Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Witam się i ja ! Jejku Igorek dopiero usnal:( a ile płaczu przed tym te zęby mu idą kurcze masakra jest , idę jutro do apteki kupie jakąś maść czy coś nie wiem może chociaż na trochę złagodzi. Masowalam mu dziąsła palcem to widać było ze ulge mu to przynosi. Do tego chyba troszkę bolał go brzuszek bo strasznie się prezyl juz myślałam że do rana będziemy się nosić na rękach.
Karola życzę aby nóżka synka jak najszybciej wróciła do zdrowia i sprawnosci, podziwiam Cię jesteś mega silna babka! :*

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl6iyebgdvuj3l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yda9zax6q7.png

Witam na nocnym karmieniu.
Pierwszy dzien nowego roku spedzilismy u tesciowej i szwagierki i w przeciwieństwie do nocy sylwestrowej bylo całkiem miło. Stas fajerwerki przespał, karmilismy sie o 2, a,potem o 7, 8 a ostatecznie wstalismy o 10! Takze dal nam pospac ;) Tosia spędziła ten dzien z rodziną swojego biologicznego ojca. Nie lubie jak do nich jeździ, bo zawsze jak wraca to jest taka wybita z rytmu i zawsze jest jakaś jazda, no ale tam jej pozwalają chodzić po suficie, caly dzień, gapić sie w tv i jeść słodycze kilogramami, także nic dziwnego..

Dopadla mnie jakas infekcja, probuje sie leczyc Gynalginem, ktoras z Was kiedys to brala z pozytywnymi efektami?

My nie śpimy od 6 a tak to noc ok.teraz właśnie usunął wiec mam chwilkę na forum i kawę.
Qarolina gratuluję 4 miesięcy, my kończymy dzisiaj.nie mogę uwierzyć że to już piąty leci. U nas niby się poprawiło po trzecim miesiącu ale ostatnio mały robi się troszkę marudny, pewnie to na zęby i brzuszek czasami daje znać.
Madzikcz to już chyba drugi forumowy ząbek na naszym forum, gratki.
Karola życzę szybkiego powrotu do domku synka. ja też jak miałam 7 lat poparzylam sobie nogę gorącą wodą. Nie chodziłam do szkoły z miesiąc przez to i jeszcze wakacje za nim się wygoilo. Do dzisiaj mam bliznę ale to było ponad 30 lat temu. Trzymam kciuki za Maćka na zmianie opatrunku.
Annka anka gdzie te twoje 20 kilo nadwagi co pisałaś. Po buzi tego nie widać, bardzo ładnie wyglądasz Aniu razem z malutką.
Charlotta ja przy infekcji miałam kiedyś iladian żel, mi pomógł.
Mag Twoja panna jak zwylke susel ale to dobrze, podczas snu dzieci zdrowo rosną.
Eosia daj znać co kupiłaś na te zęby.
No i juz po drzemce.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Witam z rana :) Calineczka to prawda mija to susel :) ale w ciągu dnia coraz mniej śpi :( wczoraj spała godzinę No może półtorej ! Zasnęła o 22 i spała do 7:00. Także mamy noc przespana. Teraz leży obok Niemnie i płacze bo brzuszek ja boli :( biedactwo. Ciekawe kiedy jej to przejdzie.
Mamusie których Niunie maja już żabka pierwszego jakie miałyście oznaki na te zeby i ile mniej więcej przed pojawieniem się ich ? :>

Ja mam bardzo fajna masc na dziasla tylko nie pamietam jak sie nazywa jak bede w domu to zerkne.

Rowniez gratuluje pierwszych zabkow. Ja też nie moge sie doczekac az w koncu u nas wyjdzie. Wczoraj Fipil wzial mojego palca i tak mnie "pogryzl" ze mialam lekko napuchniety mam nadzieje ze tez nie dlugo wyjdzie i u nas.

Dziekuje wam wszystkim za slowa wsparcia az sie po plakalam. Jestescie wspaniale! :)))

Karola trzymam kciuki za nozke przy zdjęciu i zmianie opatrunku:)
Anka super wygladacie z nusia :)
Maag moja mega się slini i jest rozdrazniona i brzuszek ttez ja boli. To oznaka zębów, ale niektóre dzieciaczki bezobjawowo przechodzą.
I nas noc jak zwykle co chwilę się budzi daje jej smoka i podkolysuje. A qstalismy o 7 całkiem. Starsza poszła do przedszkola. A Ninka właśnie zasypia na drzemkę.
Zaraz spróbuję wstawić zdjęcia:)
A masc dobra to dentinox jest super. No i przy starszej pomagały mi czapki viburcol.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Witajcie noworocznie!!u nas noc standardowo,bez większych niespodzianek tylko moje dziecie zaczeło się niesamowicie rozkrywać.tak dzwierga tymi nóżkami że kołdra tylko podskakuje.My nowy rok spędziliśmy u moich rodziców i siostry na obiadku i pogadankach.JAk u niech jestem to tak jakbym dziecka nie miała.bo siostra ma trzy córki dwie to już nastolatki wiec Amela z rąk na ręce.wczoraj siostrzenica robiła mi hybrydy bo kupiłam jej na święta ten cały zestaw z semilaca,fajna sprawa chyba sobie sprezentuje hi hi
dzieciaki poszły do szkoły,amela drzemie a ja przy ince usiadłam do komputera.musze rachunki poopłacać i zamknąć finanse z 2016 roku bo jutro do księgowej muszę zawieść.wrrr nie lubie takiej grubej roboty
Karola trzymam kciuki za zmianę opatrunku u synka i mam nadzieję że nóżka się szybko zagoi i maluch wróci do domku.
anka ale jesteś podobna do mojej przyjaciółki,dwie ślicznotki;-)
któraś z Was mówiła że kiedyś miała mirenę,prawda?mam pytanie czy po założeniu za jakiś czas mieliście jakieś badanie,czy wkłądka jest tak gdzie powinna byc?bo teraz ktoś mi mówił że po miesiącu trzeba sprawdzić a mi nic lekarz nie mówił.tylko że zaprasza za rok na kontrol i cyt. chyba że by coś się działo to wcześniej i już sama niewiem...
dobra biorę się za robotę
Miłego dnia

Emka ja mialam mirene, ale tobylo taaaak dawno, ze nie pamietam czybylam u kontroli po jakims krotkim okresie czasu.. chyba nie.. Wiesz, jesli lekarz powiedział Ci do zobaczenia za rokto chyba nie musisz wcześniej iść. A jesli masz wątpliwości to zadzwoń do ginka i zapytaj ;)

Nam tez wszyscy dookola mówią, ze Stasiowi na pewno zęby idą, bo pakuje ręce do buzi, aż czasem odruch wymiotny ma.. ale mi sie wydaje, ze to chyba jeszcze nie to.. po prostu ma taką potrzebę i tyle.

Ano i ostatnie płaczki Stasiowe to był chyba skok rozwojowy. Nagle moje Dziecię zaczęło nawijać na potęgę.. guga jak nigdy dotąd. Bardzo sie cieszę, bo bałam sie, że coś jest nie tak.. wasze dzieciaki juz dawno bardzo rozmowne, z tego co piszecie. I taki jest bardziej "świadomy"..

Hej dziewczynki. A my w szpitalu...
Dzień zaczął się pięknie - od kupy (mimo że wczoraj była też)! Później przy karmieniu mały się tak zachłysnął, że stracił oddech. Wezwałam pogotowie, karetka zabrała nas do szpitala i teraz obserwują... Później napiszę dokładnie co i jak. Trzymajcie kciuki!!
Karola twój mały już po zmianie opatrunku, mam nadzieję że wszystko jest super. Dużo zdrówka dla niego!!

wjwtbxz.png

Monikae o matko kochana współczuję Ci tego strachu,mam nadzieję że z Maciusiem już wszystko dobrze?!daj znać co i jak a my trzymamy mocno kciuki.Charlotte dzięki za odp w sprawie mireny,mam zaufanie do lekarza więc dam spokój narazie nic się nie dzieje
My w piątek będziemy świętować rok jak zobaczyłam dwie kreseczki a tu już kolejne wrześniowe fasolki rosną.wśród moich znajomych jest 10 dziewczyn w ciąży hi hi plodny rok;-)

Monikae musiałaś strasznie się wystraszyc! Oby wszystko było dobrze trzymajcie się!
Dziewczyny od kilku dni śpię z mała w łóżku tzn ona śpi w moim. Nie chce spać u siebie i nie wiem co się dzieje. A wy jak bierzecie maluchy do siebie to kladziecie je na poduszkach swoich? Ja kładę mala na dużej poduszce ze praktycznie całą leży na niej tylko martwię się czy to nie za miękko dla kręgosłupa. Wiem powinna spać w swoim łóżeczku ale nie chce w nim spać budzi się płacze. A jak wezmę do siebie to chociaż 3 godziny pospi

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Monika o kurde !! Trzymam kciuki za Was chociaz i tak pewnie bedzie wszystko ok ale jak czytalam twoj post to az sie przestraszylam.

Mamo joasi ja jak swoja biore do lozka to klade ja na pieluszcze na materac ona i tak bie lubi na miekkim.

Dzis w Ddtvn mowilo o darmowych szczepionkach na pneumokoki tylko nie mowili nic dla jakich dzieci , jutro mamy szczepienie to zapytam.

Zoska wlasnie sie obudzila a ja wiekszosc drzemki przegadalam z mezem, zegnajac sie z nim mowie ze ide cos tam posprzatac ale pewnie jak cos zaczne robic to sie obudzi... Ja patrze a ona oczy otwarte ona ma skubana takie wyczucie ostatnio to trzy razy przeszkodzila nam w ' malzenskich sprawach'

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Hej,Dziewczynki:)
Monikae ,wsppolczuje akcji,ale na pewno wszysko bedzie ok,trzymam kciuki
Mamo Joasi,Igorek spi ze mna od dawna,ja zrobilam mu takie 'poslanko' z glowka wyzej,caly czas mysle o zakupie klina. Poduszki jakos sie boje podkladac. Mamy materac 120 cm,pol dla mnie,a pol dla Malego:)
Nie wiem,jak to jest,Dziewczyny,z mirena,bo ja mialam nova t i nie chce sie madrowac,ale chyba mechanizm dzialania i ksztalt wkladki jest podobny(litera T),tyle,ze mirena dodatkowo uwalnia hormony,a zwykla nie. I mnie ginekolog zrobila usg zaraz po zalozeniu,bylo ok i kazala przyjsc po pierwszej miesiaczce. Nie poszlam, Ja nie czulam,zeby dzialo sie cokolwiek,no i tak wlasnie zaszlam w ciaze,bo sie przesunela. Jak bylam w szpitalu w 6tc,ordynator powiedzial mi,ze ciaza jest ewidentnie przez to,ze nie poszlam na kontrole, Dodam,ze to byla moja trzecia wkladka,zawsze bylo ok,dlatego,miedzy innymi nie poszlam. Ale ja mialam zwykla,jak jest z mirena,nie wiem.
A zabki u nas tez ewidentnie daja znac,slinotok,raczki w buzi i nawet przez sen Igor wklada paluszki do buzi jecząc. Czytalam,ze Camilia jest rewelacyjna,chyba zakupie,zreszta zel tez sie przyda:) Jutro bioderka i szczepienie,musze chyba zrobic liste pytan do pediatry:)
Milego dnia,Dziewczynki:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png