Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ruda moja Emilka zaczela przesypiac noce jak miala miesiac. Lekarze byli w szoku. Jedni mówili ze mam ja wybudzac na jedzenie a inni nie. Probowalam ja kiedys obudzic w nocy na poczatku to po prostu spala jak skala wiec stwuerdzilam ze skoro przybiera na wadze ladnie to na sile jedzenia jej wciskac nie bede. Teraz spi od 21.30 do 7 czasem do 8 ale rano jak dopadnie butle to ciagniei trzyma mi reke tak mocno jakby tydzien nie jadla haha.
Green ja tez powtorze po dziewczynach. Dziewczynki sa cudne i normalnie identyko.
Śliczne te nasze malenstwa bez wyjatku.
Postanowilam, ze skoro tyle ty ostatnio zdjęć naszych pociech to wrzucę i ja:) moja malutka ciagle sie smieje nie wiempo kim ona jest taka radosna haha

monthly_2017_01/wrzesnioweczki-2016_54500.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Kochane szalejecie z pisaniem.
Po pierwsze śliczne te nasze bobasie. Każdy i każda mega urocze. Green jedna ma jakby troszkę chudsza buzię:))bynajmniej tak mi się wydaje.
Maja trzymam kciuki za oczka. Bądź silna, chociaż będzie trudno patrzeć na cierpienie maluszka.
Kaśka straszną historia z tą babka.
My do karmienia wstalysmy 2 raz. A ogólnie 10 to jakaś masakra. Ja pół przytomna już chodzę. Kolejna z rzędu taka noc.
Wczoraj tu zebranie z paniami w przedszkolu tu pakowanie plus normalne czynności także nie bylo chwili. Ja oczywiście juz zaczynam się martwić jak Ninka zniesie pierwszą tak daleką podróż. Ale może akurat moje dziecię mnie zaskoczy. Trzymajcie kobitki kciuki. Odezwę się jak będę miała jak.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Melduję się z rana z jeszcze większym bólem kręgosłupa..... Aaaaa oszaleje
Milutka szczęśliwej podróży i żeby niunia była grzeczna.a sama jedziesz z dziewczynami autem?bo mnie korci żeby pojechać z dziećmi do siostry też do Warszawy samej autem mam 180km do niej tylko boję się jak mi młodą zglodnieje na S8 ;-)
Mają trzyMamy kciuki a wiesz my tu mamy moc!!!!będzie dobrze kochana!!!
Tak patrze na fb ale nie mogę dojść czy wszystkie mamusie są już dodane te co chciały?!
Moja gwiazda jeszcze śpi zresztą jak reszta brygady idę przygotować śniadanko jak wstana bo dziś zamówienie było ba naleśniki;-)
Miłego dnia mamusie

Staś dziś zrobił niespodziankę i obudził się o 6, ale byl grzeczny i pozwolił mi wziac prysznic i sie ogarnac, bo zaraz jedziemy na rehabilitację. Noc na szczęście juz bez gorączki, trochę lepiej spałam, ale podbudek bylo 5.. ja sie juz chyba do tego przyzwyczaiłam..

Monmonka dzieki za pamięć. Trudno, zaryzykuję, a nóż widelec coś nam te probiotyki pomogą. Gorzej nie będzie. Rano nie posmarowałam Stasiowi czółka i już ma normalnie takie suche wiórki..

Cześć dziewczyny! My dziś kończymy 5 miesięcy - no szok. Nie mogę w to uwierzyć ;) Za godzinę idziemy na szczepienie - dziś 3 dawka pneumokoków.
Moja pipka ostatnio jak się budzi na pierwsze karmienie to kurcze się rozglądać, rzuca na tym łóżku i tak zamiast spać to z 30-45 min hulaj dusza.
Maja trzymam kciuki - musi być dobrze.
Monikae super że udało się wykąpać malca w wiaderku - pisałaś o tym chyba na FB.
Milutka ja w podróży do rodziców jechałam o takiej porze żeby była największa szansa na sen Gosi. Ale fakt była wtedy mniejsza i zawsze jakoś się udało. Mamy 250 km ale autostradą to wychodzi tak 2 godz 15 min.
Emka wpadnij do mnie naleśniki zrobić :D
P.S. Wczoraj dopiero udało mi się rozebrać choinkę, że tak powiem rzutem na taśmę.

iv098u698jhjb01j.png

Qarolina wszystkiego najlepszego dla solenizantki:)))dużo zdrówka.
My z mężem jedziemy, bo ma przymusowy urlop, bo w lecie nie będzie mógł wykorzystać i tak to:))
Jest narazie dobrze. Właśnie zasnęła. Wstała o 6. Wyjechaliśmy o 7. Dojeżdżamy do Lublina. Czyli 150 km już za nami:) jeszcze ponad 200.
Miłego dzionka.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Hej laseczki!
Emka bidulko mówię Ci, kup sobie te plastry rozgrzewające, albo termofory używaj jak najwięcej!
Milutka również życzymy udanej podróży! I chciałam napisać, że jesteś dla mnie tutaj wzorem odpowiedzialnej, cierpliwej i gotowej poświęcić dla dziecka wszystko MAMY! Współczuję tych nocy, to już tak długo trwa! I podziwiam Cię!! Ja mimo, że bardzo chciałam karmić kp, jakbym była na Twoim miejscu, odpadłabym w przedbiegach! Życzę ci kp jak długo tylko byś chciała, tylko żeby te nocki były coraz ładniejsze!
Maja trzymam mocno kciuki! Będzie dobrze a po wszystkim będzie mega ulga, zobaczysz!!!
Zdjęcia dzieciaków wyborne;-);-);-)
Agnes... Ja też w wolnej chwili zamiast odpocząć siedzę i oglądam zdjęcia małego... Wariantka!!!
A u nas... już wczoraj pisałam na fb, bo forum szwankowało, ale wiem, że nie wszystkie tam zaglądają... Kąpiel we wiaderku okazała się sukcesem!! Coza ulga! Popłakałam się że szczęścia jak wycierałam malucha! I z tego miejsca również chciałam Wam wszystkim bardzo podziękować za rady i zaangażowanie w mojej sprawie. Bez Was nie doszłabym do kupna wiaderka. Jeszcze przed kąpielą nie wierzyłam, że takie coś może zadziałać szczerze mówiąc, bo raczej z dystansem podchodzę do takich gadżetów. A tu proszę, oby tak dalej i jeszcze raz dziękujemy dziewczynki!!!
Jeszcze chciałam pochwalić krem specjalny Emolium. Wiem, że skład ma słaby, ale lepsze to, niż sterydy. Suche placki na główce prawie zniknęły. Myślę, że jeszcze 1-2 dni, i przestanę smarować. Oby tym razem nie wróciły.
Nocki u nas w kratkę, dziś gorsza.
Karii dzięki za instrukcję, ja chciałam;-)
Mamo Joasi jak tam u Was? Dziś ten alergolog? Daj znać co i jak?
Miłego dzionka Laski!

wjwtbxz.png

Monikae - bardzo się ucieszyłam, kiedy przeczytałam Twojego posta :) Super!
Qarolina - 100 lat dla Gosi :)
Emka - moja całkiem polubiła karmienie w aucie. Na początku miałam stresa jadąc gdzieś autem - teraz opanowałam i zasłanianie kocykiem jak po mieście, różne zjazdy na starej 8. Jednak auto to dla mnie taka kapsuła komfortu. Gorzej karmić po nieprzystosowanych do tego toaletach. Powodzenia w trasie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Dziewczyny u Was tyle tematów że zawsze można się czegoś dowiedzieć. Dosłownie forum wiedzy. Pozwolicie że będę czasami dołączać?
Charlotte u nas jest na razie podejrzenie AZS i lekarz nam zalecił podawanie probiotyku. W końcu nie zaszkodzi :) My dajemy floractin 6 kropelek.
U nas znowu z dupci leci woda i malutki jęczy od 6.20 kupiłam Camilie, ale jeszcze nie podawałam. Czy któraś z Was ją stosowała?
Ruda05 ja tez nie wybudzam. Skoro spi to znaczy że głód mu nie dokucza i ja korzystam :)

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaupjyybl9kibx.png

Qarolina 100 lat dla Gosi:-)

Kolejne sliczne dzieciaczki na zdjeciach

Monikae najwazniejsze ze uzywasz kosmetyku ktory pasuje do dziecka zawsze gorszy sklad jest lepszym wyborem niz steryd. A nie zawsze najlepsze i najkrotsze skl kosmetyki sa odpowiednio pasujace dla danego dziecka.

Maaag czy Twoja Hania juz wypila z butli Twoje mleczko bo kiedys pisalas ze nie chciala. Bo teraz ja mam problem moja zawsze nam pila jak gdzies wychodzilam moje mleczko z butli a teraz probowalam a nie chce o masara!! A w lutym czeka mnie kilka wyjsc z domu i juz mnie to trapi.
Moze tez inna mama miala taka sytuacje i cos podpowie.

Milutka dlatego ja zaczelam podawac kaszke na noc bo bym dlugo tak nie pociagnela podziwiam Cie!!

https://www.suwaczki.com/tickers/relg8u69ipwcush0.png

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09krhmp7ur49fu.png

Qarolina sto lat dla Gosi i dużo dużo zdrówka!!!!
2016Marta moja jeszcze ani razu nie piła z butelki bardzo rzadko wychodzę bez niej jak już to do kościoła albo do sklepu jak mąż jest w domu.
Monikae tylko tych plastrów chyba nie można stosować przy kp?!
Charlotte Ja kp ale chyba się wybiorę nabrałam ochotę jak tak Was poczytałam;-)
Katka11 witamy i zapraszamy,napisz coś o sobie i swoim malenstwie
Macie pojęcie ze moją Buba jeszcze śpi z nocy!!!

Hej:)
Monika,jak sie ciesze:) nareszcie sie udalo,nie dziwie sie lez,pewnie zareagowalabym tak samo.
Sto lat dla Gosi:)
Emka,wspolczuje bolu plecow,oby przeszlo.
Milutka,udanej podrozy,moj Maly uwielbia podroze,gorzej,jak jest korek,lub zbyt dlugo stoimy na swiatlach. I musze pomyslec nad zakupem jakiejs maty na oparcie,bo Igi sie rozglada,czym by sie tu zajac. Jak mu sie nudzi,to rozkladam na oparciu podklad babydream,moze to wiocha,ale dziala:)
U nas noc... hmm,lepiej przemilcze:( Tatus interweniowal nad ranem,zabral Malego do siebie,wiec dwie godziny tej nocy spalam na pewno:) Maly rece bez przerwy w buzi,nawet przez sen,strasznie wali sie po buzi i tarmosi za uszy. A paracetamol wypluwa,wiec chyba zakupie czopki. Jesli chodzi o Camilie,to sadze,ze dziala,moze cudow nie ma,ale jest lepiej.
Milego dnia,Dziewczynki:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Hej dziewczyny. Pisze do Was nieprzytomna jeszcze takich nocy nie było. Pobudka co godzinę albo nawet i wcześniej. Kręci się drapie twarz złości jak trzymam jej ręce! Już nie wiem co jej jest. Myślałam ze może to przez tą skaze i ze jak odstawie nabiał to będzie lepiej. W dzień było ok spała nawet raz 1.5 godziny. A w nocy cyrk. Ja nie wiem jak sobie dam radę jak mąż wróci do pracy po zwolnieniu a to już za 2 tyg. Teraz mi pomaga chodzi po starsza do przedszkola itd a później będę musiała latać z Aska. Ja nie wiem dlaczego ona nie chce spać. W sumie śpi tylko się kręci i jak na czas jej nie wezmę do cyca albo nie pokolysze to pobudka.
Co do butelki to moja Asia od początku jej nie toleruje tylko cycus. I nawet mowy nie ma o dłuższym wyjściu. Smoczka też nie chce.
Miałam tyle napisać wszystkim po trochu a tylko się wyzalilam :(

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png