to trochę śmiesznie zabrzmi ale w pierwszej ciazy miałam problem z szyjka (terax zresztą też mam) Ale wtedy co by w szpitalu nie leżeć lekarx kazał mężowi pod łóżko pustaki podlozyc; ) i tak 3 tyg lezalam tyle co do wc i zjeść przy kolejnym badaniu okazało się ze dużo to pomogło tak ze polecam

Czytając wasze problemy z twardniejącym brzuchem, z szynką itp to sobie myślę, że alalbdużo u nas w grupie pechowych albo ja mam szczęście (a to coś nowego;)). U mnie szyjka na wizycie na koniec lipca 4-5cm, córa na Usg też ok, żelazo póki co na granicy ale w normie, skurcze łydek sporadycznie. Fakt nie mam starszych dzieci i od kiedy jestem na L4(od połowy lipca) staram się oszczędzać ale funkcjonuje normalnie ale wolniej. Ostatnio brzuch twardniej ok 20, czyli z nocnych imprez nici, ale generalnie teraz z nami w porządku i tego wszystkim leżącym i z dolegliwościami i sobie życzę abyśmy szczęśliwie wytrwały do końca. Tak mnie naszło.
(Pomijam wszystkie problemy z teściowymi, remontami, szukaniem jak u mnie mieszkania, bałaganem w ZUS)

Ja za doświadczeniem mojej mamy piorę raz w dziecięcym i prasuję oraz pamiętajcie o wyprówaniu albo gdzie się nie da to obcinaniu bardzo dokładne.
Odnośnie majtek to polecam majtki firmy Hartmann (niestety do kupienia chyba tylko w superPharmie). I mam pytanie odnośnie podkładów poporodowych, ja na stronie szpitala nic o tym nie mam na SR też nic nie było - chyba że chodzio coś typu Bella mama, ale tam chyba nie ma rozmiarów jak pisałyście.
Ostatnio poznałam produkt torebki na zużyte pieluchy. Paklanki chyba tak się nazywają ale w Tesco worki na pieluchy są za ok 5zł za 75szt. Myśle że mogą się przydać.

rolsi
Ja za doświadczeniem mojej mamy piorę raz w dziecięcym i prasuję oraz pamiętajcie o wyprówaniu albo gdzie się nie da to obcinaniu bardzo dokładne.
Odnośnie majtek to polecam majtki firmy Hartmann (niestety do kupienia chyba tylko w superPharmie). I mam pytanie odnośnie podkładów poporodowych, ja na stronie szpitala nic o tym nie mam na SR też nic nie było - chyba że chodzio coś typu Bella mama, ale tam chyba nie ma rozmiarów jak pisałyście.
Ostatnio poznałam produkt torebki na zużyte pieluchy. Paklanki chyba tak się nazywają ale w Tesco worki na pieluchy są za ok 5zł za 75szt. Myśle że mogą się przydać.

Używam Paklanek od lat.
Przy Tosiu używałam ich do pieluszek, nie na co dzień w domu, ale na spacerach, na wyjścia do znajomych itp.
Teraz mam w jednej z łazienek nieduży kosz na śmieci i idealnie mi tam pasują i juz tak z nami zostały :D
Mają śliczny zapach :D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

karola22
Dziewczyny które korzystają z magne b6 w dużej ilości tak jak ja, mam pytanie doczytałam dziś ze może powodować biegunkę ma któraś z tym problem po za mną ? Nie jestem pewna czy to po tym ale nic nowego w diecie nie mam :(

Chwała Ci o Pani!
Po ostatniej wizycie gin zwiększyła mi dawkę magnezu dwa razy.
To już wiem skąd ta moja biegaczka :D

Ja biorę Chela-Mag B6.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

Godz.1:45 a ja sie wyspalam ;( nadrobilam wszystkoni dolaczlam do grupy na fb. Ja mam ciuszki po synku 3 lata przelezaly w kartonie. Synek mial 51 cm. Wiec piore 50/56 i 62. Oraz male 68 to jest jeden karton. Piore najpierw w zwyklym priszku a potem w Loweli dla synka zywalam dzidziusia ale go akurat w sklepie nie bylo. Mam z glowy tylko biale rzeczy. Teraz biale z jakimis kolorkami czekaja na prasowanie. A ja sie boje ze znow pojade do szpitala jak w sobote. A i jak siedzialam po zastrzyku rozkurczowym (musialam godz czekac) to przywiezli dziewczyne w 1 trumestrze i miala 15 lar. Szok!