Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny proszę o radę. Moja praca jest dość specyficzna. Długie wymarsze po górach z ciężkim plecakiem, duża aktywność fizyczna, stres... Myślę czy porozmawiać z moją ginekolog o zwolnieniu z takich zajęć na jeden cykl kiedy będę się starać zwłaszcza , ze już wiem jak łatwo stracić maleństwo. Boję się, że organizm sobie nie poradzi. Co myślicie????

Nasze szczęście przyszło na świat 20.04.2015 O godz 23.30

Cześć dziewczyny, to ja posmutam z Wami... Otóż jestem w ciąży tej upragnionej ale nie mam powodów do radości, bo ktoś mi tak to odebrał. W niedzielę powiadomiłam wszystkich o tym fakcie i siostra mojego M. wyraża do tej pory swoją negatywną opinię o tym. Ja się denerwuję a ona się tym cieszy. Przed chwilą byłam optymistycznie nastawiona do dogryzania jej ale ona nazwała moje dziecko benkartem a mnie kur... no... i jak mam się cieszyć jak tu tyle zła? M. jeszcze za granicą a teściowa nie słyszała tego a wydaje mi się, że stanie po jej stronie...

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmxqti5v6j.png

myszeczka - pogadaj ze swoim ginekologiem - myślę, że zwolnienie ci da byś odpoczęła i wtedy łatwiej będzie...

spragniona - nie wolno ci się denerwować - ty nie jesteś taka jak powiedziała ta wiedźma co tak Ciebie i twoją dzidzię nazwała... może ona Ci zazdrości po prostu.. powiedz o tym swojemu facetowi i jak się czujesz niech on z tym porządek zrobi... a ty na złość uśmiechaj się i ciesz ciążą... w końcu sobie odpuści.... jak to się mówi, że gów.. się nie rusza bo bardziej śmierdzi... a jeśli ją olejesz to w końcu jej się znudzi...
to twoje życie i twoja sprawa, czekałaś na dzidzię i się doczekałaś, że jesteś w ciąży więc każdego dnia dziękuj za to i się ciesz... ludzie będą gadać... z zawiści, nudów i zazdrości.... takich ludzi należy omijać szerokim łukiem i ignorować bo tylko na tyle naszej uwagi zasługują...

Spragniona po przeczytaniu tego mam ochotę tak nawrzucać tej wrednej babie, żeby jej w pięty weszło. Po choelre ona wogóle się odzywa. Prostaczka!!!!!!!! Miej ją w d... Ciesz się tym co Cie spotkało a jej śmiej się prosto w oczy i nie denerwuj bo to może zaszkodzić twojemu dziecku. Rodzina????? Daj spokój. Własnie zakładasz swoją i to jest najważniejsze a ona dopóki Cie nie przeprosi powinna dla ciebie przestać istnieć po takich słowach!!!! Spotkało Cię coś najcudowniejszego i najpiękniejszego na świecie tym żyj a gadaniem w dodatku tak pustym nie przejmuj się.

Nasze szczęście przyszło na świat 20.04.2015 O godz 23.30

SpragnionaŻycia- olej to babsko, nikt nie ma prawa tak się o tobie wyrażać! Zżera ją zazdrość, bo ty masz lepiej i tyle - ja przez to straciłam bliską mi osobę, którą nazywałam przyjaciółką... po prostu zżerała ją zazdrość o moją ciąże co poprowadziło do takich słów, których w życiu się nie spodziewałam! Nie ma co się denerwować takimi rzeczami bo to nie ty masz problem tylko ta dziewczyna, więc niech ona się tym przejmuje, a ty miej na to `wyjechane` bo nie ma się czym przejmować i tak jak dziewczyny wyżej: pokaż jej, że cieszysz się ciążą, a ona ci wisi koło tyłka- bo na to zasługuje i fajnie by było jak by twój narzeczony zareagował :) Wsparcie się przyda :)

Cześć dziewczyny, jak zobaczyłam wpis spragnionej to aż się pofatygowałam zalogować :)
no co za idiotka z tej baby, ludzie są popieprzeni, w ogóle czy ktoś ją prosił o wyrażanie opinii? myślę że ktoś powinien dać jej do słuchu ale na pewno nie Ty żebyś się nie denerwowała, olej Ją, pewnie ma górę kompleksów i dlatego ta się zachowuje nie widzę innego wytłumaczenia,żal mi jej że ma tyle podłości w sobie.

Byłam na usg przedwczoraj krwiak zniknął po @ :), a prolaktyna spadła o ponad 200 jednostek :) ale endokrynolog powiedzial żeby brać cały czas Casatgnus-ziołowy lek i będzie git :)

Pozdrawiam was dziewczynki:*
Buziaki trzymajcie się ciepło, i dbajcie o Siebie :)

witam silver - dawno Cie tu nie było - musisz się poprawić i częściej zaglądać :)

fajnie że krwiaka już nie ma... czyli burza minęła i powoli zaczyna wychodzić słoneczko w twoich sprawach....

spragniona - jak się Kochana czujesz? humorek jak tam? ten babsztyl odpuścił już czy trzeba się z nią policzyć będzie inaczej?

miłego dzionka dziewczynki

Cześć dziewczyny :) z moim humorem coraz lepiej i olałam tego babsztyla i cieszę się ciążą :) dzisiaj odkryłam w moim asystencie ciążowym, że weszłam w 8 tydzień ciąży już :) jak ten czas leci. Mój M. jeszcze za granicą do 19 lipca a ja męczę się z przygotowaniami do ślubu. Męczę bo mi dokuczają mdłości potworne, ale dzisiaj zjadłam takie śniadanie że szok! :) jadłam chłopski garnek z knorra z mnóstwem mięsa i smakowało :) ale smażone przez usta nie przejdzie. I mi brzydko pachną niektóre rzeczy. Ja muszę czekać do 10 lipca na USG i boję się czy moje nerwy nie zaszkodziły małej fasolce. Ech... Ale teraz to musi być lepiej.

Silver super że się odezwałaś bo tak tęskniłam i się martwiłam. !!!

trochę ostatnio zamknęłam się w sobie, bo nic się nie układało, najpierw ten krwiak później prolaktyna ponad normę, brak okresu ;/ ale już wszystko z tych rzeczy ok :) oby to był dobry początek nowych starań :) chociaż w tym cyklu odpuszczamy, dopiero od następnego będziemy działać :)
Spragniona dobrze że fasolka męczy mdłościami :) tzn że wszystko ok :)
KariKari zrobiłaś już jakieś ciążowe zakupy ? :) bo już pewnie nie dopinasz spodni ?

My z mężem żyjemy już urlopem a jeszcze 3 tygodnie do niego :)

ja mimo mdłości i wymiotów przytyłam kilogram z hakiem, Ale to już od 1 czerwca tak miałam że przytyłam.

Mdłości można mieć ciągle a fasolka mam nadzieję, że zdrowa. Ja jestem na forum lutówek i już 2 dziewczyny miały smutne wiadomości, chociaż jedna czeka na potwierdzenie i ja się strasznie boję.

Karoline ja pomimo że 8 tydzień też mam ochotę wymienić spodnie bo ciężko mam. Lubiłam takie dopasowane a teraz mi przeszkadzają np jak chcę usiąść lub się schylić

spragniona mi od początku ciąży moja pani doktor mówiła by nie ściskać się w ciuchach i by było wygodnie i swobodnie... tak więc jeśli ci ciasno przerzuć się na luźne tuniki, leginsy, sukienki albo zakup spodni ciążowych, które rosną razem z nami :)
co do strachu to każda z kobiet go w sobie ma.... ale musimy trzymać się myśli, że będzie dobrze...
ja spanikowana byłam bo nie chciałam powtórki z ostatniego.... wmawiałam sobie codziennie, że będzie dobrze i jest dobrze... każdego dnia modlę się zdrówko dla mnie i mojego Maleństwa...

Silver- super, że powracasz, i że wszystko się unormowało - będę trzymać za Ciebie mocno kciuki i czekać na dobre wieści!

Mi z rzeczy nadających sie do chodzenia zostały 2 pary spodni ze 2 sukienki i 2-3 bluzki... wybieram sie na zakupy, ale sie wybrac od poniedziałku nie mogę :P W piątek dzien ostateczny :)

Zaczełam 19 tydzień, niedługo połówka - ale to szybko leci! Nim się obejrzycie to już będziecie w ciąży, a potem pstryk i dzidzia w ramionach :)

Miłego dnia! :*

Cześć dziewczęta :D
My już jutro 34 tydz :) bliżej niż dalej, dzisiaj zaczął nam schodzić czop śluzowy powoli więc jeszcze pare tyg i maultka w ramionach ale liczę ,że wcześniej się ruszy :) za tydzień w środę mam wizyte i dowiem się co i jak , w sobotę jak zaczęły mi się skurcze tak teraz utrzymują się na porządku dziennym ale w mniejszej ilości na szczęście niż sobota niedziela ,że ponad 20 ich było ;/
Myślę, że po tych skurczach ruszył się ten czop co mnie przestraszyło bo rano aż się zdziwiłam ale uspokoiłam się i cieszę zarazem ,że to znak iż tuż tuż wszystko oraz bunio mi się opuścił troszkę . W sobote malowanie pokoju czeka nas i ciagania tego wszystkiego :D

Rok temu latały 3 bociany nad blokiem moim no i ja pierwsza bach - ciąża , sąsiadka nowa się wprowadziła na moje pięterko - ciąża, w tyg się dowiaduje z dołu koleżanka - ciąża :D ... No bociany dobrze zwiastowały hahaha :)

Trzymam za Was kciuki ,aby maluszki pięknie zdrowo rosły jak moja buba ,ze ma ponad 2kg :D hahahaha
Nie przejmujcie się tym,że w ubranka się nie mieścicie ja do tej pory radze sobie z 3 parami legginsów , spodenkami ciążowymi i sukienkami 2 :) póki mieściłam się w spodnie elegantsze to było ok a teraz bieda haha lecz nie opłaca mi sie kupowac nic ,bo długo chodziłam w swoich dopasowanych rzeczach. Bluzeczki tez lubie dopasowane aby brzuszek podkreślony był :)

Dołączam foteczkę z 32 tygodnia :) jaki bąbelek już pod serduchem nosze ;)

monthly_2014_07/jakie-mialyscie-pierwsze-objawy-ciazy_12951.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73cnsxwwu0.png

powiem wam, że ja swój brzusio lubię i chwalę się nim czasami jak założę dopasowana bluzeczkę :) a co dla mnie to powód do domy

a czas leci niesamowicie... dopiero dowiedziałam się o ciąży a tu już 15 tydzień... za chwila półmetek i tak dalej aż zobaczę, przytulę i będę mogła patrzeć na moje maleństwo jak sobie smacznie śpi :)

Czesc Dziewczyny, jestem tu nowa. Ale juz dlugo czytam Wasze posty. I szczerze przyznam ze bardzo przyjemna"lektura".
Mam do Was pytanie, kochalam sie z moim partnerem w dni plodne i dwa dni temu powinna pojawic sie @. Poniewaz sie nie zjawila to zrobilam dzis test i wyszedl negatywny. Tzn ta druga kreseczka byla ale bardzo slabo widoczna. Generalnie dziwnie sie czuje, ciagnie mnie w podbrzuszu, caly czas bym spala i nabrzmiale mam piersi. Myslicie zeby powtorzyc test czy czekac na @? Pozdrawiam Was wszystkie goraco

No wlasnie troche mnie to zastanawia. Bo ta druga kreseczka byla bardzo malo widoczna i bardzo cieniutka- musialam sie dobrze przygladac. Ale moze za wczesnie zrobilam test? W kazdym razie moje ogolne samopoczucie jest inne niz zwykle przed @. A jak u Was dziewczynki? Jak Wasze fasolki? :-)

Zuzaa to powtórz test np w sobotę a w poniedziałek an betę biegnij :)
a jak tam piersi? ja zanim się zorientowałam i zaświeciło światełko że chyba jestem w ciąży to tak mnie bolały że nie mogłam dotknąć - ale tłumaczyłam sobie, że to inny cykl niż zwykle, że organizm musi dojść do siebie po poronieniu i pewnie dlatego okresu nie ma i mam takie samopoczucie.
Tydzień po spodziewanym okresie zrobiłam test i kreska wcale aż taka cudownie wyraźna nie była.
poniżej fotka mojego testu.... na zdjęciu może wyraźna ale na żywo blada ale gruba..

natomiast samopoczucie - to jak zwykle padnięta jestem bo moje plany powrotu do domu i położenia się do łóżka legły w gruzach i wymyśliłam zrobić tort i zrobiłam dla dziadków na jutro bo nas zaprosili na obiad :) więc będzie im miło... aż jestem z siebie dumna taki piękny wyszedł, że jak fotkę mojej mamie wysłałam to nie uwierzyła, że sama robiłam :) oby smakował tak jak wygląda... do każdego elementy się dokłądnie przyłożyłam

monthly_2014_07/jakie-mialyscie-pierwsze-objawy-ciazy_12958.jpg