Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Bajka no jasne tylko nie wiem czy będzie coś wolne bo tez teraz mają obładowanie pewnie zależy kiedy chcesz jechać:Maria i Zbigniew Wzorek ul.Spokojna 27 tel 58 674-01-02,albo 603 531 923
Podsyłam też linka do strony,może za wiele informacji tam nie ma bo to starsi Państwo ale zawsze coś:http://noclegi.nordi.pl/obiekt/447/.Acha i łazienka jest na korytarzu a nie w pokoju ale i tak polecam.
Lencia a czemu lekarz nie pozwolił jechać w 3 trym?Coś jest nie tak?Ja w sumie mojego to i nie pytałam ale to dopiero początek 3 trym będzie jak bedziemy jechali.

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Hey :-)
Podziwiam was ze tak daleko się wybieracie na wakacje Ja bym nie dała rady 700 km masakra ale rzeczywiście każda ciąża inna mnie bolą plecy strasznie na raty naczynia myje bo za jednym podejściem bym nie umyla. Zazdroszczę wam morze, góry my mamy ośrodek wypoczynkowy nad jeziorem 30km od domu wynajelismy domek od 12.07 na cały tydzień mam nadzieję że pogoda dopisze.
Co do witamin to Ja biorę pregne plus:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar8csqv4iurl55q.png

zuzia.be27
Hej. My w pierwszy lipcowy weekend wybieramy się do Krakowa. Ogólnie w te wakacje zamierzamy w weekendy skakać sobie po Polsce...Zakopane, Wrocław, Trójmiasto....w sierpniu myślimy nad wyjazdem do Pragi bo jestem zakochana w tym mieście a Michał jeszcze tam nie był.

Odważnie :D My chcemy jechać 8 lipca nad morze (też około 700km). W sierpniu za to już się z domu raczej ruszać nie będę, bo po 30tyg to może być już różnie

Ja siedze tylko na allegro ostatnio i przegladam wszystko co wpadnie mi w oczy;D ubranek mam baaardzo dużo, bo wczoraj dostałam 4 kartony, samo wyciagniecie ich zajęło 2h! no to możecie sobie wyobrazić ile tego jest.. A ja zamówiłam dzisiaj zestaw 2 butelek LOVI ze smoczkiem, gruszkę, termometr i zestaw nożyczki z obcinaczem. 40 zł za to :) podesle Wam link, ja akurat mam odbiór osobisty więc myślę, ze mi sie opłacało;)

Hej dziewczyny ! Jestem w grupie listopadowek, ale na ostatnim usg termin mi sie przesunął na 28.10 bo synek taki duzy ;) Bede do was tez zaglądać co jakis czas. Właściwie to chciałam zapytac czy ktos ma problem z kiepska morfologia ? Moja hemoglobina jest koszmarna :( Wczoraj odebrałam wyniki 9,9 i jestem załamana bo przyjmuje tardyferon i dalej spada. Boje sie , ze położą mnie do szpitala. Jak u was ? Tylko ja mam tak kiepsko?

http://fajnamama.pl/suwaczki/a3x7fdv.png

Moj urlop to moze wypad nad wode statkiem poplywac ;-) musimy odswiezyc sypialnie, troche zmodyfikowac i pomalowac kuchnie, a pozniej bedzie mi juz za ciezko, wiec w tym roku odpuszczamy. Poza tym ja mieszkam w takim miejscu, ze niedaleko kilka jezior, pod domem hustawka pod drzewkiem, maz mi mowi bym nie marudzila ;-)
Mieszkamy w domu jednorodzinnym po moich rodzicach i tu ciagle mamy cos do zrobienia, a co za tym idzie pelno wydatkow.

AsiaPil u mnie też remonty pełną gębą! Ocieplenie i tynk się własnie robi, zaraz po tym malowanie całego domu. Chciałam jeszcze zrobić podłogę w sypialni, nowe meble i łóżko ale chyba odpuszczę bo finansowo się skończę...

http://www.radiokrakow.pl/wiadomosci/krakow/sukces-krakowskich-neonatologow-lekarze-uratowali-25-tygodniowego-wczesniaka/

Przeczytajcie :) Aż się miło robi, że dali radę uratować .. No to tak jakbyśmy już miały zacząć rodzić...

Witamy w ten ponury dzien :)
Ja na dzisiaj mialam wizyte u neurologa i niestety zbytnio mi nie pomogl bo nie moze zadnych badan zlecic, mam sie zglosic po ciazy. Doktor bardzo mily wiec napewno do niego wroce.
Ale co mnie najbardziej zdziwilo to zachowanie ludzi w kolejce.... szok... bylam 5 i za mna weszla Pani i zapytala mnie czy jestem w ciazy, i zapytala to dlaczego nie upominam sie swoich praw i nie wchodze bez kolejki wiec jej powiedzialam ze jak to ludzie nie chca przepuszczac i jak uslyszeli tak wszystkie te 4 osoby zgodnie powiedzialy ze mam wejsc odrazu.... takk mi sie milo zrobilo ze szok....

U mnie tez ogladanie ubranek mebli i wogole wsio dla dzieci to codziennosc i na allegro i na olx. A te najladniejsze to dodaje do ulubionych i kilka razy ogladam :D

Jesli chodzi o wakacje to moj ma na poczatku lipca dwa tygodnie urlopu ale chyba nie wybierzemy sie do Zakopanego jak planowalismy bo wydatki nas gonią. Troche budzet upadl po komuni bo to droga kosztowala i wogole. Powoli sie odpichlaliśmy ale jeszcze kilka rzeczy dla dziecka trzeba kupic i pomalowac pokoj a na raz to za duzo wiec chyba nici z wyjazdu.
No moze 6 w totka sie wygra:D ale zeby wygrac to trzeba grac. :D a my szczescia nie mamy

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Cześć dziewczyny :*
Ja też buszuję po allegro i porównuję i wybieram :) Teraz jestem na etapie pościeli i kocyków więc znam już chyba wszystkie wzory i rozmiary może w końcu coś wybiorę. Tyle że dalej mam dylemat czy kupić kołderkę czy ciepły kocyk z wypełnieniem.
Co do wczasów to u nas też tylko weekendowe wypady. W zeszłym roku byliśmy tydzień nad morzem w Mielnie a teraz czeka nas remont pod koniec wakacji no i wyprawka więc duże wakacje odpadają.
Adonis moja to samo jak jest pomocna to ok ale jak jej coś nie pasuje to klękajcie narody... Słów czasami brak. Ciekawa jestem co będzie wyprawiała po porodzie :P
Zuzia mam to samo :) mimo że wózek już mam to oglądam porównuję jak się prowadzą i wyglądają inne na ulicy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Dziewczyny z tymi wynikami krwi to naprawdę warto dobry preparat witaminowy przyjmować. To jest moja 3 ciąża na Prenatalu (w pierwszej nic nie brałam oprócz kwasu foliowego i żelaza, miałam anemię i skurcze łydek....) Teraz wyniki mam idealne, a dodam jeszcze ze od kilku lat jestem wegetarianką. W poprzedniej ciąży jak i teraz biorę dodatkowo Pernatal DHA. Żelazo to nie tylko buraki czy szpinak, bogactwo żelaza znajdziecie w kaszach.
Wakacje - ja wyjeżdżam już w sobotę do Chorwacji z noclegiem w Czechach. Już nie mogę sie doczekać:-))) Mam córeczkę z października i już ćwiczyliśmy taki wyjazd, z tym ze teraz będę o 3 tygodnie wcześniej.
O teściowej mogłabym napisać kilka powieści... Rada jest tylko jedna, nie mieszkać razem i nie pozwalać włazić w nasze życie. Jako gość sprawdza sie bardzo dobrze, a te wspaniałe rady to wysłuchać i zrobić po swojemu. Moja nie odbiega niczym od Waszych opisów, cieszę sie tylko ze to ja jestem autorytetem dla moich córek i jak babcia coś powie to i tak pytają mnie o moje zdanie na dany temat.
Dzieci niejadki i histeria z wymiotami - to może być odchudzanie babci/cioci, ale warto tez siadać z dzieckiem i jeść przy nim. Musi widzieć ze mama je normalnie. Zmuszać nie warto, bo skutek będzie odwrotny. Moje najstarsze przeze mnie nie jedzą mięsa, ale wszystko jest pod kontrolą. Dużo cierpliwości życzę ;-)

Hej dziewczyny. Po pierwsze dziekuje za pomoc wczoraj.
Dzis bylam u Pani dr i nic sie nie dowiedzialam, ogolnie to szyjka zamknieta super czysto, wiec te plamienia do obserwacji, nic mi nie przepisala tylko mam absolutnie nie dzwigac co raczej malo realne przy dwojce niespelna dwu latkow:)
Z badania wynika ze faktycznie Lila mniejsza, ale rusza sie i serce wali, zobaczymy co usg jutro wykarze.

Co do wakacji to my w tym roku odpuszczamy w poniedzialek remont mieszkania rusza a przy dzieciach zaiwestowalam w zmywalne farby, wiec kasy poszlo jak zawsze za duzo, a jeszcze ja musze cala wyprawke ogarnac b wszystko po blizniakach wysprzedalam uwazajac ze wiecej dzieci nie bede miala:)
Czyli kolejny duzo za duzy wydatek, choc ciesze sie ze siostra da mi.kolyske bo jest taka super, ze nawet sama sie buja, gra itd:))
Jak jestem w sklepie to zawsze pierwszy dzial dzieciecy:))

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

My w tym roku też odpuszczamy urlop. W tamtym roku też nigdzie nie byliśmy bo robiliśmy remont mieszkania. W tym roku mieliśmy sobie odbić i lecieć do Turcji ale mąż ma urlop dopiero na początku sierpnia więc odpada. Zapowiada się urlop u teściowej pod drzewkiem :) ewentualnie pare dni w Mielnie.
Co do wyprawki to mam sporo ubranek ( cały czas sobie mówię, że już na razie starczy ale i tak nie mogę się oprzeć jak znajdę coś fajnego ;)) i kupiliśmy kołyskę coneco simplicity :) jest naprawdę bardzo fajna :D allegro i olx u mnie na porządku dziennym :) co myślicie o koszu na pieluchy? Używała może któraś z Was?
Leje dzisiaj u nas przez cały dzień ;/

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

Dziubi witamy,co do hemoglobiny ja mam na granicy normy-12 ale nie brałam do tej pory witamin,zaczynam brac.
4mama zazdroszcze tej Chorwacji ale niestety nie moj facet wziął urlop tylko na tydzień,resztę kazałam mu zostawić na październik więc w grę wchodzi tylko kilku dniowy wypad nad Polskie morze mam nadzieje że do połowy lipca to pogoda się trochę poprawi i ustabilizuje bo jechać gdzieś i płacić a siedzieć na kwaterze czy łazić w deszczu to też nie za wesoło.
Podziwiam za odwage te które wybierają się w tak dalekie podróże,chyba nie czuję się na siłach żeby aż tyle km robić.
A ogólnie co do wakacji i wydatków też u nas jakoś szczególnie wesoło z kasą nie jest ale stwierdziliśmy że pewnie prędko już nigdzie nie pojedziemy a poza tym to nasze ostatnie wakacje tylko we dwoje;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

łupinka87
My w tym roku też odpuszczamy urlop. W tamtym roku też nigdzie nie byliśmy bo robiliśmy remont mieszkania. W tym roku mieliśmy sobie odbić i lecieć do Turcji ale mąż ma urlop dopiero na początku sierpnia więc odpada. Zapowiada się urlop u teściowej pod drzewkiem :) ewentualnie pare dni w Mielnie.
Co do wyprawki to mam sporo ubranek ( cały czas sobie mówię, że już na razie starczy ale i tak nie mogę się oprzeć jak znajdę coś fajnego ;)) i kupiliśmy kołyskę coneco simplicity :) jest naprawdę bardzo fajna :D allegro i olx u mnie na porządku dziennym :) co myślicie o koszu na pieluchy? Używała może któraś z Was?
Leje dzisiaj u nas przez cały dzień ;/

Mieliśmy w żłobku i mega mega fajna sprawa bo smrodu nie ma ale tam 30-40 pampersów na dzień wiec to inna sprawa. U nas 2 razy dziennie wynosiła do kosza.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

4mama u nas każdy posiłek jest wspólny. Nawet przekąski czy picie herbaty. Obie się kąpiemy potem obie jemy kolacje i idę ja usypiac. Wiem ze to bardzo ważne i choćbym miała zjeść tylko sucha bułkę bo nie mam ochoty to jemy razem. U nas bardzo ważna jest rozmowa. Od początku wszystko jej tłumacze. Siadamy i pytam, tłumacze , złość lub inne histerie. Potem wam napisze jak nam się poprawiło juz po wczoraj a dzisiaj póki co też jest dobrze.:) choć matka nawet sms nie wyślę.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)