Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Asia97
Dziewczyny ale mialyscie jakieś wskazania do tych zastrzyków? Kurcze ja nie kojarzę żebym dostała choc jeden po operacji.W dodatku po pierwszej cc miałam śińce od pępka do połowy ud-cały brzuch,podbrzusze i uda fioletowe.Ale nikt nie odpowiedział mi dlaczego.Przy drugiej już było ok ale też bez zastrzyków.Musze zapytać lekarki jak to jest.

U nas standardowo po każdej cc zastrzyki dają , wogóle po każdej operacji to chyba norma bo zawsze jakiś zakrzep może być . A zasinień to powiem szczerze nie miałam . Po pierwszej cc czułam sie ekstra nic nie bolało, szybko doszłam do siebie. Po drugiej cc niesamowity ból jak przestało działac znieczulenie ( tylko morfina na chwile pomagała) , pozatym piekielny bol głowy przez ok 5-6 dni , i w pół zgieta chodziłam jeszce przez 2 tyg. Powiem szczerze to boje sie jak to będzie teraz, chociaż staram sie jak najmniej o tym myśleć

http://www.suwaczki.com/tickers/82dox1hp5eup4beq.png]Tekst linka[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4p6msomhvy.png]Tekst linka[/url]http://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kss45miwa.png]T

Ja mam 14kg+ :)nie jest zle bo w poprzednich ciazch mialam wiecej,w pierwszej.pobilam rekord I z 45kg przed ciaza zrobilo sie 72kg w dniu porodu,to byla moja porazka a potem juz coraz mniej wiec jest ok teraz:)
Green pewnie sie wdraza I dlatego milczy:)ogarnac dwojke dzieci jeszcze blizniaki to bie lada wyczyn:)
Mag tez milczy,mam nadzieje ze I u niej ok:)
Sevenka mi sie takie plamy na czole porobily na szczescie tuz przy wlosach,zejda po porodzie nie od razu ale zejda bo juz raz.mialam ale na twarzy.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Ja po drugim cc szybciej doszlam do.siebie niz po pierwszym ale to juz zalezy od organizmu.to jak z porodem naturalnym jedna kobieta szybciej dojdzie do siebie druga nie.co do tych zastrzykow to po kazdej oparacji daja,a jesli chodzi o bol glowy to po znieczuleniu w kregoslup nie.nalezy glowy pidnosic az do pionizacji bo potem wlasnie tak masakrycznie boli.

No Karii to wszystko jasne, bo tak kojarzylam, ze my jakos podobnie mamy. U mnie druga cc, a jak jeszcze uslyszeli, ze moze i bym sprobowala sn to w ogole termin cc ustawili mi chwile przed terminem z om ;) zobaczymy co to bedzie.

Emka, wspolczuje.. ja mialam wczoraj identyczna akcje, ale nie pojechalam do lekarza.. i wiecie wlasnie sobie uswiadomilam dlaczego. W pierwszej ciazy na tym samym etapie (moze z tydzien pozniej?) polozyli mnie do szpitala i trzymali do konca, wlasnie z powodu skurczy, tylko, ze ja ich w ogole nie odczuwalam. Dzisiaj sobie to uswoadomilam, jak gadalam z mama..

Charlotte popatrz w tabelke nie dosc ze w 3 z jeszcze jedna mama mamy termin na 23.09 to w dodatku w trzy mamy tak samo na imie;)
Sn wcale nie jest takie straszne,poboli w trakci nie po fakcie:)w cc jest na odwrot:)damy rade,a dziewczyny co mialy wczesniej.juz cc z znieczuleniem w kregoslup to wam tez potem tak nogi napuchly?mi po ostatnim strasznie w efekcie mimo deszczu to.do.domu wychodzilam w klapkach bo innych butow nie moglam na noge ubrac:/

karii
Charlotte popatrz w tabelke nie dosc ze w 3 z jeszcze jedna mama mamy termin na 23.09 to w dodatku w trzy mamy tak samo na imie;)
Sn wcale nie jest takie straszne,poboli w trakci nie po fakcie:)w cc jest na odwrot:)damy rade,a dziewczyny co mialy wczesniej.juz cc z znieczuleniem w kregoslup to wam tez potem tak nogi napuchly?mi po ostatnim strasznie w efekcie mimo deszczu to.do.domu wychodzilam w klapkach bo innych butow nie moglam na noge ubrac:/

Oj karii zależy jak u kogo z tym sn, ja bóle z krzyża miałam 2 doby po czym rodzilam 8 godz, bez żadnego znieczulenia, po porodzie wstawalam po 7 godz i to 3 razy zemdlalam, a na tyłku przez 3 miesiące na prosto nie mogłam usiąść. Więc u mnie wcale nie było fajnie.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Czesc Dziewczyny !! Melduje sie ze jestem nadal w dwupaku :) nir pisałam bo dwa dni byłam w lesie w domku letniskowym w lesie a tam nie ma zasiegu i Neta wiec nie miałam jak Was czytac. Chyba najbardziej tego mi brakowało :p dały czas myslalam co u Was:) dzisiaj jak wracaliśmy gdy tylko złapałam zasięg to weszlam na forum i zlapalam sie za glowe tyle stron do nadrobienia ale wlasnie skonczylam nadrabiać :)
Przykro mi z powodu Dziecwzyn ktore lezą w szpitalu, to nie jest miłe a jak wiadomo w domku najlepiej jednak dla Maleństw musimy sie poświęcać, niedługo wszystko bedzie nam wynagrodzone bo pojawia sie na świecie nasze Kruszynki :) ja to juz nie moge sie doczekac normalnie !:) któraś z Was chyba Ania pisała o piekącym bolu, ja tak mam, piecze jakby mnie ktoś przypalał a wydaje mi sie Że to Hania mnie tam kopie i wyciąga sobie nóżki pod zebra :) teraz wlasnie tak szaleje w brzuszku ze az podskakuje sama :p
Nie wiem jak Wy ale mnie tak pachwiny bolą:( chyba teraz najbardziej to mi dokucza. Normalnie jakby mnie ktoś bił po kroczu. Chodzić sie nie da :/
Zaczynam sie czuć jak staruszka:(

Witajcie dziewczyny ja mam takisam bol piekacy tylko ze w lewej pachwinie wlasnie jak by ktos czyms bardzo goracym dotykal juz nie wspominajac o tym ze ledwo co chodze (doslownie jak kaczka )i malenstwo mi chyba cos wklada co chwile w szyjke bo momentami to tak zaboli ze az malo pare razy na kolana upadlam z jednej strony chcialabym zeby juz wyszedl bo ciezko strasznie tym bardziej ze 3 latka jeszcze mam i nim tez musze sie zajac ale z drugiej strony dobrze by bylo zeby jeszcze posiedzial...a co do wagi to ja juz +18kg mam a malenstwo juz ze 3kg wazy a wszystko w dupke idzie bo nie mieszcze sie w zadne spodnie zostaly jedynie leginsy ciazowe:)

Dziewczyny zmartwiłyście mnie tymi zastrzykami- dlaczego ja nie dostalam to mnie bardzo dziwi. Już wcześniej koleżanki mówily mi że coś takiego dostały. A może to też zależy od wyniku badan na krzepliwość krwi bo wiem że robilam takie przed samym cc. Co do bólu głowy to faktycznie od razu krzyczą żeby głowy nie podnosić, a z drugiej strony u nas po godzinie czy dwóch przynosza Ci dziecko i pomimo tego że nawet nie przystawiałam do piersi to przecież od czasu do czasu chcialam na nie spojrzeć czy zmienić pozycje ręki i mimowolnie głowa się unosi.Po pierwszej cc bylo ok, po drugiej bolała mnie trochę głowa ale wszystko minęło jak tylko wróciłam do domu.
Karii faktycznie dość wcześnie masz ustawioną date CC. Nogi miałam minimalnie spuchnięte ale nie kojarzylam tego ze znieczuleniem..

Witajcie! U mnie przybyło 11 kg.
Już po wizycie i lekarz powiedział że już wszystko szykuje mi się do porodu. Szyjka już miękka ustawiona do przodu (cokolwiek to znaczy) I tak naprawdę mogę niedługo już urodzić. Hehe a termin mam na 13 września i nie wykluczone że już w sierpniu urodze. Tak więc dostałam powera i dziś wstawiłam pranie z najmniejszymi ciuszkami. Plan to do końca przygotować rzeczy do torby. 26 sierpnia (o ile już nie urodze) idę na wizytę do szpitala w którym chce rodzić i tam mi dadzą listę co mam mieć w torbie ze sobą. Z tego co wiem to ubranie dla Malej tylko na wyjście trzeba mieć a tak to mają swoje. Dowiem się wszystkiego w przyszłym tygodniu. Więc taka niespodzianka. Trochę się wystraszylam. Dziś miałam pobierany wymaz i wynik ujemny więc to pozytywna wiadomość. Jedyne co to hemoroidy mi wyskoczyły. No i mała już ma 2,5 kg: )
Buziaki

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Hej dziewczyny, no ja na plusie prawie 20kg... i to było 2 tygodnie temu. W domu się nie ważę, bo po co się stresować. Jutro wizyta więc pewnie i tak będę musiała stanąć na wadze.
Co do plam to na twarzy nic nie mam, ale już spory czas temu pojawiły mi się jaśniejsze plamki na rękach i niedawno też na nogach (poniżej kolan). To chyba hormony. Czasem są widoczne bardziej, czasem mniej, nie wiem od czego o zależy, na pewno nie od słońca bo od 2 tygodni z domu nie wyszłam...
Ma któraś z Was takie jasne przebarwienia?
Mam też pytanie - gdzie znajdę tą tabelkę, do której wpisywałyśmy się na początku? wpisywałam tam dane na samym początku ciąży i na pewno nie są uzupełnione a teraz za cholerę nie mogę jej znaleźć...

wjwtbxz.png

Monikae link do tabelki poniżej -Mindtricks ma ja w suwaczkach i sama przed chwila szukałam:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/15cX8FqolWdYaRwpIyzfFfzUWWeEEseOfJbaGNOWBF6A/edit?pref=2&pli=1#gid=471151584

U mnie 15 kg na plusie- jak w poprzednich ciążach ale nie dziwie sie wcale bo wciagam jak odkurzacz...

No tak Karii, rzeczywiscie, zbieg okolicznosci z tymi imionami i terminami :P ostatnio odezwala sie do mnid kolezanka z podstawowki i co sie okazalo? Ze jest w ciazy i ma termin na 23 wrzesnia ;P a nie widzialysmy sie od skonczenia podstawowki ;) mi po cc nogi nie puchly, glowa nie bolala, a lezalam hm.. od 10 rano do 6 nastepnego dnia.. dopiero rano mnie polozna podniosla. I jedyne co mi pozostalo po cc z nieprzyjemnosci to wzdloz nad blizna tak ze trzy cm nie mam czucia. Znaczy cos tam czuje jak sie dotkne, ale to jest takie dziwne, niewyrazne. Pewnie gdzies nerwy uszkodzone czy cos.

Maaaag uprzedzaj! Haha;P bo normalnie juz tu kota dostawalysmy, ze taka cisza u Ciebie ;P dobrze, ze wszystko ok ;*

Maz wychodzil do pracy i mnie obudzil. Wstalam siusiu, wyrzarlam Tosi ostatnie Monte (chyba mi wybaczy ;P) i nie moglam sie powstrzymac, zeby nie zajrzec na forum ;P ale nie, nie jestem takim hardcorem, Tosia jeszcze spi wiec ja tez jeszcze ide spac ;P

Ania, A my tylko różnimy się dwoma dniami na suwaczku : )
No mam nadzieję że Mała jeszcze posiedzi. W sumie mogłaby się urodzić dwa tygodnie wcześniej tzn. 30 sierpnia to by trafiła w druga rocznicę slubu i mąż nie musiał by kolejnej daty pamiętać :)
Co do brązowych plam to u mnie na polikach raz je widać raz nie, też mi się coś takiego pojawiło w ciąży. Mam nadzieję że zejdzie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Witajcie dziewczynki z rana:) jakoś się nie wyspalam. U mnie chłodno 12 stopni tylko jest...
Gratuluję wczorajszych udanych wiatr. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
I ja mam plamy na twarzy brązowe dużo na nosie i policzkach. W pierwszej miałam jasne na ciele.
Ja jutro wizyta już nie mogę się doczekać. No i odbieram gbs mam nadzieję ze nic nie wyjdzie.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Bordo, mi tłumaczył lekarz w 33 tyg ze szyjka właśnie szykujac się do porodu prostuje się . Normalnie ma ksztalt zagiety:)
Więc faktycznie mała szykuje sobie drogę, choć nic nie jest przesadzone :)

Moli ja oglądam grę o tron ale ostatnie odcinki to jednym okiem i z łazienki :) za dużo okrucieństwa jak na ciążowy stan, ostatnie odcinki mąż mi opowiadał :)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqdf9hz10jjtap.png

Witajcie dziewczynki. Ja wczoraj bardzo pozno wrocilam z wizyty...
Wiec tak: moja szyjka przez 2 tyg skrocila sie, z 4cm na 2 cm. Ale jest zamknieta i wszystko jest jeszcze wysoko. Aczkolwiek do terminu ponoc nie wytrwam. 20go sierp. mam odstawic luteine i wowczas moge sie spodziewac akcji porodowej nawet na drugi dzien. Dzidzius wazy 2518.
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj. Milego dnia:)

http://www.suwaczki.com/tickers/7v8r3e3krqk33yqp.png

Charlotte przepraszam hehe juz bede pisac jak nie bede miała Neta przez dłuższy czas ;p
Ja sie dzisiaj Wyspalam :p wstalam tylko raz siusiu. Maz jeszcze spi, córcia męża tez :) a ja juz z głodu umieram :( masakra. Wczoraj nie jadlam obiadu tylko kanapki koło 18 i dwa kawałki andruta a tak to juz nic. Az mnie głowa z głodu boli. Moja Malutka juz sie przebudziła bo sie rozpycha w brzuszku pewnie tez glodna :)
Nie wiem jeszcze jakie plany na dzisiaj, siostra męża przyjechała z Anglii i sa umowieni na obiad w restauracji i ustalanie menu weselnego bo za rok chcą wesele w Polsce zrobic na Sylwestra praktycznie. Moze pojedziemy z nimi. Na 12 sa tam umówieni. Pogoda od wczoraj raczej deszczowa i chłodna. Powiem Wam ze to lato jakos nas oszczędza chyba :D ja tam nie narzekam mi nir potrzeba 30 stopni i tak opalać sie nie mozna a z tego gorąca to tylko nogi puchną.
Wy juz w większości popakowane a ja nie ;p musze zamówić na necie komplet do wózka i chce kocyk muslinowy z la millou bo ponoć jest fajny :) położna doradziła zeby zakupić jakis kocyk taki delikatny i miły dla skory bo noworodki uwielbiają byc owinięte w takie kocyki. Wiec szarpnę sie i jeden kupie juz większy od razy zeby posłużył dłużej. W piątek mam jechac z siostra do kolezanki po ten kosz Mojżesza bo my na pierwsze miesiące nie rozkładamy łóżeczka tylko chcemy w tym koszu Malutka trzymać. Kupiłam sobie ostatnio kolejna koszule do szpitala. Nie mam jeszcze do porodu ale tatko obiecał ze da mi jakas rozpinana w ktorej juz nie chodzi i w niej bede rodzic hehe :p i tak potem do śmieci idzie. Podkładów poporodowych i tych majtek jeszcze nie kupiłam. Pasowałoby mi biustonosz kupic do karmienia bo mam tylko jeden. Hmm I nie wiem co tam jeszcze. Kosmetyki dla Malutkiej ale to we wrześniu kupie, przewijak jeszcze musimy zakupić bo mam narazie tylko podstawę do przewijania a na to sir kładzie ta gabeczke.
Juz bym chciała miec Hanię przy sobie :)! Popatrzyłam dzisiaj na suwaczek i zorientowałam sie ze juz 34 tydzien sie zaczal :D coraz bliżej godzina zero :D