Skocz do zawartości
Forum

Czekające na 2 kreseczki - REAKTYWACJA

Rekomendowane odpowiedzi

MadziaK83
A no to może ja się dlatego nie maluję bo mam czarne brwi i rzęsy, długie i dużo, wiec oczy wyglądają jak wymalowane. Cerę mam ostatnio do d no ale cóż młody trochę nie spał plus ciąża a ja dużo sama no i latka lecą to się wszystko odbija na twarzy ;)
A ten krem bb to o tym piszecie?
Dziś właśnie o tum kremie czytałam. Chętnie bym próbki kupiła. Moja cera jest mega wymagająca i nie wszystko mi pasuje. :(
http://m.sephora.pl/index.html#!catalog/product/view/P1191007

Córeczka 17.05.2016 :*
Aniołek 4.01.2019 ;(

Madziak ja aplikuj korektor pod oczy jak zerwałam noc i śliniaki mi się pokazują ale wcześniej kładę takie żelowe płatki pod oczy :)
Gosia Ja po jednym z kremow dostalam wysypki podejrzewam ze w składzie mial cos co mnie uczulilo teraz aktualnie uzywam bourjois healthy mix puki co jest okey ładnie kryje nie spływa z buzi jak większość:)
Bibs mamuska po porodzie będzie szaleć:D będziemy czekać na efekt metamorfozy:)

Jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda
☆16.6.2017...6tc ☆

Bardzo fajnie tu z Wami!:) Zdecydowanie można się uzależnić:)
To jeszcze w temacie malowania (Gosia nie banuj proszę :D ), to ja kiedyś się malowałam i też znam uczucie, że jak wyjdę bez makijażu, to jak naga:) ale mąż mnie przekonał, że bardziej mu się podoba naturalnie, i tak zostało:) czasem, jak gdzieś idziemy, to pomaluję odrobinę rzęsy, to wtedy jest właśnie wielkie wow! Ale wyglądasz;);) i tak jak już mówiłyscie, chodzi o to żeby się dobrze czuć w swojej skórze i po prostu o siebie dbać:)
Czekam z niecierpliwością na kreseczki!! :) Oby Wam się udało!!
A u mnie dopiero 3dc, także sobie na razie czekam:)
Pena szkoda, ale przynajmniej wiesz, na czym stoisz. Działamy w kolejnym cyklu:)

Zamawiałam pieluchy w rossman je to sobie wzięłam krem pod oczy z dermiki, może podejdzie jak ten do twarzy. A do twarzy mam jakiś co się nazywa hydra cośtam nawilżający. Wcześniej kupowałam ten co na zdcjeiu ale ostatnio mi się pomyliło i ten hydra też dobry cle cięższy troszkę. Oni mają ogólnie dla cery dojrzałej sporo, ale ten jest naprawdę lekki. Jakiś czas go już używam, raz zaszalalam i kupiłam z loccitane bo mi się próbka spodobała i krostki wychodza a sporo kosztował :/

monthly_2019_03/czekajace-na-2-kreseczki-reaktywacja_73689.jpg

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Bibs
magalena3
Pytanie mam do was? Bo dalej mam jakieś plamienia. Może nie tyle plamienia co śluz jest jakby żółty a czasem brązowy. I jakieś znikowe plamki brązowe. Więc pomyślałam żeby jeszcze zrobić estrogeny(estriadol) ale w moim przypadku nie wiem kiedy. Bo to też w określonym momencie. Ja mam te plamienia do owulki potem nie ma.

Magalena3 a pytałaś tej lekarki swojej o te plamienia? Ona pewnie by doradzila kiedy najlepiej zbadać.
Jeszcze wszędzie trąbią o plamieniach po owulacji... Bo Ty czekasz na wynik biopsji endometrium... to może coś wyjaśni...bo estrogeny są związane właśnie z endometrium. Ja jak bym robiła na własną rękę to zbadałam tuż przed lub w terminie owulacji gdzie jego poziom powinien być wysoki(a Ty wtedy plamienia) , dla mnie to logiczne, tak jak na rys. Ale czy to ma w Twoim przypadku sens, nie wiem niestety...

A wiesz ze nawet nie wspomniałam słowem o tych plamienia h. Tyle się działo że zapomniałam o jednej z ważniejszych spraw. I właśnie czytałam w necie i dumalam że poczekam na wyniki tej biopsji. Najwyżej w następnym cyklu zrobię. Jak dojdą wyniki to powinnam się wyrobić. Apka pokazuje mi teraz ze owu powinnam mieć 16dc a dzisiaj 14dc i test owu negatywny. Może znowu wyjdzie w 18dc pozytyw. Najgorsze jest to że ja jednego dnia mam czysto a drugiego mam podbarwiony. Ale chyba przestanę myśleć o tym i analizować chociaż nie jest to łatwe.

Dziewczyny trzymam kciuki za te kreseczki dwie. By nie przyszły te @.

Pena i ja mocno tule. U mnie narazie owu brak ale jakoś coś mam wrażenie że w tym cyklu jej nie będzie...

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

MadziaK ten może by mi się sprawdził. Jutro skoczę do Roska to przyjrzę mu się bliżej.
Patka a ja jutro chcę kupić z Pupa. Tylko kobieta pod ten bb położyła mi krem estee lauder i nie wiem czy to z takim połączeniem był ekstra czy solo też bedzie dobry. Ale skóra po nim była naprawdę nawilżona.

monthly_2019_03/czekajace-na-2-kreseczki-reaktywacja_73690.jpg

Aniołek 4.01.2019 ;(

Ja z kolei jestem za kosmetykami do twarzy jak najbardziej naturalnymi, z prostym składem, dodatkowo mam cere naczynkowa, delikatna i muszę uważać żeby jej nie zaszkodzić. Ostatnio kupuje kremy firmy Sylveco :)
Magalena3 pewnie, poczekaj na wyniki, owulacja będzie na pewno, a te apki robią jakieś sztuczne statystyki czy cuś, nie ma co na serio tego brać :) kiedy masz te wyniki, pewnie jakiś tydzień został, jestem ciekawa co Ci gin. powie...

Pena przykro mi, że tym razem się nie udało. A takie pytanie mam jeszcze, ile płacisz za bhcg?

Bibs też lubie sylveco ale czym dłużej stosowałam to coś tam mnie uczulało. Za to kocham olejek do demakijażu Resibo i z tej serii jeszcze krem sos jest świetny. Ale moja facjata coś ostatnio świruje i muszę mocno uważać. Po stracie i tych wszystkuch stresach takie placki czerwone na czole mi się porobiły,że szok. Aż zaczęłam studiować Google i wychodzi,że mam atopowe zapalenie skóry. Przez 2 miesiące nie mogłam twarzy doprowadzić do normalnosci,a wystarczył zwykły krem właśnie do azs i jak ręka odjął . W ciągu 5 dni wszystko wróciło do normy. Muszę teraz iść do dermatologa,aby polecił mi coś dobrego.

Aniołek 4.01.2019 ;(

Nooo Resibo też wydaje się świetne, ten SOS prawie kupiłam ostatnio, ale drogie te kremy że hej, wiec darowalam sobie na razie ale na pewno kiedyś wypróbuje. Jak piszesz, że dobry to tym bardziej.
No na AZS to już apteka tylko, mam nadzieję, że znajdziesz dobrego dermatologia bo z tymi też jest ciężko znaleźć sensownego, ja chodziłam jakiś czas i co chwilę co innego zapisywal , same drogie "preparaty", czułam się jak królik doświadczalny, aż w końcu sama wybrałam z tego to co mi najlepiej służy i już więcej do niego nie poszłam ;) Ale fakt bo dobry kierunek mi wskazał,co mogę a czego nie.
Pena89 nie ma co jak własna analiza, co nie? :D

Bibs ja mam dobrą Panią dermatolog cały wywiad trwał może z 20 minut A wiedziała już wszystko przepisała leki bo moja twarz i szyja wyglądały strasznie. Fakt nie były tanie bo 150zl wydalam na sama receptę:D A to co mi z kosmetyków poleciła to nie kupowałam bo fakt były drogie używałam kremu bambino lub ziaji :)

Jeśli wiara czyni cuda trzeba wierzyć że się uda
☆16.6.2017...6tc ☆

Biopsje miałam 15tego marca a więc dopiero 2 tyg minęły. Teraz jeszcze 2 albo 3 tyg. Bo mówili 4 do 5 tyg. Ale jutro będę po wyniki badań to zapytam czy jest i czy cytologia jest. Muszę się tylko w drobne wyposażyć bo pewnje za ksero będą chciały kasę :D
A jutro to tyle mam do załatwiania że szok. I przedszkole i te badania i zakupy i pita muszę zawieźć. No i wsio z córką. Ale dam radę. Nie pierwszy taki dzień i pewnie nie ostatni. A teraz przez te paznokcie spać nie mogę. Wybieram wsio na necie. Oglądam aby łatwo zrobić bo ja mało czasu i pierwszy raz. Pewnie z tydzień będę wybierała. A rano jeszcze wstać muszę.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Pena ta nowa ginka mi robiła ten zabieg. Wszędzie też inaczej pisze kiedy się powinno to robić. Ona mi kazała przyjść w pierwszych dniach przy największym krwawienie. A jaki cel nie wiem? Robi się ją przy długich staraniach o ciąże. Przy okazji przetkalo dostęp dla plemników jak to powiedziała. Zobaczymy czy się teraz uda. Ja się nie poddaje i mam nadzieję. Ale teraz mi się bardzo dluzy do tej owulki. Już się boję myśleć co będzie później po owulce. Bo ja to się chyba nie doczekam.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Jeszcze mi się przypomniało, kiedyś byłam u dermatolog bo miałam problem z cera, i mi powiedziała seby kupić cetapil płyn do mycia twarzy oraz balsam do twarzy i ciała, i wtedy mama mi mówiła że nigdy nie miałam tak ładnej skóry jak wtedy co trgo używałam. Bardzo to jest wydajne, ten płyn do mycia nie trzeba zmyac można zostawić lub zetrzeć chusteczki i na to balsamik, skład bardzo prosty kilka składników. Musze sobie ten płyn do mycia buzi kupić koniecznie.
Mlody znów się zbudzil, nie wiem ile nie śpi, ale już troszkę bo pielucha obsikana byla, ciekawe czy mu coś się dzieje czy po prostu pobudka na zabawę, no i kiedy zaśnie.

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Bibs
Nooo Resibo też wydaje się świetne, ten SOS prawie kupiłam ostatnio, ale drogie te kremy że hej, wiec darowalam sobie na razie ale na pewno kiedyś wypróbuje. Jak piszesz, że dobry to tym bardziej.
No na AZS to już apteka tylko, mam nadzieję, że znajdziesz dobrego dermatologia bo z tymi też jest ciężko znaleźć sensownego, ja chodziłam jakiś czas i co chwilę co innego zapisywal , same drogie "preparaty", czułam się jak królik doświadczalny, aż w końcu sama wybrałam z tego to co mi najlepiej służy i już więcej do niego nie poszłam ;) Ale fakt bo dobry kierunek mi wskazał,co mogę a czego nie.
Pena89 nie ma co jak własna analiza, co nie? :D

Bobs racja dość drogie,ale udało mi się kupić w promce tylko nie pamietam na jakiej str. Za te dwa produkty zapłaciłam około 100zł. Ja to zawsze w Google wklepuje i mi wszystkie ceny się pokazują i wybieram. Co do dermatologa to święta racja dlatego powoli rozglądam się i dopytuję na regionalnym forum .

Aniołek 4.01.2019 ;(

patka19
Gosia szkoda że ja nie pamiętam co mi dermatolog poleciła za kremy i płyn do mycia twarzy na AZS bo to było dawno :( ja nie mogę np. Kremu nivea bo zaraz mnie swędzi skora i plamy wychodzą

Ale jakby Ci się przypomniało to dawaj znać.
Kremu nivea to nie miałam na twarzy z ponad 20 lat. Skład masakra o zapychaniu nie wspomnę.

Aniołek 4.01.2019 ;(

Dzień dobry dziewczęta. U mnie pobudka 4.40 :D czuję się jak zombi teraz to tylko kawa mnie ratuje. A jeszcze w nocy spać nie mogłam jak młoda mnie wybiła z rytmu.
Dziś mam trochę latania ,więc jak małą odwiozę do przedszkola to mam czas zajęty z czego się cieszę.
Życzę Wam miłego dnia.

Aniołek 4.01.2019 ;(

Gosia no nie ma litości Twoje dziecię :( ja za to czytałam przez pół nocy o co chodzi z tymi pobudkami o 1-2 na zabawę, żeby na godzinę czy dwie to bym się nie martwiła ale dzis zbudzil się po 1 i zasnął o 5.30, w tym czasie nic nie chce, bawi się autkami, gada, śpiewa, włącza sobie pozytywke, na ide do niego raz pieluche wymienić bo jak nie śpi to sika, a tak to siedzi sobie sam. No i znalazłam informacje ze to bardzo częste zjawisko. I że dawniej ludzie jak nie mieli prądu czy oświetlenia gazowego zwłaszcza zima to spali na raty, zasypiali po zmroku na kilka godzin, potem pobudka na 2-3 godziny. Rozmawiali sobie, coś zjedli, palili tytoń itp i potem zasypiali i spali do świtu, i ponoć dzieci często też tak śpią bo to jest naturalne u człowieka, a sen w jednym kawałku wymusił na nas cywilizacja. Najpierw mi się to wydało dziwne ale sporo poczytałam i wyjaśniłoby to te nocne pobudki, no i mogłabym przestać się martwić że coś się dzieje niedobrego że często się budzi na taką zabawę. Jak był mniejszy budził się na krócej, godzinkę, półtorej, teraz 3-4 godziny.

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

MadziaK nie ma litości,ale co zrobić. Ja po kawie szybko się regeneruję i staję na nogi dlatego po godz już jestem aktywna ;)
A Twój synio kurcze to też nie fajnie. Póki jest z Tobą w domu to idzie to przetrwać gorzej jak zacznie się przedszkole/szkoła. Tu już nie ma,że boli ... Dwa,że na dłuższą metę zapewne jest to męczące ew skok rozwojowy? I niedługo się wszystko ustabilizuje.

Aniołek 4.01.2019 ;(