Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Matki Jedyne...

Słuch po mnie zaginął na dzień cały, ale dzień mam z dupy, i ryczę, i beczę, i pikawa mi wali.
Niestety, moje koszmary włażą (a raczej wyłażą) mi na głowę, i zawędrowałam dziś na kozetkę do mojego ex-psychiatry. Z przedrostkiem ex, bo wiadomo, odkąd jestem zaHanniona, leki poszły w odstawkę. Pewnie niektórym się o uszy i oczy obiło, że od lat na depresję lękową się Chuda leczy, i do tej pory wydawało mi się, że radzę sobie zupełnie nieźle.
Zachodzę w głowę, jakim cudem, gdziem a) porzucona, b) zadłużona, c) zagrożona.
Nie wytrzymuje Chuda jednak naporu stresu i ataki paniki powróciły ze zdwojoną siłą. Teraz już konam ze strachu nie tylko o siebie, ale i o wypełnienie :>

Jutro ten nieszczęsny kardiolog, a dziś świat się Chudej jakoś na ramiona zwalił i za nic nie mogę go ruszyć. Trzymiesięczne uziemienie w domu i łożu, samej, z problemami wagi światowej skruszyło chude siły, i rozwaliło system.

Nie, nie marudzę - tylko tworzę kontekst własnej nieobecności. Nawet jedzenie dziś nie cieszy.

Kochana Melodyjo, matki naprawdę dobrze mówią - to tylko podejrzenia. Jako stały bywalca nfztowych salonów byłam już podejrzewana o białaczkę, padaczkę, oraz przynajmniej cztery guzy mózgu, i jako widać, nic takiego mnie nie trapi. Podejrzewali mnie o najgorsze, a zobacz, jak wyrosłam ;) Wszystkie tu jesteśmy z Tobą, za Tobą, obok i na wyciągnięcie ręki, i domagamy się stałych meldunków.

MatceA odpowiem, że urodziny spędziłam po części z Panem Tatą, który obdarował mnie ... robotem kuchennym.

Po czym poznać, że mężczyzna cię już nie kocha?
Dostajesz malakser.

Trochę mnie to spłaszczyło, ale jakby najwyższa pora wyjść z krainy ułudy. I zbijcie mnie, dobra, biorę na klatę cycatą, ale tęsknię za nim. O. Powiedziałam to wreszcie.
Bijcie.

Maja, pilnuj diety i nie podjadaj cukru z szafki :>

http://fajnamama.pl/suwaczki/voin61n.png

agee, żeby mi to było ostatni raz ;)

chudzina, to normalne, że tęsknisz, szczególnie w takich okolicznościach. Mam nadzieję, że mu o tym nie powiedziałaś. Lepiej wyjdziesz na tym, jak mu nie pokażesz swojej słabości do niego. Ostatnio pomyślałam sobie, że jak urodzisz, a on znudzi się nową niunią, to wróci do Ciebie. Lepiej jednak by było, żeby nie czuł, że ciągle ma otwartą drogę powrotu, bo wtedy spieszyć się nie będzie. Czas pokaże. A co do serca. Nie pomyślałaś, że serducho Ci się buntuje właśnie ze względu na depresję?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgvcqgvjw6gfpw.png

Chudzino,pogoda nas dobija rowniez.. "pociesze" cie,ze ja przez "to" wszystko dziennie z raz praktycznie zawsze mam atak paniki. Ciaza temu sluzy,ale wiedz i pamietaj o tym,ze chocby sie walilo i palilo i jakbys mocno sie nie bala - to dasz rade!!! Pokazalas nam i ciagle pokazujesz! Dla mnie nadal jestes przykladem:) a ze tesknisz? Ja za bylym tez dlugo tesknilam (choc to scierwo jest). Ty tesknisz do milosci,nie do niego. Dobrze,ze Hanuta bedzie to Ci da milosc lepsza niz milosc mezczyzny. Ale i tego zaznasz na pewno. Dobro powraca (zlo do niego tez..)jak to ktoras madra pisala. Mala chwile slabosci miej,ale nie pogrozaj sie w morzu rozpaczy,bo to nic nie da. Ja wiem,ze nam latwiej mowic,ale widzisz,ze zycie jest nieprzydywalne i na pewno niebawem poczujesz sie szczesliwa pelna piersia;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgej28ph6kmm4a.png

Tak ni z gruszki ni z pietruszki chciałabym Wam polecić pościel, którą kupowałam dla pierwszego dziecka. Choć teraz też mnie korci, żeby jeszcze taki zakup zrobić rozum podpowiada, że mam już wystarczająco dużo pościeli, a Julek i tak śpi głównie w śpiworkach. Ale gdyby któraś jeszcze nie miała to polecam, szczególnie te z promocji się opłaca. A są świetne - bo i fajnie wyglądają i przede wszystkim materiał jest porządny - prawdziwa bawełna. Właścicielka ugodowa (pościele są standardowo na te łóżeczka mniejsze a ja mam większe i nigdy nie było problemu żeby uszyć specjalnie inny ochraniacz na szczebelki). Kupowałam u niej też rożek - również cudo :).
http://strawberry.com.pl/pl/posciel-3-elementowa

I choć wiem, że przy waszych problemach i zmartwieniach moje to pestka - ale też złapał mnie jakiś depresyjny humor. Mój idealny do tej pory mąż - okazuje się mniej idealny, a ja nie radzę sobie z samą sobą a co dopiero z synkiem, za którym biegam od rana do wieczora z rwą kulszową, która nie odpuszcza. Zaciskam zęby i wykonuje wszystko jak przykładna matka i żona ze łzami w oczach. A mąż? Idzie z kolegą na siłownie... I jeszcze ma czelność mi powiedzieć, że z tą rwą to udaje bo przecież po Ikei jakoś chodziłam... No ale ile mnie to kosztowało bólu to wiem tylko ja :(.

Są dwa sposoby na rozbawienie Pana Boga.
Pierwszy to opowiedzieć mu o swoich planach na przyszłość.
Drugi...powiedzieć mu, że coś jest niemożliwe.

Chudzina, ja Ci sie wcale nie dziwie bo gdybym miała tyle problemów co ty to tez bym u psychiatry wylądowała. Pamiętam rozstanie z "moim" chłopakiem, który jak sie okazało był nie tylko mój. Płacz, lament, wizyta u fryzjera, która tylko pogorszyła sprawe, ale akurat w tym okresie z oczami jak baseny usłyszałam: Masz piękne oczy.
Myślę, że ty też znajdziesz kogoś takiego jak ja. Kogoś na kogo zawsze będziesz mogła liczyć. Kogoś kto pokocha Ciebie i Hanię. Głowa do góry. Życzę Ci, żebyś niedługo płakała ze szczęścia w ramionach kochanego mężczyzny z Hanką na rękach :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/o6wwphg.png

Do psychiatry nie chodze, tylko dlatego ze mnie za bardzo na niego nie stac, a w ciazy i tak zadnych lekow brac nie mozna wiec nawet nie zaczynam.;)
A z facetami..ech, no tak. Duzo, madrych i fajnych rzeczy dziewczyny powiedzialy. Facetowi trzeba pokazac, ze droga zamknieta, wtedy sie ocknie..
I prawda, ze szukamy milosci i chcemy milosci, a nie konkretniej TEJ osoby.
Nie wiem jak to jest i sie dzieje, ale rpzyznaje, ze tez latalam za debilem. A przepraszam, nawet z nim jestem i nie wiem jakim cudem do tego doszlo:D
Ja Chudzino Ci zycze wiecej sily niz ja mialam w sobie, bo zaslugujesz na ogromne szczescie i wsparcie.!

agusb - rozumiem Cie akurat doskonale, ja dzisiaj otrzymalam praktycznie to samo, choc zupelnie co innego. Sprowadza sie do tego samego - uczucia, ze jest sie niedocenionym, bo tak to u mnie wyglada.

W zwiazku z czym, dzisiaj spie sama i mam w dupie wszystko. Ostatnio zauwazylam, ze lubie byc sama, nie oczekuje wtedy czegos czego nie dostaje, bo nie ma od kogos. I czuje taki jakis spokoj, ze jest, jak ma byc..

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom3e5e9146gook.png

Ja się melduję po powrocie z Wrocławia. Dzisiaj cały dzień spędziliśmy na poszukiwaniu mebelków a wróciliśmy do domu tylko z jedną komodą z Ikei :/
Po pierwsze Melodyjko trzymaj się kochana, mam nadzieję, że masz tam kogoś przy sobie kto pocieszy i przytuli. Ale bądź dzielna, bo tak jak pisały dziewczyny, podejrzenie to nie ostateczna diagnoza.
Majku biedaku mój Ty z Reymonta :) Tam to jest dziadostwo niesłychane, mnie przy poprzednim poronieniu baba opierniczała jak stałam z gołym tyłkiem i majtki zakładałam po badaniu. Dostałam plamienia ze skrzepami i bólu brzucha i krzyża a ta mnie opierdzielała, że to nie jest zagrożenie życia i marnuje ich czas :/ No zagrożenie życia to nie było ale chyba mojego bo dziecka już tak, nawiasem mówiąc termin porodu tamtej ciąży miałam na 15 października czyli za 9 dni :( Ja jestem na nich cięta tam nioesłychanie, jakby co dawaj znać, będę lecieć z odsieczą na ratunek ;) Ale to wifi to luksus, w szoku normalnie jestem :)
Spoźnione ale szczere życzenia dla Chudzinki!
A co do zgagi to mam non stop to paskudztwo!
Mój syn ma nowe hobby, tak jakby zapierał się nóżkami. prostowałsię i wypychał plecy albo głowkę, bo wyłania mi się takie wybrzuszenie raz na jakiś czas :) boli to ale fajnie bo mogę wymacać gdzie jest :)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprjw4z50iu3pta.png

Witam wyspane i niewyspane matki. Ja nie spie cala noc bo moj synek dostal w nocy jakis dusznosci, jakby ataku astmy i pojechalismy na pogotowie. Tam nie chcieli go zobaczyc poki nie podalam numeru pesel... a ja z tej paniki to narzucilam tylko cos na siebie, na Julka kocyk i jakas czapke i w droge. Nie myslalam o dokumentach a akurat jego peselu na pamiec nie znam. W ogole dlugo by opowiadac... :(

Są dwa sposoby na rozbawienie Pana Boga.
Pierwszy to opowiedzieć mu o swoich planach na przyszłość.
Drugi...powiedzieć mu, że coś jest niemożliwe.

Witajcie Matki o poranku :)
Chudeczasem, każdy tak ma, nawet jak wkoło tłum to człowiek czuje się sam jak palec przeciwko całemu światu.
Może rozmowa z kimś neutralnym- doktorkiem dobrze ci zrobi.
Esemelka kochana ciesz się urodzinami a tortu ogromnie zazdroszczę jak diabli zwłaszcza teraz jak mam dietę.
Od wczoraj mam ochotę na kawałek tortu taki 6 warstwowy z cytrynowym kremem mascarpone i truskaweczkami no normalne klękajcie narody zjadłabym w 3 sekundy. W ramach rozpaczy cukrowej zadzwoniłam do przyjaciółki i dałam jej zlecenie na upieczenie ciastka jakiegoś dla cukrzyków. Niech i moje dziecię ma coś od cioci :)
Mój szpital przedstawia się tak:
przeładowany w tej chwili na maksa i wypuszczają z maluchami po niespełna 48 byle tylko łóżko się zwolniło.
U mnie na patologi ciąży w każdym pokoju dostawka.
Jedzenie ok. Uwzględniono nawet, że nie jem mięsa i ryby. Dziewczyna na łóżku obok to samo, również z cukrzycą i nie ma problemu. Szok i miłe zaskoczenie. Dla cukrzyków jedzenia jest dużo. dwa śniadania, dwie kolacje i obiad z dwóch dań.
Ale nakłute mam już chyba wszystkie palce od sprawdzania glukozy człowiek ma harmonogram zajęć co h. co 1,5 w nocy ktoś mnie budził i kazał coś robić.
Szania bezczelne baby pracują w każdym zawodzie.
Reszta jest ok. Byłam wczoraj piętro wyżej u znajomej co 02.10 urodziła córkę i duża dziewczyna 57 cm także Pasiokowa wszystkie te śliczne ubranka mogą być za małe :( choć po cichu liczę, że moja to będzie kruszynka. tak z 50 cm :D
Melduję w dalszym ciągu brak imienia dla postaci z brzucha.
Całuję gorąco i mam nadzieję, że dla każdej z was dzisiaj zaświeci słońce, a jak będzie za chmurami to proszę myśleć tylko o pozytywnych rzeczach.

http://s7.suwaczek.com/201502061765.png