Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Fobianka powodzenia trzymam kciuki za Was ;)
Dzięki dziewczyny! :* Faktycznie mi lżej. Niestety widzę Kasiu że mnie rozumiesz. Uwierz mi Iza prosiłam ją kilka razy i nie robiłabym problemu gdyby to mówiła w żartach, z troską itp. Ale to jest taka matka polka starej daty i po prostu lubi mieć we wszystkim swój udział i tłumaczy rzeczy oczywiste i mówi to nie z dumą a tak jakby to ona o nas musiała non stop dbać. Mnie bariej dobija to że nie można z nią usiąść i wyjaśnić tego co cię gnębi bo ona każdą nawet delikatną uwagę traktuje jak wielki atak na nią. Trzeba się z nią obchodzić jak z jajkiem bo inaczej jest płacz. Czasami bardziej muszę się martwić tym co ona powie niż co na to jej syn... Wolała bym się z nią pokłócić niż znosić jej ciche fochy.
A co do ciuchów dla siebie to też zainwestowałam w 2 bokserki XXL i dostałam 2 pary ciążowych spodni i tyle a po domu chodzę w szortach na gumce albo spodenkach mojego bo są szerokie ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Fobianka spokojnie ;)
justyna12315 rozumiem o czym mowa, moja tez ma te swoje obrazy majestatu nie wiadomo o co... A wiem ze jeszcze przynajmniej dwa lata jest mi dane z nią mieszkać. Mój oczywiście nie chce juz mnie słuchać i nie rozumie ze póki tu mieszkamy to nigdy nie będę się czuła jak u siebie. Wszystko musi być tak jak ona robi.. :( A ja bym chciała juz po swojemu... A powiem jej coś to się obraża o jakieś pierdoly....

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

Tesciow zaczkaja sie dzisiaj, tyle o nich mowy ;)
Jakis ten dzisiejszy dzien jest paskudny, jakas rozdrazniona jestem. Troche rozmawialismy o planach o wydatkach, ktore przerastaja mnie, bo oszczednosci ciagle topnieja, a jakos nie potrafimy nauczyc sie oszczedzania. Wszystko chcielibysmy miec i zrobic, jakos tez duzo sie od nas wymaga. Chyba musze sie do wszystkiego zdystansowac bo idzie zwariowac, przeciez po roku od slubu nie musimy miec wszystkiego! Aby nasza Dzidzia byla zdrowa a reszta jakos sie ulozy, musimy tez nauczyc sie zyc dla siebie nie dla innych! Ja musze!

Dziewczyny, pomocy!
Nie dość, że ten półpasiec i te kołatanie serca.. to wczoraj jak se stałam i wlosy me ogarniałam do wyjśća poczułam jak coś mi cieknie między nogami.. nie wiem co to było, nie pachniało w żaden sposób ... pociekło mi dosłownie ze cztery krople, dzisiaj boli mnie od rana okropnie podbrzusze w południe zrobiłam se drzemkę.. budzę się i mam na majtkach mokrą plamę.. znów bezzapachową. Czy to mogą być wody plodowe? Czy zglosilybyście się na izbe przyjęć? czy czekać? Dodam, że Lilka okropnie dzis leniwa...

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

ZjemCiMiśka
Dziewczyny, pomocy!
Nie dość, że ten półpasiec i te kołatanie serca.. to wczoraj jak se stałam i wlosy me ogarniałam do wyjśća poczułam jak coś mi cieknie między nogami.. nie wiem co to było, nie pachniało w żaden sposób ... pociekło mi dosłownie ze cztery krople, dzisiaj boli mnie od rana okropnie podbrzusze w południe zrobiłam se drzemkę.. budzę się i mam na majtkach mokrą plamę.. znów bezzapachową. Czy to mogą być wody plodowe? Czy zglosilybyście się na izbe przyjęć? czy czekać? Dodam, że Lilka okropnie dzis leniwa...

Nawet się nie zastanawiaj tylko jedź. Może to być zwykłe popuszczanie moczu, ale koleżance wody płodowe ciekły i to zignorowała, skoczyło się zakażeniem i infekcją małego, który się urodził w 34 tyg i od razu leki musieli mu dawać.

Zwłaszcza, że jak masz półpaśca to może on prowokuje przedwczesny poród.

ZjemCiMiśka
No, ale już teraz nic nie czuję,, to tylko tak te dwa razy się przytrafilo, że coś mi ciekło... poczekam na narzeczonego i z nim to obgadam, ale na izbie przyjęć kładą odrazu na obserwację prawda? napisałam wcześniej, że od rana boli mnie podbrzusze.. boli mnie też w okolicy pachwiny .. och jeju żeby to byl tylko fałszywy alarm :(

Zależy od lekarza. Najlepiej zapakować tą "zmoczoną" bieliznę ze sobą i faktycznie sprawdzić na miejscu. Jak się okaże, że to nie wody to chyba nie położą :)

ZjemCiMiskamam nadzieje, ze wybralas sie na IP i juz Cie zbadali. U nas w regionie nie ma ip polozniczych dlatego klada od razu do szpitala na obserwacje ale lepiej niech Cie kilka dni potrzymaja niz masz sie zamartwiac albo co gorsza cos ma sie stac. Ciekawe tylko czy z polpascem przyjac beda chcieli na patologie. Trzymam kciuki i na pewno wszystko bedzie dobrze.
Izabela, z ciekawosci pytalam gdzie planujesz rodzic, u nas w szpitalu? I jakie masz wrazenia po 1 porodzie, jesli tez byl u nas?

Ja mam wyprane ubranka wszystkie. Tylko w normalnym proszku. Ale te do 56 i te mniejsze 62 pozniej bede jeszcze prac w tym proszku dla dzieci i prasowac. A jak zacznie wyrastac to zrobie zamiane i popiore reszte, z racji tego ze mam malo miejsca na szafki, komody i wogole.

Jesli chodzi o rozdraznienie to i ja taka bylam od wczoraj wieczora. kolo 12 zlapaly mnie znowu bole, skurcze juz nie wiem co to. Jestem nie do zycia. Nawet czucia zbytnio nie mam, tzn moj probowal mnie rozweselic i zaczal laskotac, sprawdzac czy mam "wode w kolana" i nic nie czulam. Oczywiscie tylko ciepla kapiel pomaga. Lezalam z godzine w takiej letniej wodzie. Mala znowu caly brzuch poprzestawiala. Nie mam pojecia jak teraz lezy. Kopie wszedzie :D Ale napewno troche sie podniosla bo zebra to mnie tak bola ze szok. Oddychac ciezko, a kanapke musialam jesc na dwa razy bo jak zjadlam pol to czulam sie pelna. Po pol godziny nastepne pol. A jak zjadalam cala na raz to mnie zrywalo na wymioty bo za pelno. :D
Ale na szczesci sie unormowalo.

Jutro na 15.20 mam wizyte u drugiego gin wie moze cos doradzi :) I zrobi USG bo wiem ze ma lepszy sprzet niz ten co aktualnie chodze do niego :)

A tym czasem sie zegnam i milej nocki zycze.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥