Skocz do zawartości
Forum

Październikowe 2019

Gość Olaaa34

Rekomendowane odpowiedzi

Madziak ile pieluch takich tetrowych/muślinowych zamierzasz mieć na początku? :p ja ciągle myślę czy nie dokupić jeszcze :)

Asieńka o jej, musisz uważać żeby nie nabawić się kwasicy ketonowej :o dziwne, że wyszły ketony jeśli cukry masz dobre :( ale niestety jest to niebezpieczne. Ja do szpitala w tamtym roku właśnie pojechałam juz z kwasicą bardzo mocno zawansowaną. Jak się ja ma to organizm zamiast spalac cukier i z niego czerpać energię to spala tłuszcze dlatego się tak chudnie. Ja w tydzień jakiś schudłam 6 kilo wtedy :/ I tak zdiagnozowali cukrzyce ogólnie.

Byłas juz u diabetologa z tą informacja o ketonach? Albo u jakiegoś innego lekarza? :( ja mam od diabetologa takie paski przepisane, na które sikasz i właśnie sprawdzasz czy w moczu nie ma cukru albo ketonów.

https://www.suwaczki.com/tickers/dqpr20mmd2nhzef3.png

Asia nie chciałam Cię straszyć ani bardziej martwić, po prostu mowie to o co na każdej wizycie pyta mnie mój diabetolog. Bo mi przy każdym badaniu wychodzi cukier w moczu, ale o ile tym powiedział że się nie przejmujemy to już ketonami tak. Daj znać jak to skonsultujesz z lekarzem, co Ci powiedział. Trzymam kciuki żeby się już więcej nie powtórzyło :)

MadziaK
To dobrze, że nie masz żadnych problemów, teraz jeszcze żeby wyniki się poprawiły i będzie dobrze :)

Kaśka
Ja miałam tak ok 10-15 i było wystarczajaco, chociaż nie wiem jak to przy np ulewajacych dzieciach, to już tu nie pomogę, bo Igor pierwszy raz zwrócił pokarm w wieku ok 3 lat :D

Basia
Biedaczek, a swędzi go to, czy coś? Szkoda ze lekarze nie wiedza jak pomoc, no ale trzymam kciuki, żeby w końcu jakiś mu pomógł no i przede wszystkim wiedział od czego się to pojawia.

Ninka ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/ug37krhm6f5lotfn.png
Igorek ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48a5jrvbhd3.png

queen właśnie swedzi go to bardzo najgorzej jest w nocy. A masci i krople nie pomagaja. Miał to dawniej leczone jako bakteria, ale to nie dawało nic. Brał antybiotyki i masci przeciwbakteryjne i ze sterydami i nic potem jakby poprostu samo ustąpiło. Od czasu do czasu pojewil się mu jakiś jeden pryszczy a teraz nie stety od ponad tyg znów po 3 albo 4 i jak się te zagoja to znow następne.
kaska ja też mam gdzieś ok 15 i mam 9 takich mniejszych co siostra kuoila tetre w pasmateri I uszyla I fajne takie są podlożyć do karmienia :) u mój mlodszy ulewal po każdym karmieniu ale tyle mi wystarczało bo i tak trzeba je prac na bieżąco bo jednak takie oblane mlekiem chyba zaraz by smierdzialo.

kaska
Tak jak mowisz, jak stwierdzisz, że Ci brakuje, to domowisz i już :) ale mysle, że tyle powinno starczyć :)

Basia
Ja tez tak mam, robi się górka i jest twarde, wtedy wiem ze to plecy, pupa lub ewentualnie głowa, póki maja jeszcze miejsce to szaleją ile mogą :D a przynajmniej moja, mam wrażenie, ze w ciągu dnia cały czas skacze jak szalona.

Mnie z kolei martwią te moje kolki, które łapią mnie tylko po prawej stronie, nie potrafię nawet dojść do sklepu, żeby mnie nie złapała. W pracy mnie nie łapało, dopiero od jakiegoś tygodnia przy spacerze zaczyna kłuć i przestaje dopiero jak chwile stanę i odpocznę. Nie wiem dlaczego tak mnie zaczęły łapać :(

Ninka ❤️
Igorek ❤️

Cześć wszystkim :) witam się po weekendzie :) mój był całkiem udany, w sobotę jak wiecie zakupy, a wczoraj miałam MĘŻA CAŁY DZIEŃ DLA SIEBIE i to było coś :) dziś niestety wraca szara rzeczywistość, ucieknie po pracy i tyle będę go widziała, bo wróci wieczorem :(

Kaśka, ooo tak, humor to mi się baaardzo poprawił :D szkoda, że dziś już mam zjazd przez wizję samotności :/ :(
Śliczne te Twoje materiały! Wiem, że już to pisałam nie raz, ale szczerze podziwiam takie osoby jak Ty, KasiaAsia czy Emilka (jeśli nic nie pomyliłam?), bo potraficie coś uszyć dla Waszych pociech :) nasza będzie miała tylko "kupne" rzeczy :D
Z zakupami mam podobnie - ubranka mam, ale cała reszta leży i kwiczy... A tu już rozmowy o gryzakach czy piankach :D nie mój level hehe :D
Co do kawy, to myślę, że jedna dziennie nie zaszkodzi. Ja muszę uważać i piję naprawdę bardzo rzadko, okazjonalnie tak naprawdę, bo codzienne picie chociażby jednej kawy po pewnym czasie powoduje problemy z żołądkiem. Cóż, geny, mam to po tacie...
Haha, ja już mam kombinezony, w cenie bez tego zera na końcu, może nawet jeszcze trochę mniej ;D

KasiaAsia, mnie nie tyle ciężko (choć wiadomo, że ciężej niż na początku), co nie mogę się schylać bo od razu mam zgagę i to mi doskwiera :( utrudnia mi to najprostsze czynności, wyjmowanie/wkładanie naczyń do zmywarki, nakładanie butów, golenie nóg... To co wymaga schylania staram się robić max do południa, no ale nie zawsze tak się da :(

Magda, u mnie ze spaniem kiepsko :( od ponad miesiąca źle sypiam i nie zanosi się na zmiany :( przed zaśnięciem biegam po kilka razy do łazienki, w nocy raz to jest minimum, jak się obudzę nad ranem to już tylko czuwam i przez to od dłuższego czasu jestem niewyspana :( dużo spałam w pierwszym trymestrze, teraz przeszkadza mi albo zgaga, albo brzuch, bo na boku leżeć nie mogę, bo mam wrażenie, że dziecko uciskam, a że jestem z tych wiercących się, to dostaję kota od tego leżenia na plecach... Spanie w dzień powoduje, że tym bardziej nie mogę w nocy zasnąć, także nie jest wesoło pod tym względem...

Queen, też nie słyszałam o tych wózkach, ale jak zobaczyłam, co mi google wyszukało, to od razu krzyżyk wcisnęłam :D

Dorotka, jak ładnie wyglądasz! :) zawsze mówiłaś, że dużo na plusie, brzuszek spory, a tu tego nie widzę :) ciąża Ci służy, jest super :)

Madzia, Dorota, nie mówię nic o braku postępów, bo się załamię... :/

Piszecie o włosach - ja mam swój blond naturalny już od lat i póki moje siwe włosy nie rzucają się w oczy,to ich nie maluję ;) choć dawno temu trochę eksperymentowałam - miałam i jasny brąz, i jasny blond :) odrosty mnie wkurzały i konieczność malowania co chwila, a że mój naturalny kolor mi się podoba, to póki co stawiam na naturę :D

Emilka, pokaż włosy! :D rude dziewczynki są super :D my rok temu na wakacjach poznaliśmy rodzinę z braćmi bliźniakami, obydwaj mieli rude włosy, ale jeden z nich miał taki super intensywny odcień! :D u chłopca to trochę gorzej, ale dziewczynki w takim kolorze wyglądają obłędnie :D haha Twój tata za każdym razem innej farby używał jak dzieci produkował :D:D:D

Asia, spoko ten wózek i cena też :D a jesteś pewna o do wagi, że na pewno lżejszy? Bo niektórzy celowo nie dodają wagi kół i właśnie widzę, że na pierwszej lepszej stronie też taki myk zrobili... Nie wiem, czy my nie zostaniemy przy tym camarelo, bo ma dużą gondolę... Cenowo też ok, a że nie do końca mi się podoba, to już inna sprawa... Już dawno sobie powiedziałam, ze wygląd będzie na ostatnim miejscu...

Kasia tez sie zaczelam zastanawiac nad ta kwasica, ale z drugiej strony czytalam ze ten test jest wiarygodny na czczo a ja bylam po sniadaniu...cukier w tym tescie nie wyszedl. Ogolnie od 5dni udalo mi sie unormowac cukier i mam w kazdym wyniku ponizej 7mmol po 1h. Niestety i lekarka rodzinna i diabetolog sa na urlopie wiec musze czekac. Kupie chyba te domowe testy i bede to kontrolowac. Ogolnie czuje sie bardzo dobrze mam sporo energii tylko mnie te ketony troche zmartwily.
Natalia wszedzie podawana jest waga 11,4 kg (spacerowka) i 12 (gondola). Zreszta wiekszosc pozytywnych opinii dotyczy wlasnie wagi wozka. Ostatecznie przekonala mnie waga, bo w tej cenie moglam miec bebetto nico shine z zelowymi kolkami, ale on wazy 13,7kg.

Basia, pisałaś że na skórze Małego czasem pojawiają się jakby pryszcze. Może zrób wymaz ze skóry jak pojawią się takie zmiany. Jeżeli to jest na tle bakteryjnym a nie alergicznym to przynajmniej będziesz wiedziała jaka to bakteria i dostaniesz celowany antybiotyk. Cena takiego wymazu w laboratorium to ok.25-40 zl.
Natalia, faktycznie mój tata używał innej farbki za każdym razem. Ale z rysow twarzy jesteśmy wszyscy podobni do taty, wiec ojciec u wszystkich na pewno ten sam;)

Emilka przyjście mojej mamy maja oboje ciemne włosy, wręcz czarne, córka ma brązowe a syn slomkowy blond, jest już dorosły i dalej ten blond. Nikt nie wie po kim wiec utrzymują że po listonoszu hihi choć on jest z rysow twarzy bardzo podobny to taty więc mogą sobie na takie żarty pozwolić ;)
Dobry pomysł z tym wykazem, może coś rzeczywiście by wyszło, bo skoro sterydy nie działają to raczej nie alergia.
Kasia wrzucam zdjęcie jak to u mnie wygląda, mam teraz trzy kolory mat, i jest względny porządek wizualnie, no chyba że młody naywciaga wszystko zabawki, to wiadomo ;) jedynie jakość nie zachwyca bo jedt już mocno pouszkadzana powierzchnia i niedługo trzeba będzie wymienić, wtedy wezmę ta co wczoraj wrzucalam ale dwa kolory bo oni nie mają błękitu, a jedynie ostry szafir a to dla mnie za mocny kolor.
Natalia jak tam z pracą? Coś wiadomo? A w razie jakby na Ciebie ta karę chcieli dać to ubezpieczenia to pokryje?
Ja się dziś dowiedziałam ciekawych rzeczy najpierw się wscieklam (jak to kobieta :p) ale teraz się cieszę. Otóż wstrzymalismy prace wysyłając pismo do inwestora i paru innych obów, wiem ze inwestor dogadal się z jednym z podwykonawców żeby kontynuował pracę, no i w piątek dostałam dwie faktury, jedna od podwykonawcy a druga od dostawcy materiału, w sumie ok 100.000 zł!! Od razu wysłałam maile ze firma wstrzymała prace wiec jak coś jest zamawiane lub robione to na koszt inwestora i jemu niech faktury wysyłają, no i dziś rozmawiam z dostawcą materiału i okazuje się że inwestor zamowil towar w naszym imieniu! Wiedząc że prace są przez nas wstrzymane. I dodatkowo kazał wystawić fakturę na nas. Rozmawiałam już z prawnikiem, w środę idzie zawiadomienie do prokuratury o próbie wyłudzenia. Takze będzie wesoło hihi

monthly_2019_07/pazdziernikowe-2019_76982.jpg

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Rzeczywiście miedziany jak farbowany :)
Kurde wszystkie prawie macie loki a ja od 16 roku życia trwała robię hihi mam włosy jak japońska gładkie jak szkło nie cierpię ich bo są przyklapniete i wiecznie się tłuszcza :/ ostatnia trwała rok temu i byłam u innej fryzjerki, spaliła mi włosy i na razie nie robię, jeszcze końce się pusza bo zniszczone :/ także może jakoś przetrwa i się do prostych przekonam choć nie lubię, żeby choć fale, ale nie, proste jak drut ;)

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Madziak bardzo fajnie to wygląda, zazdroszcze przestrzeni heh :p Ale tak to jest jak się mieszka w domu a nie małym mieszkaniu :p ekstra :)
A co do włosów to ja jak zostawię swoje mokre do wyschnięcia to się tak leciutko pofalują, a jak wysusze suszarką tak bez szczotki itp to są proste, ale puszą się dosyć mocno wiec czasem je przelece prostownicą :p babom to się nie dogodzi, zawsze chcą to czego nie mają haha :D

U nas dziś w słońcu (a cienia nie było) miałam 54 stronie hihi ale odpalilismy klime i w domku przyjemne 23/24. Teraz grzmi i się chmury zebrały. Myślałam że popada ale te ciemne ida bokiem :/ ale może jeszcze przyjdą do nas.
Kasia specjalnie ten dom wybraliśmy bo moal taka wneke w sam rad na plac zabaw dla młodego, choć chyba miała to być jadalnia, udało się jednak zmieścić obok kanapy okrągły stół i cztery krzesla, trochę ciasno ale młody ma miejsce na swój bałagan, a niebawem dwóch młodych ;)
Z fakturami fajnie wyszlo, mam nadzieję że rozpeta się niezła burza, chyba nikt nie jest tak msciwy jak kobieta a więc będę oglądać z wielką satysfakcja jak pan inwestor dobija dna :)

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Asia, jeśli jesteś pewna co do wagi, to ok. Nas babka w sklepie uczulala, że sprzedawcy na tym oszukują, raz, że podają mnie, a dwa, celowo pomijają wagę kół.

Emilka, super masz kolor włosów! :D bardzo mi się podoba :))) a loki przy takim kolorze dodają tylko charakteru, także zostawiaj ;) moje też się kręcą, kiedyś namiętnie je prostowałam, teraz tylko od święta ;) zostawiam zwykle mój naturalny chaos :D
A i oczywiście nie miałam na myśli tego, że Wasz tata, to może jednak nie Wasz tata, żeby nie było :D ;) po prostu fajnie się złożyło, że wszyscy podobni, a włosy inne :D

Dorota, oczywiście, że nie zapamiętałam :D na jednej stronie komentarz, na drugiej przewijam kolejne strony tego forum i się odnoszę do tego co piszecie :D ale to tylko jak mam laptopa odpalonego ;)

Madzia, kary nam dowalili, ale wysłaliśmy skargi...:( w jednej sprawie dali nam odroczkę (bo złożenie skargi niestety nie równa się odroczka w płaceniu kary, ale na szczęście udało się tak zrobić), z wstrzymaniem z zapłatą w drugiej sprawie póki co czekamy na informacje... Także dobre i to...
Zawsze mnie to dziwiło, jak ktoś może w czyimś imieniu coś zamawiać... Przecież to niepoważne. A w razie jak się wypnie pierwotny zamawiający i osoba/firma, na którąniby zamówienie było, to kto za to odpowiada, pracownik, który uwierzył i to zamówienie przyjął? Ech, u Was też macie przeboje jak tak...
Fajnie tam u Filipka, podoba mi się :D

Kaśka, z tego co opisujesz, to mamy podobny typ włosów :D ja zasypiam z wilgotnymi, prostuję tylko grzywkę, a jak takie wilgotne nawinę na palec, to po wyschnięciu mam calkiem fajne loki :D z tego względu nie mam długich włosów, choć bardzo mi się podobają. U mnie długie źle się układają, a znów nie chce mi się codziennie prostować. Przy takiej długości jak mam, czyli pocieniowane i trochę za ramiona, układają się najlepiej.

U nas dziś też gorąco, zresztą podobnie jak wczoraj. Myślałam, że trochę popada i się ochłodzi, ale gdzie tam...

Natalia Ja mam dosyć długie włosy i chętnie bym je ścięła i wróciła do naturalnego, ale wiem ze to tylko tak na chwilę by mnie zadowoliło a później bym żałowała. Poza tym wiem, że mojemu Radkowi najbardziej się podobam w tym co aktualnie, wiec zostaje blond i długie póki co :D

Uf, poprałam wczoraj te wszystkie materiały, bo śmierdzi to to, no i trzeba zdekatyzować przed szyciem. Dzisiaj na kilka razy udało się poprasować, bo stać przy żelazku w taki upał to też misja. Któraś z was pytała jak z jakością wiec melduje, że po praniu materiały żyją, gniotą się jak to taka pościelówka, wiec trzeba porządnie wyprasować, ale ogólnie fajnie. :) jak za taką cenę to można się bawić w szycie :)

Kaśka
Trochę zazdroszczę koloru oczu, bo mnie się zawsze marzyły zielone, albo żeby chociaż moje dzieci miały, no ale mąż ma piwne, wiec zieleni to raczej z tego nie będzie :D Igorek ma po mnie ciemno brązowe, także pewnie i Ninka tez ;)
Włosy tak samo, długie i ciemny brąz, póki nie siwieje to ich nie ruszam i nie farbuje, poza tym tez takie się podobają mężowi ;) sama najczęściej i tak upinam w kokon na czubku głowy i mam spokoj. Bo one tez takie niby falowane, niby proste, tak 50/50 :D i popuszone na końcach.

MadziaK
To niezle z tym inwestorem, ze on się nie boi tak kłamać i kręcić i może spokojnie spać po nocach... co za człowiek. Mam nadzieje, że sprawa szybko się rozwiąże :)

Emilka
Rude - super, tez mi się podobają, bo dodają takiego charakteru :D

KasiaAsia
U nas na szczęście upały odpuściły, jest ciepło, słońce swieci, ale max 24-25 stopni, także jak dla mnie idealnie

Ninka ❤️
Igorek ❤️