Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Drugie zdj nie chce mi sie zaladowac :/ ale koszulki sa krojen takie same, granatowa i zielona bez napisu. Wszystkie 3 za 16zl w tesco.
Ogarnelam sie, znalazlam na olx kilka fajnych "perelek" i umowilam sie w tym tyg na obejrzenie na zywo w jakim sa stanie i ewentualnie na kupno. Jak to zrobie to pochwale sie fotkami :)

monthly_2015_07/pazdziernikowe-maluchy-2015_32567.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Dzień dobry :D
Znów nie chce mi się wstać z łóżka ...
Juz czuję kolejny śpiący dzień.
Jaga od rana szaleje. Takie małe a tyle energii ma. Szok.
U mnie dziś 26tc2d. Jak ten czas leci ...
W środę wizyta u lekarza. Nie wiem o czym myślałam jak zapisywałam się na 8:30. Kto mnie z łóżka wyciągnie?
Umówiłam się tym razem na badanie szyjki, choć w przypadku mojej pewnie ciesza spokój i bez zmian. Zdziwię się jak przy porodzie to się zmieni.
No i za chwilę kolejne usg :D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

Daga81
Dziewczyny, ja w ogóle nie mogę spać. Chodzę spać o północy, nudzę się o 5rano. W dzień nie śpię. Później jestem cały dzien zmęczona. Nie wspomnę jeszcze o nocnych pobudkach na siku. Moze muszę zmusić sie do wcześniejszego zasypiania?

Jak dobrze, że poruszyłaś ten temat, bo już zaczynałam się martwić, że ze mną coś nie tak :/ Zasypiam po północy, ok. 3 siusiu a o 5 już po spaniu... Później cały dzień czuję się jakby siły ze mnie uchodziły i chodzę jak śnięta ryba :( A i w ogóle nie umiem znaleźć odpowiedniej pozycji ani do siedzenia ani do leżenia a brzuszek mały bo 85 cm i tylko 3kg na plusie

~Niuśka32
Cześć Dziewczynki,
ale sie rozpisalyście od wczoraj:).
Powiem, tak, że w tych zdrowych ciążach to do dnia porodu można robić praktycznie wszystko.
Znam kilka dziewczyn, które do końca: pracowały,sprzątały,gotowały,dźwigały mniejsze dzieci, sexik uprawiały,jeździły rowerem etc. i wszystko było dobrze, zajeżdżały do szpital i "od ręki" rodziły:):).
To w tych zagrożonych ciążach JEST ZAKAZ WSZYSTKIEGO,,,,,ale jedyny plus jest taki, że już jest " z górki":):):).

DZIEWCZYNY,
teraz pytanie z innej beczki:
"czy Wy macie jakieś np. upławy lub wrażenie "że jest Wam mokro"??, bo ja mam takie odczucia.
W necie oczywiście wyczytałam, że to normalne i im ciąża większa będą takie "atrakcje" dochodzić,
a jak jest u Was z tym w praktyce?

p.s. a co do spania, ja mam różnie, czasem prześpię całą noc/czasem budzę się kilka razy, czasem spię w dzień, zależy, nie ma reguły.

p.s.2.miłego dzionka:)

Też mam mokro ;) raz mniej raz więcej ale jak pytałam dok. powiedziała, że wszystko w normie więc zmieniam sobie tylko wkładki i do przodu ;)

Dzień dobry Dziewczyny, ominęłam kilka watków, ale nadrabiam czytaniem tych ostatnich kilku stron .

Widziałam, że któraś z Was pisała o zaparciach i chciałam Wam polecić suszone śliwki zalane na noc wrzatkiem i zjadane tak z pół godzinki przed śniadaniem ;) uwierzcie, to bardzo pomaga ;)

Kolejny watek to ciuszki :) Ja też napaliłam się na NEXTa , ale jak na 2 razy to za drogi gips, osobiście polecam bieliznę z c&a , jest świetna gatunkowo , ma ciekawe wzory i świetne rozwiazania, jeżeli chodzi o zapięcia, bo ciuszki rozpina się po całości. W f&f sa super ceny , ale wszystkie body sa wkładane przez główkę ;( czego bardzo się boje w pierwszych miesiacach . Jutro się wybieram na małe zakupy do hurtowni z akcesoriami dla dzidci, więc może uda się wyszukać coś fajnego :)

a co do spania, to koje bliźniaki sa jak środek nasenny ;) o godzinie 19 śpię jak dziecko, a w nocy wstaję max 2 razy ;)

pozdrawiam i życzę spokojnej niedzieli

Witajcie dziewczyny :) Co do spania to ja chodzę spać ok. 1 w nocy, budzę się ok. 3 do łazienki i nieraz nie śpię do 5. A jak zasnę to śpię do 10. W dzień rzadko ucinam sobie drzemki.
Mnie tez czeka wyprawka dla maluszka i dla pierwszoklasisty :) W ogóle to boję się jak mój synek przeżyje pojawienie się rodzeństwa :) Póki co to się cieszy,że będzie starszym bratem ale zobaczymy w październiku jak to będzie wygladać :) Miłej niedzieli dla wszystkich! Ja zaczyna brać się za przygotowanie obiadu.

http://s4.suwaczek.com/201510224565.png

cześć dziewuszki! Słonko! Jak miło :)
Ale miałam doła wczoraj cały dzień, mój mnie tak wkurzył, że wszystkiego mi się odechciało..Nawet Noel wyczuł i był mało aktywny, potem miałam wyrzuty sumienia i go przepraszałam płacząc.
Dziś trochę lepiej, włosy farbuję na poprawę nastroju :) Zaraz na jakieś zakupki i może ciacho zrobię.
Co do wyprawki to ja sporo mam, ale też dużo jeszcze brakuje, czekam na mamę moją żeby ją dokończyć, bo też by chciała coś dla wnusia kupić. A w środę wybieramy się z Łodziankami na ciuchy :)
Ja zawsze nad ranem budzę się na siku i potem przez minimum 3 godziny nie śpię... masakra!
Miłej niedzieli mamuśki!

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

Witajcie.
Od wczoraj się tu przewinęło sporo tematów.
Co do wyprawki, to ja mam już komplet nawet do szpitala poprane, poprasowane i popakowane. Także co by się nie działo jestem gotowa :) Łóżeczko ustawimy jak zrobimy remont i sami będziemy mieli gdzie spać (bo kiedyś wam pisałam, że czekam aż się szwagierka łaskawie wyprowadzi, a od 7 miesięcy coś nie może. Ciekawe jak ja będę cokolwiek pomagać przy remoncie jak z dnia na dzień mam mniej siły... Noe ale mniejsza z tym)

Co do seksu, to mój mnie omija szerokim łukiem. Od stycznia to by na palcach policzył, bo temperament i ochota kompletnie mu wyparowały (albo przeszły na mnie).

@Ofeliaa ja bym mogła całą paczkę śliwek tak zrobić i NIC. Kawa z mlekiem jedynie działa, a jak i ona się zbuntuje to mnie chyba nawet bomba nie ruszy.

Ja wczoraj się przepracowałam i dziś słabo się czuję. Sił brak, maleńka wojuje. Co do wyprawki to ja uwielbiam zakupy. Ale chyba trzeba na ciuchach lub wyprzedażach popolować. 56 mam moze ze 3 szy, 62 sporo i to już wystarczy. Teraz jak coś to tylko większe, ale tez nie mam co szaleć bo trochę po Madzi mam tego. Zresztą tak na 8 mies to letnie trzebaby kupowac i moze fajnie byłoby na wyprzedazach coś zlapac.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Właśnie robiłam sobie manicure i przypomniało mi się: do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci!
Druga refleksja to ruchy dziecka. W moim suwaczku jest info, ze powinnam czuć przynajmniej 10 na godzinę, ja czuję może z 10-20 przez cały dzień, różnej intensywności ale nie ze ciągle, jak niektóre z Was piszą. Któraś tez tak ma? Trochę się martwię, we wtorek mam wizytę do podpytam lekarki.

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png

Gość Niuśka32

Jeśli chodzi o ruchy,
ja też czuję je raczej rzadko,
tzn. max kilka razy w ciągu dnia, po kilka raczej b. delikatnych ruchów.
Nie mam tak, jak piszą niektóre dziewczyny, że jest ich b.dużo i b. często i b. mocnych.
Czasem mam wrażenie, że potrafi cały dzień nie kopać.
Nie biorę Sobie tego do głowy, we wtorek byłam na usg, i wg dr wszystko b.dobrze.
Jak zaczynam skupiać się na ruchach, wtedy nie ma ich w ogóle i zaczynam schizować.
Dlatego każda z Nas ma naczej, myślę, że też zależy to od tego czy już ma się dzieci/od budowy ciała/ilości kg na plusie/ i od stopnia odczuwania bólu.

Każda z Nas jest inna,
jedna mała, druga duża,
jedna chuda,inna gruba itd.itp.
i dlatego dzieciaki są różne.:):)

Takie jest moje zdanie w temacie:)

Kamiodka
Właśnie robiłam sobie manicure i przypomniało mi się: do porodu nie można mieć pomalowanych paznokci!
Druga refleksja to ruchy dziecka. W moim suwaczku jest info, ze powinnam czuć przynajmniej 10 na godzinę, ja czuję może z 10-20 przez cały dzień, różnej intensywności ale nie ze ciągle, jak niektóre z Was piszą. Któraś tez tak ma? Trochę się martwię, we wtorek mam wizytę do podpytam lekarki.

Jak jesteśmy same aktywne, to przeoczamy ruchy. Efektywne liczenie byłoby, gdybyś cała godzinę tylko i wyłącznie leżała i się skupiała na ruchach :) A poza tym to 10 jest w porządku, ale czytałam, że martwić się trzeba jak ruchów jest mniej niż 3/h, albo wcale. Moja jak wariuje to na maksa, ale są takie okresy, że tylko czasem się obróci, albo coś

Niuśka32 popieram:) ja też mam różnie:) raz czuje raz nie czuje jak się nie wyczuwam się to bardziej czuje moja mała np robi tak ze powiedzmy 2 razy w ciągu dnia popuka przez parę min i koniec a w nocy nie wiem bo śpię jak zabita i chodzę spać około 12 w nocy i wstaje około 10tej żeby wyjść z psem uwielbiam spać :)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgz9vhyzng.png

Gość pasikonik

Kamiodka - ja miałam pomalowane i nikt się nie czepiał... Teraz przy założeniu szwu miałam manicure hybrydowy- zmyłam lakier z jednego palca, ale i tak pulsoksymetr założono mi na innym i działał.

Lodzianki a gdzie chodzicie na ciuchy? bo ja zwolenniczka SH- kupiłam co prawda wyprawkę z tesco, ale potem kupiłam z allegro i wyszło mi za 1/5 ceny, więc tą z tesco oddałam... przydałoby sie jeszcze kiklka pajacyków dokupić...