Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe mamy 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez będę robić badania z krwi. Tez się boje... już mam 2 problemy właśnie przez krew 😞 wiec boje się co jeszcze wyjdzie 😞 

kassta1 mam nadzieje,ze kolejna wizyta więcej wyjaśni i wszystko będzie Ok! Trzymam kciuki ! Trzymaj się! 

Godzinę temu, Gość Martuu napisał:

Powodzenia kzbn a prócz usg robisz testy pappa? Ja mam w środę wizytę mam nadzieje ze sie dowiem co kto tam mieszka i Właśnie zaczęłam 13 tydzień 🙂🙂🥰

A robiłaś już prentalne? Jak było jeśli możesz 😉 

tez robię pappa. Tak myśle, Pani mówiła o pobieraniu krwi wiec domyślam się,ze to to badanie. 

Gość Pistacja

Ja miałam testy z krwi. USG w porządku, a reszta nie wiem. Podejrzałam wyniki w internecie, ale niewiele mi to mówi. Wydaje mi się, że mam wysoki poziom beta HCG, ale nie sprawdzam w internecie, nie chcę się nakręcać. Pełen opis odbieram w środę, przed wizytą u swojego lekarza, więc na szczęście nie będę miała czasu na analizowanie. Dowiem się na miejscu.

Fajnie, że jest nas coraz więcej 😀 U mnie 12+2 i niestety nadal cały dzień źle się czuję. Brzuszek u mnie trochę widać, wydaje mi się, że z każdą kolejną ciążą coraz bardziej. Ubrania noszę jeszcze normalne, ale jak wsiadam do samochodu to muszę rozpiąć guzik u spodni 😉

Pistacia ja przez wyjazd nad morze tez odbiorę wyniki przed sama wizyta i tak jak piszesz nie będę miała jak ich posprawdzać w necie 🙈 całe szczęście ! Zwykle nic dobrego z tego nie wychodzi. Oby nam wszystkim listopadowym mamusiom wyszło dobrze ! Wystarczy tych zmartwień dość nam ten rok daje w kość (myśle o pandemii) wiec teraz należy nam się mniej stresu o nasze maleństwa ! Tego sobie i wam z całego serca życzę ! Niech wam brzuszki pięknie i zdrowo rosną :))))) aaa No i dla Pistacia żeby się lepiej czuła 

Z tymi testami pappa jest różnie niby to tylko statystki i powinno się robić jak usg nie pokoi ale sama zapytam swojego lekarza w środę który się w tym specjalizuje co sądzi bo one często nic nie wnoszą do naszego badania a są drogie i nie potrzebnie stresują 😬

Gość Kassta1
7 godzin temu, Gość Martuu napisał:

Z tymi testami pappa jest różnie niby to tylko statystki i powinno się robić jak usg nie pokoi ale sama zapytam swojego lekarza w środę który się w tym specjalizuje co sądzi bo one często nic nie wnoszą do naszego badania a są drogie i nie potrzebnie stresują 😬

To daj znać proszę po wizycie co Twój lekarz na to, bo aż jestem ciekawa🤔

Gość Kassta1
W dniu 9/5/2020 o 3:43 PM, Gość elaela napisał:

ja nie za bardzo jestem przekonana do rozpoznania płci na tak wczesnym etapie ciąży. Polowkowe tak ale prenatalne...? Moim zdaniem za wcześnie żeby coś stwierdzić jeżeli do 14 tc kształtują sie organy. Ustalanie płci na podstawie sterczącego wyrostka płciowego bądź przyrośniętego do kręgosłupa choćby w 10D, no kuzwa na 100% nie uwierzę a nie chce sie nastawiać.. Wole nie wiedzieć a teraz właśnie żałuje, że lekarka mi powiedziała że niby synek, w domu córka... I co , potem rozczarowanie?

Ja jestem w szpitalu właśnie i Pani na USG dziś powiedziała, że na takim etapie ciąży (u mnie 14 +1) nie jest w stanie określić płci. Ona może np domniewywac że chłopak, ale równie dobrze może to być przerośnięta wagina. 

4 godziny temu, Gość Marjannna napisał:

HALLO, pod ponad 2 latach starań wreszcie się udało !!! Totalne zaskoczenie, szok... to mało powiedziane. Ja termin mam na 25 listopada 2020 🙂 nie traćcie wiary.

Gratulacje !!! 🙂 widzę kolejna mame z końca miesiąca ja mam termin 29.11 🙂 

Godzinę temu, Gość Kassta1 napisał:

Ja jestem w szpitalu właśnie i Pani na USG dziś powiedziała, że na takim etapie ciąży (u mnie 14 +1) nie jest w stanie określić płci. Ona może np domniewywac że chłopak, ale równie dobrze może to być przerośnięta wagina. 

Mam nadzieje,ze u was wszystko dobrze mimo wizyty w szpitalu. 
ciekawe jak to z tymi płciami będzie naszych maleństw 😉 

Kassta1 dam znać napewno bo on się tylko specjalizował w badaniach prenatalnych teraz prowadzi ciąże oraz ma jakiś zagraniczny certyfikat z tego a jest dobrym specem bo polecony spośród rodzinny lekarskiej :)) 

ja tez mam termin ruchomy 30.11 ewentualnie 1.12 ale chciałbym cesarkę wiec załapie się na listopad 😁

Gość Pistacja

Dzięki Kzbn😀

Martuu, ja test pappa mam obowiązkowy, refundowany przez NFZ, bo jestem po 35 roku życia. W poprzedniej ciąży go nie robiłam, tylko usg prenatalne. Tak jak piszesz, jak nie ma wskazań to może lepiej nie robić, żeby niepotrzebnie się stresować. U moich dwóch znajomych kilka lat temu wyszło, że dzieciaczki mogą urodzić się chore. Strasznie się zamartwiały, dopiero kolejne badania wykazały, że są zupełnie zdrowe. Także, mogą one wprowadzić nas w niezły stres bez powodu. I tego się boję...

Mariannna, gratuluję!!! 😁

Kzbn moja pierwsza 😁 ale kto wie co będzie z tym wirusem na jesienno-zimowa porę 🤷‍♀️ W tych szpitalach wszystko jest możliwe a oni sami robią cc dla bezpieczeństwa 🙂

w ogóle Skąd jesteście dziewczyny ? Może ktoś z Wrocławia 😅 kzbn, pistacia,kassta1?

Martuu uważam 🙂 nadal do żadnych sklepów nie chodzę. Raz kupowałam chleb przy takiej budce i nikogo wtedy nie było stałam na powietrzu 🙂 i tyle. 
chodze na spacery jeśli pozwala pogoda. Nawet u rodziców ani rodziny jeszcze nie byłam 😞 moja mama pracuje dużo z ludźmi i mój tata tez i dlatego tak się nie odwiedzialismy. Teraz przy coraz lepszej pogodzie będziemy widać się na ogrodzie 🙂 dzień mamy będzie idealna okazja. Pierwsze odwiedziny od marca 😱

Gość Pistacja

Ja jestem z Mazowsza, więc kawałek do Was mam. A Wrocław mi się marzy 😀 Mieliśmy z mężem jechać na romantyczny weekend, ale teraz nie wiem kiedy to nastąpi.

Martuu, czy cesarkę robią każdej kobiecie, bo myślałam, że tylko tym zakażonym? Ja też się waham. Po poprzednim porodzie byłam przekonana, że następne będzie cc. Teraz mam chwile zwątpienia, ale gdybym mogła wybrać to chyba jednak cc. Do listopada jeszcze trochę czasu, zobaczymy jak to będzie.

Dla niecierpliwych odnośnie płci polecam test Nifty 😊 dzisiaj odetchnelam z ulgą przyszedł wynik i mam pod serduszkiem zdrowego chłopca. Cieszę się niezmiernie to badanie dało mi duży spokój chociaż już z usg było wiadomo że wszystko ok.