Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

justyna ha ha chyba faktycznie powinnam wysłać totka :p A Ty koniecznie zdaj relacje z testowania wózka ;)

mati ja mam wizytę 19 maja i też liczę na klucie w żyłę bo wszyscy mi mówią że blada jestem :p
Morfologię miałam robiona w 9 tc, a dziś juz 16 zaczynam wiec chyba by się przydała.
Jak często Wam każą robić krew?

Musze coś zrobić z suwaczkiem, zawiesił się tydzień temu chyba bo wciąż pokazuje początek 15 tygodnia :D

magalena tez wieczorem wstawię zdjęcie brzuszka i tez liczę na wróżenie!! :)))

Muszę się pochwalić że od kilku dni też zaczęłam czuć ruchy mojej córci takie delikatne puknięcia (nie wiem czemu ale szczególnie upodobała sobie lewą strone) mąż oczywiście nie wyczuwa jeszcze ręką ale wierzy na słowo:P :) czekamy az bedą mocniejsze :D
a co do morfologii to lekarz mi ja zleca co wizytę więc to tak co 2-3 tygodnie mam robioną razem z moczem.

http://www.suwaczki.com/tickers/ganns65gcmlq5rw4.png]Tekst linka[/url]

Czy są wśród Nas alergiczki?
Ja mam alergię na roztocza, trawy, chwasty, zboża i sierść psa. Przez ostatnie trzy tygodnie chodząc do pracy walczyłam z krwawieniem z zatok, gorączką około 38st, bólem głowy i gardła. Byłam u alergologa, pulmonologa, laryngologa i niestety wszystkie leki, które do tej pory pozwalały mi funkcjonować poza zamkniętym szczelnie pokojem bez dywanów są zabronione :( Moja gin dopiero od poniedziałku wysłała mnie na L4.
Może ma ktoś już doświadczenie z przeżyciem z mega alergią w ciąży?
Czy mając stwierdzoną astmę atopową nie mogę rodzić naturalnie? Bardzo proszę o pomoc.

Karola22 gdzie Ty widzisz te rozstępy?
Mati ja jak miałam robioną morfologie na początku przy pierwszej wizycie tak dopiero dostałam na tym genetycznym usg w 13 zdaje się tyg ciąży,ale mi dobra wyszła.
Za to wczoraj bolała mnie głowa i poszliśmy z moim zmierzyć ciśnienie akurat aptekę mamy pod nosem a tam jest taka możliwość ,cisnienie wyszło mi dobre za to puls 97 to nie za wysoki?Bo nawet farmaceutka mówiła że przy takim ciśnieniu to dość wysoki;-/.

A tak z innej beczki pochwalę się bo zrobiłam sobie trochę wcześniejszy prezent na dzień dziecka a co mi tam;-D,i kupiłam 2 książki "Ciężąrówka przez 9 miesięcy" i "W oczekiwaniu na dziecko" ta pierwszą zaczełam czytać i polecam ,napisana z dożym poczuciem humoru i dystansem;-).

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzwn156xau4f0r.png

Kobitki powiedzcie mi czy waga dzidziusia jest jakoś oznaczona skrotem na wynikach usg? Bo mi przez 3 usg zaden lekarz nie powiedzial nawet prywatnie ile wazy byłam wtedy w 13 tygodniu i sie zastanawiam, bo Wy macie wagę fasolek a ja nie :( albo mam i niedoczytalam. W zeszly czwartek nawet nie napisal na usg jaki jest rozmiar bobasa :( ehhh ten NFZ...

Chcialabym robic prywatnie ale musimy kasę odkładać wiec póki dzidzia zdrowa i rośnie nie będę wydawac kasy dodatkowej na badania.

http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoy7fhx0es.png

-mleczyk, ja mam problemy z alergia i lekarz dopuscil jeden lek, konsultowal to z alergologiem ale kurde nie pamietam jaki, alertec chyba, moge go zapytac, ale ja jakos, o dziwo! nie mam mocnych objawow i wapno mi wstarcza i krople do oczu, sztuczne lzy by wyplukac pylki, wspolczuje bo wiem co to znaczy ale mnie jakos na razie omijaja mocne objawy, a miewam tak, ze potrafia mi calkowicie oczy zapuchnac.
Ja mam natomiast astme epizodyczna, wiec u mnie w niczym nie przeszkadza, kiedys podejrzewano wysilkowa, ta wiem ze na pewno jest wskazaniem do cc.

zdjęcie ciemne i wielokrotnie pomniejszone. Ale naprawdę tam są :)
Ja się nie mogę doczekać ruchów , czasem aż się złoszcze sama na siebie ze nic nie czuje. Aczkolwiek bardziej mnie ta niepewność kto tam mieszka irytuje bo juz chce robić zakupy :) oczywiście obojętne mi to będzie czy to Filip czy Jagoda byle by było zdrowe. Jednakże chce juz to wiedzieć. Jestem dość niecierpliwa w tym temacie :) u mnie nawet pani dr nie snuła tego kto to bo małe siedziało po turecku za każdym razem. We wtorek wizyta po prawie miesiącu mam nadzieje ze mi powie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3vfxm8wxbokdg.png[/url]
http://www.suwaczki.com/tickers/eoc9299o9rzqtl1m.png[/url]

amadeo3 też mam "Cieżarówką przez 9 miesięcy"- szczerze polecam. Babka pisze to na luzie i trochę żartem.. Bardzo ciekawa i nie ma też natłoku informacji jak na każdy tydzień, tylko to co najważniejsze.. :)

Co do badań. Ja miałam robione w 7 tyg: morfologia, mocz, hiv, przeciwciała anty Rh(bo zagrozenie konfliktem serologicznym) i hbs jakis. Ostatnio (14 tydz) powiedział, że następnym razem(17 tydz) będziemy pisać badania.
Wydaje mi się, że jeżeli ciąża rozwija się prawidłowo i kobieta czuję się dobrze to nie ma też co robić ciągle badań.

Eewelinka,wody z glukoza ble,no właśnie ja też tak słyszałam z tą cytryną że w tą wodę z glukozą wcisnąć połówkę soku z cytryny i że znośne się robi-coś ktoś słyszał?;-D Mam nadzieję tylko że to nie zafałszuje wyników.
Moja mama jak była w ciąży a miała straszne mdłości i dostała na ten test a ta glukoza jest w torebce to taki proszek to mowi że go jadla i popijała ta woda haha bo inaczej nie dałaby rady;-P

Jezeli chodzi o "wrozenia" to tak na moje oko to ja tutaj wroze z brzuszków :D

Ja HBS mialam robiony w szpitalu jak lezalam z plamieniami i to jest wirus zapalenia watroby ale nie pamietam teraz ktory ...

A testu obciazenia glukoza sie nnie martwcie nie jest tak zle.... chociaz kazdy to inaczej przechodzi i tak jak ktoras z was mowiala mozna sobie wziasc cytryne i wcisnąć.... I dobrze bby bylo jakbyscie sie dowiedzialy czy musicie same kupic glukoze w aptece czy w diagnostyce daja. U mnie na przyklad nie trzeba. Najgorsze z tego wszystkiego to jest to ze pobieraja ci krew, daja to cos do wypicia i siedzisz godzine i znowu pobranie krwi i znowu siedzisz godzine i znowu pobranie... bo musza byc 3 pomiary. Mi akurat trafily sie 3 kobitki w ciazy tez wiec sie nie nudzialam i jakos to zlecialo.....

Jezeli chodzi o badanie moczu i morfoogi to ja tez mialam co wizyte zlecane, ale z racji tego ze mialam dobre wyniki teraz nie robilam. Pewnie jak pojde 13 maja to bedzie chciala zebym zrobila.

Pozdrawiam was i mykam konczyc skrzyneczke na kwiatki. Znalazlam w starej szopce kiedys taka stara, drewniana skrzynke na narzędzia, wyczyscilam, pomalowalam na bialo i mam zamiar jeszcze jakis wzorek namalowac :) A wiec zyczcie mi powodzenia zeby mi sie reka nie trzęsła :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Właśnie dlatego mówie że to masakra,może ta cytryna coś pomoże.
Magdalena3 a ja słyszałam trochę inaczej że najpierw robi się pomiar glukozy na czczo,potem podaje glukoze i pomiar chyba po godzinie i jak jest w normie to nie robi się dalej a jak podwyzszona to znowu się podaje większa dawke i za 3 godz znowu krew pobiera.Moja mama to leżała w szpitalu bo jej podwyzszony wynik wyszedl a jak jej miezyli w szpitalu to wszystko ok było.
Mam nadzieje ze to nie trzeba siedziec i czekac na miejscu bo ja mam przychodnie pod blokiem,może pozwolą mi iść i w domu poczekac;-D.
Nawet jak trzeba samemu kupić to glukoza chyba nie jest taka droga.

Termin też taki sam, tylko mój wg usg się przesunął o 2 dni wcześniej.

A wracając do glukozy, to ja często mojemu mężowi na kasa podaje, aby uzupełnić cukry :)

amadeo3
Eewelinka jak lekarz polecił to chyba można i nie zafałszuje wyników,może damy radę;-).
Aga22 zauważyłaś że jesteśmy na tym samym etapie ciąży?17 tydz 4 dzien ;-)

Tekst linkatabelka Tekst linkahttp://www.suwaczki.com/tickers/3jgxvfxm399gon9a.png]Tekst