Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Ale fajnie dzisiaj było na spacerku :) śnieg pada, temperatura -1 wiec idealnie i w parku jest bajecznie :) Hanusia pospala mąż ze swoją córcia pojeździł na sankach także fajnie rodzinnie spędziliśmy czas :) na 16 idziemy na parapetówkę do znajomych którzy także maja dzieci wiec super ! Hanusia zostaje z moimi rodZicami bo dzieci znajomych trochę chorowały i boje się ja zabrać.
Tez mam linomag zielony :) ale smaruje nim dupke

Edziula, jaki słodziaczek z Lenki ;) mina kosmiczna ;)

Maaag Staś ma taką samą czape! ;) tylko juz za mala, a mamy na 6-12mcy :D
Właśnie był na spacerku na balkonie dwie i pol godziny, a ja posprzatalam kuchnie, powycieralam kurze w calej chalupie i odkurzylam mieszkanie, jeszcze tylko umyje podlogi i komplet ;) uwielbiam porządek, az się milej siedzi w domu ;) Tosia tez swoj pokoj posprzatala, kurde ide to wysiłku kosztowało, zeby sie nauczyla, ze w sobote jest dzien sprzątania i koniec kropka..

Hej dziewczyny, dopiero nadrobiłam czytanie. Już nie wiem co miałam odpisać...
Co do dermaveel to rzeczywiście pomagał małemu na te suche placki na głowie, ale potem wróciły i nie chcą zejść:-( dziś zaczęłam smarować linomagiem, bo widziałam, że chwalicie a my używamy do dupki.
Maciuś dziś dostał pierwszy raz kilka łyżeczek soczku z marchwi. Wygląda, że mu smakowało i to bardzo! Mam wrażenie, że by zjadł ile bym mu dała... Oby tylko bez alergii. Jeszcze jutro soczek a pojutrze przecier z marchewki. Dobrze, że obłożyłam go tetrówką, bo by wszędzie był ten soczek - tak bardzo łapkami chciał chwycić łyżeczkę. A od dwóch dni na wieczór daję mu też miarkę kleiku ryżowego do mm. Też mu smakuje!
A Edziula Lenka jaka śmiechotka słodka, miną rzeczywiście kosmiczna;-)

wjwtbxz.png

Edziula, dlugo.. i mąż bardzo też pomagał.. u mnie jest tak, ze wie co ma robic. Rzeczy, ktorych przez caly tydzien nie odkladala na miejsce chowa tam gdzie powinny byc, potem wyciera kurze. Na kazdej możliwej przestrzeni ma cos poukladane takze zanim pozdejmuje, wytrze i pouklada z powrotem to troche jej to zajmuje.. ale ile czasu traci na oglądanie tych rzeczy.. jak,jest bardzo rozproszona to umawiamy sie np, ze ma 10 minut na ogarnięcie biurka itp. Zazwyczaj dziala. A poza tym rozmowy tlumaczenie i tak w kolko.. ogolnie jest grzecznym dzieckiem, tylko straszny z niej len.. ale co ja moge, jak sobie przypomne siebie z dzieciństwa to bylam identyczna. Dopiero jako nastolatka pokochałam porządek ;)

Edziula słodka Lenka,s jakie na fajne chomiczki;-)śliczne są te nasze dzieciaczki wszystkie bez wyjątku
Moja też ma czasami taka sucha skórkę na główce położna mówiła że to jest łojotokowe zapalenie skóry zeby smarować tłustym kremem i wyczesywac u nas się sprawdza i że to przejściowe.mieliśmy iść na spacer Ale akurat wpadł Amelki chrzestny i posiedzielismy sobie przy kawie,też niedługo zostanie tatusiem mają mieć córeczkę więc będę miała dla kogo oddać rzeczy Amelki;-)
U mnie piecze się szarlotka!!!

Charlotte to możesz być dumna z Tosi gratulacje sukcesów wychowawczych Maja też jest grzeczna i zna swoje miejsce nie mogę się za nią wstydzić no czasami może ma trochę za dużo do powiedzenia no i te porządki nie powiem bo nie sprzątam po niej ale ile muszę się ugadac a piórnik i książki (co dziala na mnie jak plachta na byka) zostawia wszędzie mimo że uczę jej nauki przy biurku ale jak potrzebuje jakiejś pomocy to wszystko zostawia po sobie i dopiero trzeba przypominać o tym

Super zdjęcia dziewczyny :)

Robyn jak to są ropne krostki to skonsultowalabym się z pediatra. Też miałam problem z rowkiem bo nie wiedziałam że tak wysoko też warto smarowac ale inaczej to wyglądało.

W ogóle tyle tych kremów polecacie, że sama nie wiem co mam kupić ale w Pruszkowie mamy znajomą farmaceutke wiec jak zobaczy Małego to może pomoże coś dobrać. Linomagiem zielonym smaruje pupę i jestak super.

Dziś mój cudak zjadł o północy a potem dopiero po 5! Ale łącze się ze wszystkimi mamami które miały ciężka noc...

Zaraz jedziemy do Pruszkowa :) Mały zjadł i zasnął mi na regalu. Chciałam go przetrzymać żeby poszedł spać dopiero w samochodzie ale nie wyszło. Podziwiam za podróż pociągiem! Ja bym chyba nie ogarnęła całego majdanu, dziecka itd... No i dobrze ze przy tej pogodzie obyło się bez przygód :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ko4mkw3ce.png

Mamo Joasi bo może dostaniesz okres. Mnie też ostatnio pobolewa. Ogólnie mówią że przy kp okres pojawia się wtedy kiedy organizm jest już gotowy wykarmić kolejną istotę ;) czyli nadal niemowlaka kp ale i ew. zarodek/płód przez łożysko.
Ja też kupiłam ten la rosche i na brzuszku jest już ok a na rączkach wydaje mi się że lepiej. Dermaveen nie pomagał. Ja zamawiałam przez internet więc nie może być na receptę.
Ogólnie ja mam problemy ze skórą. Strasznie suchy placek zrobił mi się za prawym uchem i jeszcze go skubałam i mam taką ranę że szok. Do tego nie mogę sobie dać rady z łupieżem. Karmiąc piersią muszę odpuścić większość specyfików, ale chyba bez dermatologa się nie obędzie :(

iv098u698jhjb01j.png

Dziewczynki jakie cudne wasze maleństwa ;)
Maaag my tez chodzimy na spacerki i nie straszne nam śniegi :D

Apropo okresu to ja właśnie dzus dostałam pierwszy raz i powiem wam ze wcale nue tęskniłam No ale kiedys ten dzień musiał nadejść :P

Moje dziewczynki śpią prawie godzinkę i oby jak najdłużej. Wczoraj Blanka marudziła do północy a potem uderzyła sie rączka w dziąsła i był straszny ryk...

Dobrej nocy!

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png