Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

izabela33
Aska123
AsiaPil
Dziewczyny- takie pytanie, czy zdarza Wam sie czuc takie jakby drgawki dzidziusia? Za szybkie na ruchy, trwa kilka sekund i mija, mam je zwlaszcza w dole brzucha? Moze to jest czkawka a ja nie umiem jej rozpoznac?

Ja czuje cos takiego jak opisujesz! Tez sie zastanawialam co to.. Czy dziecko sie przekreca ze az tak drga? Czy to czkawka? Sama nie wiem.. Bo czkawki chyba jeszcze nie umiem rozpoznac. Bo Adonis opisywala ja ale ja czegos takiego jeszcze nie czulam

Ja też tak czuje, dość często , jak się złapie rybę na wędkę to tak drga na początku , ja bym do tego porównała :) czkawka na pewno to nie jest, czkawka bedzie rytmiczna przez dłuższy czas. Sama zastanawiam się co on tam wyprawia, juz myślałam ze moze tak się pępowiną bawi.. Cokolwiek to jest, lubię to :)

Też takie "zatrzęsienia" czasem odczuwam i czkawka to na 100% nie jest, czkawkę też czuję i jest to całkiem inne, delikatniejsze, wolniejsze i bardziej rytmiczne pulsowanie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

amadeo3
A poza ciuchami rożkami kocykami itp co jeszcze kupujecie w sensie kosmetyki jakies akcesoria?

z kosmetyków jeszcze nie wiem, natomiast z akcesoriów to mam:

termometr do mierzenia temp,
termometr do kapieli,
gruszkę do noska,
smoczek,
butelke,
szczotkę i grzebyk do włosków
nozyczki i cążki do paznokci

i chyba tyle póki co...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Gość Niuśka32

AMADEO,

ja kupilam ten kombinezon już, napisałam, ze dałam za niego 10 zł, tj. 5 zl+przesylka 5 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

amedeo co poszukujesz, i do jakiej kwoty????

ASKA,
podobają Ci się te same rzczey co mi, ciuszki sliczne

amadeo3
A poza ciuchami rożkami kocykami itp co jeszcze kupujecie w sensie kosmetyki jakies akcesoria?

Z racji tego że to moja pierwsza pociecha kupuje chyba aż za dużo :p jeżeli chodzi o kosmetyki to trochę posiłku się blogiem sroki www.Sroka.pl, jeszcze nie kupiłam ale lista jest gotowa. Ponadto mam 6 pieluch tetrowych białych, 6 kolorowych i 4 flanelowe. Z akcesoriów to kupiłam aspirator do noska, szczotkę z grzebykiem do włosów, nożyczki do paznokci, waciki, patyczki, ceratke na przewijak, mała butelkę do karmienia, gabke do wanienki:)

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw49n73aav65edm.png]Tekst linka[/url]

Niuśka 32 a to sorry nie doczytałam coś że Ty kupiłas;-)ale super był i za taką cene,przeglądam trochę olox,napisalam do jednej Pani i czekam na odpowiedz,a co poszukuję hmm napewno jakieś kombinezony cieplejsze,pajacyki i body w dobrym stanie i za niską cene;-D jak każdy pewnie.
Mam pytanie bo miałam napisać już wczoraj zdaję się że Ty musisz leżeć,nie było mnie jakiś czas tutaj bo miałam problemy rodzinne i nie doczytałam pewnie-moge zapytać czemu?
Kasiek81-współczuję z tym szpitalem,ja zwiałam jak tylko się dało bo to po prostu no nie na moje nerwy,podziwiam i współczuje tym co muszą sie tam męczyć przez dłuższy czas,nie wiem czy bym wytrzymała...

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Kasia trzymaj się tam, wszystko będzie dobrze !
Drożdżówka współczuję i dużo siły życzę
Ale macie piękne wyprawki już, u mnie to jeszcze biednie z tym...
U nas też gorąc niesamowity czekam kiedy się skończą te upały,ale jeszcze cały sierpień przed nami. Nic tylko w domq leżeć wiatraczek zasłonięte okna i czekać na ochłodzenie

Witam ponownie :)
Jestem przeszczęśliwa, że z tym pytaniem o wożeniu w foteliku przyszłam do was :) Wiem już wszystko co potrzebowałam :)
A z ciuszków.. ja sama kupiłam nie wiele.. ale za to dostałam baaaaaardzo dużo ubranek :)
I tu też mam dylemat!
A mianowicie dostałam takie pajacyki.. polarowe (mam też zwykłe bawełniane :)) do większość tych pajaców nie mam nic, ale nie które mają napy z tyłu.. po całej długości plecków..
A, że moja głowę zawładnęła naprawdę całkowicie moja mała Lilianka to tak se wyobrażałam jak ją w to ubiorę... i moje pierwsze spostrzeżenie .. jejciu, ja przecież będę musiała położyć ją na brzuszku by to pozapinać, odwrócić, a jak zaraz zrobi niespodziankę to znów ją przewracać będzie trzeba.. a po za tym ona będzie tylko przecież leżeć.. i te napy jej tak będą cholernie się w plecki wbijać ! I ich chyba raczej nie założę mojej niuni...
A co wy myślicie? Nie przesadzam? :)
Widzę pytania o wyprawkę.. ja dla małej mam pełno ciuszków, pełno czapeczek, mam i kombinezony.. chociaż nie zauważyłam żadnego odpowiedniego według mnie na jesień.. ogólnie z ciuchów mam wszystko :) Do tego dostałam 6 ręczników z kapturkiem.. jedne większe drugie mniejsze.. dostałam 6 koców, dostałam nawet te materacyki do wózka :) i jedną rzecz która jest dla mnie zagadką! Gdy znajde ten cholerny kabel USB to wam cyknę foto może któraś będzie wiedziała co to :) Dostałam też dużo pościeli..
Mam też wózek, łóżeczko i wanienkę :)
A z akcesoriów nie mam nic... a kupić planuje ceratki do łóżeczka, nożyczki, cążki, szczoteczkę do włosków.. waciki, patyczki do uszu.. przewijak na łóżeczko, laktator i podgrzewacz .. no i jakieś kosmetyki tj. płyn do kąpieli, sól fizjologiczną, coś do pępuszka :) Oliwkę coś do pupu :) I oczywiście zapas pieluch i chusteczek! :)
Rozpisałam się..
Pozdrawiam!

http://s4.suwaczek.com/201510187251.png

Z takich potrzebniejszych rzeczy to widzę wymieniacie aspiratory do nosa laktatory i termometry hmm muszę się rozejrzeć,a jakieś witaminki czy coś robicie już zapas tzn po porodzie chyba daje się witaminę D i K dziecku?Jakieś specyfiki na kolki czy będziecie kupowały po wyjściu?Pampersów duży zapas robicie?Bo ja mam tylko paczkę i nie wiem czy kupować bo jak maluch będzie miał uczulenie czy coś?

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Czy Wasz dzisiejszy dzien tez jest tak strasznie meczacy jak moj ? nic mi sie nie chce do tego ta pogoda, cos okropnego, a moje cisnienie swiruje i potrafi ze 135/70 spasc po 15 minutach do 87/45. Jakby mnie czolg przejechal. Tylko tablet w rece i co jakis czas zerkam na forum i kupilam jeszcze po dwa pajace do szpitala na wszelki wielki. Ale zauwazylam ze Wy tez nie piszeciezbyt wiele, bo nadazam czytac ;)

O mamo.. Kolezanka wlasnie zaczela 39tc i dowiedziala sie ze w szpitalu w ktorym miala rodzic jest remont i nie ma mowy o porodzie rodzinnym a odwiedziny sa raz dziennie od 10.00 do 12.00... Masakra.. Co byscie zrobily na jej miejscu? Ja jej radzilam zmienic szpital, ale problem jest taki, ze wszystkie sa oddalone o kilkadziesiat km.. Do jednego ma ok 30km i nie zna zadnych opinii, do drugiego ok 35 km a sa same zle opinie o nim, ewentualnie zostaje Lublin, tu sa 4 szpitale ale ma 70km :/ masakra... I juz placze caly dzien z nerwow bo nie wie co robic...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Aska123 ja na jej miejscu zostalabym w danym szpitalu, jesli wie ze zapewnia jej dobra opieke. Co do ograniczonych wizyt to i tak pewnie nie bedzie miala zbyt wiele sily na przyjmowanie wszystkich, a2 godziny dla meza beda wystaczajace. Przeciez zaraz wyjdzie do domku. Podroz do bardziej oddalonego szpitala, moze byc ryzykowna. Szkoda tylko tego porodu rodzinnego... moze jednak da sie cos zrobic ;)

magalena3
jako relaks proponuje kapiel albo prysznic mnie zawsze uspokaja, jak slabiej sie czuje to woda do miski i nogi moge potem leze, polecam rowniez pozaslaniac okna i sie zdrzemnac i chyba tak zrobie bo goscie juz pojechali...

ktoras z was szukala szafy w Krakowie znalazlam kilka tanich alle nie wiem co dokladnie potrzebujesz i do jakiej kwoty, daj znac bo ja lubie mebelki ogladac....
szafa nr.1
szaf nr 2
szafa nr 3

Ikea hensvik :) stuva jeszcze wchodzi w gre:)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Aska123
O mamo.. Kolezanka wlasnie zaczela 39tc i dowiedziala sie ze w szpitalu w ktorym miala rodzic jest remont i nie ma mowy o porodzie rodzinnym a odwiedziny sa raz dziennie od 10.00 do 12.00... Masakra.. Co byscie zrobily na jej miejscu? Ja jej radzilam zmienic szpital, ale problem jest taki, ze wszystkie sa oddalone o kilkadziesiat km.. Do jednego ma ok 30km i nie zna zadnych opinii, do drugiego ok 35 km a sa same zle opinie o nim, ewentualnie zostaje Lublin, tu sa 4 szpitale ale ma 70km :/ masakra... I juz placze caly dzien z nerwow bo nie wie co robic...

Ja mam 60 km do szpitala :) i za cholerę nie wybiorę ani mojego 0.5 km od domu ani 20 km od domu. Nigdy!:)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Cześć mamusie,
jak się macie w ten strasznie upalny dzień. Moje stopy urosły chyba o 4 rozmiary w obie strony.
U nas dobrze dopóki nie muszę się przekręcić na łóżku, ani nigdzie chodzić, jak chodzę, to ból brzucha wraca i nerwy też.
kasiek81 współczuję pobytu w szpitalu, ale ani ukrop w szpitalu, ani maleńkie porcje niedobrego jedzenia nam nie straszne, bo chodzi o masze skarby przecież. Ja na szczęście już w domu, a Ty trzymaj się dzielnie! Niech dzidzi siedzi sobie jeszcze spokojnie w brzusiu.
drożdżówka przykro mi z powodu męża, mam nadzięję, że szybko wróci do pełni zdrowia i Ty też się nie daj nerwom, ja po operacji mojego męża sama wylądowałam w szpitalu, bo nerwy mnie zjadły.
jay90 dzięki za link rożków, ja na jakieś drogie ciągle trafiałam.
Waszym zdaniem rożek powinien być usztywniany, czy niekoniecznie?
ofeliaa ja wybrałabym Nadia i Natan.
izabela33 proszę umieść przepis, drożdżóweczki pewnie mniamm i też takie chcę, może mamę namówię to upiecze, bo ma urlop.
Tyle rzeczy piszecie, że więcej nie pamiętam, co chciałam jeszcze napisać. Czekam na mężusia, ma dziś z trasy zjechać!!

Doczytalam Was ale az sie zmeczylam! Nie wiem czy napisze wszystko co chcialam napisac.
Kasiu trzymajcie sie dzielnie i jesli trzeba lez tam ile trzeba, niestety to zaden luksus ale w szpitalu musisz lezec a bedac w domu jak ktos jest w nim jeszcze to wstaniesz co chwile.
Co do tych drgawek o ktore pytalam, to lekarz stwierdzil, ze to normalne i dzieci cwicza motoryke, poniewa uklad napiecia miesniowego nie jest wyksztalcony to dlatego czasami te ruchy sa takie jakby "czkawkowo-drgawkowe".
Nie dowiedzialam sie ile Mala wazy, za trzy tygodnie bede miala dokladne usg ale pomiar glowki wskazuje, ze Mala przybiera migusiem, odpowiada 31 tygodniowi.
Kurde chcialam cos jeszcze napisac, pytalyscie o cos, a nam wczoraj polozna o tym mowila, jesli chodzi o ubranka to mowila, ze najlepiej miec 6-8 kpl do przebrania swojego dzidziusia na 56cm, bo tak mniej wiecej wychodzi zanim sie upierze, wyschnie i wyprasuje.
A wspominala tez zeby gruszek nie stosowac do noska jesli juz to aspirator a najlepiej to po kropelce soli fizjologicznej i potrzec skrzydelka noska. Przestrzegala zeby nie "gmerac" w fizjologicznych otworach noworodka.
Wczoraj uczylysmy sie zawijac Maluchy w te kokony szpitalne! To wcale nie takie proste ;-)