Skocz do zawartości
Forum

Październikowe fasolki

Kinga1982

Rekomendowane odpowiedzi

Pysiak. No wlasnie ostatnio nicv mi nie dala. Biore luteine juz ok 3 mies i bylo mi po niej lepiej. Ale teraz kazala mi calkiem odstawic, wlasnie wzielam polowe dawki zeby organizm szoku nie dostal. Mimo to pewnie bd niespokojnie spac bo mam schizy juz na punkcie swoich dawnych krwawien.

A co do wod to w te upaly tez mam bielizne mokra czasem az krzeslo jest mokre i musze nosic wkladki ale to moze pot bo duuzo przytylam.
Mowia ze ciaza to nie choroba a tyle nas ma przerozne dolegliwisci ...prxykre...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3flw1xakwgp72.png

Popytaj o ten magnez naprawdę super sprawa Kasiulka a jak twardnieje może będzie Ci kazała dalej ta luteine stosować.
October ja nie liczę w żadnej ciąży nawet zaleceń takich nie miałam a w pierwszej same kłopoty. I tak każda z.nas czuje kiedy maluszek ma leniwy dzień ja miałam taki jeden dopiero na IP zaczęła skakać jak poparzona ;)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-69168.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-69169.png

October - ja nie liczę bo to w moim wypadku nie ma sensu na prawdę :D czytałam gdzieś, że powinno być 10 ruchów na godzinę, o ile wiesz, że na tą godzinę przypada aktywność Twojego dziecka, moja bywa aktywna i z 7/8 razy w ciągu dnia, w nocy na szczęście już mnie jej kopanie nie budzi (chyba się przyzwyczaiłam). I sprawdzam to tak, że na każdy okres aktywności (czyli tą godzinę) powinno przypadać minimum 10 ruchów, z tym że u mnie 10 ruchów następuje w przeciągu pierwszych 5 minut, a w ciągu całej godziny potrafi dojść nawet do 100 różnych wygibasów. Potem mam spokój tak na godzinkę/dwie no i znowu powtórka z rozrywki. Strasznie ruchliwe mam dziecię, taka już jej natura... Z tym, że dziś na szkole rodzenia jedna z dziewczyn zapytała się położnej czy rzeczywiście ma tak liczyć itd, bo akurat w jej przypadku młody się nie za wiele rusza. Położna uspokoiła ją, że ta technika 10 ruchów na godzinę jest sensowna, ale tak do ok 30tc, potem dziecię może mieć mało miejsca i kopnięcia mogą nie być tak wyczuwalne. No i stwierdziła, że należy się martwić jeśli przez ostatnich 6h dziecko się nie ruszało. Wtedy powinno się je czymś rozbudzić np niewygodnie się położyć, zjeść coś słodkiego i poczekać na pierwszy ruch. Jeśli nie będzie się dalej ruszać to wtedy pędem na ip... Ale się rozpisałam, dlatego też Wam osobiście nie odpisuje za co przepraszam (ograniczam się tylko do wpisów typu - "a nóż widelec pomogę"), bo kto by chciał czytać te moje monologi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relghdge0gdslw8c.png

Kinga ja bym poszla z problemem do innego ginekologa. Bo to nie jest jakis banal... Ja nie chce nikogo straszyc, ale tyle sie naogladalam malowodzia w szpitalu, ze nawet nie chce myslec i mowic o tym co przez to sie dziewczynom porobilo. Zapytaj kolezanek o jakiegos znajomego im ginekologa poloznika, moze Ci kogos doradza? Dmuchaj na zimne.

Ania C. i Pysiakowa ale
zgrabne laski :D

Pysiakowa mi sie wydaje, ze Twoj brzuch jest w sam raz. Niczego podejrzanego nie dostrzegam ;)

Ania C. Ja tez prenatalne robie u Sodowskiego :) Jutro sie umowie na wizyte... kto Ci wykonuje badanie? Na obchodzie byl kilka razy u mnie syn Sodowskiego, jeden z nielicznych lekarzy od ktorych cokolwiek moglam sie dowiedziec. Bardzo fajny :)

October ej to nielogiczne. Kobieta im dalej w ciazy tym mniej sie nadaje do roboty. Wiec predzej lekarz powinien miec problem z l4 na poczatku ciazy a nie pozniej. Nie rozumiem.... niech daje l4 a nie dupi flekow za przeproszeniem ;) tez cos... Moze powinien sobie ten lekarz zalozyc sztuczny brzuch i lazic z nim przynajmniej tydzien aby zobaczyc jak to jest?

Mnie lekarz juz sam cinal na l4 bo uznal ze moj kregoslup nie wytrzyma pracy z brzuchem ciazowym nawet chocby byl mniejszy. Po prostu jestem taka drobna ze kazdy brzuch jest dla mnie duzym obciazeniem. Od razu powiedzial ze zostane na l4 do konca.

Kasiulqa ja tez czuje czasem ruchy bardzo nisko ale to podobno normalne kiedy dziecko jest odwrocone glowkowo. Nie ma co sie martwic ;) a ja szyjke mam dluuuuga i twarda a mimo to mam wrazenie ze dziecko juz "puka do drzwi" ;)

Same posty i celibaty... post od jedzenia, post od picia tego co ma smak bo jutro co? Badanie na obciazenie glukoza. Zostalam chyba ostatnia... mialam zrobic kiedy w koncu dostalam skierowanie ale trafilam do szpitala a tam badania nie chcieli zrobic... nie pytajcie dlaczego. Obym ino nie zwrocila!
Post od chlopa.... akurat wtedy kiedy kolezanka podrzucila mi 50 twarzy Greya. Ma - sa - kra.
Chce mi sie jesc....

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprqps6h1sh18bu.png

Karolina, AniaC owszem jest to wskazaniem do CC ale przy pierwszym porodzie a to będzie mój drugi, fakt, że dodatkowym wskazaniem będzie to, że tym razem dzidzia będzie większa. Nie wiem jakie podejście mają do takich porodów w szpitalu gdzie będę rodzić. Zobaczymy co powie lekarz na kolejnej wizycie czyli 5 września czy się mały przekręcił czy nie i wtedy będę z nim rozmawiała. Ale wolałabym chyba, żeby się obrócił i urodzić naturalnie niż przez CC choć słyszałam różne opinie u kobiet.
Ja od początku ciąży przytyłam 9kg ale od 5 tyg nie przytyłam ani kilograma.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kj070uvv0.png]

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3na7m75bk.png

Tyszanka moje libido w ciąży równe mniej niż zero dobrze ze chłopa nie ma bo i pożytku nie miał ale na samą myśl o tym co napisałaś chyba przyśni mi się Szary... Cholera ta książka mnie tak pochłonęła ze normalnie czytałam i czytałam a jak mi facet przyjechał z obczyzny to co do jednego plemnika z niego wydusilam... Teraz mi ślinka poleciała...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-69168.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-69169.png

Bunia-
już pisałam, ale powtórzę żebyś się nie denerwowała. Ułożenie miednicowe jest wskazaniem do CC w pierwszej jak i w kolejnych ciążach, tak mi powiedział lekarz. Czasy się zmieniły i nie zmuszają do porodu SN bo to duże ryzyko dla dziecka i matki.

Kasiulqa-
mój mały ułożony nogami w dół a i tak kopie mnie tak że czuję go w cipce, czasem aż powietrze wstrzymam bo tak boli...

Zosia-
zjadłabym gdyby mi jajka nie śmierdziały :D Nie mogę znieść ich zapachu :P

Ania C. Pysiak-
ale macie brzuszki fajowskie :D
Wcale nie są nisko :)

Ja uciekam do łóżka bo mam masaż obiecany :D
Dobranoc :)

Tyszanka - 5 miesięcy celibatu po porodzie? nie strasz nawet, ... ja się boję, że ledwo pierwsze się troszkę ogarnie, a ja będę w drugiej ciąży... troszeczkę za bardzo sobie pozwalamy z moim Piotrkiem (to i tak cud, że dopiero po 5 latach "absolutnego braku odpowiedzialności" spodziewamy się pierwszego dziecka) i ze szczęścia po narodzinach (o ile dziecię nie da nam konkretnie popalić) przestaniemy racjonalnie myśleć co może się skończyć drugim maleństwem z przypadku :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relghdge0gdslw8c.png

Pysiak

Smutek w moim poście?

Nic przed wami się nie ukryje.:(

Jakiś czas temu bardzo opierniczyłam moją teściową ..... bo chce przyjechać w wrześniu do nas nie po to aby czuwać na demną w dzień a wręcz przeciwnie denerwować jest okropna nie sprząta nie dba o nic nie pomaga jej dom to brudny dom i żadne słowa nie docierają aby posprzątała nic, i powiedziałam jej aby w wrześniu absolutnie nie witała u nas bo ja nie będe skakać obok niej i sprzątać bo ja musze w wrzesniu odpoczywać. A tym bardziej już pokazała jak potrafi umilić życie mi jak rodziłam córkę mieszkałam w tedy z nią 8 lat i teraz chcę przyjąć syna tylko z mężem i córką a nie z nią..... i obraziła się , wczoraj nie dawało mi spokoju że nie dzwoni do nas postnowiłam zadzwonić, i pytam czemu ani nie da znaku życia to mi odpowiedziała tak " dałaś mi wytyczne że w wrześniu nie moge przyjechać to nie przyjade a pozatym zamiast kupować sobie zmywarke bo sobie ubzdurałaś to trzeba było kupić mi drzwi " o hu........ mnie strzelił mówie jej że nie dba o dom że wydaje pieniądze a potem ryczy że nam nigdy nikt nic nie kupił wszysko sami a ona ma czelność powiedzieć ze mamy jej kupować i tak ciągle ale oczywiście nie wkurzyła mnie tym że my jej nie kupujemy a tym że myśli tylko o sobie. No i pytam jej czy przyjedzie teraz w śierpniu bo trzeba okna umyć posprzątać nameblach u góry w kuchni to mi mówi ona nie ma pieniędzy że przyjedzie 20 tego sierpnia a mąż mnie pyta czy jestem pewna że chce od niej pomocy ona u siebie okien nie myła z 3 lata bo wiecznie czeka aż ktoś jej umyje a u mnie bedzie? On nie chce widzieć tych okien jak one bedą wyglądać. Aha nawiązując do tego o co wogóle mi chodzi to to ze przez cała ciąże nie zapytała czy mi pomóc jak sie czuje a yera na gotowe aby mnie wku.... chce przyjechać. Tupet ma jak nic. I tym sposobem będe niańczyć moją teściową 20 sierpnia.

Cukry są ok mam ostatnią wizyte 26 sierpnia u pani diabetolog i koniec przygody z cukrzycą:) to mnie cieszy:))))

http://www.suwaczki.com/tickers/relgqtkfodf75l3q.png

Mirisz 5 miesiecy od teraz ;) mam nadzieje ze tylko tyle bo jak trzeba bedzie poczekac dluzej.... eh ;) Jak jestescie gotowi na drugie dzieciatko to chyba nic sie nie stanie ;)

Emilia co ta ksiazka w czlowieku wyzwala :D ho ho ;) Moze zakonczmy temat Greya bo sie ochoty narobilo, a embargo trwa ;)

Sensuana bidulko :( wykorzystaj ten czas jak najlepiej zeby pozniej sie nie przykrzylo w razie czego :* mam nadzie ze jednak spokojnie bedziesz czekac na dzieciatko w domku :) Dobrze ze synus rosnie jak na prawdziwego chlopa przystalo ;) uszka do gory! :)

Ide na badania...

Rany dziewczyny sory za błędy brak przecinków ale to jest takie pisanie z telefonu.

Ale jeśli chodzi o takie wizyty to mną trzęsie, zero zainteresowania przez całą ciąże a teraz przyjazd? Po co? A po to aby zaglądać mi w gary, czeakanie na podanie jedzenia pod nos i liczenie mi godzin które poświęcam na sprzątanie. Tak mam zawsze ale żeby za mnie to zrobić to już nie. Ehhhhhh

Iwa wiesz co, mi sie zdaje ze jaki by nie byl powod tego ze sobie nie zyczysz wizyty to powinno sie to uszanowac. W koncu to jest czas na odpoczywanie (w sumie nawet ostatni dzwonek) i kazdy powinien zrozumiec ze tym samym nie jest to czas na uslugiwanie gosciom. A z tymi drzwiami to fakt, trzeba sobie pomagac w miare mozliwosci ale nie na zasadzie "zrezygnuj z czegos potrzebnego sobie bo ja chce", mozna dolozyc, zrzucic sie - okkk, ale bez przesady.
Nie smuc sie :* :)

Hej!

Grey widzę rządzi:)Przypominam na Walentynki premiera filmu-hahhahhahahahah. My też mamy obawy jak będziemy nadrabiać ,żeby drugie się nie pojawiło:))Bo teraz to różnie z moją ochotą....

AniaC i Pysiak śliczne brzuszki pięknie wyglądacie laseczki.

Iwa- współczuje biedulko. Dobrze,że jej powiedziałaś ,żeby we wrześniu dała Wam spokój. Ty masz odpoczywać a nie skakać koło zrzędliwej baby która nie pomoże tylko denerwuje. A z tym kupowaniem rzeczy to już bezczelna jest. Nic się nie przejmuj zlej ją.Iwa okna nie uciekną, umyjesz po porodzie jak już dojdziesz do siebie.Bez proszenia i łaski. Teraz proszę o uśmiech dla nas i Wojtusia:)))))

Kasiulqa- ja też biorę magnez i jest w porządku. W tamtym tygodniu trochę poszalałam ze sprzątaniem to miałam częściej te napięcia.

Kinga1982- fajnie ,że malutki zdrowo rośnie-gratulacje. Co to tych wód płodowych to zapytaj lekarza bo będziesz się stresować, a tak to ci wyjaśni. Zadzwoń bidulko bo taki stres ani dla Ciebie ani dla maluszka nie jest dobry. Jestem dobrej myśli dawaj znać co się dowiesz i nie czytaj za dużo w internecie.Przy tych upałach to też mi się zdarzało mieć mokre majtki i nosiłam wkładki. Pytałam mojego gina było ok wszystko. Zapytam teraz na wizycie jeszcze raz o to zobaczę co powie.

October- też czytałam o liczeniu ruchów. Mój lekarz powiedział ,że przy prawidłowo przebiegającej ciąży nie ma takiej potrzeby . Jedynie co sobie notuje to godziny aktywności dziecka bo o to mogą pytać w szpitalu. Chociaż z tym też to różnie raz jest aktywna od 5-7 rano a raz od 8=9,30 no największa aktywność wieczorem. Zależy co zjem albo jak się położę więc liczenie odpada. Z tych godzin możesz też wywnioskować kiedy maluszek po porodzie będzie aktywny. Tak jak pisze Mirisz:) ja tam lubię czytać takie monologi:) ze mnie to pożeracz książek:))))

Bunia87- nic się nie martw będzie dobrze. Też trochę poczytałam jak to z drugim porodem po cc, teraz jak jest dziecko prawidłowo ułożone możesz próbować sn ale większość szpitali i ta stosuje cc, ze względu iż silne parcie może spowodować pęknięcie tego pierwszego nacięcia. Pamiętaj każdy poród jest inny i kobieta też i trzeba patrzeć na to indywidualnie -porozmawiasz z swoim ginem i będziesz wiedzieć co i jak.

Sensuana25- dołączam się do pytań Pysiak. Dawaj znać co i jak? trzymaj się jesteśmy z Tobą:))))

Miłego dnia i dużo uśmiechu wam życzę.

P.s. Będzie dziś kurier z wyprawką właśnie dzwonił :))))) huraaaaa

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh3714i267vtp.png

Tyszanka

Z tymi drzwiami to jest tak że są nie potrzebne góra domu w surowym stanie a ona wymyśla zbędne drzwi ktorych nawet nie zaloży bo nie ma ścian, my tyle do tego domu jej włożyliśmy że mieszkanie większe bym miała za te pieniądze a u niej końca nie widać nakładów . Ale ona ma pretensje nawet do swojej córki bo kupiła garaże 2 i zrobiła z nich pokoiki bo to garaże w bloku gdzie miała taką możliwość to nawet ją nawyzywała bo sobie kupiła jej nie dała moja teściowa jest sama i myśli że jej każdy musi dać bo tak się nauczyła, ale ona nikomu nic nie da ..... ale tym razem przegieła bo zmywarke kupiliśmy bo mój mąż zrobił mi prezent dla czego ja mam rezygnować z czegoś bo ona nie ma? Tyle lat mieszkałam jak dziadówa z nią na nic nas nie było stać a teraz jak mieszkanie odstawiliśmy w całości w remont i jest ładnie to ma nam za złe że po co! Nie wiem jak wy się dogadywaliście z nauczycielami z j. Polskiego ale z moją teściową się nie da to emerytowana poloniska ktora liczy się ale tylko z sobą. Ile my jej mamy pomagać?

A teraz po co te wizyty pyta mnie czy mamy łóżeczko to jej powiedziałam że tak a po co pytasz wszystko mamy już to mało przez telefon nie wyskoczyła ze my są głupki że mogliśmy wziąść od ludzi a nie kupować że ona na badania nie ma a my wydajemy. Ja pierdziele ja się odszczele jak ona 20 tego sierpnia u mnie bedzie i pytanie do kiedy? Będzie siedzieć? Ja nic nie chce mówić ale mam przeczucie że nie pozbęde się jej do porodu...... aaaaaaa

Iwa współczuję Ci serdecznie takiej teściowej i mam nadzieję, że będzie u Ciebie bardzo krótko, jesteś silna kobietka, dasz radę - co najwyżej poprosisz, żeby już jechała do domu ;) Trzymam za Ciebie kciuki bo to już niedługo!

Pysiak mam wykupiony pakiet w prywatnym centrum medycznym Medicover, żaden ubezpieczyciel raczej by mi nie zaoferował podobnych usług :)

Tyszanka Umówiono mnie do dr D. Kuka-Panasiuk. Zobaczymy jak będzie bo wcześniejsze badania miałam w Provicie :)

Kinga kobietko jak masz możliwość, to może skonsultuj się z innym lekarzem, żeby się nie stresować... Ja miałam stresa bo w te upały też często mnie zalewało, ale wyczytałam, że można zamiast tych drogich wkładek kontrolować tą wypływającą ciecz za pomocą zwykłych papierków lakmusowych. U mnie się sprawdziło.

Sensuana dołączam do dziewczyn - daj znać co się dzieje. Wszystkie trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

Kalijka huraa!!! :D Cieszę się razem z Tobą, że nareszcie wyprawka do Ciebie dotrze :) Nie ma to jak dobre wiadomości z rana :)

Ja się na Greya zasadzam od dłuższego czasu i jakoś nie mogę gov dostać w swoje ręce ;) Może to i dobrze skoro celibat póki co obowiązuje :)

Przyjemnego dnia moje kochane Mamusie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhpxcubrdi.png

Witajcie panie:)

Pysiak, z Twoim brzuszkiem wszystko ok, ładny, zgrabny, super.

AniaC - śliczny brzuszek również, mamusie zgrabne to i brzuszki zgrabne.

Ja nie liczę ruchów, nie ma potrzeby, bo rusza się regularnie więc zaprzestałam.
Co do liczenia, to raz mówią, że ma być 2 x dziennie po 10 ruchów na godzinę w dowolnej porze, a również, że powinno się w każdej godzinie minimum 4 ruchy dziecka odnotować, ale co ze spaniem i czuwaniem bąbelka przecież nie będzie się tarabanił non stop.

Mój mały jest ułożony poprzecznie, choć dla mnie to nie ma większego znaczenia, bo ja jednak będą rodziła przez cc, boję się,że będzie powtórka z rozrywki i nie będę umiała urodzić.

Sensuana - ja również proszę o wyjaśnienie, jak co i czemu? przepraszam, że nie pamiętam, ale w ciąży naprawdę tak mi głowa szwankuje, że hej.

Do mnie dzisiaj tez rożek zawita, raczej nigdy nie miałam takich historii z zakupami przez net jak Kalijka, raz tylko musiałam sądem postraszyć, bo buty od córki jakoś nie umiały dotrzeć, ale skończyło się szczęśliwie.

Wczoraj zaliczyłam jakiś kryzys ciążowy, płaczu końca nie było, nic już na mnie nie leży, wyglądam jak bania, czuję się jak dwie a do tego te bóle kości mnie wykończa, tak jak chyba Zosia pisała, ja również czuję się jak niedołężna, jak stara babcia.

Kalijka, życzę w takim razie zadowolenia z wyprawki, po takich oczekiwaniach należy Ci się, daj koniecznie znać.

Celibat po porodzie 5 miesięcy? sporo moim zdaniem.
My z mężem szybciutko próbowaliśmy, wiadomo, że pierwsze razy były nieudane, ale my z 1,5 miesiąca po już ten tego, pewnie to zależy od organizmu, od tego jak szybko się tam goi, jak szybko krwawienie ustaje itp.

O teściowych się nie wypowiadam, mam swoją, jedną, fajną, pomocną, nienarzucającą się i jest ok.
Jak potrzebuję pomocy to mówię, że potrzebuję, nie czekam aż sama się skapnie, jak ona potrzebuje, to też mówi i jest jasno i klarownie.
Najgorzej jak są domysły.
W każdym związku nie tylko mężczyzna-kobieta najważniejsza jest komunikacja.

Miłego dnia dziewuszki.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371u9g66oyk.png

Hej Dziewczyny.
Greya są 3 części :) przeczytałam wszystkie,jak dla mnie pierwsza najlepsza.

Iwa współczuję takiej teściowej. Jeśli przyjedzie i będzie się zachowywać tak jak przepuszczasz to wyproś ją. Nie potrzebujesz przecież kolejnej osoby do niańczenia,myśl o sobie.

Jeśli chodzi o liczenie ruchów to mój lekarz nie kazał mi liczyć,wogle nic nie wspomina o tym.Na razie mała rusza się dobrze , choć czuję ją zawsze po prawym i lewym boku, tak jakby się rozciągała.

Bunia87- będę rozmawiać z swoim gin na temat porodu , bo pierwszą miałam cesarkę. Chociaż nie wiem czy mój gin bedzie miał coś do powiedzenia, bo w szpitalu gdzie bede rodzic nie lubią mojego gin bo jest z innego miasta i wogle maja jakies obiekcje do mojej gin nie ukrywają tego oczywiście. Więc w moim przypadku bedzie najlepiej jak zapytam się położnych na oddziale.
Tak jak mówi Kalijka , każdy poród jest inny, każda kobieta inna. Nie przejmuj się , ja tylko bym chciała by ten poród nie był gorszy od pierwszego.

Wszystkim dziewczynom życzę udanych wizyt . Dajcie znać co i jak po wszystkim :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8djmshckqs.png]