Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Mamusie drogie, odebrałam dzisiaj wyniki moczu i przestraszyłam się co nie miara :( Leukocyty 50,80 przy normie 39,00 , bakterie 4894,00 przy normie 130,00 ! Wizyta u gina w środę, więc nie czekam tylko jutro robię posiew, bo zapewne i tak by skierował. Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Oczywiście poczytałam i się tylko nakręciłam :(

http://www.suwaczki.com/tickers/34bws65goh6fj08n.png

Witam mamusie!
Ale tempo narzuciłyście ;)
Psychaa współczuję nerwówki, ale ja w tej sytuacji zdecydowanie skonsultowałabym to z dobrym lekarzem. Musisz rozwiać te wątpliwości, bo to zmienia nam całe oblicze ciąży i właśnie zamiast cieszyć się nią w stu procentach zamartwiamy się. Trzymam kciuki za Was, będzie dobrze!
lijden ja również mam w planach sama poszyć kilka rzeczy, np. całą pościel do łóżeczka , śpiworek czy rożki, ale szczerze , poducha mi do głowy nie przyszła, a mam zamiar zakupić :) Zdradź mi proszę co to za tworzywo masz do wypchania i gdzie można dostać?
Zuzia Kochana nie wiem czy będę miała jutro okazję więc już teraz życzę Ci aby w sobotę świeciło dla Was piękne słońce i żeby ten dzień był jednym z najpiękniejszych w Twoim życiu! Zaczyna się nowy rozdział w Twoim życiu, mam nadzieję, że najlepszy, więc niech trwa jak najdłużej i przyniesie same radości :) Wszystkiego najlepszego dla Was obojga!
Dziewczyny nareszcie wracam do domu, w sobotę będę już w Polsce, ale się cieszę!!! :))) Tak długo czekałam na ten dzień.. W końcu normalnie będę mogła iść do lekarza, zrobić wszystkie badania, zacząć buszować po sklepach i szykować gniazdo :) Jupiiii!
Dziś kupiłam sobie pierwsze ciążowe spodnie, czarne jeansy skinny legs w H&M , były przecenione na 3 dyszki, to grzech nie brać, wprawdzie jeszcze sporo za duże w pasie, ale urośniemy do tych rozmiarów na pewno.
Już przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała chłopaczka i cieszy mnie to niezmiernie :) Mam tylko problem z imieniem, bardzo mało męskich imion mi się podoba, przeglądam i przeglądam i nic nie wpada w oko i ucho. Powiedzcie szczerze czy zrobię dziecku dużą krzywdę jak nazwę Mieczysław? Mietko, Mietuś :) Mój dziadek miał tak na imię, niestety zmarł jak mama była ze mną w ciąży. Moja siostra ma imię po babci a po dziadku nikt do tej pory nie miał okazji dostać, bo żaden chłopak się nie urodził. Najlepsze jest to, że mojemu afro facetowi bardzo się to imię podoba co mnie mega zaskoczyło! Ewentualnie Tymon, Samuel, Roland, Gabriel????? Pomóżcie !!

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgxa2l6kfr.png]Tekst linka[/url]

magalena3
A mam do was pytanie. Bo wczoraj ktoras z was pisala o spaniu na boku. Ja o tym zapomnialam ale na prawym i tak zwykle sypiam, chociaz na plecach jak narazie tez jest mi wygodnie. Chociaz dzisiaj w nocy co sie budzilam mialam w glowie zakodowane ze spac na boku. I rano obudzil mnie bol podbrzusza, taki dziwny, jakbym przetrzymala "kake". Jak sie tylko przekrecilam na plecy to jak reką odjął. Czy wy tez tak macie ?? Bo ja juz nie wiem jak ja mam spac. Wizyte mam 3.06 wiec i tak sie zapytam.

ja tak mam codziennie. dziecko mi się zsuwa po prostu na jedną stronę i stąd ten ucisk. moje jest jeszcze praktycznie ułożone w miednicy i od tygodnia cierpię bo boli mnie spojenie i mały po nim kopie, ryczę od rana do nocy. nawet do sklepu nie moge wyjść bo po zejsciu z 1wszego piętra idzie sie zes... z bólu.
ja zwykle rano przekręcam się z bólem na plecy i tak ze 3 minuty leze zanim wstane. jak spie staram się wkładać jaśka pod brzuch jako takiego 'klina' poduszka i kojec nie są tak wygodne dla mnie.

Zajrzyj do nas! Www.milkii.pl :)

Martynika
Hej dziewczyny.
Co do wozkow rok po roku to ja polecam BEBYACTIV TWINNY ja mam taki do blizniakow,po pierwsze jest lekki, (znajoma kupila taki na wypasie za 4tys marki nie panietam i zalamana, ze ciezki.)
Do tego mozna, go roznie konfigurowac, mam popowane kola i dobrze sie go prowadzi, miesci sie wszedzie nawet do windy:) dla mnie plusem jest tez to, ze mozna go na jednosobowy przerobic.
uzywalabym go teraz ale marzy mi sie rozowy dla Lilijanki a ten mam zielony, wiec bede go sprzedawal.

Jesli chodzi o stawianie brzucha ja dostalam Luteine, nospe i magnez i poki co twutwu jest ok:)

Milego dnia mamuski:)

luteine się bierze chyba do 20-25 tc .

ja na stawianie brzucha mam 3x 2 tabletki magne b6 od 12 tc je biore i teraz nnospę. mały jest tak ułożony, ze gorzej byc nie mogło.

~tubulinka
Cześć.dziewczyny mam pytanie jaka macie długość szyjki mi.dziś wyszło 2,9 cm i.lekarz nakazał leżeć.bo powiedział ze to mało jestem w 22 tc, a jak Wasze wyniki pozdrowienia

też radzę leżeć . mnie się skróciła do 3,2 albo 3,3 i mam mało chodzic i się nie przemęczac. więc wszedzie jeżdżę autem niestety.

zuzia.be27
Ja miałam wczoraj połówkowe i trwało ok.20 minut. Lekarz fajny wszystko pokazał i wytłumaczył. Powiedział, że mała jest perfekt i nie ma się czego obawiać, okaz zdrowia. Dostałam sporo zdjęć, ale nie filmik. Próbowaliśmy ją rozruszać, ale nie chciała współpracować, raz ziewnęła i dalej spała. Widzieliśmy jej wielkie stopy haha. Oczywiście po powrocie od lekarza dostała szału i skakała, kopała i nie wiem co tam jeszcze robiła.
Co do spania to śpię na boku, raz prawym raz lewym, zdarza się, że budzę się na plecach. W miękkim i wygodnym łóżku mi to nie przeszkadza, ale wczoraj na twardej kozetce u lekarza bolał mnie krzyż od takiego leżenia.
Co macie na myśli pisząc o "stawiającym się brzuchu" ? Mi po całym dniu potrafi się zrobić twardszy, ale nie boli.
"Katar ciążowy" też mam, codziennie zapchany, czasami rano wyciągam z niego skrzepy krwi. Dziąsła też krwawią, przy każdym szczotkowaniu zębów.

ja mam wtedy twardy , pełny i czuje sie jakbym połknęła ze 3 cegły.

oj Psychaa to ci narobili kłopotu. Powiem tak, ja tez jestem z tych co wolą wiedzieć, nie ważne czy złe czy dobre ale lubię się przygotować. Sama muszę iść do innego lekarza żeby się upewnić bo dla mnie jeden też jest mało wiarygodny. Oby wszystko dobrze się skończyło, pamiętaj że lekarz też człowiek i ma prawo mu się wydawać więc upewnij się dla własnego spokoju.
Fobianka i Karola22 dołączam się do oczekujących mam na 16.06 ale liczę jedynie na potwierdzenie. Kurcze nie wiem co bym zrobiła gdyby coś mojemu synkowi nagle odpadło :P ale niee to nie możliwe bo w końcu siusiak jest:) ale minę miałabym bezcenną :P
Pauuulalala hej! nie stresuj się tak, niewiedza rodzi lęk. Pogadaj z mamą/ciotką/koleżanką/położną niech cię uświadomią dowiesz się co i jak i z czym to się je (sama jeszcze niewiele wiem) i zobaczysz rozjaśniony mózg będzie spokojniejszy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png

Justyna, mnie lekarz powiedział w 12tc ze prawdopodobnie dziewczynka, wiec się ciesze ale nie plakalabym jakby jej coś urosło :D

Co do szyjki to ja nie mam pojęcia jaka mam długość, od którego tc i jak lekarze Wam mierzą? Na standardowej wizycie czy na polowkowym Wam sprawdzali?

Mam prośbę, mogłaby któraś z Was wstawić filmik z polowkowego? Chciałabym zobaczyć jak to wygląda :))

Miłego dnia dziewczyny! :)

Witajcie!

@Psychaa Sytuacja nie fajna wyszła, ale może faktycznie wybierz się na dobre USG najlepiej w 3D do jakiegoś całkiem innego lekarza. A z tymi badaniami, to ja chyba bym ich nie robiła. Nic nie zmienią, bo dziecko itak chcesz urodzić, a znam przypadki, że dziewczynie wyszło, wręcz pewne, że dziecko się urodzi z ZD i poważnymi wadami, a tu ciach mała zdrowa jak ryba.

Coś o bólu pochwy mówiłyście. U mnie też się zdarzało, ale puściło. Co ciekawe ja do tej pory nie wiem jaką mam długość szyjki, bo lekarz nic nie mówi nigdy. Chyba dobrą w takim razie.

@Pauulala Jesteśmy na podobnym etapie z tego co na suwaczku widzę. Moja też ostatnio wyciszona, ale gdzieś czyłalam ostatnio, że to teraz taki czas, że dzieciaki dużo śpią ;)

Mona88 on jest 2w1 bo my nie bylismy mobilni ale mozna do niego dokupic adaptery i foteliki samochodowe. W weeken zrobie zdjecia i wrzuce z kompa bo z tel slabo. Wiadomo ma slady uzytkowania troche skora z raczki sie sciagnela i to najgorsze choc mozna to zrobic pewnie u kaletnika ale ma tez gwarancje do sierpnia, wiec mozna cos zadzialac a chcialabym za niego jakies 800zl bo dalam 2200 no ale przeciez go uzywalam:)
A moze podaj mi @ to Ci podesle te zdjecia.

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

justyna12315, sheViolet dziękuję za słowa wsparcia. Dzisiaj jest już inaczej, patrzę na to wszystko z perspektywy, że to coś całkiem naturalnego i przecież to nie może być takie straszne skoro wiele kobiet decyduje się na kolejne dzieci ;)

Malutki trochę się uspokoił, skurcze też. Wreszcie się wyspałam ;D Idziemy robić sobie jakieś pyszne śniadanko ;)

Miłego dnia kochane ;)

[img]http://www.suwaczki.com/tickers/p19udqk3ygoj4oht.png[/img

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png

Dziewczyny czytam was i naprawde jestem z wami calym serduszkiem moge sobie wyobrazic co czujecie w takiej sytuacji ze lekarze sa niepewni. Ale wszystko sie ulozy dobrze bedzie.

I tak wogole wszystkiego najlepszego dla wszystkich Magdalenek dzisiaj ich święto :D

I pogoda dopisuje :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Hej dziewczyny! Wróciłam właśnie od męża i mam taką depresję, że nie mam sił czytać tych stron co naskrobałyście od soboty. Chodzę i tylko płaczę. Sorka, że Wam tu pośmiecę moimi smutkami, ale nie lubię z nikim o tym gadać na żywo bo się rozpłaczę, a tego nie lubię robić przy kimś. Od początku ciąży widzieliśmy się tylko na święta i teraz przez parę dni. Następny raz dopiero we wrześniu. Nie mogę sobie dać rady z tą tęsknotą! Po raz pierwszy w życiu żałuję, że jestem w ciąży. Gdyby nie Julka rzuciłabym szkołę i pracę i pojechała do niego.. :( Oczywiście chcę być Mamą, bo tyle lat przepłakałam, że nigdy ją nie będę( Zespół policystycznych, małe prawdopodobieństwo ciąży wg lekarza). Muszę się ogarnąć i wziąć do nauki.

Z mała wszystko ok. Kopie jak szalona. Mój mąż leżał na brzuchu i młoda go tak porządnie w głowę kopnęła:D Super uczucie dla mnie i dla niego, bo chociaż tyle mógł poczuć, że Nasza Julka tam jest.

Jeszcze raz przepraszam za te bazgroły, ale musiałam się gdzieś wyżalić.. ;(

eewelinka po pierwsze nie przepraszaj bo jestesty tutaj zeby sie na wzajem wspierac, a po drugie to zrozumiale ze tesknisz ja bedac w szpitalu tesknilam a co powiedziec takie dlugie rozstanie. Dasz rade musisz byc silna wiadomo czasem lepiej poplakaci sie pozalic bo chociaz nie dusisz tego w sobie.
A wiec jak tylko chcesz to pisz :)
Pozdrawiam i usmiechu duzo zycze :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Ewelinka głowa do góry, wiem co czujesz jak bylam w ciazy z blizniakami, to moj maz pracowal we Francji, strasznie smutno bylo, tym bardziej,ze co mc mialam usg i musialam byc sama, dobrze ze psa mialam:)
Wtedy od dluzszego czasu pracowal, wiec niby to nic nowego ale hormony robia swoje. Tylko, ze jak moj maz w lutym wyjechal to wrocil pod koniec lipca czyli na sam porod:(
Teraz tez mysli o wyjezdzie bo wiadomo ile sie w Polsce zarabia:(
Paula ja tez mialam 19 lat jak Ty w pierwszej ciazy, porod nie jest taki zly, ja rodzilam bez znieczulenia i co teraz czekam na 4dziecko :) wiadomo, ze boli ale nie non stop a potem sie szybko zapominam, ja sie pocieszalam, ze bardziej boli, jak Ci noge pila obetnie albo sie polamiesz:)
magdalenka najlepsze życzonka imieninowe :))

http://www.suwaczki.com/tickers/5djyugpjir57gby3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/190f97313d.png

Dzieki za wsparcie! Popłakałam sobie i od razu troszkę lepiej, ale jednak ten bol w sercu zostanie.

Co do humorów, to ja nawet spokojna jestem, ale meeega szybko sie denerwuje. Czasem o pierdoly, ale nie wiem jak mam sobie z tym radzić. I na pewno szybko sie wzruszam, co dziwne, bo nigdy tak nie miałam. Ale hormony swoje..

Dorzucam zdjęcie mojej Julci z ostatniego usg (21.05)

monthly_2015_05/pazdziernikowe-maluchy-2015_30426.jpg

Fajna Julka :) ja sie juz mojego nie moge doczekac ale wytrzymam do srody :)
Martynika dziekuje za zyczenia :)

A wlasnie zuzia chyba nam w ten weekend wychodzi za maz wiec zycze CI duzo zdrowka i ladnej pogody chociaz podczas ceremoni i dojazdu do sali :) Ale podobno im wiecej wpadek podczas slubu tym bardziej udane zycie :)

A tam wogole to co z Jay90 dawno sie nie odzywala ??

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

eewelinka lamentuj do woli masz prawo :) ja sobie związku na odległość nie wyobrażam ale faktem jest że powietrzem dziecka nie nakarmisz więc taka kolej rzeczy.
magalena3 całusy z okazji imienin :* a widzisz ja z kolei słyszałam że jaka pogoda w dniu ślubu takie życie razem więc musi być pięknie!
No właśnie Jay90 się coś nie odzywa, amadeo3 też i w ogóle jest kilka dziewczyn które zamilkły. Hej co z wami??
Chwila odpoczynku każdemu się przyda :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgejk704zuf.png