Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

Aż podpytam jutro mamę czy coś o tym wie. :) udało mi się wykąpać i zaczynałam już przysypian więc szybko wyszłam z wanny :D

Dobrej nocki. Raz jeszcze....
Chociaż pewnie znowu z 5000 się będę budzić.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

MadziaK a ty o tej godzinie nie spała. Czyżby synek się przebudzilam? Czy oprócz tego Kubusia to spokojnie śpi po zmianie leków?

A ja jak zasnęłam po 22 to spałam do 5 do budziła a teraz oczy jak 5zl i za dużo myśli w głowie.
Brzuch cisza, piersi też. Trochę spojenie lonowe mnie jakby cmi. I czekam... Nadzieję jednak mam. Dziś 35dc.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Magdalena a jakie dlugie masz cykle?
Mlody spał, ja się zbudzilam na siku i coś spać mi się nie chciało z godzinę. Za to młody wstał o 4.20 a o 5 wolał mama bo kule zrobił, nie wiem co to zrobić bo te kupy go tak wcześnie budzą a przecież z niego przed spaniem nie wycisne :/ teraz ma taki humor że nawet nie będę komentować, od 5 do teraz buczy że leżę a nie wolno mi leżeć bo mam wstać i nie wiem co robić. Tłumacze że jest noc jeszcze ze mama śpi itp ale nie dociera. On jak się nie wyspi to jest okropny a ostatnio te poranne kupy o 4 lub 5 to porażka totalna :/

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Madziak w grudniu chyba miałam 36dc ale takto 30 albo 31 raz miałam 28. A teraz się ciągnie i ciągnie. Jak dziś nie Przylezie @ to jadę jutro na zakupy to zrobię betę bo to nie musi być na czczo.?
A z tą kupa to moja bratowa też tak że swoim synkiem ile ja już słyszałam że pobudkę maja o 4 albo 5 bo mały kupę robi. Tylko on czasem zaśnie i śpi dalej. A u was to będzie ciężko bo on wcześnie chodzi spać i to podczas snu się dobrze trawi. A na noc jeszcze pisałaś że dajesz mu mus owocowy co jeszcze wspomaga trawienie a więc nie wiem co ci doradzić. Taki ma układ dnia i tak mu się to trawi. Moja od małego zawsze robiła w ciągu dnia. Nawet jak maleńka była to w nocy siu siu nie zrobiła przez sen. Tylko jak się obudziła to za chwilę było czuć i widać po pampku. Dlatego też łatwiej było mi ją odzwyczaic od pampersa. A u was jak idzie nauka nocnika? Może jakby miał w dzień jakąś posiadowki to by trochę zrobił i wtedy nad ranem by go już nie męczył tylko po obudzeniu?

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Beta nie musi być na czczo ani z samego rana, to trzymam kciuki.
No właśnie muszę pomyśleć jak to zrobić żeby mu ten zageszczacz i magnez podać przed snem ale nie z musem. Mój jak się zbudzi nieważne o której czy godzinę po zasnieciu czy nad ranem to nie śpi kilka godzin zwykle koło 5, więc jak się zbudzi o 18 to przed północą zaśnie a jak się zbudzi o 3 to już nie. I nie wiem dlaczego zawsze tak miał se jak się już zbudzil to nie mógł długo zasnąć. Jedynie gdy był mały i się budził na mleko to zasypial od razu.
On też nie sika w czasie snu tylko gdy się zbudzi. Chyba wszystkie dzieci tak. Na nocnik siada sam z siebie ale w ubraniu, za to jak chce żeby zrobil siusiu lub kupke to się drze jak obdzierany ze skóry, więc go nie zmuszam żeby się nie zniechecil całkiem. On długo miał zaparcia i nadal ma problemy z jelitami. Nie chcę go więc stresować, ważne że w końcu robi sam z siebie kupy.

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

No właśnie mojej bratowej i cora jak mała byla i teraz syn zawsze przez sen robili siu siu szczególnie w nocy. Core to jak odzwyczajali pampersa to w nocy mniej więcej okolo 23 robiła siu siu to tak ja brali na śpioch i robiła siu siu aby się sama nauczyła w nocy budzić i tak do tego pory w nocy wstaje na siu siu. A moja może cała noc trzymać i np obudzić się o 3 zrobić i dalej iść spać. A więc każdy inaczej. Z resztą jak dorośli.
A stresować nie ma co. Można misie sadzac itp ale przyjdzie i pora na niego ze się przemoze i będzie robić.

A u mnie czar prysl. Poszłam do WC a tam śluz podbarwiony na różowo. Kwestia czasu teraz... Znowu czuje jakąś pustkę.... Łzy się Cisna ale nie mogę płakać bo cora zaraz płaczę jak widzi że ja płaczę :)

Miłego dzionka.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Kasia na początku ciazy boli dokładnie tak samo jak przed okresem. Zrob sobie też progesteron bo jak za niski to mogą być te plamienia i w razie czego musisz dupka brać, oczywiscie jeśli beta urośnie. Trzymam kciuki.
Magdalena ojej współczuję :( a o teraz czekamy na wyniki badań i co dr powie.
To mój jak Twoja nie sika póki się nie zbudzi, i nawet jak mniejszy był i spał 15 godzin ciągiem to nigdy sie nie przesikal, ale jak się. Zbudzil i np pół godziny lub dłużej nie spał to zmieniłam pieluche bo się robiła bomba. A ja Filipka biorę jak sama idę, i on wtedy siada i mówi siii albo udaje ze kupe robi i steka, ale jakby miał naprawdę coś zrobić to się denerwuje. Za parę miesięcy będzie na tyle kumaty że mu wyjaśnię co i jak i sam zacznie chodzić na nocnik, także tym to sie wcale nie martwię.

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Karolcia niestety nie. Chciałabym aby to było jednorazowo. Jednak rozkręcila się. Z racji że te piersi nie bolą to obawiam się że ten progesteron za niski i dlatego.

Trudno. Pora się otrzezwiec i wziąść za siebie. Zmiana toku myślenia i celów to może i w głowie się poprzestawia.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Scandi tez tak myslalam ze jej katechetka jest takas dziwna ale wczoraj też to znalazłam tzn. Można dac wodę ale nie trzeba :) U mnie w domu tego nie było, ale jak chce to jej wloze :)
Kasia Mnie też brzuch na początku ciąży bolał jak na @ i mocna kreska wyszła dopiero tydzień po terminie @ :) zrób betę będziesz miała jasność;)

Jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda
☆16.6.2017...6tc ☆

Zrobiłam betę i progesteron za jednym razem. Wtedy będzie już jasność tak jak piszecie. W moim przypadku nie wiem czy data 11.04 to dobry termin i prawidłowy kiedy niby powinnam dostać @. Biorąc pod uwagę to ze przed @ z 14.03 miałam aż 60 dni przerwy to jak @ przyszła 14.03 to w kwietniu nie jest powiedziane ze powinna przyjść po ok 30 dniach tak jak przychodziły @ przed tym dziwnym wybrykiem. Dobrze myślę? Bo dziś mijałby tydzień po terminie @ a kreska bladziutka nadal.

Kasia kiedyś miałam jakieś dziwne krwawienia w środku cyklu. No i mówię do lekarza, że nigdy tak nie mialam, a on na to że to że czegoś nigdy nie było to nie znaczy że teraz tak się nie stało. Takze jeden cykl się wydłuży to może i kolejny. A równie dobrze kolejny może być w normie lub krótszy. Ze tak powiem nie przewidzisz. I mnie cykle były równo 28 dni, potem parę miesięcy 29 dni z plamienie kilkudniowym przed, byłam pewna że to coś z hormonami, aż tu nagle owu o 5 dni się przesunela i ciąża, bo według moich obliczeń było już dawno po i nie uwazalismy.

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017