Skocz do zawartości
Forum

Mamusie luty 2019

Gość Tubulinka

Rekomendowane odpowiedzi

Hej Azi :)
Bylam pewna ze uszka zamroze ale niema sensu i co jutro bede rozmrazac ?? no takie skubane dobre M mi pomagal aa stalimsy przy nich sporo czasu ale warto wiem co jemy i frajda przypomnialy mi sie lata dziecinstwa jak na Swieta z Babcia lepilo sie uszka czy pierogi ahh wspomnien czar :)
Ja apetyt bez zmian, nie szaleje z jedzeniem staram sie jesc z glowa zeby nie przesadzac i chudne caly czas juz ponad 7 kg na minusie. I codziennie od paru dni popoludniu i na wieczor wywala mi brzuszek jakbym moze juz w 5 msc byla no ale niby w kolejnych ciazach szybciej widac ...
Jutro musze zadzwonic zarejestrowac sie do poloznej na wizyte w 16 tyg i pobranie krwi na sprawdzenie jaka grupe krwi ma Bejbis zeby wrazie czego podac mi zastrzyki z przeciwcialami aby uniknac konfliktu serologicznego.

https://www.suwaczki.com/tickers/nzjddqk3loyiygr1.png

Karola ja tez nastawiona na chlopca to moze i nas spotka niespodzianka :)
Co do zachcianek to wczoraj kurczak z rozna bagietka i ogorek konserwowy, i czesto pieczarki w occie ( ktorego nie cierpie )
pare dni temu Bounty baton zobaczylam papierek na ulicy i az sliny z ziemi prawie zbieralam :) kwasne smaki niezbyt mi pasuja za slodkie tez nie wiec jem posrednio :)

Dzięki dziewczyny:-) synek się cieszy z braciszka, babcie trochę zawiedzione że nie dziewczynka bo do tej pory sami chłopcy:-) a dla mnie najważniejsze, żeby zdrowe było. Co do zachcianek to ja mam ochotę na kwaśne, ostatnio bigos za mną chodził:-)

Kryska89 musiałaś z tym bigosem wypalić? Teraz i mi się chce ;) ale ja ostatnio jestem nakręcona na mięso i to takie konkretne: pieczen, kotlet mielony, rolada śląska itd. W zeszłym tygodniu jak się ważyłam u lekarza to tylko 0,9kg na plusie, aż byłam w szoku bo myślałam że będzie z 3-4kg więcej.
A tak z innej beczki, czy któraś z Was ma taki sam problem jak ja z suchą, aż łuszcząca się skóra? Ja dzisiaj jak zdjęłam spodnie to od spodu całe białe z łuszczącego się naskórka. Dzisiaj posmarowałam się oliwka z Rossmanna dla mamusiek i mam nadzieję że jutro będzie lepiej, bo wygląda to tragicznie, a do wizyty jeszcze prawie 3 tygodnie.

https://www.suwaczek.pl/cache/049151562a.png

Ja też mam problem z łuszczącą się skórą, ale ja tak miałam i przed ciążą. Większy problem mam z włosami, strasznie mi wychodzą, fryzjerka mówiła że może za mało żelaza, ale wczoraj lekarz mówił że wszystko jest ok, witaminy też biorę cały czas więc nie wiem o co chodzi, może poprostu przez hormony

Dzień dobry! Witajcie Mamuśki. Super, że jest nas tutaj coraz więcej :) W pewnej chwili na grupie zrobiła się cisza ale teraz sprawdzam nowe wieści i rano i w ciągu dnia :)
Co do zachcianek to ja wcinam ogórki małosolne, nektarynki i jabłka.
Zawsze uwielbiałam słodycze a teraz mało jem. Ciągnie mnie też do słonego - kilka razy po prostu musiałam zjeść Vifona. Wiem, że to tragedia ale poza tym zdrowo się "prowadzę".

Hej Dziewczyny!
Witam wszystkie nowe Mamy na forum, super, że dołączyłyście - im nas więcej, tym weselej :)
Dziewczyny po wizytach - super wieści, bardzo się cieszę, że z Waszymi Maluchami wszystko dobrze :)

Dawno mnie nie było, bo jestem z chłopcami u Babci na wakacjach i od rana do wieczora włóczymy się po Krakowie.
Jerba - o tak, twarożek z rzodkiewką to i mój przysmak teraz :)

Marta, ja w pierwszej ciąży też śniłam o Vifonie :) Syn zdrowy, znaczy nie zaszkodziło mu te 2-3 razy z "chińskim" makaronem ;)

Karolcia_m2 no ja niestety też nie z tych, co w ciąży chudną, albo nic nie tyją :( Jem mniej niż przed ciążą, żadnych fast foodów czy słodyczy, ciągle gdzieś chodzę, ćwiczę i w ogóle, a na wadze +3kg :( Taka nasza natura najwyraźniej. Pocieszam się tylko, że po dwóch wcześniejszych ciążach nie było śladu na wadze, więc może i teraz szybko wrócę do wagi sprzed ciąży ;)

Pisałyście o rozstępach - ja w każdej ciąży stosowałam BioOil (teraz też), od samego zrobienia testu, i u mnie sprawdził się super - nie mam żadnych śladów po poprzednich ciążach, oby teraz też tak było.

Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkich wypowiedzi, nie dałabym rady ;)
Miłego popołudnia!

Cześć dziewczyny! Ja dziś byłam na nie planowanej wizycie bo mnie rano coś zaczęło boleć mocniej w boku i nie przechodziło. Wolałam skonsultować. Dzidzia ładnie rośnie. Nawet z wymiarów o 2 dni starsza :). Łozysko już nie zachodzi na 1/2 szyjki tylko dochodzi brzeżnie do ujścia szyjki, czyli idzie w górę ! Problem tylko w tym, że jednak na genetycznym między nóżkami chyba była widoczna pępowina. Doktor powiedział, że na 80 procent dziewczynka a na następnej wizycie potwierdzi na 100 procent. Teraz się zastanawiam kto miał racje. Czy doktorka z genetycznego czy doktor prowadzący. A ja myślam, że dziś się utwierdzę na 100 procent. No i dalej nie wiem jakie ubranka kupować. W sumie to mało ważne, najważniejsze, żeby było zdrowe a płeć jaka będzie taka będzie. Za tydzień wizyta u doktora na NFZ to zobaczymy co on powie na płeć. :)

https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqflw1t66wzy6n.png

Ania pewnie co ma byc to bedzie, najwazniejsze zeby Dzidzi zdrowe bylo. Dlatego ja nie nakręcam sie az tak juz na sprawdzenie plci bo jak widać duzo trafia sie pomylek. Wole poczekac do 18-20 tyg zeby miec pewnosc. Takze jeszcze kilka tygodni i bedziemy wiedziec.
Ja od kilku dni mam migreny ehh niestety bez tabletki oczywiscie takiej jaka moge sie nie obchodzi..
I dzis straszna ochota na slodkie normalnie zjadlam sernika kawalek, loda i jablko wszystko na raz. Mam nadzieje ze tylko dzis taka faza...

Keira ale super, że poczułaś ruchy, mnie się kiedyś wydawało, że może czuje, jakby takie bąbelki czy jakiś balonik mi stukał w brzuch, mąż patrzy na mnie dziwnie, ale to chyba coś innego:) mamy stetoskop ale nic nie slychać na razie.
Współczuje Wam bólów głowy...
Słyszałam dobre opinie o tym Bio Oil ale czy on dobrze się wchłania? Ja mam tłustą cerę i chyba skórę bo nic co olejkowate i mi się nie wchłania i czuje się jakby mi się skóra gotowała a w te upały to dramat. Na razie stosuję krem i balsam Palmers. Słyszałam też, że Mustela jest świetna ale już droższa.

Karola moze czujesz takie gilgotanie jakby takie motylki tak jak ja ?? Jesli tak to napewno Dzidzi tak daje znac
Ja wlasnie weszlam do wanny z kubeczkiem barszczyku :)
Moj M sie smial w kuchni jeszcze na noc dobitka barszczu haha :) ten moj chlop to potrafi :)
Dzis zaczety 13 tydzien wiec jeszcze 26 do cesarki o ile Bejbis sam nie postanowi wczesniej wyjsc ..