Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 2016Marta

U nas K wcale nie kazali podawac a D do 2r.z. a nawer dluzej najlepiej potem robic wyniki i jezeli sa niskie to w okresie jesienno zimowym podawac.
Ja podaje D+DHA
Pampersy 3 juz dobry msc.
U nas sprawdzaja sie te z Lidla.

Ja zapominam non stop o tej wit D. Podawałam jej krople z taka pompką i okazało się ze tam jest 600 j a nie 400j. Wiec stwierdziłam ze co drugi dzien będę jej dawać bo te krople maja termin do 2 lutego 2017 i szkoda trochę. Dostałam je w gratisie. Na obiad miałam zrobić pizzę domowa ale mama przyszła z obiadem. Zrobiła naleśniki z białym serem i pare pustych tez przyniosła :) a i krupniczek w słoiczku oraz jednego schabowego dla mojego R. Akurat zostały ziemniaki z wczoraj to mu odsmaże. Idę jeść zupkę bo już głodna jestem. Smacznego obiadku :)

Maaag u mnie aniolek pomieszany ze sredniakiem :)

W sumie to grzeczne mam dziecko ale martwi mnie że nie przekreca sie jeszcze tak jak wasze i w sumie malo gada a jesli chodzi o usmiech to kazdy mnie mega cieszy bo nie ma ich caly czas, jak sie budzi to kwęka i sie wierci z zamknietymi oczami.

Ehhh i jeszcze mam ta infekcje intymna juz 3 tydzien , lekarz przepisal mi jakas masc domaciczna jedna dawke i tabletki ale nic nie pomagaja jak wczoraj probowalismy sie pokochac to piekło zywym ogniem ;/
i M tez wsciekly ze wydal 150zł razem z lekami i nic to nie daje

A obiad dzis szybki i nic specjalnego bo ziemniaki z salata i jajkiem sadzonym :)
Wczoraj byl fit bo salatka z filetem z indyka mix salat z rukola , pomidorki koktailowe, oliwki czarne, jabko i grzanki :)

A dzis poczwiczylam skalpel z chodakowska wiadomo nie wszystkie powtorzenia ale moze uda mi sie 3 razy w tyg pocwiczyc

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Agnees ja tez się zbieram żeby zacząć ćwiczyć spowrotem ale tak mi się nie chce a Nusia nie zawsze śpi w ciągu dnia i te moje ćwiczenia będą uzależnione od niej. Tak czuje. Aga to zdrowe u Ciebie jedzonko :)
Współczuje Ci infekcji, ja za to dalej się mecze z zaparciami i hemoroidami. Został mi jeden po ciąży i jeden nowy chyba powstał po porodzie. Masakra :( bardzo boli przy wypróżnianiu

Muszę się trochę pozalic :( znowu przyszły gorsze dni. Starsza chora siedzi w domu już 4 raz od września. Ja się już trzęse żeby mała nie zachorowała. A ja nawet do spożywczego wyjść nie mogę :(
A co do przekrecania się małej to jeszcze tego nie robi. Wczoraj coś próbowała z boku na brzuch ale z moja pomocą. Na brzuszku trzyma główkę a i gada trochę. Ale czy martwić się tym przekrecaniem? Chyba nie każde dziecko jest inne

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8u69i2a2d7b8.png

Markocyk współczuję problemu z paluszkami. Tak przykro patrzeć jak dzieci cierpią. U nas noc była super, mały wstał tylko raz na karmienie, spaliśmy wyśmienicie za to moje cycki niekoniecznie bo za długie przerwy były w odciaganiu. Natomiast od 7 rano ciężka artyleria, mały ciągle płacze.. marudzi, nie ma apetytu. I od kilku dni oprócz wysypki ma 37 - 37, 2 stopni temperatury. Nie wiem co z tym robić

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Maaag, mi położna poleciła czopki z kw. Hialuronowym Proktis M. Kuracja trwa 3 tygodnie, pomogło mi bardzo ale muszę powtórzyć kuracje bo nie znikły do końca. Co do podawania witaminy K to w październiku zmieniły się wytyczne i nie trzeba podawać. Rzekomo wystarczy dawka która podają dziecku w zastrzyku. Ale ją podawałam co drugi dzień bo miałam kapsułki D i K. A teraz podaje samą D I planuje robić to do roku. Chociaż czasami zapominam.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Maaag łączę się z Tobą w bólu, jak idę korzystać z toalety to na samą myśl mnie trzęsie i płakać mi się chce...tak boli... Wypróbuję te co Iwa poleca może coś pomoże...
Markocyk musi ci serce pękać jak widzisz jak twoje maleństwo cierpi z powodu paluszków, mam nadzieję ze szybko sie uporacie z tym problemem.
Mój synek kończy dzisiaj 3 miesiące, jejku kiedy to zleciało.... Jest taki kochany, zwłaszcza o 4 nad ranem jak nie chce spać tylko krzyczy i się śmieje a ja razem z nim bo mnie jego miny rozbrajają;-)
Jezeli chodzi o wit. to K podaje do końca 3 miesiaca, a D do roku.

U mnie wczoraj pielęgniarka była i się pytałam bo moja mała się wogole na raczkach na brzuszku nie podnosi :( Podobno ma jeszcze czas i mam się nie martwić wiec chyba nie musicie się martwić jak maluszki się nie obracają ;) ona strasznie nie lubi na brzuszku wiec chyba za mało ćwiczymy. Za to tak śmiesznie nóżki pod oaga pod brzuszek jak do raczkowania.

U mnie też średniaczek wyszedł z testu, jak większości :)

Wit D jest w naszym środowisku bardzo potrzebna, bo mamy mało słońca a to jest bardzo ważna witamina. Nawet lekarz synkowi mojej koleżanki kazał dawać 800j bo jest wczesniakiem.

Współczuję hemoroidów, ja miałam w ciąży, aż krwawily... na szczęście po porodzie przeszło. Smarowalam procto-glyvenolem, polecam też nasiadowki z kory dębu, fajnie łagodzą...

Co do obracania się z pleców na brzuszek i odwrotnie to czy Wasze maleństwa już to robią regularnie? Wydaje mi się ze jest jeszcze czas.. naszemu się to tyloko raz zdarzyło :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72855.png

Maja,u nas to samo.zero przekrecania i podnoszenia glowki na brzuszku.wczoraj zaczela sie sama dzwigac do siadania jak jest polsiedzaco,wtedy super trzyma glowke,juz jej nie leci do tylu.
Iwa,mysle ze mozna do spacerowki,tylko nie dajesz nigdy oparcia do pozycji siedzacej.jak maluch jezdzi na lezaco,pod malym katem nachylenia to nie obciaza kregoslupa.ja tak wozilam starsza corke.teraz Lilka w swojej spacetowce ma taka specjalna wkladke dla maluchow ale nie probujemy bo gondola jest duza i ma jeszcze miejsce.dzis pani u ortodonty miala oczy jak 5zl kiedy powiedzialam ze Lila ma 2,5 miesiaca.jej corka wyglada podobnie a ma 6miesiecy:))

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Moj Igorek przewraca sie z plecow na boki i odwrotnie. Z brzuszka na plecy z moja pomoca,ale kompletnie sie tym nie przejmuje,jak piszecie Dziewczyny,ma jeszcze czas. Moim zdaniem ladnie sie rozwija i robi postepy,to najwazniejsze:-) Kazde dziecko jest inne,najlepiej to widac pozniej,jesli chodzi np. o chodzenie,czy rozwoj mowy. Jedne dzieci zaczynaja chodzic jak maja 11 miesiecy,drugie grubo po roku,a jedno i drugie w normie,z mowieniem jest to samo:-) Ja bym sie zbytnio nie przywiazywala do tabelek,bo to i tak nic nie pomoze,a tylko wpedza we frustracje:-) Wszystkie nasze dzieciaki sa piekne i wyjatkowe,nie stresujcie sie,Dziewczynki:-)
Milgo popoludnia:) A u nas lazania,pachnie w calym domu...::

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png