Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Aga_22
Ja wczoraj byłam na wizycie i masakra bo przytyłam od 28 maja 5 kg, ale wydaje mi się, że dużo nie jem, tylko fakt te drożdżówki, mam zakaz jedzenia słodyczy. A ogólnie z małym (bez imiennym) wszystko ok. I dostałam skierowanie na ta nieszczęsna glukozę, ale robię dopiero po 13 lipca, jak już będę na urlopie.

A ile masz od początku licząc? Może zaczęła Ci się woda zatrzymywać. U mnie bynajmniej na to wychodzi. A w temacie wagi. Spotkałam dzisiaj koleżankę i jak jej pow, że doszło mi 10kg to spojrzała ze zdziwieniem, że nie widać nic poza brzuchem i cyckami :D Także w końcu ktoś mnie podniósł na duchu :)

adonis_25
Macie może wrażenie ze żołądek się wam skurczył?
Nie mogę zjeść niczego. Jeden naleśnik albo dwie kromki weki. Niby jest ciepło ale u nas sporo wieje i nie czuć żadnego upału . Nogi mi odejmuje nie mam opuchlizny a nie mogę chodzić takie są słabe .

Ja mam tak ostatnio całymi dniami.. czuje się wiecznie najedzona albo i przejedzona a jem tyle co nic.. zjem coś a po trzech godzinach niby głodna ale brzuchol wciąż jakbym dopiero tonę jedzenia zjadła..

U nas dziś kiepski dzień.. rano po małym "co nieco" zaczęłam krwawic.. taka w miarę zywoczerwona krew ale nie jakoś super dużo.. może M mnie jakoś paznokciem zadrapal tuż przed? Jestem w pracy i juz nic się nie dzieje, staram się nie panikować ale jest ciężko, Mały się wcale nie ruszał gdzie zawsze po śniadaniu buszowal, dopiero teraz jakieś pojedyncze ruchy wyczuwam, ale zawsze coś..

sheViolet Ty jesteś o prawie miesiąc wyżej niż ja a też już 10 kg przytyłam... Czasami jak wchodzę na tą wagę to aż uwierzyć nie mogę.
Niby też jem małe porcje 3-4 razy dziennie, słodyczy nie jem ewentualnie niedzielne domowe ciasto a waga roście w zastraszającym tempie... Moja siostra też tak tyła a potem już to się trochę uspokoiło. Taka chyba nasza rodzinna uroda.
A po czym poznajecie że wam się woda zatrzymuje? Po obrzękach?

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

justyna12315
sheViolet Ty jesteś o prawie miesiąc wyżej niż ja a też już 10 kg przytyłam... Czasami jak wchodzę na tą wagę to aż uwierzyć nie mogę.
Niby też jem małe porcje 3-4 razy dziennie, słodyczy nie jem ewentualnie niedzielne domowe ciasto a waga roście w zastraszającym tempie... Moja siostra też tak tyła a potem już to się trochę uspokoiło. Taka chyba nasza rodzinna uroda.
A po czym poznajecie że wam się woda zatrzymuje? Po obrzękach?

Nie martw się! !!
Ja z córką na tym etapie miałam 12 kg a teraz mam 5
I z córką tylam dużo szybciej. Póki nie ma cukrzycy i wyniki ok- uspokoj sie:)

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Gość Niuśka32

Witajcie:)
właśniem jestem po tej glukozie /mam 25 tc+1 dzień/

u mnie trzeba zakupic glukoze i udac się do laboratorium,
o 7.40 pobrali mi krew,
potem godzina czekania
8.40- robią pomiar cukru -wyszedł 78,
dopiero dają do wypicia glukozę/ jak cukier jest wysoki nie dają pić tej glukozy/
9.40 pomiar po 1 godz,
10.40 pomiar po 2 godzinach,
wyniki będą koło 15.
idą do laboratorium można wziąc cytrynę i wcisnąć ją w ten roztwór i wypić. W czasie oczekiwania można pić dowolne ilosci wody, nie można tylko jeść i się przemieszczać.
Mi dali, aż dwa kubki tego specyfiku, do wypicia razem.
Smakuje to jak cukier puder rozpuszczony w cieplej wodzie-ulepek....ale do wypicia.

Ja dziewczyny mam 6 kg na plusie. Przez ostatnie 2 tygodnie juz 1 kg doszedl. Tyje albo 1 kg albo 2kg na miesiac. Nie wiem czemu tak. Jem caly czas tak samo. Pewnue jeszcze z 6 kg dojdzie. Ale z corka przytylam tez ok 11 kg i po 3 miesiacach nie bylo sladu. Mi ten brzuch twardnieje ciągle. Juz dzis nospe bralam. Masakra jakas.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Daga81
Ja dziewczyny mam 6 kg na plusie. Przez ostatnie 2 tygodnie juz 1 kg doszedl. Tyje albo 1 kg albo 2kg na miesiac. Nie wiem czemu tak. Jem caly czas tak samo. Pewnue jeszcze z 6 kg dojdzie. Ale z corka przytylam tez ok 11 kg i po 3 miesiacach nie bylo sladu. Mi ten brzuch twardnieje ciągle. Juz dzis nospe bralam. Masakra jakas.

Ja zwiększyła magne do 3 x 3 i lepiej się czuje.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Gość Niuśka32

......ja czasem zerkne na takie fora, zeby sie rozesmiac i zobaczyc jakie to LUDZIE MAJA PROBLEMY::):):):)ale co sie dziwic , jak czasem widze dzisiejsze gimnazjalistki, to sie nie dziwię.... W OGÓLE:):):):

a co wagi....ja od 20 marca do dzis przytyłąm ok 1,5 kg....jakoś mało, a jem bez przerwy....i wszystko co mi wpadnie w rece......

Adonis Niby to nie powód do zmartwień ale właśnie wyniki idę zrobić we wtorek bo tak kazał mi lekarz a wizyta w piątek. Kurcze właśnie boję się jak głupia tej cukrzycy... Jak nie tyłam to źle a teraz w zeszłym miesiącu ponad 5 kg, w tym kolejne 3kg... W środę odbiorę wyniki z duszą na ramieniu.
Pocieszam się wizytą kuriera z zamówionymi rzeczami dla Maliny :) Jeszcze tylko dojdzie pościel (moja wielka niewiadoma, ciekawa jestem jakości materiału) i najchętniej rozłożyłabym już łóżeczko i całą resztę. Później wrzucę zdjęcie moich zdobyczy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Witam
Ja od początku ciąży przytyłam 7kg, ostatnio zatrzymała mi się woda i jeszcze 1,5kg przybyło. Pierścionki się na palcach nie mieszczą, buty wszystkie za małe. Gin powiedziała ze się za dużo objadaj bo prawidłowy przyrost wagi powinien być 0,5kg n tydzień czyli 2 na miesiąc. A ja w ostatni przybrałem wraz z woda 4kg...
Moja dzidzia dziś w nocy ćwiczyła chyba kick boxing od 3 do 5 nad ranem. Jak czytałam, ze Wy macie takie nocne gimnastyki to myślałam ze mnie to nie dotyczy. A tu masz... Do tego brzuch twardy jak torba kamieni. W ogóle ostatnio nie mogę spać, budzę się o 3 lub 4, a potem to tylko drzemka... Ach dzieciak już ćwiczy moja cierpliwość :)
Z tego gorąca siedzę w domu z nogami w zimnej wodzie i sola, a Wy jak sobie dziś radzicie?
Pozdrawiam serdecznie

sheViolet
Aga_22
Ja wczoraj byłam na wizycie i masakra bo przytyłam od 28 maja 5 kg, ale wydaje mi się, że dużo nie jem, tylko fakt te drożdżówki, mam zakaz jedzenia słodyczy. A ogólnie z małym (bez imiennym) wszystko ok. I dostałam skierowanie na ta nieszczęsna glukozę, ale robię dopiero po 13 lipca, jak już będę na urlopie.

A ile masz od początku licząc? Może zaczęła Ci się woda zatrzymywać. U mnie bynajmniej na to wychodzi. A w temacie wagi. Spotkałam dzisiaj koleżankę i jak jej pow, że doszło mi 10kg to spojrzała ze zdziwieniem, że nie widać nic poza brzuchem i cyckami :D Także w końcu ktoś mnie podniósł na duchu :)

Od początku mam już + 10 kg, z tego 5 z ostatniego miesiąca, ale tez bardziej mi brzusio urósł. Odstawie słodycze i zobaczymy. A czy woda mi się odkłada to nie wiem, zobaczymy jak pójdę 30 lipca ile pokaże.

Tekst linkatabelka Tekst linkahttp://www.suwaczki.com/tickers/3jgxvfxm399gon9a.png]Tekst

Hej dziewczyny ;)
Daaawno się nie wpisywałam, podajże miesiąc ;o Ale staram się na bieżąco chociaż z grubsza czytać Wasze wpisy.
Ten miesiąc był zwariowany! Robiliśmy remont mieszkania i trwało to mega długo bo chłopak radził sobie sam, tylko po pracy to wiecie jak to jest po godzince dziennie a przez miesiąc syf w mieszkaniu i ciągłe sprzątanie ;)
W poniedziałek dopiero robię glukozę. Ja mam też już prawie 6 kg na plusie, ale non stop coś podjadam, szczególnie owoce i niestety słodycze.. Ale nie czuję jakbym tyle przytyła. Inni mówią mi że wręcz przeciwnie, fakt brzuch i cycki ale poza tym nie ma śladu ;)
Ja też czasami czytam takie fora.. I uważam, że tu nie chodzi o wiek a o charakter danej osoby. Bo sama mam tylko 19 lat a jestem w stałym związku, sami się utrzymujemy. Mimo że został mi jeszcze rok nauki to dajemy radę. Było ciężko ale nauczyliśmy się odpowiedzialności, tak bynajmniej myślę.

A jak Wasze pociechy? Też kopią tak często? ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3ygoj4oht.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

Wodę głównie widać właśnie po opuchliznach, a u mnie kostki i dłonie to czasem potrafią mnie przerazić. Ale widziałam niedawno dziewczynę w ciąży (szczupłą), która kostek... wcale nie miała. Takie banie popuchnięte. Wody tyle doję, że więcej chyba nie pomieszczę, a itak się zatrzymuje.

Z tym cukrem co któraś pisała dziwna sprawa, że godzinę się czeka jeszcze żeby zaczęli robić i że wodę pozwalają... No, ale widać co przychodnia to inaczej :)

Z wagą niby 0,5kg na tydzień, a ja nie tyłam wcale, a jak już zaczęłam to regularnie mam +1 tyg, ale nic mi położna ani lekarz nie mówią, więc chyba nie ma dramatu :)
No i wgl czekam do środy, bo się z moim wybieramy na małe wakacje :)

Gość niuska32

.artykuł z forum abc zdrowie
......"3. Normy testu obciążenia glukozą

Wynik testu obciążenia glukozą przedstawia się w formie krzywej cukrowej - wykresu przedstawiającego wahania poziomu glukozy we krwi. Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 105 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy. Wynik powyżej 200 mg% oznacza cukrzycę. W takich przypadkach zaleca się powtórzyć test.

Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200 mg/dl (11,1 mmol/l).

W przypadku OGTT z 50 g glukozy (w ciąży) stężenie cukru po godzinie powinno być mniejsze niż 140 mg/dl. Jeżeli jest wyższe, należy powtórzyć test z 75 g glukozy z zastosowaniem się do wszystkich zasad jego przeprowadzenia. Jeżeli po dwóch godzinach od obciążenia 75 g glukozy jej stężenie będzie wynosić ≥ 140 mg/dl, rozpoznaje się cukrzycę ciążową.

Warto pamiętać, że normy laboratoryjne mogą nieznacznie różnić się w poszczególnych laboratoriach, dlatego wynik swojego badania należy skonsultować z lekarzem w oparciu o normy danej placówki......"

Pauuulalala u nas z remontami tak samo. Maz dlubie cos tam po pracy i trwac to chyba bedzie w nieskonczonosc ale ja bardzo sie ciesze mimo wszystko. Jakos tak cieplo mi sie na sercu zrobilo jak powiedzial, ze pokoik dla naszego Szkraba chce zrobic sam:-)
U mnie na razie 2,5 kg od poczatku ciazy (26 tydzien).

Gość pasikonik

uwazam ze pogotowie nie jest od wyciągania kleszczy... a tym bardziej od oczekiwania ze jako ciężarna (i z tego powodu)- zostanę załatwiona priorytetowo... No sorry... kleszcza mozna wyciągnąc samemu, kupic w aptece zestaw i już. Albo u swojego lekarza- bo i tak musisz za 2-3 tyg skontrolowac poziom przeciwciał. I ciąża nie ma tu nic do rzeczy.

~pasikonik
uwazam ze pogotowie nie jest od wyciągania kleszczy... a tym bardziej od oczekiwania ze jako ciężarna (i z tego powodu)- zostanę załatwiona priorytetowo... No sorry... kleszcza mozna wyciągnąc samemu, kupic w aptece zestaw i już. Albo u swojego lekarza- bo i tak musisz za 2-3 tyg skontrolowac poziom przeciwciał. I ciąża nie ma tu nic do rzeczy.

Ja wyciągałam sama, bo byla 3 w nocy jak go zobaczylam i nie chciałam czekac do rana. A tak jak piszesz poziom przeciwcial trzeba oznaczyć i tyle. Najgorzej bo wczoraj zaczely mnie plecy na dole bolec, ale chyba na objawy boreliozy za wczesnie po 5 dniach.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.