Skocz do zawartości
Forum

Starania po poronieniach - co zrobić by donosić kolejną ciążę?

Rekomendowane odpowiedzi

xIzax
Ciężko było rzucić ten nałóg. To nie wytłumaczenie ale...rodzina paląca, narzeczony też, wielu znajomych...
Kobieta z brzuchem to już całkowicie zły widok, nie mam zamiaru tak wyglądać! Nie palę na ulicy, podpalam w domu.

właśnie wydaje mi się, że to żadne wytłumaczenie bo mój tata palił nawet 3 paczki dziennie. Mąż też pali (ale nigdy przy mnie).
Iza a powiedz mi czym różni się wg Ciebie widok kobiety z brzuchem palącej na ulicy niż kobieta, która popala w domu?
Jak dla mnie to bez różnicy. Dziecko i tak jest trute.
"Gdy ciężarna zaciąga się dymem, tętno płodu natychmiast skacze ze 130 do 180 uderzeń na minutę. Czy tak obciążone w zarodku serce ma szanse na normalny rozwój?
Mały bierny palacz jest nie tylko zatruwany, narażany na kontakt z rakotwórczymi substancjami, ale również otrzymuje wraz z krwią mniej składników odżywczych i o 25 proc. mniej tlenu. Stan przewlekłego niedotlenienia nie pozwala rozwijać się właściwie. Noworodek bywa niedożywiony. Waży o 200–300 g mniej niż dzieci rodziców niepalących albo przychodzi na świat jako wcześniak, a zatem:

jest słabszy, występują u niego zaburzenia układu sercowo-naczyniowego i przemiany materii,
miewa kłopoty z oddychaniem, bo jego płuca nie są w pełni gotowe do podjęcia swej funkcji,
może mieć wady wrodzone,
czasami nagle umiera (tzw. nagła śmierć łóżeczkowa często wiąże się z nałogiem rodziców)."

http://www.suwaczki.com/tickers/relg9vvjqldrmcme.png
Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Silver kochana, wszystko będzie dobrze! będziemy z Tobą myślami i bardzo mocno będziemy zaciskać kciuki. Los w końcu musi się odmienić!
Jeżeli jesteś wierzące to może trochę Cię uspokoi modlitwa.
Albo pójdź na grób córeczki i poproś ją o wstawiennictwo.
Ja odkąd zobaczyłam dwie kreski to po każdej wizycie odwiedzam grób babci - dziękuję i proszę o wstawiennictwo.

Tulę Cię bardzo mocno :)

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Karola,jestem bardzo wierzaca,modle sie codziennie,i jak juz szlam na pierwsze usg to powiedzialam,ze to jest Twoja wola Panie-jak zdecydowales tak bedzie,a ja musze to uszanowac.
Zawsze to co sie dzieje w moim zyciu zawierzam Panu Bogu.
Dzis bylam na grobie u corki i poprosilam Ja zeby czuwala nad dzidzia i wstawila sie za nami do Pana Boga;-)

Hej! Iza brawo i tak trzymac! A chlopa pogon zeby przy Tobie nie palil,powiedz mu ze truje dziecko,pozniej jak malenstwo bedzie na swiecie tez bedzie palil mu w pokoju?:-/

Niedawno sie obudzilam,bo mam ostatnio jakies kryzysy budze sie ok 5 i nie moge spac,a pozniej jak usne to budze sie a tu 10:00. Ja mam jeszcze czasami mdlosci,nie takie jak na poczatku bo wtedy to nie dalo sie zyc,ale muli mnie tak momentami,piersi tez mnie juz nie bola w ogole tak od tygodnia jedynie sa duze jak na wieczor sciagam biustonosz,no i mam wrazenie,ze w ogole brzuch mi nie rosnie:-/

Iza, obyś wytrwała w postanowieniu, a narzeczonego goń, Silver dobrze pisze- jak Maluszek się urodzi to też będzie w domu palić? Niech się odzwyczaja- a jak nie będzie takiego przyzwolenia żeby palić w domu to i rzadziej mu się będzie chciało wychodzić żeby zapalić ;)

Mi jakoś specjalnie nic nie dokucza- no może czasem zgaga i jak czuje gotowane mięso to aż mnie ciągnie.

wrzucam zdjęcie jak rośniemy. Na żywo nie widzę różnicy.
Póki co to chyba tylko sadełko rośnie :/

Sylwia o której jutro wizyta bo jakoś nie zakodowałam.

monthly_2014_11/starania-po-poronieniach-co-zrobic-by-donosic-kolejna-ciaze_20368.jpg

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Na razie jakoś się trzymam. Nie powiem, że nie jest ciężko, bo momentami baaaardzo chce się palić :/ Ciągle coś przegryzam, śpię itd. Ech, ciągnie. Ale mam to w głowie, by nie truć dzidzi... Mój K też dostał reprymendę, by mnie nie kusić i by wychodził na balkon palić. Wieczór jeszcze długi... Postaram się nie złamać.

Karola ale fajny masz ten brzusio :) Ja czy byłam grubsza, czy szczuplejsza to brzuch zawsze miałam. Był taki "elastyczny" :P w momencie było widać, że coś zjadłam itd. Dlatego teraz czasem wyglądam jakbym już w 5 m-cu była :
P a czasem wręcz przeciwnie

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Hej dziewczyny :)
Karola brzusio rośnie i bardzo dobrze :)
Silver wizyta na pewno będzie udana, jak wszystkie zreszta :)
Widziałam ,że padł temat fajek , Iza rozumiem Cie doskonale, wiem ,że to ciężki i niefajny nałóg a w ciąży to już w ogóle, wszędzie się słyszy , że nie fajnie ,że nie można co jeszcze bardziej ciągnie ( bynajmniej mnie ). Ale nie ma tego złego , czego się nie robi dla dzieci :)
Ja już do mojej wizyty się doczekać nie mogę , a gdzie tu 1.12 ;/
I tak dobrze, bo wytrzymuję ten miesiąc bez dodatkowych wizyt u gin :P

Zuzanna jest już z nami :)

Dziewczyny to wszystko dla Dzieciaczka trzeba zrobić.
A może Wam się odwidzi i całkiem zrezygnujecie? :) i same korzyści z tego wynikną :)

Silver, emocje robią swoje a jak dodasz do tego dawkę hormonów to właśnie tak się dzieje.
A powiedz mi będziesz jeszcze gdzieś prywatnie robić badanie czy tylko w luxie?
I jeszcze bardzo Cię proszę żebyś w miarę przyzwoicie dała nam znać, że wszystko ok (innej opcji w ogóle nie biorę pod uwagę!) żebyśmy się nie musiały zamartwiać.

Aniołek 30.05.2014
Raduś Aniołek 08.07.2016

Silver trzymamy dziś kciuki i czekamy na wieści! :)

Sznuroffka, trochę mi jakoś ulżyło :P że nie tylko ja jestem takim palaczem. W grupie może jakoś raźniej walczyć z nałogiem ;) Wczoraj przyznaję - zapaliłam pół papierosa, bo już nie mogłam wytrzymać. Ale mam nadzieję, że dziś będzie nawet bez tego "pół".

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdgeazlcj0sw.png

Karola jestem zapisana na test Pappa na poniedzialek w Multimedzie skierowal mnie moj gin-podobno jakas mega super klinika jezeli chodzi o badania prenetalne,ale ten lekarz ktory dzisiaj bedzie mi robil usg w Luxie jest ok,w miare mu ufam,a w czwartek mad wizyte prywatna u swojego gina.
Dam znac napewno:-*

Iza trzymaj trzymaj;-) badanie mam za 2h.