Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

paulinkaa88
No Ja też skorpionica uparta i juz 3 tyg u teściowej nie bylam i też nie zamierzam skoro ona nawet nie zadz. Myślę że dla niej ciąża to normalny stan ona urodziła 8 dzieci mój M najmłodszy to co dla mnie pierwsze dziecko a dla niej 16 wnuk.

To niech sobie myśli co chce. A my mamy prawo do własnych emocji i decyzji przy wyborze np. imion dla naszych dzieci :) Nie zawsze musi buzie otwierać a już na bank jak nie ma nic mądrego do powiedzenia ;)

Fobianka dzisiaj rano powiedziałam to samo do tesciowej co na Twoim obrazku! :D
Firanek nie wieszaj, ja już się tak załatwiłam w kwietniu, potem miałam przez dłuuugi czas ból kręgosłupa i to nie był taki delikatny. Po prostu naciągnęłam się i bach. a powiesiłam firanki w 4 pokojach, i wszystkie takie dlugie... ;/ Takze mama i nietesciowa niech gadaja, albo same powieszą ;)

fobianka ja bym nie ryzykowała i nie wieszała, a jak teściowa lub mama zwrócą uwagę to wypal, że jak im to przeszkadza to niech któraś łaskawie ruszy d..pe i powiesi sama
kasia to współczuję takiej teściowej skąd takie baby się biorą dla swojego spokoju i spokoju maleństwa lepiej się odciąć
daga spróbuj trochę zwolnić tempo i bardziej wyluzować wiem że łatwo radzić przy dziecku jest zawsze coś do zrobienia

Ja nawet nie wiem jaki mam puls i ciśnienie na co dzień bo mam mierzone tylko przed wizytą u gina ale chyba w normie

Dziś moja mała ma ważny dzień mianowicie uroczyste zakończenie roku szkolnego zatem czeka nas dzień pełen wrażeń no i jakoś uczcić należy rozpoczęcie wakacji pewnie wybierzemy się do bajlandi i na lody a może i pizza zobaczymy na co będzie ochota.
Zatem zmykam szykować moją damę no i siebie miłego dzionka życzę wszystkim :)

no i jeszcze dodam, że ja jestem spod znaku barana więc mój mąż nie ma łatwego życia hihihihi

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Wlasnie siedze na krzywej cukrowej... Pierwsze dwa lyki spoko, jak woda moocno przeslodzona,ale z kolejnym lykiem gorzej... Jak skonczylam pic to maz stwierdzil ze pobladlam, mi sie mega goraco zrobilo i myslalam ze zwymiotuje. Blee.... Teraz po 20min jest na szczescie lepiej. Nie wiedzialam ze nawet wody nie moge sie napic :((
Juz sie nie moge doczekac az zjem kanapke jakas i napije sie wody :( obym wytrzymala dalej..

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

My dzisiaj byliśmy pierwszy raz na basenie ;) Kubusiowi się nie podobało, ze mamuśka robi przerwy między robieniem basenow ale w końcu trzeba odpoczac chwile hehe
Na zdjeciu brzusio w wersji kapielowej ;)

Polecam naprawde świetna sprawa ja dzisiaj na spokojnie kilka basenow ale czuje sie odprezona i mam super humor. Po wyjsciu z basenu dopiero poczulam jaka ciężka jestem... ;)

monthly_2015_06/pazdziernikowe-maluchy-2015_31731.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

Aska123 powodzenia, trzymam kciuki, pierwsze 40 minut bylo dla mnie najgorsze, pozniej juz ok ;-)
Co do tesciowych to ja na swoja nie moge narzekac, moze czasami cos tam palnie ale nic nie wciska swojego w nasze zycie, z reszta ja jestem strzelec, moj maz byk to ciezko nam cos wmowic ;-) moja mamuska za to probuje nam maglowac swoje teorie, ale tez tylko probuje. Troche tez inaczej do niej podchodzimy bo jest po udarze i nie wszystko bierzemy na powaznie, co wymysli.
Mam dzisiaj dzien leniwca, pranie czeka na rozwieszenie, sterta na prasowanie, obiad trzeba zrobic a ja leze i leze i leze :D i dobrze mi z tym ;-)

ewelinka ja wlalam sok z połowy cytryny i wystarczyło tylko zapomniałam zamieszać :D

Co do dzisiejszego dnia (i firanek przy okazji) kwestia rozwiązała się sama. M powiedział żebym nawet się nie ważyła ich wieszać sama bo mnie powiesi na żabkach razem z firankami :p wiec stwierdziłam ze faktycznie poczekam jak wróci z pracy, ale zadzwoniła do mnie mama i wspólnie wymyslilysmy ze imprezę zrobimy u niej. Więcej miejsca, ona zrobi obiad wiec ja juz nie musze i przede wszystkim mogę zająć się pisaniem a nie sprzątaniem całego mieszkania na błysk. Porządek nie zając.. :D

Trzymam kciuki za wizytujace Mamusie, dajcie znać co tam się pokazało między nóżkami :D

Uff przezylam glukoze! Nie bylo tak strasznie :) pierwsze 20min najgorsze i ostatnie 15min bo juz mi sie dluzylo i zaczelo odbijac tym cukrem i tez niedobrze mi sie zrobilo. Od razu po badaniu poszlam do piekarni po cebularza :D
Potem do Natury na kosmetyczne zakupy- jest promocja, tanszy lakier do paznokci za 1 gr wiec grzech bylo nie skorzystac :D

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Witam wszystkie Mamy ;) choć jestem tu od dawna to do tej pory się nie udzielałam ale może pora najwyższa. Jestem w 25 tc i mój termin z OM to 11.10. ;) Niestety im dalej w "las" tym więcej problemów się pojawia.. To moja 1 ciąża, mam 22 lata i przyznam, że dzidzia to nie był powód do radości (przynajmniej dla mnie, bo Mój w siódmym niebie). Na początku ciąży wykryli guza na jajniku(ogromnego jak pomarańcza), oczywiście strach bo słyszałam "operacja, zagrożenie, nie utrzyma się, rak" - jak się okazało operować nie trzeba póki co, zaczął się zmniejszać sam, markery się unormowały, zalecono obserwację więc regularnie jeżdżę na USG. A dziś wyszłam od gina z kolejnym prezentem "anemia, małopłytkowość, niedoczynność tarczycy". Moja morfologia wariuje od dobrych kilku lat nie wiadomo z jakiego powodu, a teraz przy ciąży to już wgl... W ciągu miesiąca płytki posypały się ze 135 na 104 mimo przyjmowania leków, HGB z 10.6 na 10.3, a TSH 2.84.
Jak jest u Was z wynikami?

No ja niestety nie wiem jak moja krew, bo doktorek zlecil mi dopiero morfologie przed nastepna wizytą, czyli za 3 tyg. Miałam tylko 1 na samym początku ciązy i było ok. Zet nie ma się czym martwić. Medycyna tak poszła do przodu, że da sobie rade z Twoimi problemami. Dobrze, że mamy teraz ciągłą opiękę lekarzy, więc na pewno będzie dobrze z dzidzią. A powiedz chłopiec czy dziewczynka?:) Wpisz się do tabeli, pare dziewczyn ma w pasku podaną :)

Aska mnie się prawie codziennie śni, ze moja mała jest już na świecie. Pare razy nawet śniła mi się wyraźnie jej twarz i zawsze ta sama. Ciekawe czy to taki znak od losu, żebym wiedziała jak moja mała będzie wyglądać. A zawsze mi się śni kiedy mam doła i stwierdzam, że ciąża teraz to błąd, że mogłam najpierw prace zmienić i studia skończyć no i że mogliśmy uważać :D