Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na alko akurat smaku nie mam, ale też słyszałam od położnej że lampkę wina można.
Dziewczyny nie wiem czy panikuje zbyt czy nie.. miałam dziś robione USG, wszystko oki, ale chwilę temu zauważyłam niewielka plamkę na bieliźnie.. dodam że biorę duphaston (dziś też brałam ) od 5tc i dziś na wizycie mi gin kazała już tego nie brać. . I teraz sama nie wiem..Czy to plamienie może być od USG? Czy powinnam znów iść do lekarza...

U nas też łazienki i kąpanie ogarniamy , chłopcy prawie pełnoletni , wiec sami to załatwiają ;) córka 1o lat i też sama prysznic bierze , jedynie 2 latka kąpie ja albo mąż . Ja teraz jestem na urlopie wychowawczym , przed urodzeniem córki i syna pracowałam i dałam radę ogarnąć dom i dzieci , teraz to jeszcze doszła mi firma męża ( warsztat samochodowy ) ogarnięcie biurokracji i potrzebnych dokumentów a do tego mąż miał dzisiaj kontrole inspekcj pracy i to ja musiałam siedzieć 2,5 godz z kontrolerem , czułam się jak na jakimś przesłuchaniu , masakra

Hej dziewuszki. Mało mnie tu bo jesteśmy na wakacjach jeszcze do soboty :) robimy mnostwo km pieszo ale ja się dobrze czuję:)

Lavina to my w podobnym wieku mamy dzieciaki tylko ja 1mniej i sami chlopcy :) 8,5roku 7,5roku i 3latek-3dni temu mial właśnie urodzinki

Co do kąpieli starszaki kąpią sie sami ew wołają mnie do umycia głowy ale staram się ich "przymuszac" do samodzielności bo jadą na kolonie i tam mnie nie będzie:)

Krzysia myje ja choc dzis chcial sam i tylko plecy mu umylam i glowe :)

Ja od urodzenia Krzysia bylam na wychowawczym teraz mialam wracac we wrzesniu do pracy no ale doktorka jak sie tylko dowiedziala gdzie pracuje kategorycznie odradzila.

A to my na zdjeciu znaczy ja i moje skarby

monthly_2017_07/maluszki-na-luty-2018_59964.jpg

http://www.suwaczek.pl/cache/41d3ad0dd5.png

Ja na alkohol też nie mam, za to dziś mnie wzięło na pizzę i musiałam ją zrobić, musiałam :) A jaki syn był zadowolony - bo generalnie rzadko robię tego typu czasochłonne rzeczy ;)

Jeszcze co do łazienki i mycia, to tak myślałam że dzieciaki 7+ już same się ograrniaja w łazience, ale miałam na myśli raczej czas, czyli o której godzinie musi iść pierwsza osoba, żeby ostatnia poszła o sensownej godzinie ;) Bo mój syn to minimum 30 min spędza w łazience - uwielbia grzać się pod prysznicem, a i zamysla się czasami lub sobie śpiewa - zawsze muszę go poganiac i wypędzać z łazienki ;)

Co do PLAMIENIA - ja też mam delikatne, nawet nazwalabym to bezowe/brązowe uplawy bardziej, ale po USG w zeszłym tygodniu miałam mocniej - aż się przestraszyłam ale przeszło. Czytałam wtedy że w ciąży szyjka jest bardzo ukrwiona, i po badaniu lub USG moze się zdarzyć nawet normalne krwawienie...

Dziewczyny, nie ma czegoś takiego jak "bezpieczna dawka alkoholu w ciąży ", nie słuchajcie tych bredni. Poczytajcie na ten temat w internecie i odechce Wam się tej małej lampki wina. Ja też chętnie napilabym się NORMALNEGO piwa, a nawet trzech ale nie ma takiej opcji. Zaczęły się czasy że jestem po-imprezowym kierowcą a mąż ma labe. I trzeba znosić wesołe towarzystwo na rauszu będąc trzezwym ;)

Gość Danuta25

Heyka Dziewczyny. ja już jestem po wizycie kontrolnej u gin. Na szczęście u mnie wszystko dobrze.. widziałam serduszko maluszka, nóżki i rączki. Jedynie co cały czas chudne i przyjmuje za mało żelaza. Biorę codziennie witaminy ale ginekolog kazała jeść więcej mięsa A mnie niestety odrzuca :-( za 4 tygodnie mam znowu wizytę i do tego czasu muszę się zmuszać do jedzenia. Ja już mam za sobą 12 tydzień i jest zupełnie inaczej niż przez pierwsze trzy miesiące. O wiele lepiej się czuje. Żadnych omdlen czy złego samopoczucia jedynie odczuwam czasami bóle głowy.

Danuta super wiadomość. Oby maleństwo nadal tak super się rozwijało. Co do żelaza ja miałam tak w poprzedniej ciąży że żelazo lykalam a problem był z przyswajaniem aż wkoncu moja gin doszła do tego żeby brać metylowane żelazo bo lepiej się przyswaja i dłużej uwalnia i problem się skończył. Ale ono jest dosyć drogie bo ok 50zł i tylko ma receptę.