Skocz do zawartości
Forum

"Kampania" wrześniowa 2008 - razem raźniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!
Ale jestem zla. Zamiast po polozeniu mlodego zasiasc przed kompem i odpoczywac to pojechalam do Lidla, bo mialy byc drewniane zabawki, fajne body i rajstopki. I co? I g...o! Nie bylo niczego. To znaczy juz chyba nie bylo. Ani jednej rzeczy. Tylko czas stracilam.
Do tego nie moglam przed domem zaparkowac samochodu i musialam dzwonic po P :lup:, on od razu poszedl z psem, a ja siedzew jednym bucie, bo go nie moge odpiac :hahaha: Wszystko naraz!
Zawsze 3 to niebyt szczesliwy dzien dla mnie :lup:

Wlasnie teraz moja przyjaciolka ma USG, jest w 8. tyg. ciazy i z niecierpliwoscia czekam na wiesci.

dobry wieczor mamuski

magda tak to jest.....pewnie rzucili kilka sztuk i godzinka i po wszsytkim
anielinka super sobota sie zapowiada....na pewno cos wymyslisz dobrego do jedzonka
justynka odpoczywaj kobito
goska chyba juz pisalas przepis na pierniki ale plisss rzuc przepisem raz jeszcze...dostalam prosty przepis od tesciowki ale chcialam porownac...
w ogole to robicie karmel czy nie?wiem,ze nie trzeba i mozna po prostu wrzucic cukier

Hej Magda, no to pech z tym Lidlem:( a co zbutem?, pewnie zamek się zaciął :Oczko:
ja tak samo nie wiem co kupimy Amelkce pod choinke, a na Mikołaja to tylko jakąś pierdółke jej kupimy...a z kasą masz fajnie, bo na święta zawsze się przyda, u Ł. w pracy to szef taki sknerus że zawsze robi paczki na święta, co prawda te paczki to takie wypasione, ale i tak zawsze lepiej jak się kase dostanie, bo wtedy wydasz na co chcesz, a tak to będziemy cały styczeń słodyczami się obżerać:Oczko:

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witajcie:)
Nie miałam już nic pisać, ale widzę, żeCafe pyta się o przepisy na pierniki;)
Ja w tym roku robiłam z dwóch przepisów:
1) Tak robiłam już w tamtym roku:
50g Kasi, 200g miodu, 200g cukru - to wszystko rozpuścić z 1 łyżką wody, dodać przyprawę do pierników, zagotować i ostudzić. Następnie zagnieść z 450g mąki, jednym jajkiem, 40g kakao i 1 łyżeczką proszku do pieczenia.
Piec 10-15 min w temp. 190
2)Wielkie Ĺťarcie - Przepis - Pierniczki pyszne jutro będę piekła z tego przepisu.

Magda rzeczywiście pecha miałaś dzisiaj:Całus:
A z bonami super, ja też zawsze dostawałm 4 stówki na gwiazdke, a teraz ani wypłaty, ani bonów::(:
Cafe zdrówka dla Oleczka, ja pierniki robiłam z parentingowego przepisu i powiem nieskromnie, że są naprawde bomba. Średnio przepadam za piernikami, a te były pychotka.
Anielinka ja też mam w sobote gości i szukam inspiracji kulinarnej, chodzi mi o jakieś przegryzki, nic wiecej nie zdaze zrobie, bo jutro jade do kina, a w sobote jestem sama z dzieciakami
Gosia super ten jeździk, bardzo mi sie podoba:yes:
JA czekam z prezentami do gwiazdki, bo załatwiłąm już kolege gwiazdora:Oczko: No i jest Stasiu
Sylwia zdrówka niezmiennie. W Polsce na badanie krwi i wymaz z nosa trzeba albo iśc prywatnie, albo błagać lekarza na kolanach o skierowanie::(:

My cały dzień byliśmy w Poznaniu, prezenty pokupione, nie mam jeszcze nic dla moich rodziców. Kupiliśmy tez szafke pod tv i dwie pufy, telewizora nie kupilismy, bo by sie nam juz nie zmieściłdo auta:lup: K. jedzie po niego jutro. Właśnie skonczyliśmy skręcać meble i okazało sie, ze szuflada pod szafką jest o pół cm za wąska i chyba trzeba wymienić całą szafkę:Wściekły::Wściekły::Wściekły:

Teściówka dała rade z dziewczynami, ale wkurzyła mnie niesamowiecie, o tym napisze jutro jak zbiore wene na priv...

Witam, moje towarzystwo juz poleglo.... Moja Julka dzisiaj w dobrym humorze po przedszkolu, grali na gitarze i cwiczyli swiateczne piosenki... wlasnie rozmawialismy dzisiaj z R. ze to naprawde fajnie, ze Julka chodzi do przedszkola bo moze sie inaczej rozwijac, uczyc innych rzeczy. Naprawde wczesniej mielismy problem, zeby pila wode albo jadla, do jedzenia zawsze bylo mleko, a teraz je na potege i pije wode bo nauczyla sie od innych dzieciaczkow w przedszkolu.
Andzia-pisz jak zakupy! A co do wymazow czy krwi itp to tutaj robia przy kazdej infekcji zeby sprawdzic czy antybiotyk potrzebny, moze my tak trafiamy, ale to by byl za duzy zbieg okolicznosci. Lekarze tutaj antybiotyki przepisuja tylko w ostatecznosci. Zaleceniem jest zwykle paracetamol i pic duzo wody...mowia, ze dziecko jak zaczyna przedszkole to w ciagu 1-go roku przechodzi ok 5 infekcji-tylko jak to liczyc???????????? unas to trwa i trwa, jutro beda wyniki z nosa, a 17grudnia jedziemy na testy dot. alergii na penicyline.... ale sie rozpisalam.... Dzieki wszystkim za zyczenia zdrowka, trzymajcie kciuki,

Hej Piękne!

Magda u nas z Lidlem tak samo, rzucą kilka sztuk i po godzinie już nie ma:Rozgniewany: A tam czasem naprawdę fajne rzeczy można dostać... No ale z kasą to fajnie, będziecie mogli poszaleć:smile:

Gosia fajny ten jeździk! Ja kupiłam Filipowi na pierwsze urodziny a on dopiero wczoraj nauczył się jeździć do przodu:lup: bo do tyłu potrafił od początku. Teraz opanowuje kierowanie ale kiepsko mu idzie:lup: Na Mikołaja nie zrobię mu prezentu w tym roku, a pod choinkę dostanie Misiaczka Przytulaczka i konia na biegunach (to już dostał). Poza tym sikałam dzisiaj z niego ze śmiechu! Ma jeździk, konia na biegunach a ja "woziłam" go dzisiaj w pudełku po butach a ten zaśmiewał się w głos:sofunny: I po co dzieciom zabawki:Szok:

Cafe, Sylwia zdrówka dla Waszych maluszków!

My oboje chorzy.... Siedzimy w domku i się nudzimy... Młody z osłabienia strasznie dużo śpi... Nadal mi kaszle tak jakby ten antybiotyk nie działał::(: Ja wczoraj w nocy myślałam, że skonam! (Dawno nie chorowałam i zapomniałam jak to jest:Kiepsko:) Dostałam dreszczy, było mi zimno, nos całkowicie zatkany, gardło boli w ustach sucho a siku mi się tak zachciało, że hej:Histeria: I jak tu się zwlec z wyra? Dzisiaj byłam u lekarza i też dostałam antybiotyk. Dr chciał mnie wysłać na zwolnienie i kazał dużo odpoczywać. Tylko nie potrafił zrozumieć, że w tej pracy odpocznę bardziej niż w domu:lup:
Andzia gratuluję udanych zakupów! Szkoda z szafką, no i że nie masz jeszcze prezentów dla rodziców... Ale do świąt jest jeszcze troszkę czsu, napewno uda Ci się coś znaleźć (pewnie trudniej będzie znaleźć czas):Całus: Jaki telewizor wybraliście?

Ale się rozpisałam... Szkoda, że nie mam dostępu do priva, bo mam straszną awersję do swoich na szczęście niedoszłych teściów i chętnie bym sobie pomstowała czytając czym Cię Andziu teściowa wnerwiła:Całus: No nic... Pora iść spać! Młody już od dawna śpi (coraz lepiej nam idzie samodzielne zasypianie:36_1_21:)... W załączniku najciekawiej zapakowana paczka jaką dostałam:hahaha: I że też na poczcie to przyjęli:sofunny:

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/ys1x52jq9.png

Mei ale odjechana paczka :hahaha: Widze, ze najpierw kot sie zaprzyjaznil z koniem :)

Sylwia super z ta opieka zdrowotna w Szewcji. U nas tak jak pisze Andzia. O wszystko trzeba blagac albo chodzic prywatnie :lup:

Andzia ale super, ze zakupy sie udaly!! Co kupiliscie dziewczynom? A tv gdzie kupujecie? Kicha z ta szafka :(

Prosiaczku Ty to wpadasz na minute, nic nie napiszesz co u Was. A Zosienka tak sie zmienila, jakie ma cudne dlugie wloski!!!

witam porannie z kawą :)) o ostatnich nocach nawet sie nie wypowiem ... chromolone zębole !! kiedy to się skończy !!! pewno jak juz wszystkie wylezą to zaczną bolec albo wypadac i zas wkoło macieju :D załamka
jak sie juz swiątecznie robi , piernikami pachnie na forum < zaciąga nosem > :D
zarejestrowałam juz z ranca JUlką do nowej poradni rehabilitacyjnej na styczeń , zobaczymy co tam powiedza ..
Gosia głos oddany :) jak psina ? lepiej juz ?
Justynka podaj jeszcze raz link do pokoju to tez oddam głos , i odpocznij kobieto a nie juz za szmate sie łapiesz, porzadki nie zajac .. :))
Anielinka fajne plany na weekend , jak mogę coś zaproponowąc to polecam ciasto francuskie nadziane czymkolwiek , ja osobiscie najbardziej lubię z pieczarkowo - cebulowo- koperkowym farszem, ale mozna na szybko np z serem i szynką , z duszoną kapusta a nawet z pasztetem ( tylko taki zwarty ze słoika ) , polecam tez pastę krabową - paluszki krabowe , cebulka , koperek , majonez taką paste podawac na słonych krakersach wtedy jest najlepszy efekt ... oj mase tego znam , nie wiem co lubicie , jak dasz jakąś mys to moze dalej podpowiem :)
Madzia to teraz pewnie wesoło masz z chodzącym Miskiem , ale jak znam zycie napatrzeć sie nie mozesz :)) z tym lidlem to lipa tez bym sie zeźliła . NOO i 3mam kciuki za mecz !!
Cafe z tymi katarami to ja juz nie wyrabiam , Julka chyba z 4 raz w tym miesiacu ma . Co do swiat to u nas tez bez szaleństw , wkoncu tylko M pracuje ...
Andzia super , ze zakupy udane , tylko ta piekielna szafka ... znam ten ból u nas zawsze czegoś brakuje albo nie to w paczce ...
Prosiakowa !!! nie badz śfinia no i sie odezwij :DD
Asia Ty sie nie czaj tylko dołącz do nas :)
Sylwia faktycznie super macie z ta opieką zdrowotną , u nas na dzień dobry antybiotyk , trza czy nie trza ... i z przedszkolem tez bomba ...Zazdroszcze :)
Mei ale sie wysilili z zapakowaniem tego konia tudzież kobyłki :DD łahahah sie usmiałam :D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-21790.png

Witajcie...u nas nocka w standardzie...

Andzia super że zakupki udane (pisz co kupiłaś na prezenty), lipa z tą szafką wyszła, no i że tv się nie zmieścił do auta, my jak pojechaliśmy po swój tv osobówką to tak się namęczyliśmy żeby go schować, dobrze że zajechaliśmy od tyłu magazynu, bo jak byśmy stali na parkingu to by się ludzie na nas głupio patrzyli na to jak się mocujemy :D

Magda Ty sportsmenko :Oczko: trzymam kciku za mecz!!!:36_7_7:
co do pierników to chodzi o ciastka, a nie ciasto :smiech:

Anouk fajnie że rehabilitacja załatwiona juz na styczeń...

Prosiaczku ty nam się tu nie witaj i żegnaj...tylko pisz co u Was, kupe lat...co u Ciebie, jak Zosia????

Asia zapraszamy, zapraszamy do nas!!!

Mei tak zapakowanej paczki to nigdy nie widziałam, wcale bym się nie domyśliłam że to konik :sofunny::sofunny: a Ty szybko zdrowiej!!!

Sylwia tylko pozazdrościć takiej służby zdrowia!!!

http://www.ticker.7910.org/as1cCAp-M240010Mjg3ZHw0MTdkanxBbWVsaWEgbWE.gif

Witam:)
Ehhh nie mogłam się zebrać żeby do was zajrzeć... Ale już jestem:)
Andzia baaaaaardzo się cieszę, że zakupy udane:) szkoda tylko, że nie wszystko się udało kupić, no i z tą szufladą szkoda:/
Sylwia super macie tą opiekę medyczną:) ja się cieszę, że nasz lekarz z byle powodu nie zapisuje antybiotyków...
Prosiaczek ty prosiaku!!! Pojawiasz się po tak długim czasie na forum, jedno zdanie napiszesz i znikasz... na gołe dupsko dostaniesz!!!;)
Anouk ależ ty kopalnia wiedzy jesteś!!! Ja to tak z głowy żadnego przepisu nie podam, zawsze muszę się wspomagać WŻ.
Mei przesyłka opakowana niesamowicie:hahaha: