Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Mamuśki, ale miałam znowu nadrabiania po urlopie!

Martynika, Fobianka - super macie bliźniaki, na pewno na początku było ciężko, ale jak się na nie patrzy to normalnie podwójna radość :)

mleczyk, amadeo, zuzia.be - odpoczywajcie i dużo zdrówka! to jest teraz najważniejsze, zarówno jeśli chodzi o Was, jak i maluszki.

magdalena - ja też miałam słabe wyniki glukozy, lekarz kazał mi dietę na 4 tygodnie prawie zastosować i w piątek teraz idę na powtórkę zobaczyć czy coś dało. i tak właśnie sobie myślę, że z tego co ja wyczytałam, to przy tej diecie nie za bardzo wolno suszone owoce, więc może lepiej zamienić na jakiś preparat witaminowy z żurawiną, a nie ta suszona? musiała byś kogoś mądrego zapytać, bo to takie moje przemyślenia laika :) na razie odstawiłam większość słodkich rzeczy (niestety nie umiem w ogóle słodkiego nie jeść...), białe pieczywo, biały makaron, masło i podobne tłuszcze, smażenie, słodkie owoce, zobaczymy w piątek jaki będzie efekt.

a wakacje u siostry w Hiszpanii super, teraz przyleciała do nas, bo w następną sobotę ma ślub i wesele tutaj, więc mam sajgon na chacie... w piątek dolatuje jej narzeczony, w poniedziałek moja mama i ogarniamy teraz wszystko organizacyjnie, mam nadzieję, że nie padnę do 25.07. :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c15nmjagfd6bq.png

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9uay3luwocfhs.png

OliWccia
drozdzowka a na kiedy dokładnie masz termin ? Bo chyba blisko jestesmy z terminami ;) mi mala teraz szaleje a zgage mam taka ze nie pytajcie ;/ hmm ochota mnie naszla na makaron swiderki z sosem pomidorowy i pulpetami :D

Na zgagę polecam alugastrin w zawiesinie. Jest ohydny w smaku, ale meeeega skuteczny. Cena ok 10zł za butelkę 250ml, także nie ma dramatu.

Odebrałam wyniki. Próby niby są ok (jedna lekko podwyższona, ale za mało żeby siać panikę) ale w moczu wyszła mi spora ilość białka. Ciekawe co mój gin na to jutro powie

Gość AleAleAleksandra

Cześć dziewczyny, rychło w czas się obudziłam i znalazłam Wasze wspaniałe forum, postaram się nadrobić zaległości ;-)

Mam małe pytanie głównie do mam z Łodzi i okolic powiedzcie proszę gdzie kupujecie wyprawkę dla Waszych Maleństw ;-)

Pozdrawiam Was serdecznie i biorę się za czytanie ;-)

Drożdżówka
OliWccia
drozdzowka a na kiedy dokładnie masz termin ? Bo chyba blisko jestesmy z terminami ;) mi mala teraz szaleje a zgage mam taka ze nie pytajcie ;/ hmm ochota mnie naszla na makaron swiderki z sosem pomidorowy i pulpetami :D

Termin mam na 9 października, ale być może będę miała planowane CC więc możliwe że się przesunie.

Ja mam na 8 października

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

amadeo0 z tego co wiem i to nawet z doswiadczenia twardniejaca macica to nic milego bo ciagle jest napieta i boli a jak szkrab kopnie albo sie rozciaga to jeszcze bardziej. Czytalam tez ze jest powodem poronień. Nie chce straszyc ale dobrze by bylo jakbys wziela cos na rozluznienie.
Ja biore spasmoline 3x1 bo nospa forte nie dawala rady. I skad wiem to spasmolina jest lepiej tolerowana bo nospa niby przechodzi przez lozysko.
Ale ja do tego jeszcze biore luteine dopochwowo 2x1 100
wiec jest miekka, chociaz i tam malo co robie. Moj zmywa, sprzata i pranie robi i rozwiesza tylko ja pralke nastawiam bo on ciagle sie tlumaczy ze nie wie ile proszku :D ale spoko

A wiec zycze i tobie aby chlop sie opamietal. Oznajmij mu jakie moga byc skutki moze sie zmieni. Napewno :)
Bedzie dobrze tylko dobrze by bylo jakbys nie chodzila tylko lezala a jak wrocisz do domu i twoj lekarz cie zbada i bedzie twardniejaca to napewno ci cos zaradzi.
A i co najwazniejsze jak czujesz ze ci twardnieje to tym bardziej nie masuj i nie dotykaj bo jest wrazliwa i dobrze jakbys sie polozyla i podkulila nogi w kolanach zeby nie naciagac brzucha :) (tak z wlasnego doswiadczenia) :D
sie troche pomadrzylam :P ale mam nadzieje ze pomoze :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

AleALeAleksandra ja jestem z okolic Łodzi i powiem Ci ze najlepiej to albo internet albo pobliskie sklepy. Jesli chodzi o butelki, witaminy i wyprawka dla mamy do szpitala typu podklady ja zamawialam w aptece gemini w internecie.
Ubranka wiekszosc mam od znajomych kilka kupionych nowych a kilka z lumpka. WYpralam w normalnym proszku a pozniej bede prala w dzieciecym.

Jesli chodzi o bol spojenia to i ja czasem mam ta dolegliwosc ale wtedy sie klade i staram sie nie naciagac tam tych miesni i mi jeszcze pomaga jak wloze sobie koldre pomedzy nogi zeby tam luz byl i sie nie "stykalo" nic :D
Przekrecam sie powoli i chodze tez powoli. Jak wspomnialam lekarzowi to kazal dalej luteine brac bo to rosnaca macica

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥