Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

mona88
Ja mam dziś na 18 wizytę, trzymajcie kciuki za mnie i bobaska:) mam nadzieję że usłyszę serduszko:) Mój narzeczony chce być obecny przy usg , wiecie może czy jest taka możliwość ? Napiszecie jak jest u Was:)?

Teraz w ciąży pierwszy raz byłam u tego lekarza, który będzie mnie prowadził, więc nie wiedziałam do końca jaki jest jego stosunek, weszłam do gabinetu sama, opowiedziałam z czym przychodzę, zbadał mnie na fotelu, zważył a jak powiedział, że robimy usg to zapytałam czy mąż mógłby być obecny. Zgodził się i nawet sam po niego wyszedł :)

moni40
Oczywiście że ciaza to nie choroba ale od początku jesteśmy odpowiedzialne za siebie i nowe życie.

Ja zawsze powtarzałam (długo przedtem zanim zaszłam), że owszem, ciąża to nie choroba, ale jakby nie było to wyjątkowy stan, bo przecież wielu rzeczy nam teraz nie wolno z uwagi na maleństwo.

moni40
jak zaczęłam plamic to niewidziała czy to poważne czy nie. Musiałam pojechać. Nic się nie działo groźnego i nawet nie było już śladu po krwi i co zabierałam czas? Nie mam wyrzutów,na izbie jest kilku lekarzy i nie robią problemow

Dobrze zrobiłaś, bo takie plamienie to duży stres, a stres w ciąży niewskazany.

adonis_25

Moja gin jest zawsze pod telefonem i po to wybrałam opiekę prywatna by móc w nagłym wypadku mieć możliwość sprawdzić co jest nie halo.

Mnie zabroniono brać nospe.

Ja będę chodzić na nfz, ale lekarz też dał mi swój nr komórkowy i kazał dzwonić jak tylko coś mnie zaniepokoi.
Nospy też mi nie zalecał, powiedział że mówi się, że można, ale im mniej chemii tym lepiej. Jak mi będzie ból dokuczał mam spróbować przeleżeć, a jak nie przejdzie dzwonić do niego. Na własną rękę mam nic nie łykać.

A mnie chyba łapie coś na kształt rwy kulszowej :/
Taki ból promieniujący do nogi. Myślałam, że to jajnik, bo ból zaczynał się za każdym razem w jego okolicy, ale po kolejnym ataku bólu stwierdzam ,że to chyba jednak od kręgosłupa :(

http://fajnamama.pl/suwaczki/7dr3e5c.png

Ania777 nie wiem czy ma to jakiś związek, ale zawsze podczas miesiączki miałam takie bóle od krzyża promieniujace do nogi. Na samym początku ciąży też mnie tak bolało, ale delikatniej i krócej.
Dla mnie ciążą to nie choroba, a coś więcej. Jeżeli czuję się źle i nie decyduję się iść do lekarza to najwyżej zagrażam swojemu zdrowiu I życiu, a w ciąży jesteśmy odpowiedzialne za zdrowie i życie naszego dziecka. Gdyby mnie coś nie pokoilo to nawet bym się nie zastanawiała tylko wręcz na sygnale do szpitala i tak jak koleżanka już napisała oni tam są ja dupa od srania i nikt Ci nie może nic powiedzieć. Najwyżej trochę się poczeka.

Ania777 mi takie bole zaczely sie ok. 2 tyg. przed porodem juz wlasciwie glupialam bo nie moglam na prawa noge stanac. Skaczylo sie wraz z porodem nie wzielo mi nawet znieczulenie zewnatrzoponowe tej strony dopiero podpajeczynowe do cc. Ale polozna poradzila mi kupic pileczki z kolcami takie zabawki dla dzieci mowila ze koszt ok. 10 zl stawiac na to stopy i masowac ze to moga byc jakies przykurcze ciazowe.Nie zdazylam wyprobowac. Maluch bardzo sie wiercil i przbil wody plodowe i mialam wywolywany porod :-)

Monia adonis zwykle kwitnie na wiosnę :D

Wizyta ok. Badania nie są tragiczne. Mam poczekać czy samo się nie ułoży bo teraz ogólnie szał hormonów.
Ciąża jest młodsza o tydzień na chwile obecną.

Serduszko. ... bije :) moje malutkie i takie cichutkie jeszcze - ale jest !:)

Gin chciała znaleźć bliźniaki ale nie było :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Gość osłona

Za niespełna 3 godziny też mam wizytę u giną,denerwuje się.dodatkowo moja córa 16 letnia przywlokla jakiegoś Wirusa,mdłości,ból głowy,pleców.kojarze,że wszelkie wirusy są niebezpieczne w 1 trymestrze...

Monia
Magnez podaje się w ciąży by zapobiec skurczom łydek oraz przedwczesnym skurczom macicy. Często podaje się go profilaktycznie, a niekiedy w większych dawkach przy zaobserwowanych już wyżej wymienionych objawach. Kobiety trafiające do szpitala w ciąży, do której rozwiązania brakuje jeszcze czasu, a mające skurcze dostają 3xMagnez, 1x dziennie, dożylnie. Jest to więc uzasadnione działanie.

ja dostałam go bo ból jest standardowy czyli macica. Magnez ma ja trochę rozluźnić i uspokoić jak to gin powiedziała. :)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

[quote="Domka0116"]witam! mam taki mały problem. Wiadomo , ze w okresie ciązy śluz jest bardziej obfitszy ale w sobote zauważyłam ze jest brązowy . Wcześniej czułam , ze niekiedy coś mnie pobolewa. Czy któraś z was miała podobny przypadek? Jest się czym martwić? [/quote
U mnie jednorazowo zauważyłam lekko zabarwiony na brazowo sluz. Pojechalam od razu do gin. Na szczescie ustalo, juz przy robieniu usg nie bylo nic widać. Udaj sie do lekarza, lepiej sprawdzic :)

Domka0116
witam! mam taki mały problem. Wiadomo , ze w okresie ciązy śluz jest bardziej obfitszy ale w sobote zauważyłam ze jest brązowy . Wcześniej czułam , ze niekiedy coś mnie pobolewa. Czy któraś z was miała podobny przypadek? Jest się czym martwić?

Domka ja z tego powodu mam już od dłuższego czasu L4. Według mojego lekarza obfity śluz jest normalny ale nie może być ani brunatny, ani lekko różowy a tym bardziej brązowy. Moim zdaniem powinnaś iść do lekarza- ja dwa tygodnie temu po takich objawach usłyszałam że ciąża jest ciążą zagrożoną i powinnam odpoczywać, dużo leżeć- ale na dzień dzisiejszy jest wszystko dobrze i nie żałuje żeod razu zareagowałam. Dostałam leki i prawie wszystko wróciło do normy.

http://www.suwaczek.pl/cache/44c8b8e4f6.png

No to i ja się pochwalę :) Właśnie wróciłam od lekarza :) Dzięki Bogu mimo antybiotyku, który zgotowała mu mamusia w zeszłym tygodniu rośnie, jak na drożdżach :) Ma już 27 mm :)) i widziałam jak rusza głowką i tak śmiesznie trzepotał rączkami i nogami :) niesamowity widok :)
Przepraszam za jakość, ale robiłam zdjęcie kamerką od laptopa :)

monthly_2015_03/pazdziernikowe-maluchy-2015_25935.jpg

Witam:)
ja właśnie się dowiedziałam że jestem w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży. Dziś byłam na USG ale niestety nie było widać jeszcze serduszka:( Musze chyba jeszcze cierpliwie poczekać. Ostatnią miesiączkę miałam 21 stycznia a termin mam dokładnie na 31 października więc nie wiadomo czy się jeszcze na październik załapie.