Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe mamy 2020

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Klaudynka

Witajcie drogie Panie :) Ja mam termin na 11 listopada 😁 Miejmy nadzieje, ze malenstwo bedzie zdrowe. I juz znam płeć, bedzie chlopiec ☺️ Tylko mam problem z wybraniem imienia. Wy tez tak macie ? 

Gość Martuu

Gratuluje Klaudia;) a który to Tydzień ? Czułaś ze to będzie chłopak ? U mnie lekarz mimo rozpoczynającego się 12 tyg mówi ze jest za wcześnie 😞 wiec albo poznam 20 maja na wizycie, mam prenatalne albo 12 czerwca. Ja to nie wiem jak dojdę do kompromisu z partnerem co do imienia 😛 

Wyjazd nad morze jak najbardziej przecież spacer po plaży to coś czego potrzeba, masaz stop piaskiem i wdychania jodu 🙂 jakbym miała taką możliwość to bym się nie zastanawiała. Cieszę się że z Waszymi brzuszkami wszystko dobrze 😘 wczoraj widziałam też jakiś mini frędzelek ale lekarz powiedział że to może być jeszcze kość ogonowa. Wewnętrznie od samego początku czuje że chłopak chociaż najważniejsze żeby zdrowe 🤗

Gość Martuu

Ja niestety nic nie czuje bo robią mi burze mózgów 😜 raz tak raz tak ale mam nadzieje ze się dowiem szybko.

A wyjazd nad morzem coś rewelacyjnego byłam tak w styczniu i było cudownie 🙂 

Gość elaela

ja nie za bardzo jestem przekonana do rozpoznania płci na tak wczesnym etapie ciąży. Polowkowe tak ale prenatalne...? Moim zdaniem za wcześnie żeby coś stwierdzić jeżeli do 14 tc kształtują sie organy. Ustalanie płci na podstawie sterczącego wyrostka płciowego bądź przyrośniętego do kręgosłupa choćby w 10D, no kuzwa na 100% nie uwierzę a nie chce sie nastawiać.. Wole nie wiedzieć a teraz właśnie żałuje, że lekarka mi powiedziała że niby synek, w domu córka... I co , potem rozczarowanie?

Gość Pistacja

Kzbn, fajnie że się zdecydowaliście 😊. My byliśmy w listopadzie ze znajomymi nad morzem. W kwietniu mieliśmy zarezerwowane, żeby jechać z dziećmi, ale ze względu na sytuację musieliśmy zrezygnować😥. Jeszcze sobie odbijemy...

Co do płci, to myślę, że jak lekarz nie jest pewien to nie powinien mówić. W poprzedniej ciąży miałam prenatane pod koniec 13 tygodnia i lekarz powiedział, że chłopiec, chyba że dziewczynka z przerośniętą łechtaczką. Jak zapytałam jak często się to zdarza odpowiedział, że mało prawdopodobne jest żeby była jednak to dziewczynka, ale żeby nie mówić jeszcze rodzinie. Teraz mam prentalne tydzień wcześniej niż poprzednim razem i nie nastawiam się na poznanie płci. W ogóle w pierwszej ciąży nie chciałam wiedzieć czy urodzę chłopca czy dziewczynkę, miała to być niespodzianka. Ale tak czułam, że to synek, że tego zaskoczenia nie było.

Gość Pistacja

Hallo!!! Co tu taka cisza??? Wszystkie wyjechałyście na odpoczynek 😁

Byłam dziś na USG prentalnym. Wszystko wydaje się być dobrze ☺️, ale muszę poczekać jeszcze na wynik testu PAPPA. Dokładny opis odbiorę za tydzień przed wizytą u swojej gin. Dzieciątko piękne i duże. Termin z OM mam na 25.11, a z USG wychodzi 17.11.

Co u Was słychać?

Pistacia to super! Cieszę się razem z toba. Ciekawe jak dalej będą Ci się układać te daty porodów ciekawe 😉 

ja prenatalne mam w poniedziałek 🙈😱 stresik zaczynam odczuwać. 

i tez mam panią dr tydzień po tych badaniach. Mam nadzieje,ze zdążę odebrać opis badania i te testy z krwi. Ah z ta moja krwią 🙄 oby już nic nie wyszło.... bo masakra.

Pistacja to mamy podobną sytuację ☺cieszę się że u Ciebie wszystko ok ja byłam wczoraj na prenatalnych i lekarka poświęciła mi dużo czasu ,wszystko udało się jej ocenić ,mogłabym tak caly dzień patrzeć na ekran jak maluszek się rozpycha i wierci:) ciekawe jak mi da popalić jak już będę czuła ruchy hihi piękne uczucie 😘

Jena 🙂 super kolejna pozytywna wiadomość !!! 
Na dobra lekarkę trafiłaś 🙂 

moi znajomi jak na prenatalnych usłyszeli,ze chłopiec to już mówili o synku, ze będzie miał na imię Ignas a lekarz do nich „proszę się nie uosabiać to jeszcze płód” 😬 taki nie mily. Z dzieckiem wszystko Ok a tak jakby och straszył... nie chciałabym tak. 

O matko co to za lekarz, ja rozumiem że codziennie rodzi się mnóstwo dzieci ale dla mnie widok na usg dzieciątka, uslyszenie bicia serca i fakt że mogę z miłości dac drugie życie jest ogromnym cudem😍 a taki lekarz to nie powinien pacjentek przyjmować jak już się znudzil praca... w piątek wielki dzień jedziemy na kawę do przyszłych dziadków i oznajmiamy nowine 😁 a Wy jak tam już po ? 😊

Ktoś mi tu nicka podkradł haha ;D 

my już dawno oznajmilismy, mąż nie mógł wytrzymać 😉 a ja tez potrzebowałam o tym porozmawiac. Niestety przez tel jedni dziadkowie się dowiedzieli 😞 z reszta jak większość bliskich... taki głupi czas. 
ale trudno. 

Termin mam na 23 listopada ,a z usg prenatalnego wyszlo ze na 18 😉 A jak sie czuje ? wczesniej byly mdlosci i totalne "nie chce mi sie" co bylo bardzo meczace ale teraz juz dobrze czasami lekki bol w dole brzucha troche problem z zaparciami ale lekarka mowi ze wszystko ok 😄

Gość Natalia

Witam wszystkie mamusie ❤️

Jeśli potrzebujecie wiedzy i informacji na temat ciąży i porodu to zapraszam was na mojego bloga, są tam też do pobrania bezpłatne karty afirmacyjne na czas porodu! (na dole na stronie głównej) - www.pupinek.pl

W czerwcu rusza również mój kurs przygotowujący do porodu ! Serdecznie was zapraszam: https://pupinek.pl/kurs-online-naturalnie-ze-rodze/

Gość eiwa_86

Witam Was dziewczyny. Od jakiegoś czasu obserwuję  forum Listopadowych Mam , ale dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć. Jestem mamą dwójki dzieci - mam 15- letniego syna i 11- letnia córkę. Obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży. Pozdrawiam serdecznie

Super że nas tyle jest 😘 dawajcie znać co słychać u brzuszków, ja miałam ogromne wzdęcia od 8 tyg że mogłabym nosić ubrania ciążowe ale na szczęście to przeszło i teraz mam lekko rozlany brzuszek jestem równo 13+0 widać że coś jest na rzeczy, cieszę się bo to urocze 😊

Gość eiwa_86

Pierwszy trymestr dał mi się we znaki. Ciągle byłam przemęczona, nie miałam na nic siły, najchętniej cały dzień przeleżałabym w łóżku. Na szczęście teraz jest już lepiej. Jeśli chodzi o brzuch to zaczyna być już widać, chociaż wydaje mi się że w poprzednich ciążach w tym okresie mialam większy, ale może tylko mi się wydaje. We wtorek mam wizytę u lekarza. Mam nadzieję że wszystko z dzidzią ok. Liczę po cichutku że dowiem się czy to chłopiec czy dziewczynka. 🙂

Gość Kassta1

Dziewczyny powiedzcie mi czy poza zwykłym USG prenatalnym, gdzie lekarz mierzył przezierność karkowa itd. miałyście badania z krwi PAPPA? Mi z USG wyszło wszystko w normie, natomiast lekarz wrzucając tydzień później w program parametry z krwi stwierdził że coś jest nie w porządku.Wyszło ryzyko któregoś z zespołów.  Mam w poniedziałek iść na wizytę omawiać co dalej...czy któraś z Was miała tak, że testy z krwi się myliły? Podobno to tylko statystyki ale przecież po coś są one robione...nie wiem co myśleć.