Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Eosia u nas badamy oczka bo Antoś nie otwiera lewego oczka tak jak powinien.Nie wiadomo z czego yo wynika czy oko czy powiek. Zobaczymy co wyjdzie po badaniu dna oka.AbIgorek jakie miał badanie na oczka? I gdzie ten wasz okulista przyjmuje,bo my na Krakow na razie nastawieni jesteśmy u lekarzy z polecenia ale zobaczymy czy to wystarczy...
Co do ogarnia domu to ja dotad prawie perfekcyjna zaczynam się przyzwyczajać do małego syfku w domu. Po prostu nie wyrabiam z 3. Samo odrabianie lekcji z najstarsza to już co najmniej 2 godz.
Dziewczyny które załamuje się mała ilością ściągniętego pokarmu:ja przy dwójce starszakow karmiłam je 6 miesięcy a ściągam max 20 ml!Tak więc tym się nie przejmuj cie tylko przystawianie głodomorki do piersi.
Pieluchy używamy 2 Dady lub Pamprsa białego i są ok a nawet za duże bym powiedziala,a teraz wyciągłam paczkę 2 z Lidla i jak dla mnie nie dość że jakieś sztywne to jeszcze krótkie i faktycznie 3 mogłyby być lepsze z tej firmy.

Szczęściara09
Rybka a robisz okłady? Ciepły przed i zimny po. Może to pomoże.

Problem w tym, że jak mała zaczyna ssać to przez 3-4 minut leci ciurkiem i ona nie ma jak tego przełykać, a po tym czasie leci ledwo co i zaczyna się szarpać i denerwować. Kończy się na tym, że połowa pokarmu jest na niej i na mnie, a tylko połowa w brzuchu, dlatego głównie odciągam, ale okładów nie stosuję.

Asia97
Eosia u nas badamy oczka bo Antoś nie otwiera lewego oczka tak jak powinien.Nie wiadomo z czego yo wynika czy oko czy powiek. Zobaczymy co wyjdzie po badaniu dna oka.AbIgorek jakie miał badanie na oczka? I gdzie ten wasz okulista przyjmuje,bo my na Krakow na razie nastawieni jesteśmy u lekarzy z polecenia ale zobaczymy czy to wystarczy...
Co do ogarnia domu to ja dotad prawie perfekcyjna zaczynam się przyzwyczajać do małego syfku w domu. Po prostu nie wyrabiam z 3. Samo odrabianie lekcji z najstarsza to już co najmniej 2 godz.
Dziewczyny które załamuje się mała ilością ściągniętego pokarmu:ja przy dwójce starszakow karmiłam je 6 miesięcy a ściągam max 20 ml!Tak więc tym się nie przejmuj cie tylko przystawianie głodomorki do piersi.
Pieluchy używamy 2 Dady lub Pamprsa białego i są ok a nawet za duże bym powiedziala,a teraz wyciągłam paczkę 2 z Lidla i jak dla mnie nie dość że jakieś sztywne to jeszcze krótkie i faktycznie 3 mogłyby być lepsze z tej firmy.

My mamy okuliste w Warszawie jeśli byś chciała to na prawdę polecam dr Hautz chyba Wojciech ma na imię. Igorek miał badane oczka czy w pełni są rozwinięte, czy siatkówka jest dojrzała bo u wcześniaków niestety różnie bywa, u nas na szczęście wszystko w porządku ale samo badanie okropne :( mimo że Igorek miał znieczulenie to tak okropnie krzyczał że aż się popłakałam wtedy. Ale na szczęście nie musimy tego badania juz powtarzać :) musimy obserwować czy będzie zezowal bo jeśli po 4 miesiącu będzie to musimy znowu się zgłosić. Na razie mu te oczka troszkę uciekają ehh

Co do pieluch to my używamy pampersow tych premium i juz chyba czas przejść na 3 ;) chce jeszcze wypróbować Dady z biedronki a te z Lidla to miałam w szpitalu i mi nie pasowały jakieś takie grube się wydają jak dla mnie.
Czy Wasze maluchy lubią smoki? ☺

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl6iyebgdvuj3l.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yda9zax6q7.png

My używamy już dawno 2. I jednak uważam że mojej bez porównania najlepsze są pampersy zielone nawet nie Premium tylko pampers i są super. Dady jednak grube w porównaniu.
Co do smoczka to my praktycznie od razu kiedy tylko w domu jesteśmy. Ratuje i to dużo . Teraz też dynda sobie i ja woze w wozeczku. Mam nadzieję że niedługo te kolki i bóle brzuszka znikną.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Rybka dzięki za odpowiedź.
Kurcze to dziwne zawsze w nocy mam dużo pokarmu aż cycki bolą a dziś słabiutko, zwłaszcza ta lewa pierś taka sucha :/ mój dzieciaczek apetyt to ma, więc mam nadzieję, że to chwilowe wyczerpanie.
Ja swoją ubieram do spania w te chłodniejsze dni, body krótki rękaw +pajac+kocyk +kołderka jak cieplej to rezygnuje z kocyka i bodziaka, mamy już za sobą pierwsze potówki więc teraz uważam.
Moja ma określoną grupę krwi i ma identyczna jak ja :)
A smoka i owszem ciągamy z powodzeniem, nieraz uratował życie :)
Czy wasze maleństwa maja czasem tak że po ulaniu dostają czkawki, mojej tak się zdarza i wtedy jest taka biedna a już cyca wtedy nie chce :/
I czy tylko moja nie lubi kąpieli i ubierania przebierania? Jest wielki płacz i stres przez to bo trzeba szybko szybko :/ może powoli to minie
Mindstrikcs sama mam mały metraż więc wiem co znaczy więcej osób w małej chałupie, życzę cierpliwości :) ostatnio jak przyszło więcej osób w odwiedziny to usiąść nie byli gdzie, w mieszkaniu od razu gorąco, że pot ciurkiem leci eh same uroki

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

U nas było przerażenie w kąpieli ale z każdą lepiej. Odkryłam że musi dupka być w powietrzu bo jak dotyka wanienki to są złości. A ubierać się lubimy. Chyba że brzuch głodny to koncert jest.
Smoczek raczej średnio. Ze 2 razy tylko Tatuś się poratowal przy usupianiu bo piersi brak. Mi wypluwa i jeszcze patrzy oburzony. Właśnie się wkurzam bo używamy dady 1 i jak Mały usnie na dłużej to pampers prawie suchy a Maciek jest cały mokry plecy, brzuch. Nie wiem jakim cudem pewnie małe. Ale Tatuś zaszalal z 3 paczakami i musimy jakoś przemeczyc. Piore na okraglo

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Smoczek to dobry wynalazek. Dzięki temu możemy zmienić pieluche z pustym brzuchem, albo ratować się przy zasypianiu. Basia ma bardzo silny odruch ssania. Gdyby nie to, to pewnie pół dnia wisiała by na cycku.

Teraz w biedronce jest promo na pampersy i chusteczki. My wczoraj wzięliśmy dwie paczki 3, bo na razie używamy pampersow zielonych 2 i mamy ich zapas na ponad miesiąc. Pampersy kupuje na olx, bo często ludziom zostają nadwyżki i sprzedają w dobrej cenie :)

Dzien Dobry mamusiom :). Jakie zdziwienie ze z rsna 3strony do czytania, dobrze sie czyta jak to jest u Was czasem mozna sobie porownac.

No i tak moja Zosia od kilku dni je smoka i jakos na poczatku bylo mi smutno ale teraz nie czuje zeby byla to jakas porazka.

W szpitalu jak ja kapali to darla sie na caly oddzial a w domu jest spokojna i sie mega rozglada. Gorzej z przebieraniem pampersa wtedy czasem daje koncert ale jak miala krostki na pupie i zaczelismy przemywac ciepla woda to jest inaczej :)

Ns jakie chusteczki jest promo w biedronce ? Bo moja na kindla ma uczulenie. A jesli chodzi o psmpersy uzywamy 2jek pampersa zielonego i jest git.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Cześć wszystkim. Może pomyślcie że jestem egoistka ale dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam problemy z karmieniem i ulewaniem. U nas choroba nie odpuszcza, co 2 dni u lekarzy, antybiotyk, biegunka, katar, alergia. Wszystko na raz. już mi tak szkoda dziecka. Ale najważniejsze ze dobrze przybiera, w 3 tygodnie i 2 dni przybrał 1300. Doktor powiedziała ze piękna waga i mimo kłopotów z karmieniem to świetnie sobie radzę i żeby się nie poddawać. Bardzo bałam się że będziemy musieli oddać psa, bo jeden lekarz powiedział że to może być alergia a drugi wykluczył alergie. Już Nie wiem na czym stoimy, a testów u takiego malucha nie można zrobić. I jeszcze chciałam zapytać czy wasze maluszki mają wystające pepki? Czy układanie na brzuszku pomoże aby się ładnie schował? Czy są inne sposoby?

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Sevenka,u mnie to samo z czkawka,Lilka dopiero od 3dni ulewa,na sczescie malutko,alepotem tradycyjnie jest czkawka i za nic piersi nie chce,wody dac nie moge wiec sie tak meczy bidulka.Kapiele uwielbia,jak lezy w w wanience ma taka fajna błogą minke:)A potem na reczniku dzieja sie rozne rzeczy,jak nie kupa to siku i tez pralka chodzi non stop bo rożek czy kocyk tez lubi przeciekac.my uzywamy dada 2,po jedynkach miala krostki i odcisniete.teraz jest ok.a smoka nie znosi,wypluwa w sekunde.
Milej niedzieli.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Ja jak rozkręcily kaloryfer to mała na następny dzień całą w krostkach wiec staram się nie przegrzewac. My używamy pampersa premium, wciąż 1, narazie boje się zmienić, mam jeszcze zielonego pampersa i 2 dady. Moja mała tez ulewa la ale chyba znalazłam sposób. Jak ja karmie musi lezec na boku, jak zaczyna marudzić to zazwyczaj chce odbić. Ogólnie dziewczyny to ja mam jakiś kryzys. Czasami to nie mogę już na nią patrzeć a potem mam wyrzuty sumienia ze jestem zla matka. Jak karmie to mi łzy lecą same. Juz bym chciała odstawić ja od cyca... Chyba już jakieś zmęczenie materiału nastąpiło u mnie ; ( Nigdy specjalnie nie chciałam być matką może to dlatego... Sama już nie wiem :/

Sevenka u nas tez pierwsze kąpiele to był płacz ale od kiedy kupiliśmy farelkę i dogrzewamy łazienkę tak do 25 stopni i ciepły podmuch idzie na małego to nie płacze, dodam ze wodę tez lubi mieć cieplutka tak 38-39 stopni, a jak go przebieram to tez czasem aż sie zachodzi bidulek, ale jak farelkę włączę to jest spokój :) a mój tez czasem tak sie zsika ze pampers suchy a pajacyk mokry, ale ostatnio wyczailam ze trzeba dobrze te falbanki wywijać i rzadziej nam sie to zdarza :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3ci09kukz8me3m.png

Iwa nie mam pojęcia czy można jakoś wpłynąć na kształt pępka hehe. I od czego on zależy. U nas też wystający ale się zmniejszyl był bardziej.
Farelka element wyposażenia nieodzowny hehr.
Wasze Maluchy to też takie Pieszczochy? U nas tulenie najważniejsze cud że zasypia sam w nocy w łóżeczku. To takie piękne być najważniejsza osoba dla takiej małej Istotki.

A jak Wasze samopoczucie Dziewczyny?
Mnie tak głowa boli codziennie odkąd oczy rano otworzę.

7al1gpm.png

Dobrze ze mamy siebie dziewczyny:) ja też mam załamanie głowa pęka. Na dobę śpię maks. 5 godz. Chodzę polprzytomna. Moja teŻ ma czkawke jak jej się uleje. Dzisiaj mnie cala obkakala. No i my mamy ten problem ze przy każdym karmieniu jest placz i ból brzucha. To mnie dobija. Boję się ze mało je. I nie przybiera. A dzisiaj nawet się pomalowalan coś dla siebie zrobiłam.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Hej dziewczyny, u nas też wiecznie coś. Młody po 2 tygodniach od urodzenia przybrał tylko 100g i położna kazała dokarmiać mm. Jutro mija tydzień od ostatniego ważenia więc zobaczymy. Poza tym ja nie mogę karmić piersią, co jest dla mnie porażką bo nie spodziewałam się że to spotka mnie. Mam pokarm, ale odciągam laktatorem i daję butlę. Od początku miałam proble m z karmieniem. Podobno nisko położone gruczoły mleczne czy coś. W sensie że przy sutku tak "grubo" że Mały ma problem z uchwyceniem. Najpierw nakładki, przez które karmienie trwać może godziny, a dziecko nadal głodne i trzeba odciągnąć. Ostatnio próbowałam bez nakładek i nawet było ok, ale po 2 dniach wrócił taki ból, że musiałam przestać. Teraz laktator, butla i mm narazie 2x dziennie. I tak chyba zostanie. Piję femaltiker i bocianka żeby podtrzymać a wręcz podkręcić laktacje. Chciałabym żeby chociaż z butelek ale pił moje mleko jak najdłużej. Mam nadzieję że nie zniknie laktacja.
Boję się ważenia jutro. Mam nadzieję że dobrze przybrał w końcu. Bo co sobie pomyślio mnie położna? Że matka nie potrafi nawet dziecka nakarmić?

wjwtbxz.png

Szczęściara mnie tez głowa boli praktycznie codziennie. Dzisiaj znowu Hania 3 godziny w nocy nie spała :( i znowu ulała tym razem jak już ja do kosza położyłam. No masakra :/ i tez oczywiście ma czkawkę po każdym ulaniu. Jedyna metoda żeby przeszła czkawka to zapic mlekiem. na szczęście zawsze działa. Teraz czekamy aż się malutka obudzi. Śpi od 9:00. W ciągu dnia śpi pięknie a w nocy koncert życzeń.

Monika trzymam kciuki żeby laktacja się utrzymała.
Jak dobrze że jesteście nikt tak człowieka nie zrozumie. Wczoraj próbowałam się Mamie wyżalić to tylko powtarza że muszę pić bawarke i że mam mało pokarmu bo jej nie pije... Tosmy sobie pogadaly. Chciałam się pochwalić że Idę dziś do kościoła, wyjdę z domu po tygodniu!!! Zobaczę ludzi

7al1gpm.png

Smoczek cudny wynalazek:)moj tam uwielbia kapiel tylko jak za dlugo schodzi z ubieraniem po kapieli to sie zlosci wiec robimy to na.szybcika:)
Moj tez pieszczoch lubi na mnie lezec taki nasz rytual jsk przychodzi 18.00 to musi godzinke polezec bo inaczej pisk:)
Mamusie ktorych dzieci spia w dzien a w nocy nie,sprobujcie dzieci przestawic bo pewnie noc z dniem pomieszaly I stad klopot z spaniem,a no I pieluszke zmieniajcie przed karmieniem nigdy po(chyba ze podczas karmiebia klocuszka zrobi:))a to dlatego ze przy karmieniu maluszek wam sie wycisza a I manewracja z pelnym brzuszkiem mimo odbicia moze skonczyc sie ulaniem.
U nas byla polozna w piatek I Michalek juz wazy 4020g :)w 1,5tygodnia 380g przybral wiec jest dobrze,szczepienie dopiero 26.10 za to w czwartek czeka nas usg bioderek I calej reszty.
Ps.dziewczyny z rzeszowa gdybyscie chcialy do dr.Bijosia to znow przyjmuje:)ale na ul.litewskiej 12 I dlugich kolejek nie ma.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png