Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe mamy 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Kzbn ja w ogóle nie robiłam pappa, ale jak juz pobralas na to krew to spokojnie poczekaj na wynik przecież nie każdemu źle wychodzi ... poza tym to tylko statystki także trzymam kciuki za Twój wynik i nie martw się na zapas. 

Gość Pistacja

Kzbn, jak po dzisiejszej wizycie?

Jena, Ty miałaś wskazania do wykonania testów nifty? Tak jak Martuu pisze są one dosyć drogie i nierefundowane. Myślałam, że wykonuje je się gdy wynik pappa jest nieprawidłowy. Dla mnie stanowczo za drogi, żeby zrobić tylko po to , by poznać płeć. Aż tak niecierpliwa nie jestem 😉. Liczę na dobry wynik pappa 😊. No i oczywiście gratuluję zdrowego synka, możesz być spokojna.

Dziewczyny ja tez po USG prenatalnym, 2 tyg oczekiwania na testy pappa 😞 długo. 
To było moje pierwsze usg przez brzuch 😛 jak mi Pani czasem zajechała ałć, mój pęcherz. Nawet byłam zaskoczona,ze robi to tak mocno 🤷🏻‍♀️
nasze dzieciątko ruchliwe nadal, model nie współpracował z fotografem 😛 zdjęcia 4D nie mam bo wychodziły okropnie ha ha. A dopochwowo nie robi w obecnej wirusowej sytuacji... między nóżkami maluszek tez nic nie pokazywał. Dobrze,ze Pani doktor widziała to co chciała, sprawdzała. Ja byłam zaskoczona,ze tyle rzeczy jest w stanie sprawdzić !! 
ogolnie anatomicznie wszystko dobrze, przeziernosc karkowa również. Oby tylko test z krwi potwierdziły,ze wyniki usg 🙏 

Kzbn to dobre wieści, ale wreszcie robia badania przez brzuch co jest mimo wszystko bardziej komfortowe , teraz tylko cierpliwie czekać na wynik z krwi. Ja nie miałam żadnych wskazań i oczywiście nie zapłaciłam 2400 żeby szybciej poznać płeć chciałam wiedzieć czy z chromosomami wszystko zagrało. Na szczęście wszystko okazało się dobrze. Aga gratuluję zdrowego chlopczyka. Trzeba teraz jakieś imie wymyślić 😊

U mnie zaskoczenie dostałam już wyniki pappa, wszystko dobrze ufff 🙏 cieszę się test potwierdził obraz usg. Niech już teraz będzie z górki! U was również. Trzymam za nasze brzuszki kciuki. 

eiwa 86 wow kolejny chłopiec w naszej grupie! Niesamowite 🙂 chętnie do was dołączę ;)))))

Gość eiwa_86

Hej mamusie. Chciałam Was zapytać jak stoicie z wagą. Ja aktualnie jestem w 16 tygodniu, od początku przytyłam 5 kg. Byłam wczoraj u lekarza i trochę go ten mój przyrost zaniepokoił, gdyż stwierdził że to za dużo. W poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciężarnych i Pan doktor stwierdził że to może być przyczyna zbyt szybkiego przyrostu wagi i że cukrzyca jest teraz bardzo prawdopodobna. Jeszcze nie robiłam krzywej cukrowej, ale na wszelki wypadek zaczynam bardziej racjonalnie się odżywiać, wprowadzę dietę bogata w warzywa i uboga w cukier. Mam nadzieję że to pomoże. 

Hej ja się czuje jak balon przez wzdęcia ale jeśli chodzi o wagę to obecnie 14tc i przytylam 2,5 kg(duzo poszlo w piersi 🤗)Startowałam z 55kg więc chyba spoko , lekarz mi mówił że max 11kg przez całą ciążę mogę przytyc ale chyba liczą BMI i stąd ta wartość. 

Witajcie dziewczyny! Jestem 15tc i jeśli chodzi o wage to u mnie moze 1kg na plusie, brzuszek mam dopiero widoczny wieczorem, jest jakby wydęty. Mówią, że w drugiej ciąży szybciej widać a u mnie raczej się to nie sprawdza. Nikt z osob, którym nie mówiłam sie nie domyśli🤣 pierwsza ciążę startowałam od 44kg (teraz 47) a skończyłam na 67kg, wiec sporo przytyłam. Eiwa, mnie się wydaje, ze 5 kg na tym etapie to jest dużo...a z jaką wagą zaczynałaś?

Elaela zazdroszczę wagi wyjściowej 🙏👏🏻 Ja startowałam z waga 57 w 7tyg, w 10tyg + 1kg. Teraz będę w 13 tyg i Zobaczymy ile teraz waga pokaże. U mnie już rano jest brzuszeczek malutki. Szybko mnie bierze 12 tc. Wieczorem jest czasem duzyyy przez wzdęcia szwagierka mi powiedziała „ja taki miałam w 5 miesiącu” 😂 niepocieszyla mnie... 

Gość eiwa_86

Dziewczyny z was to prawdziwe szczypiorki. Ja startowałam z wagą 60 kg, aktualnie na liczniku 65, a dopiero kończę 16 tydzień. Aż strach pomyśleć co będzie dalej. Stwierdziłam że nie ma co czekać i jak najszybciej muszę zrobić test obciążenia glukoza. Wybiorę się we wtorek. Coś czuję że będę miała powtórkę z rozrywki, czyli potwierdzoną cukrzycę. Jak czytam ze u was tylko 1 lub 2 kg na plusie to moje 5 faktycznie podejrzane, tym bardziej że wcale się nie obżeram. Jem co 3 godziny, ciemnie pieczywo, warzywa, owoce (tutaj ograniczam), a waga jak rosła tak rośnie. 😔

Z ta waga u mnie tez nie za ciekawie ja startowalam z 56 i teraz +7 kg i moja dr nic nie mowi 🙂 a teraz mi sie wydaje ze nie przybywam tak bo wiecej sie ruszam bo mam sile i checi bo wczesniej ciezko bylo 😜

Gość eiwa_86
Godzinę temu, Gość Domino napisał:

Z ta waga u mnie tez nie za ciekawie ja startowalam z 56 i teraz +7 kg i moja dr nic nie mowi 🙂 a teraz mi sie wydaje ze nie przybywam tak bo wiecej sie ruszam bo mam sile i checi bo wczesniej ciezko bylo 😜

Domino, a w którym jesteś tygodniu? 

Gość Pistacja

Ja do tej pory przytyłam 2 kg i o dziwo najwięcej w pierwszych tygodniach. Od 2 tygodni wg wagi u lekarza nawet grama. W domu zapominam o ważeniu, bo nie miałam wcześniej takiego zwyczaju. Z wagą w ciąży jest tak, że im szczuplejsza kobieta tym więcej może przybrać na wadze. Uważać powinny kobiety z nadwagą. Najważniejsze żeby BMI się zgadzało. Oczywiście pomijam aspekt cukrzycy ciążowej, Eiwa mam nadzieję, że u Ciebie tym razem to nie to.

Wczoraj na wizycie lekarka powiedziała mi że mam trochę grube łożysko, ale żeby się tym nie przejmować, będziemy monitorować. Oczywiście już się martwię i przeczytałam w internecie, że może to być od konfliktu serologicznego, a przecież mam Rh- 😟. A do kolejnej wizyty 4 tygodnie...

W dniu 3/5/2020 o 12:48 PM, Gość Irina napisał:

Cześć Dziewczyny😊 ja na 10 dni przed spodziewana @ dowiedziałam się że jestem w ciąży,potwierdził również wczorajszy test😁sytuacja u mnie jest nieco skomplikowana gdyż mam problemy z donoszeniem ale mam nadzieję że tym razem się uda🤗 

Cześć Dziewczyny😊 ja na 10 dni przed spodziewana @ dowiedziałam się że jestem w ciąży,potwierdził również wczorajszy test😁sytuacja u mnie jest nieco skomplikowana gdyż mam problemy z donoszeniem ale mam nadzieję że tym razem się uda🤗 

Czesc Dziewczyny, dolaczam do Waszej grupy 🙂 termin mam 29,11.2020