Skocz do zawartości
Forum

Październikowe 2019

Gość Olaaa34

Rekomendowane odpowiedzi

Kaśka gratuluje! Niech sie chłopaki rodzą bo ponoć jest ich mniej niż kobiet:P.
Co do nastawienia na córeczkę to mi tez każdy mówił, ze na bank będzie dzipa, a co się okazało będzie maly przystojniaczek, a jak jeszcze oglądałam wczoraj z moim jego zdjęcia z dzieciństwa to on byl taaaaaki slodko chłopczyk, zr już sobie tego naszego Danielka wyobrazam:)
A co do slodziakiow, to Madziak, ten wasz Filipek jest cudny<3 <br /> Basia u mnie z samopoczuciem różnie, ale plecy mi się często odzywaja, no i brzuch tez. I strasznie sie męczę, no ale mi to jeszcze astma daje w kość.
Emilka widzę ze ty tez masz juz sporo ubranek:) i dzieki dziewczyny za uspokojenie mnie w sprawie tych wyników badan.
A mój Dawid szaleje hehe:) wczoraj wziął mnie na zakupy i kupił mi dwie pary spodni ciążowych, bardzo wygodnych i tego rogala do spania i powiem wam, ze fajna sprawa z tym. Poza tym wybraliśmy łóżeczko i cale wyposażenie do niego i zakochałam się w poscieli:) no i wózek chyba tez wybrany:) takze najważniejsze rzeczy będziemy mieć z głowy, tylko jeszcze ich nie kupujemy teraz a troche później, tzn.posciel pewnie kupie wczesniej:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/llar53s.png

Adaaa25
A mi znów się strasznie podoba wozek Anex Sport zielony ciemny, jestem w nim zakochana <3 czytałam opinie i ma dobre, ale chciałabym 2w1... <br /> myśle ze na niego się zdecydujemy, chociaż kto wie jak pójdę oglądać to może coś innego mi wpadnie w oko hehe

Zróbcie sobie jazdę próbną i zobaczycie, że to sama przyjemność. My też wybraliśmy Anex sport, córka jeździła nim dopóki młody się nie urodził :) teraz jeszcze na dłuższe trasy synek siada do wózka jeszcze i mimo czasu, jaki go mamy to wszystko działa nadal super :)

Emilka, dzięki :) jak będę w galerii to przy okazji zajrzę tam :)

Czy tylko mnie tak zgaga męczy w ciąży? :( Praktycznie nie ma dnia żebym jej nie miała... :/

Jeśli chodzi o poduszkę do spania (tą długą) to ja mam mieszane odczucia... Pod nogi i brzuch ok, ale pod głowę już nie dla mnie, za gruba i boli mnie kark... Kończy się na tym, że przesuwam ją w dół a głowę i tak mam na swojej cienkiej poduszce. Dziś jak wstałam to ta długa zwisała na dół :P w ogóle do niej to by się łóżko większe przydało :D

Co do samopoczucia to u mnie jest bardzo różnie, bywają dni, że non stop wymiotuję i mam okropne mdłości, bywają też takie, że głowa mi pęka i słabo mi strasznie, czasami też dość mocno bolą mnie pachwiny, ale na szczęście to rzadko.
Cały czas bolą mnie plecy, męczy mnie zgaga i mam tak wysokie libido, że nie sądziłam, że w ciąży tak się da.

❤️ Amelcia ❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/3i49zbmh6gkc020r.png

Basia ja nie mam żadnych dolegliwości. Ani boli brzuch, pleców, ani zgagi, no nic zupełnie. Wiaodmo, szybciej się męczę i zadyszke łapie, ale to żadna tragedia.
Magda u mnie też libido duże i to od pierwszego dnia ciazy ;)
Emilka piękne te ciuszki!!
Andiama pochwal się co wybraliscie.
My po wizycie u neurolog, wszystko z Filipkiem ok.
Za to dostałam tel od ginki że nadal mam bakterie i jutro mam się stawić po receptę. Ale nie zgadzam się na antybiotyk doustnie bo się fatalnie czułam, jedynie globulki.

Kamilek 23.10.2019
https://www.suwaczek.pl/cache/a12e3d84ff.png
Filipek 1.03.2017
https://www.suwaczek.pl/cache/247dc397cf.png

Ja ogólnie tez żadnych dolegliwości nie mam, czasami te skurcze takie ale już w sumie mniej, czasami mam dzień ze więcej czasami ze w ogóle :)

MadziaK to super ze wszystko dobrze z Filipkiem :)
I żeby pomogły Ci teraz te leki na te bakterie

Ja w czwartek idę na wyniki, pełna morfologia i mocz, a w poniedziałek mam lekarza w końcu :D

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3hm1ht2m3.png

Cześć dziewczyny ja dzisiaj dzień lenia, późno wstałam zrobiłam obiadek dzisiaj dorsz czarny z ziemniakami z wody i mixem salat z pomidorkami, ogórkiem i cytryna. Mniam :)

Emilka super rzeczy, ja rozglądam się za komoda dla małego, jak będziemy ją mieli a przypuszczam, że w czerwcu już ją kupimy to zacznę szaleństwo :))

U mnie z dolegliwościami to w sumie wakacje, z tym że ciągle siusiam, przysięgam wczoraj liczyłam i byłam 14 razy siku hahaha ale to dlatego, że bardzo dużo wody pije. Zgrzewke mam na 5 dni, a nigdy nie potrafiłam nawet wypić litra dziennie.. Lekarz się wczoraj śmiał że on więcej tyje na widok jedzenia niż ja w ciąży hahaha, ale no mi idzie głównie w piersi i brzuch. Nogi bez zmian, z tym że pojawia mi się cellulit heh no trudno. Wyniku toxo mam dobre, choroba przebyta. Uff a morfologia perfekcyjna, mocz też w porządku, lekarz mówi że mały jest bardzo żywy, aż strach się bać co będzie jak się pojawi na świecie

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgx9jcgh45butjj.png

Natka, dobrze że wyniki toxo są w porządku, byłam pewna że masz przebyta, ale fajnie że lekarz Ci potwierdził.

Madzia, cieszę się że z Filipkiem jest dobrze. Odnośnie rozpieszczania to zawsze byłam przeciwna, ale już widzę, że nie będę umiała się powstrzymać;). Myślę że jak dziecko będzie miało wszystko, ale będzie dobrze wychowane to nie będzie rozmieszczone.

Co do dolegliwości to ja nadal wymiotuje, jutro zaczynam 22 tydzień, więc mogłoby już przejść. W tym tygodniu mam kurs na uczelni, w grupie są 22 osoby a przerwy co 3 godziny. I oczywiście ja wychodzę do toalety mniej więcej co 20 minut, wszyscy się na mnie patrzą, bo każdy wytrzymuje do przerwy. A ja albo siku albo wymioty;). Ostatnio boli mnie brzuch, wiec zazywam magnez. W sobotę miałam silny ból o 1 w nocy, narzeczony chcial dzwonić po karetkę. Sadzilam ze zaczęłam rodzic. Na szczęście po jakiejś godzinie przeszło, wzięłam nospe i magnez. Do tej pory tak silny ból nie powtórzyl się.

Ja na razie nie mam komody, chciałabym jeszcze poszaleć z zakupami. Dzisiaj wracając z uczelni zajrzałam do h&m i oczywiście kupiłam kolejne drobiazgi, rajstopki i łapki na rączki:).

Miłego wieczorku Wam życzę, idę pouczyć się troszkę, bo czeka mnie egzamin.

Andiama Śliczne te rzeczy :)
Emilka pokaż :) na wciąż rozdarts czy kupić tańsze czy coś lepszego.
Filipek śpi dziś mam niemowlę, dawno tak spokojnie nie spał, także chyba to o magnez chodziło. Pani neurolog dziś kazała wymienić wszystkie leki lub suplementy które dostaje i było tego 7 sztuk!! Nie miałam swiadomosci ze tak dużo. To nie chemia. Bo wapno b12 magnez itd ale mimo wszystko 7 sztuk to ogrom.
Ja jutro na 10.40 do ginki po receptę, ciekawe co znów wymyśli i czy to ta sama bakteria czy po antybiotyku rozwinęła się inna infekcja.
A na ubranka będę trzymać w szafie, niewygodne są dla mnie komody, a już zupełnie niezrozumiałe układanie ubranek zamiast jedno na drugim to tak pionowo w koszyczkach, jednocwucisgsm a wszystko inne wyjeżdża, oszalalabym hihi

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Madzia, ja wolę kupić coś lepszego niż byle co, ale czasem ceny niektórych rzeczy są wygórowane a z kolei coś co jest tańsze nie musi byc tandetne, zazwyczaj patrzę na jakość materiałów. Jedyne co zamierzam kupić tak na chwilę to właśnie komode i łóżeczko (to mniejsze) z Ikei, bo z założenia ma mi starczyc na rok, później chcemy się przeprowadzić i wtedy będziemy kupować porządne mebelki do pokoju Małej a te z i kei to nawet za darmo oddam, nie będzie mi wtedy szkoda a może komuś się przyda:)

My stwierdziliśmy, że stawiamy na jakość, szczególnie jeśli chodzi o łóżeczko, pościel i wózek. Mi ten adamex sie strasznie spodobał, ale sprzedawczyni w sklepie pokazała mi bardzo podobny do tego tylko tańszy chyba o 400 zl i bardzo go zachwalala, ze kobitki kupują, ale zapomniałam nazwę. W pościeli zakochałam się jak ją tylko zobaczylam i przede wszystkim jest bardzo mila w dotyku, takze warta swojej ceny (z tego co pamiętam kosztuje cos ponad 100 zl)

http://fajnamama.pl/suwaczki/llar53s.png

Andiama tak musisz mieć jakiś przewodnik, go działa na zasadzie usg. Jak nie masz żelu do usg (na kupiłam na allegro z detektorem, nie wiem czy w aptekach taki można kupić, kosztuje grosze) to możesz oliwka posmarować brzuszek i też będzie działać.
Basia przez pierwsze 2,5 miesiąca tylko jadł i spał, później nagle zaczął płakać że jest śpiący a nie mógł zasnąć, spał niespokojnie i często się budził, był bardzo pobudzony, jak mial trzy miesiące to miał 3 napady takie jak padaczkowe, trafiliśmy do szpitala gdzie go dokładnie zbadano i uznano to za zaburzenia napadów niepadsczkowe, wynikające z nie dojrzałego układu nerwowego. Zlecono mu magne b6 lek ten dla dorosłych dodawać do mleka, i po kilku dniach nagle znów zaczął spać spokojnie i stał się bardzo spokojny. Te napady też się już nie powtórzyły na szczescie, bo prawie zawału dostałam jak się to stało. Dwukrotnie były próby odstawienia magnez zucake za każdym razem robił się bardzo pobudzony i nie mógł spać, po ponownym podaniu nastepowala poprawa. Oczywiście co miesiąc gdy sprawdzamy morfologie to i poziom magnezu by nie przedawkowac, dostaje dużo bo 3 tabletki dziennie ale nie przekracza normy więc jest ok. Ogólnie jest to lek bezpieczny bo nadmiar się wysikuje, jedynie u noworodków trzeba uważać bo nerki nie umieją jeszcze filtrować i można przedawkowac, a na wiele rzeczy może pomoc, np. skurcze, drżenie powieki, problemy ze spaniem, tiki, rozdrażnienie, pobidzenie itp.
Emilka ja też inwestuje w jakość ale teraz tak się zafiksowalam na punkcie kupna domu (a znaleźliśmy kilka cudnych starych dworkow do remontu na Mazurach za niewielkie pieniądze) że mnie na oszczędzanie wzięło hihi pzy Filipku nie kupowałam raczej drogich rzeczy, ale za to dużo, teraz wiem że ubranka 56 i 62 są na miesiąc każdy z rozmiarów, i używa się tylko pajacow i bodziakow, dziecko i tak cały czas śpi, więc nie będę z tym tak szaleć, meble kupuje od razu porządne bo tutaj będzie miał swój pokój a pewnie za rok przeprowadzka będzie to meble zabierzemy do nowego domu. Myślę nad tymi otulacz ami i innymi rzeczami czy te firmowe takie lepsze? Nosidlo tula kosztuje ponad 500 zł nowe, są innych firm podobne ale czy tak samo dobre to nie wiem. No i stąd jestem rozdarta hihi

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Madzia, my też jesteśmy na etapie rozgladania się za domkiem, więc też powinniśmy oszczędzać. Nie oszczedzalismy na wozku i foteliku samochodowym ( razem wynioslo nas 7 tys), ale stawiamy na wygodę i bezpieczeństwo. Są rzeczy na których można zaoszczędzić, ja kupiłam tanio kolyske. Na razie pozwalam sobie na małe szaleństwa, jak będę miała juz wybrany dom to wtedy trochę przystopuje;).

Andiama, żeby dobrze słyszeć serduszko musisz dać żel lub oliwke i musi tego troszkę być ( tak jak po usg, ja zawsze jestem cała w żelu). Jeżeli słabo słyszysz to może spróbuj poprzesuwac sondę, z doświadczenia wiem że zawyczaj jak przyloze niżej brzucha to lepiej słychać

Kolejna noc gdzie wstałam o 6, młody chwilę wcześniej bo jak się zbudzilam to się kręcił w łóżeczku już bez śpiworka, w każdym razie też sprawia wrażenie wyspanego. Uff.
Emilka no u nas jest tak że szukamy domu do remontu, może być ruina nawet, na wielkiej działce na zadupiu, takich domów na Mazurach jest multum, choćby dziś moglibyśmy jechać obejrzec to co wczoraj znaleźliśmy i coś z tego wybrać. Wiec już mi się oszczędzanie wlaczylo hihi mezowi też powiedzilam że żadnych nowych aut czy drogich sprzętów to firmy, tylk oto co konieczne bo chce w tym roku kupić, zima gdy jest mniej pracy remontować i na wiosnę się przeprowadzić. Trzeba odłożyć na wkład, no i muszę z firmy sobie dywidendę wypłacać żeby mieć lepszy dochód do kredytu ;)
Najlepszy mąż bo znalazł stary dwór, dom ma dwa piętra, piwnice i poddasze, każdy poziom to 400m2, nawet mieszkając tylko na parterze to jak taka przestrzeń zagospodarować??? Zjednej strony fajnie bo każda rzecz ma swoje miejsce i ma się porządek i na piętrze lub w piwnicy moglibyśmy przechowywać cały nasz sprzęt budowlany nie wynajmując już magazynow. Ale mimo wszystko to jest dla mnie niewyobrażalna ilość miejsca. No i najlepsze, cena to niecałe 300.000 zł, od roku wystawiony więc pewnie za 250.000 by się kupilo, czyli naprawdę niedrogo. Mając własną firmę budowlana, sprzęt i materiały w cenach hurtowych remont nie wychodzi zbyt drogo.
No a ja szukam mniejszych domów i jest ich naprawdę cała masa. Dziś będę dzwonić do pośredników, może jeszcze coś fajnego wynajda dla nas :) no a mąż jedzie na 8 w sprawie tej nowej inwestycji co w poniedziałek miała być decyzja, także trzymajcie kciuki aby się wszystko udało :)

Kamilek 23.10.2019
Filipek 1.03.2017

Madzia, takie dworki są piękne:). Moi rodzice kupili wiele lat temu taki domek poniemiecki ( mieszkają w Gorzowie Wlkp, kiedyś to byl Landsberg), bardzo dużo pieniędzy musieli włożyć w remont, mama to była zła nawet, bo mówiła że dwa nowe domy by miała za te pieniądze. Ale teraz efekt jest super, narzeczony jak pierwszy raz u mnie był to nie mógł wyjść z podziwu:). Ja szukam czegoś mniejszego, ale już wstępnie oglądaliśmy i musimy liczyć z 800 tyś, więc raczej na część weźmiemy kredyt, bo jedno z mieszkan chcemy zostawić (sprzedać moje a zostawić narzeczonego ). Czas pokaze jak to wyjdzie, ale najbardziej marzy mi się ogród:).
Trzymam kciuki za twoje inwestycje.
Miłego dnia, pędzę na uczelnię