Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny a u mnie noc do dupy spac nie moglam zgaga straszna nic nie pomagalo biodra tak bola ze chodzic nie moge jak chcialam sie przewrocic na drugi bok to az prawie plakalam spuchnieta jestem masakrycznie od kilku dni juz i nie wiem co sie dzieje brzuch boli co chwile ...a co do tesciow to u mnie jest roznie nie powiem czasem mnie strasznie irytuje bo czasem jest nachalna ale staram sie to jakos wytrzymac ale momentami juz nie mam sily i plakac mi sie chce miedzy innymi przez nia wlasnie przelozylismy slub koscielny na nastepny rok bo musi byc tak jak ona chce a moj M zeby zrobic na zlosc powiedzial ze w nastepnym roku bedzie dopiero chyba ze znowu bedzie chciala zrobic tak jak ona chce i zrobimy sami i tyle nikomu nie powiemy i tak to sie skonczy

No to chyba sie za wczesnie ucieszylam,bo po wizycie podlaczyli mnie do ktg standardowo no I cholera jasna skurcze mi znowu wychodza takiw po 50-70 niby.nie duzo ale sa:/moj lekarz jeszcze.tego nie widzial I teraz o sama nie wiem co bedzie:/
Charlotte mi moj lekarz zmierzyl.blizne niby ma 2,5mm ale polozyl mnie na oddzial bo skurcze mi u niego na ktg wychodzily I bal sie o to pieczenie,wiec stwierdzil ze woli to poobserwowac.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Ja juz w domciu po porannym ktg.W ciagu 30min 6skurczy na 100%.Dla mnie nie odczuwalne wogole.polozna jak zobaczyla to mowi:eee,to nie porodowe(no raczej;)a moja gin mowi ze to dobrze bo sobie macica cwiczy.chyba dlatego tak skomentowaly bo to juz 38tydz wiec moge rodzic.z drugiej strony dziwne ze tych skurczy nie czulam.to skurcze porodowe wychodzana ktg na 200%??;)ciekawe co by wyszlo tej nocy co sie tak meczylam z bolami.
Karii,moze ty jako bardziej doswiadczona wiesz o co tu chodzi??

Agatka,jak sytuacja u ciebie??

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Mindtricks moze masz wysoki prog bolu,czasem skurcze wychodza jak sie malenstwo wierci,kolo mnie lezala dziewczyna I tez dzis skurcze na 100% miala ale ich nie czula ot mowi ze tylko cmienie lekkie ale I tak.na ciecie poszla bo miala cisnienie 150/105 I nic nie pomagalo na zbicie.a jak ich nie czujesz jeszcze to,to nie sa porodowe,ja niestety moje dzis czulam:/

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Hej wam , mnie zgaga meczu co noc, ale może wkrótce koniec chociaż nic tego nie zapowiada, może nagle mnie złapie :) ja wstałam w dobrym humorku zrobiłam sobie wczoraj fryzurke, brwi i rzeski u kosmetyczki więc mogę rodzic :D taki bonusik sobie zafundowalam:D

Kari super wracaj do domku tam najlepiej jednak.

Anka o taaak te święta będą radosne! No pewnie bede ryczec ale ze wzuszenia:):)

Karola moja tesciowa 2 msc przed ślubem kościelnym chciała przekładać bo uwaga..... Jesteśmy zbyt biedni. A nigdy nie wzięliśmy od nich złotówki na utrzymanie:)
Niestety rodziny nie wybieramy, ja staram się otaczać dobrą enegia i takich ludzi szanuje, z pozostałymi ograniczam kontakt do minimum:) także dziewczyny te które mają problemy- głowa do góry bo nie jesteście same, a te z fajnymi tesciowkami- nic tylko się cieszyc:)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Karii,dzieki za odpowiedz.no wlasnie ja tylko takie cmienie czulam na tym ktg,a Lila malo sie ruszala.chyba ze jakis sprzet trefny.a moze po tym moim pierwszym porodzie i abrazji faktycznie jakis prog bolu wysoki.no ale gdyby tak bylo to chyba bym urodzila w zeszla niedziele w nocy.jedyne pocieszenie ze moze cos wyjdzie z tych skurczy i nie beda musieli wywolywac 19ego.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Witam się i ja:)
U mnie noc tak samo koszmar od 3 nie spałam. Płakać mi się chce. Chciałabym, żeby już się zaczęło. Skurcze są ale słabe.
OLTA ja mam tak samo od wczoraj mdłości:(
Obiadek mam ze wczoraj i do tego jeszcze zrobię pomidorowa, bo córeczka sobie zazyczyla:)
Co do teściów to mam strasznych mają nas gdzieś. Przez 7 lat byli u nas 2 razy,a dodam że mieszkamy od siebie 10 km. Nie dzwonią. Inni się liczą. Zaś moi kontrowersyjni. We wszystko się wtracaja, ale jak mogą to pomagają. Mama moja to taka pesymistka. Mówię Wam idzie zwariować czasami.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Moja teściowa to złota kobieta teść się nie wtrąca. Więc nie mogę narzekać dwoje dzieci mi wypilnowała a dodam że ma dwie córki i wszystkie wnuki traktuje tak samo a nasze może nawet lepiej bo bliżej mieszkamy i częściej ja odwiedzamy lepiej się dogaduje ze mną niż z synem. Moi rodzice też ok mieszkamy w tym samym.mieście i codziennie. Się widujemy mama.teraz codziennie rano dzwoni czy jeszcze w domu jestem już mnie to trochę irytuje. Jak tak was czytam to widzę że mam super rodzinkę.
O 10 straszny skurcz mnie złapał w dole brzucha że chodzić nie dałam rady a mała tak mi naciskała że normalnie jakbym głowę czuła ale przeszło i nic się nie dzieje oprócz bólu kręgosłupa między łopatkami. Jak będą takie bóle jak ten z rana to poproszę odrazu o znieczulenie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edvc6gpavu.png

Czyli zadnej nie opadl brzuszek przed porodem?
Zrobilam sobie o 6 rano kolejna drzemke i co? Obudzil mnie bol podbrzusza... wyczuwam ze maluszek jest juz ciezki bo jak spie na lewym boku i probuje sie przezucic na plecy to wyczuwam ostry bol bo maluch sie tez przekreca w tym worku swoim chyba... masakra jakas:( ide zaraz jakies sniadanko wszamac a u nas dzis na obiad kolba kukurydzy gotowana i dalej niewiem:p
a co do tego kawalerskiego to moj dzis mi powiedzial ze mam sie nie martwic w sobote zostaje z nami... ale rozmowy nie przeprowadzalismy:) czuje sie spokojniejsza:) przynajmniej sie wtule i spedze milo wieczor chyba ze wyladuje w piatek w szpitalu po badaniu u gin:((
co do jedzenia szpitalnego to juz z moim rozmawialam ze beda mieli ze mna przechlapane bo nie lubie jadac takich nieapetycznych posilkow u obcyh i jak niewiem kto je robil...
i do szpitala zabiore sobie swoje lekkie dania a obiadki bedzie mi robic moj mama albo tesciowa:)) tak sobie wmowilam:) i koniec

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

Czesc Wam :).
W koncu sie spakowalam jeszczw tylko dzis musze pare drobnostek kupic ale odrazu czuje sie spokojniejsza.
A tesciowa ? Jest spoko bardzo silna kobieta - mojego M tata zmarl jak mial 10lat jego mlodsza siostra miala 3latla a starsza 12 a tesciowa tak ze wszystkim sie ogarnela ze wielki szacun dla niej , w pazdzierniku wyszla za maz ale ten jej facet mocno mnie irytuje no ale wazne ze ona szczesliwa, nam pomaga jak tylko moze :) moja Mamuska tez sie interesuje ale nie nachalnie :).

Tez mnie sutki swedza myslalam ze cos mnie uczulilo.

Kurcze sierpniowko caly lipec sie rozpakowywaly a u Nas taka cisza.... Cisza przed burza :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Ja rodziców mam super :) Zawsze mi pomagają i powinnam naprawdę Bogu dziękować ze tacy są. A teście jak teście. Ogólnie mają zupełnie inne podejście, czasem mi szkoda mojego m bo słabo się nim interesują. Ma dwóch braci młodszego i starszego i mam wrażenie ze oni otrzymują więcej uwagi. Ale może to dlatego że mój m jakiś najbardziej ogarnięty z nich wszystkich. Mogłoby być gorzej w sumie to nawet się ciesze ze się nie wtracaja zbytnio.

Kari dzieki za odp.. to ja juz zglupialam, nie wiem jak to jest. W kazdym razie wsluchuje sie w siebie czy czuje bol w bliznie, narazie jest ok. Moja mama strasznie panikuje, ze zaczne rodzic i nie zdarze do szpitala a przeciez nie moge sn i wysyla mnie na sile do innych lekarzy. Powiedziala, ze by chciala zebym lezala w szpitalu to by byla spokojna. Bardziej sie stresuje jak ja slucham..

Co do skurczy na ktg. Ja w pierwszej ciazy trafilam do szpitala na trzy tygodnie wlasnie ze wzgledu na skurcze. Po prostu siedzialam w domu i stwierdzilam, ze troche czesto mi sie brzuch stawia, poszlam spacerkiem do szpitala, 15 min drogi. Nic mnie nie bolalo, nawet leciutko brzuch na okres, doslownie nic. A skurcze wyszly na ktg 90-100%. Az mnie lekarz opieprzyl przy przyjeciu czemu tak dlugo zwlekalam. A mnie nic nie bolalo. Wiec tez nie kumam o co chodzi z tymi procentami.

Imbir dolaczam do klubu zgagi. W nocy wstawalm sie nawet mleczka napic. Troche pomoglo. A propos poprawiania sobie nastroju, ja wybieram sie jutro do fryzjera. W koncu ;)

Dzień dobry dziewczynki!!
Jak to miło przeczytać, że chociaż część z Was ma fajne stosunki z teściami i rodzicami:) Zazdroszczę:) Z biegiem czasu docenia się rzeczy, na które nie zwracało się wcześniej uwagi.
U mnie też noc masakryczna, irytujące bóle kręgosłupa nie dość że w lędźwiach, to jeszcze między łopatkami - jak u Ciebie Olta. Paranoja! Boli w każdej pozycji. Do tego znowu noc sikania co chwilę...
Iwa sutki mnie też swędziały i są nadwrażliwe, ale od kiedy smaruję lanoliną codziennie, nawet 2x dziennie - prawie w ogóle nie swędzą. A maść kupiłam po namowie mamy, która z kolei nie mogła mnie karmić piersią, bo tak szybko jej popękały sutki, że leciało mleko z ropą. Jej nie pomogło smarowanie ich własnym mlekiem a takich maści wtedy nie było, więc stwierdziła, że jeśli chcę tak bardzo karmić piersią - warto zainwestować.

wjwtbxz.png

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Wy trzymajcie kciuki też za moją. Aż się boję, że znowu coś będzie nie tak! Sprawdziłam, że w 37 tygodniu maluch powinien ważyć między 2600 a nawet do 3900. Marzy mi się usłyszeć chociaż te 2800. Mam nadzieję że chociaż mi go zważy. Chciałabym też usłyszeć że mogę się ruszać, bo po 1,5 miesiąca leżenia odwala mi! Zobaczymy...

wjwtbxz.png