Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Mona88 wielkie, podwójne gratulacje.
Ja dziś idę do ginki, już pewnie wyraźniejsza będzie fasolka niż ostatnio - 4,4mm :) Jak wrócę to wstawię zdjęcie.
Naprawdę czuję się jakbym była pierwszy raz w ciąży :D
Cieszę się niesamowicie z Wami!

Ps. ja mieszkam na Bielanach jakby któraś jeszcze była z Warszawy.

Pozdr., Kasia

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png

mona88 GRATULACJE!!!
A tu dziewczyny wklejam pewien tekst, który mnie osobiście bardzo wzruszył :) Miłego dnia!

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla
ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic
innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską
będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej
ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do
niego wołał: "MAMUSIU"

jusiek
Dziewczyny!!!Ratunku!
Macie jakieś sprawdzone sposoby na wymioty i mdłości?
Nic na mnie nie działa:(imbir,herbatniki,migdały...mdli mnie nawet od wody:( lekarz przepisał mi Torecan, któraś z was brała, pomaga?
To jest istny armagedon, nie funkcjonuje w ogóle :(

Nie Pocieszę cię. Moja gin mówi zawsze ze póki mdłości nie kończą się wymiotami grożąc mi odwodnieniem -należy je przeżyć. Mnie dzisiaj mały kubeczek pepsi pomogl. Wczoraj banan. Może sucharki?

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

U mnie 9 tyg i 6 dni,jest spokojnie, na szczęście wymioty,nudnosci mnie nie dopadły, nawet zaczynam czuć smaki i zaczynam podjadac. ..zaparcia są moim utrapieniem i bolące piersi.
Dzisiaj tak leżąc na plecach,pomacałam sobie brzuchu juz wyraźnie czułam powiększona macie, dzidziuś rośnie super.nie Mogę Doczekać Się Ruchów, Wtedy Będę Miała Kontakt Z aniolkiem. Jak się czujecie dziewczyny. Ja wciąż musze leżeć, jak się więcej w domu poruszam zaraz planie a jak się oszczędzam jest czysto. Musze pojechać tam dzieje będą mi robili to usg prenatalne i trochę się boje. Może jednak jutro jak nie będzie już tłokowe w tramwaju,.musze zawieść im skierowanie i chce aby dokładnie przejrzenia moje wyniki odnośnie wieku ciąży i stwierdzili czy to będzie odpowiedni termin.
Kamiodka, mam takiego fisia ze wszystko sprawdzam kilka razy, analizuje,wszystko jakby pierwszy fraz, bo pierwszy od 16 lat...
Wciąż nie dociera do mnie to szczęście, mnie umiem sobie wyobrazić, ciekawa jestem do kogo będzie podobne,synowie są podzieleni,jeden do męża, młodszy do mnie. Teraz chciałabym córeczkę, jak ona będzie czy ono?ale fiś. ..

Jusiek, moja trenerka schudła przez wymioty w pierwszym trymestrze 6 kg,z maluszkiem wszystko było ok,w październiku i urodziła 3500 córeczkę, zdrową. Nie martw się ale bardzo Ci współczuję, to męczące. Pij wodę, może lekko gazowane? .nie wiem co doradzić bo mi nic nie dolega. Aaa, pryszcze zaczęły wychodzic

Jusiek pij wodę bo odwodnienie przychodzi szybko... współczuję Ci. Ja okresowo mam mdłości i czasami modle się o to żeby zwymiotować w końcu i poczuć ulgę... Nie raz się wstydu najadłam np wracając z koscioła szłam do domu od krzaczka do krzaczka i pod każdym z nich wydawałam głosy jakbym chciała wypluć żołądek... no po prostu mina ludzi bezcenna, a ja myślałam że się zapadnę pod ziemie :)
Dzisiaj o 15 mam USG z moich wyliczeń dzisiaj 6tydz 3 dni modlę się żeby zobaczyć serduszko już, bo ten stres i nerwy co ja teraz przeżywam są niedoopisania. Cała noc się budziłam co kilak minut i sniło mi się USG ... masakra

http://www.suwaczki.com/tickers/ganndqk3vi8mj2ry.png

mona88
Dziewczyny u mnie totalny szok!!!!!
Spodziewam się bliźniaków! Jeden okruszek ma 12 mm, a drugi 11mm. Pięknie im biły serduszka:) partner byl na usg jak zobaczył ze jest dwójka to myślałam że zemdleje!!! Dla nas to totalne zaskoczenie u mnie nikt nigdy w rodzinie nie miał bliźniaków.

Gratulacje!
Moje marzenie :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Ale macie fajnie z tym USG Ja się do czwartku doczekać nie mogę. Wczoraj troszkę mnie mdlić zaczęło od rana i brzuch mnie delikatnie pobolewa. Powiedźcie mi czy w pierwszym trymestrze można bezpiecznie coś ćwiczyć, np. chociaż basen? Wcześniej chodziłam na siłownię, ale rowerki i bieżnie to pewnie odpadają. I od kiedy nie można spać na brzuchu czy dopiero jak urośnie czy od początku?Wiem może moje pytania są głupie ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem co mogę a czego nie ;)

Wiem ,że jeśli ciąża przebiega bez komplikacji to można wykonywać ćwiczenia, oczywiście nie wszystkie. Ja przed ciążą tańczyła zumbe i w ciąży tez miałam chodzić ale zaczęłam plamic i nic z tego. Wiem ze są zajęcia dla kobiet w ciąży, na pewno można pływać, maszerowac. ... .Na wizycie u lekarza zapytaj,wszystko ci powie. Ja tez się wypytam bo bardzo tęsknię za moimi zumbowymi zajęciami.