Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Anka ja mam komplet minky granatowo bialy i pralam jednak w rekach. Wolalam nie ryzykowac, poza tym balam sie, ze wypelnienie sie skiepści po praniu w pralce. A propos farbowania to w biedrze sa takie chusteczki, ktore wrzuca sie do pralki razem z kolorowymi rzeczami i te chusteczki zlapia kolor w razie by cos puscilo, a ciuchy nie zafarbuja ;)

Anka ja mam komplet z cm like a bird. Minky granat, bawełna biała we wzorki. Kołderka z wypełnieniem i poduszka motylek. Obie rzeczy kilkakrotnie prałam w pralce. Nic się nie stało. Wszystko jak nowe.
Chusteczek do wyłapywania kolorów używam od dawna do każdego prania. Te z Biedronki są ok. Nie polecam takich do wielorazowego użytku. Dobre są też rossmannowe.

wjwtbxz.png

A my po chrzcinach wczoraj:) właśnie ostatni goście wyjechali na samolot:) stres był ale dziecię mam złote, nie zaplakala ani razu aż do końca imprezy tj do ok. 20! I nawet wytrzymała w jednej sukience i ulała na koniec dopiero A to u nas sukces :P

Miłego poranka wszystkim!

Milutka powodzenia dla Ninki z mm, oby Wam pomogło :)
Padme teraz już będzie tylko lepiej :)
Szczesciara zdrówka!

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Dziewczynki mam kryzys.. od dwoch godzin próbuję odłożyć Stasia do łóżeczka.. co go położę to zaczyna się wiercic i krecic i za 10 minut juz nie spi.. u mnie na piersiach spi jak zabity, wystarczy, ze dwie minuty podyda i juz go nie ma, ale jak tylko poczuje materac to juz obudzony.. nie pomaga szum suszarki, nawet ciasne owiniecie kocykiem.. moze sobie pomyslicie, ze wyrodna ze mnie matka czy cos, ale ja wole spać sama, bo z nim to sie nie wysypiam ;/

Imbir gratuluję udanej imprezy ;)

Charlotte nie jesteś wyrodna:):* ja swoją dopiero nad ranem tj 6-7 lubię wziąść do łóżka jak już i tak wiadomo że długo nie pospi. Na moją w takich sytuacjach działa smoczek+ kocyk bardzo ja wycisza, Ale pamiętam jak pisałaś ze Stas raczej na smoczka jest obrażony:/
Nasze dzieciaczki mają widzę różne odstępstwa od normy, moja np przez ostatnie dwa dni spała ale tak od ok 14 z pobudka na kąpiel. I nic jej nie obudziło dosłownie przez ręce się przelewala. Już nawet panikator mi się włączył temperatura mierzylam , ale raczej jest ok, takie dni :)

No a ja nie mogę spać :/ w dzień będę na rzesach chodzić.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

U nas też system porannego dopieszczania w łóżku funkcjonuje. I zauważyłam, że dzień zawsze lepszy, jak sobie utniemy razem drzemkę ;) No ale to nie ma nic wspólnego z wysypianiem się, zgadzam się z Tobą, Charlotte :)
Imbir - gratuluję udanej imprezy :) Na pewno tyle miałaś pracy, że sen potrzebny :)
Śpijcie, Mamusie, słodko i długo :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkvcqgdgdqdv4a.png

Witam się i ja :) my po pierwszym karmieniu. Charlotte u nas to samo. Wole żeby spała w łóżeczku a rano na drugie karmienie które jest zwykle 2h po pierwszym biorę js do łóżka i karmie na leżąco :) wtedy zawsze sobie pogadamy i poprzytulam się do siebie :)
Imbir gratuluje i zazdroszczę ze macie to już za sobą. My dzisiaj idziemy do księdza ustalić chrzciny. Boje się trochę jego reakcji... mam nadzieje ze będzie dobrze.
Nusia wczoraj w ciągu dnia nic nie spała nie licząc paru drzemek przy cycku po 10-15 minut. Padła o 21 i obudziła się dopiero o 5:45. Teraz już nakarmiona przysypia mi na piersi. Zaraz idę ja odłożyć i zdrzemnę się jeszcze chwilkę. Ale nie długo bo muszę jechać do lidla po prezent pod choinkę dla siostry. Robi paznokcie i ma być frezarka taka specjalna do manicure i pedicure, przyda się nam :)
Kolejny tydzień się zaczął. Oby był obfity w same przyjemne chwile !:)

Milutka jak ostatnio zmieniałam mleko to efekt był po pierwszej butli. Sytuacja wyglądała tak. Zmieniałam mleko kilka razy. Ostatnio na Hipp Bio Combiotik. Podałam je pierwszy raz chyba w piątek rano. 3 dni ryku były. Zero sno w dzień. Zdesperowana zadzwoniłam do pediatry poradzić się, bo zmieniałam wcześniej już 3x mleko. Powiedziała że w takiej hardcorowej sytuacji zmienić od razu na zwykłe. Więc w poniedziałek rano po rozmowie dałam Bebilon pronutra . Po pierwszej butli mały zasnął! Pierwszy raz po 4 dniach zasnął w dzień! I od tej pory jesteśmy na tym mleku. To było około miesiąc temu.
Anka żeby nie było. Na moim minky jest na metce że można prać w pralce w 30st.

wjwtbxz.png

Ja mam minky z Makaszki i tam też jest metka, że można prać w 40 stopniach.
U nas tydzień pod znakiem lekarzy. W środę kontrolę u gastroenterologa a w czwartek kolejna dawka szczepienia.
Mag jak ja załatwiłam chrzciny to Ty tymbardziej. Miłość nie wybiera, a czy to Wasza wina że mąż musiał się rozwieść aby na Ciebie trafić. Janyo nawet z księdzem nie rozmawiałam tylko z zakonnicą.

iv098u698jhjb01j.png

)Witajcie, Miałam wczoraj pisać ale był błąd.
Wczoraj z mężem i Elizka udaliśmy się do kaskady i jestem taka szczęśliwa bo po pierwsze córcia była bardzo spokojna, a po drugie kupiłam sobie superasna kurtkę. Dawno nic sobie nie kupiłam tylko małej, więc cieszę się szalenie.
Co do chrzcin to się nie martwię o księdza bo chcemy chrzcic U mojego wujka :P
Jak to dobrze mieć w tej dziedzinie kogoś z rodziny. Myślimy o 7 stycznia żeby była msza tylko dla nas. Bo boję się ze Elizka da popalić. Albo ewentualnie niedziela bo przypada święto chrztu Pańskiego.
Charlotte ja miałam taki sam problem, polepszylo się gdy polozylam pod główkę pieluszke tetrowa która mną pachnie. Elizka ja trzyma nieraz na buzię sobie zarzuci ale śpi spokojniej. Spróbuj.: )

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Dziewczyny wracamy do skazy białkowej. Może wam cos podpowiem. A więc zmieniłam lekarza. Kazał odstawić ten nutramigen ponieważ podobno jeśli daje też cycka to nie ma to sensu. Mleko ha tez nie ma sensu. Powiedział ze hydrolizat może powodować ze dziecko mniej przybiera i składniki pokarmowe się gorzej wchłaniają. I kazał dokarmiać zwykłym mlekiem przez 2 tygodnie i wtedy zdecydujemy czy hydrolizat jest niezbędny i czy to rzeczywiście skaza. I uwaga przepisał nam maść holesterolowa robiona. Wysypka zeszła po 2 dniach stosowania. Szok. Coraz bardziej się przekonuje ze to wcale nie skaza białkowa. Szkoda tylko że przez te diety eliminacyjne prawie wogole pokarmu nie mam, starcza tylko na nocne i poranne karmienie.