Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

K.a.s.i.a nam pomógl linomag maść (zielony), bo już krem z różową nakrętką ma kw. borowy. i nim smarujemy co zmianę pieluszki. dobre też jest Tormazol czyTormentalum.

patrycja my zamówiliśmy termometr bezdotykowy, taki pistolet na chińskim allegro i sprawdza się dobrze :) tylko długo się na niego czekało :P

kowalska uwielbiam Twoje zdjęci i komentarz hahaha :D ja miałam takie stopy jak troll po porodzie! Tragedia! palcami nie mogłam ruszać i chodziłam w piankowych klaplach męża bo nic innego nie wchodziło. Wsółczuję CI jak tak od maja miałaś :O A Natiśka piękna :)

ewelajna kuruj się kochana. A Bartullo przystojniak, że ho ho!

Tak patrze na nasze dzieci a one się już tak zmieniły! już nie takie berbecie tylko dorodne bobasy :)

Piotruś

Patrycja walcz o swoje znajac sady bedzie to dlugo trwalo ale wygrasz.Ja bedac w 1 ciazy musialam isc od razu na zwolnienie Bo byla zagrozona a tak sie ulozylo ze tyle co zmienilam prace oczywiscie odmowa zusu objecia ubezpieczeniami i wyplaty chorobowego i maciezynskiego.Sprawy ciagle sie ponad 4 lata ale sie oplacilo.Trzymam kciuki oby duzo szybciej sie zakonczylo.Duzo zdrowka.
Kowalska o kurcze faktycznie naprawde bardzo mialas spuchniete stopy.
Ewulka przy zabkowaniu moze pojawic sie tez biegunka najwazniejsze dawaj maluszkowi duzo picia zeby sie nie odwodnil a z jedzeniem widze po swoim ze tez czasami nie ma apetytu ale pozniej w nocy lub na 2 dzien goni.
MamaOliwciiKubusia i Karolcia a czy bierzecie teraz w trakcie kp jod?
Kasia szybkiego powrotu do zdrowia; )
Jutro mamy termin u kardiologa I juz zaczynam sie denerwowac.Na szczescie M jeszcze w domu to pojedzie z nami bedzie mi razniej.

Gość MamaOliwciiKubusia

Olciak jeśli chodzi o mnie to ja przez całą ciążę oraz teraz nie biorę suplementów. Pomimo tego wyniki krwi mamy wzorowe :-)

Kasia2307 my to robimy tak:
Wariant 1 jak synek sam baraszkuje w wannie to nalewam mu wody tak do poziomu szyjki, żeby mu było ciepło:-) Kubuś przemieszcza się wtedy w przód i tył sam, ja tylko na niego patrzę, ewentualnie oddałam zabawki kąpielowe :-)
Wariant 2 jak bierzemy kąpiel razem to nalewamy połowę wanny wody i wtedy go podtrzymujemy albo na brzuszku albo na pleckach, a On rusza łapkami i nóżkami :-) tak jak umiałam to opisałam, mam nadzieję, że pomoglam :-)
2)

Dziewczyny, do jakiej temp podgrzewacie jedzenie ze słoiczków? Moja Ala dzis do południa odmówiła kompletnie jedzenia brokuła jak i marchewki. Popołudniu podgrzałam bardziej niz zwykle, az musiałam dmuchac przed podaniem i zajadała z chęcią. Nie mam pojecia czy znowu taka temp to nie za wysoka.
Ogólnie moje dziecie dzis momentami marudzi okropnie i zjada całą pięść. Ciekawe jaki będzie wieczór? :/
RudaMaruda, wzywam Cię do powrotu z Nowym Rokiem! :)
Aaa, i dziewczyny z Krakowa, chyba nigdy niepisałam że Kraków bliski memu sercu. Ja mieszkałam w Polsce nieopodal. :)
I jeszcze mi się przypomniało, ze w irl tez ciezko o jednoskładnikowe dania. Te polskie wychodzą drożej niż tutejsze ale tutejsze słabo wypadają pod względem zawartości.

Gość MamaOliwciiKubusia

Kasia2307 nalewam tak żeby sobie leżał na dnie wanienki.

Dziewczyny, te które miały problemy z kupkami po 2 miesiącu, których dzieciaki np robiły rzadko kupkę czy teraz się poprawiło, czy kupki macie częściej i nie już takie plastelinowate? U nas są teraz rzadkie i czasem jest trochę śluzu, zaczynam znów się schizowac...oprócz tego mały jest pogodny jak zwykle. Dobrze, że szczepienie za tydzień to dopytam jeszcze pediatry.

Oluś nie ma chyba typowej biegunki, ale oczywiście w miarę możliwości daję wodę do picia albo mleczko, bo u Niego z piciem to jest jakiś koszmar, dwa łyki i styknie a jak chcę go przetrzymać żeby więcej wypił to czasami się zakrztusi co mnie tak stresuje strasznie.
Ogólnie dzisiaj z tymi kupkami lepiej, mam nadzieje że już jutro będzie jeszcze lepiej... apetyt przyszedł mu teraz wieczorem w nocy pewnie zje normalnie, a zobaczymy jutro. Czytałam też że kiedy dziecko ciekawi wszystko to przestaje interesować się jedzeniem... nie zmuszać poczekać aż głód do d.. zajrzy :P

MamaOliwciiKubusia my mieliśmy kiedyś kupki ze śluzem i nitkami krwi zmiana mleka i przeszło ale w tym czasie też szczepienie na rota, drugie szczepienie na rota i to samo ale szybko przeszło. Teraz Kupi rzadkie ze śluzem ale nie wiem od czego, bo szczepienia nie było już - może zmiana diety albo ząbkowanie, wirus. Czekam na poprawę, poza tym Oluś zdrowy wesoły.

cześć Dziewczynki,
wczoraj zabrałam się za robienie fotoksiążki dla dziadków i tak mnie to pochłonęło, że nie miałam czasu na forum;) Zaczęłam na stronce colorland, ale nie chciałam gotowego szablonu, więc projektowałam :D wkurza mnie tylko, że tła są takie nieciekawe jak się samemu online robi, chyba że nie dostrzegłam innych:P gdyby ktoś miał jeszcze jakąś sprawdzoną stronkę na fotoksiążki, to baaaardzo błagam :))) bo jeszcze nie zakończyłam tej, a tło planuję zostawić białe, bo te inne gryzą się ze zdjęciami, i mam wątpliwości, co do ostatecznego wyglądu!
Silv a czemu do logopedy?? z Agatką? Trochę się przeraziłam swoją bezmyślnością jak Ania tu napisała, że dużo czytała na tematy związane z mową, bo czy nad smoczkami, czy gryzaczkami, nigdy za bardzo nie myślałam, brałam co mi w oko padło :((
Ewelajna na szczęście już w domku!!!
Widzę, ze Tosio namówiła wiele z nas na spacerki :))) Tosio ma dar!
Patrycja i inne Dziewczyny - współczuję przeżyć:((( nie ma nic gorszego niż strata dziecka.... Ja też drżałam na początku, bo był pusty pęcherzyk, ale na szczęście w końcu pojawił się i mieszkaniec :))) Pamiętam tą radość i niepokój o wszystko :))) Juz tęsknię za ciążą, ale nie, nie, póki co na tęsknieniu się zakończy :)
Bashia Ty chyba pytałaś o dietkę.... u mnie masakra! Niedługo mamy chrzciny, chciałabym zrzucić choć kilka kilo, by byc dumną, a nie zakompleksioną mamuśką:(( gdybym Wam napisała, ile ja ostatnio zjadłam jak się ze słodyczami żegnałam - oczywiście w ukryciu przed mężem - to byście padły!! wstyd, wstyd, wstyd!!! to jest naprawdę ciężki nałóg:((( jem słodkie, by jeść, nawet nie mam na to ochoty czasem. Muszę znowu synkowi obiecać (głośno), wtedy potrafię się okiełznać:P także Kasiaaa cierpliwości!!!
Bass ja też myślałam, ze drugie przed 30stką, no albo zaraz w tym roku po, ale to musiałabym w tym roku, ew.w przyszłym na początku zajść w ciążę:P i też się śmieję, że dwójka, a trzecie to może jakaś wpadka będzie :) choć wiecie, jak u wielu z Was, pojawia się problem z moją pracą... dziś jest, jutro może jej nie być! przekichane, że trzeba się martwić i przemyśleć wszystko, z iloma dzieciątkami damy radę żyć.... :/
Mam jeszcze kilka stron do nadrobienia, ale dodam już, by nie skasowało się, bo padnę :P

Olga haha Sułtan też dobry :D:D:D
Chiyo właśnie czytam, że nie przeczytam, bo Ci się "skasło":D samo się tak, wiem, też tak miałam:P dlatego teraz dodałam jak już więcej naskrobałam....i skrobię dalej :)
Ania, Rewolucja ach te baby, takie pamiętliwe ;) ale hola, hola, ja Rewolucji nie widziałam, chyba że coś na prywatnym mi umknęło!
Kowalska póki co jestem czysta, hehe, ale jak coś się pojawiało, to stosowałam miejscowo Hascoderm i fajnie pomagało :)
Nasz maluch tez odstawia cyrki przy jedzeniu (nie każdym), jak Ci Aniu lekarza coś podpowie, to podziel się z nami swą wiedzą :)
Mmadzia :D:D:D ja się ogromnie cieszę z Twoich kciuków, tyle że będziesz je musiała długo trzymać, hehe. Nie wywołuj mi tu wilka z lasu, bo okres się spóźnia:P
hehe <- Doczytałam, że poprawiłaś się :))) uff, bo już myślałam, że może w jakimś półśnie pisałam nie wiem już co :D<br /> Patrycja ja mam microlife nc 150, choć odczucia mam jak Justynka... co rusz, to inna temperaturka:/
Ewelajna u nas też tylko my z synkiem zostajemy, więc Cię rozumiem, dobrze, że mimo ryzyka bezpiecznie wróciłaś do domciu!!
Kowalska aleeee noooogi!!!! ja pierdzielę! hehe ja też miałam napuchnięte:D choć jednak ciut mniejsze ;)
po porodzie pamiętam jaka w szoku byłam jak zobaczyłam swoje kostki (które ogólnie do małych nie należą) :))
Kasiaaa my póki co kąpaliśmy małego raz w dużej wannie, ale mamy zamiar to powtórzyć, bo był mega zadowolony :)) mój mąż był z nim w wannie, lekko go podtrzymywał, asekurował, a on praktycznie sam się unosił... muszę poczytać Zawitkowskiego, bo on tam opisuje co i jak, to też będę mądrzejsza :)
Uff, nadrobiłam :)))

MamaOliwciiKubusia u nas się kupa poprawiła, tzn jest codziennie, na początku była dośc rzadka a teraz gęścior!!!i z nitkami śluzu, jest codziennie z rana jak mała leży sobie w łóżeczku po porannym karmieniu i tylko słyszę takie bulgotanie hehe później trącam P "wstawaj kupa do przebrania " :p ja się przestałam martwić tą kupką, bo córa pogodna i dpbrze się rozwija. zobaczymy jak będzie jak dietę będę rozszerzać bo na razie tylko kp.

Kusi mnie też ta wspólna kąpiel. Tak to chwalicie że musimy spróbowac w najbliższym czasie.

Cholercia nie odpiszę bo córa mi się buntuje i spać nie chcę :/ wrrr może jutro się uda.
Dobrej nocki mamusie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/wwgzflw15us22nvf.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ck6nlftdt53wm.png

Nas sytuacja skłania do tak szybkich starań o drugie dzieciątko. O pierwsze staraliśmy się 3 lata. Od 7 lat choruje na Hashimoto z niedoczynnością tarczycy. Niby przed staraniami wyniki były ok a i tak nam się nie udawało. Chcielibyśmy mieć trójeczkę więc uznaliśmy, że nie ma na co czekać. Nasza córeczka też jest bardzo spokojna, przesypia całe noce, w ciąży nie miałam prawie żadnych dolegliwości poza opuchnietymi nogami, poród byl szybki i nie tak straszny jak to sobie wyobrażałam więc traumy nie mam ;) i oczywiście mam ogromną nadzieję, że za drugim razem będzie podobnie:-) z tą różnicą, że uda nam się szybciej zajść:-) więc trzymajcie za nas kciuki!

K.karolcia ja tez biorę euthyrox, brałam przed ciążą, w trakcie(zwiekszona dawkę) i po porodzie tez (dawkę jak przed ciążą) i też karmie piersią. Endokrynolog mówił, ze nie wolno przerywać brania tego leku, nie może on zaszkodzić dziecku bo on tylko uzupelnia hormon tarczycy, który powinien wyprodukować nasz organizm.

Hej dziewczyny, ale macie tempo pisania. U nas chyba skok sie zaczal, bo Lidka dziś w nocy od 23 budziła się co godzinę i od wczoraj w dzień nie można jej zostawić samej w pokoju, bo jak się zorientuje to płacz. Narazie śpi od 19.30, ale az sie boje tej 23, bo wczoraj, to M mnie wyciagal spod prysznica jak sie mala Glodzilla obudzila

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6jw4zx6py1rmb.png

Normalnie znowu mi skasowało i przesiadłam się na laptop. Może teraz się uda.
co do termometrów to my też mamy Geratherm i też wyrobił nam się przycisk. Ania rozważasz reklamację? Ja się zastanawiam, bo boję się że zepsuje się całkowicie jak będzie akurat potrzebny lub gdy już skończy się gwarancja.
Wera ja też mam Hashimoto z tym że dowiedziałam się dopiero w ciąży. Brałam euthyrox w ciąży i 3 m-ce po porodzie (aktualnie nie biorę bo bardzo spadło mi tsh i endo kazał odstawić). Brałam i biorę też jod bo jest moich wit. ciążowych, które nadal biorę bo są też dla karmiących. Dlatego też zaniepokoił mnie Twój wpis kkarolcia i poście który mi się skasował pytałam się skąd takie info, że nie można brać. No ale Wera potwierdziła moje info, bo ja już oczywiście załapałam schizę.
coś jeszcze miałam napisać i uleciało...

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6jw4zx6py1rmb.png

hejka:-)

ja od urodzenia starszej córki, czyli od 5 lat, używam elektronicznego termometru z rossmanna za 10 zeta-dla mnie jest ok

Kasia tormentiol- podobno skuteczny

MamaOliwci iKubusia rozwiń proszę myśl, że Twój maluszek sam się porusza w wannie? już doczytałam:-) nie zakumałam, bo ja kąpię na foczce i nie przyszło mi do głowy, że ktoś może bez i nie mogłam ogarnąć-maskara hahahah

Inez no czuć, żeś swoja dziołszka:-)

Ewulka u nas też słabiej z jedzeniem, jemy na raty i wszystko wokół bardziej ciekawe niż butelka

http://www.suwaczki.com/tickers/74di3e5esvprfs90.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq8u696a8ri931.png]Tekst linka[/url]

Hej :-) ja używam termometru bezdotykowego abakus baby, ale średnio jestem zadowolona, ponieważ za każdym razem jest trochę inny pomiar temperatury:-/ ma funkcję mierzenia temperatury powierzchni i pomieszczeń.
Również mam stwierdzone Hashimoto już od liceum, brałam euthyrox teraz letrox, a kp. Dodatkowo jod. Z mężem o pierwsze dziecko staraliśmy się rok, drugie mam nadzieję że uda się szybciej, ale to dopiero po roku od cc możemy się starać wg mojego gina. Trzymam kciuki za te, które już podjęły starania o powiększenie rodziny:-)

Pytalam tak z czystej ciekawosci u mnie z tarczyca wszystko ok ale wlasnie jak kp to moja gin kazala mi brac jod.
Moj maly mial zatwardzenie cale szczescie ze mialam czopki glicerxnowe 1.5 h placzu jak przy kolce normalnie ryczalam razem z nim i to pewnie moja wina od paru dni nawet ladnie je warzywka sloiczek jest na 3 dni I zadnych bolow brzuszka tylko kupa twardsza no to dalam mu dzisiaj troche jabluszka zeby latwiej poszlo :(((((( Dobrej nocki dziewczyny; ) trzymajcie kciuki oby badania malego jutro dobrze wyyszly.

Dziewczyny kusicie ta kąpielą maluchów w wannie:) Chyba tez spróbujemy jak Tosia wyzdrowieje:D

Mamuśki które zaczynaja starania mocno trzymam kciuki w takim razie za jak najszybsze powodzenie:) I wielki szacun dla Was!;)

Ja tez chętnie dowiem sie jak to z tymi słoiczkami jest? Jak je podgrzewacie? W mikrofali? Czy w kąpieli wodnej? Czy może przekladacie do garnuszka?
A jeszcze co do tego glutenu to trzeba codziennie podawać? Przez ile? Bo o to juz pediatry nie zapytałam.

Olciak mocno ściskam kciuki za jutrzejsze wyniki Małego!:*
Myślisz ze po jabłuszku problem sie pojawił? Ja tez słyszałam ze jabłko to pomaga na zatwardzenia.... ?...

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9c9vvjlced7c2d.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvzp7wry0j.png

Kochane.
Wracam z tematem tych wlewek bo pytacie.
Kupiłam.w aptece
http://www.aptekazserduszkiem.pl/mobile/pl/p/ABOCA-Melilax-pediatric-Wlewki-doodbytnicze-dla-niemowlat-i-dzieci-6-wlewekplus-2-gratis/1450

I ladnie córeczka robila po nich kupki.
I po kilku dniach stosowania robi codziennie i juz tego nie używamy.
Strasznie mnie zaciekawiło to "plywanie " w wannie i dzis nalalam sporo wody do brodzika w prysznicu tak ze Maja byla w wodzie aż po szyjkę i położyłam ja na brzuszku i nie trzymałam, ale polezala tak chwilkę bidulka i zaczela sie stresować i poplakiwac. Nie wiem co złego zrobiłam. Moze nalala sie jej woda do buźki?
Szkoda bo myślałam że się jej spodoba.

Jemy od tygodnia sloiczki z marchewka , bylo tez jabluszko i dziecię moje dostalo czerwonych szorstkich plam na policzkach i czole . Czyżby uczulenie na marchew?