Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny ale mialam ciężki dzień. Robilam salatke z ogórków , ogórki kiszone, ogórki z miodem . Miedzy czasie gyrosa i obiad. Spacer z córcia. Latanie z maka co chwile na kibelek -odpiechowywujemy sie.
A podczas kąpieli wylecial mi Taki "glutek" , nie wiem czy nie czop,nie zdazylam zobaczyć bo bralsm prysznic,jednocześnie mialam slaby skorcz. Wody mi nie odeszly, ale kuzynce czop odszedl 2tyg przed porodem. Teraz mam stracha. Poczekam i zobaczę , maz na szczęście wraca za 2godzinki i na noc bd w domu.

Kurczę ,ciekawe co z Green rose ahh

kaska1714
Dziewczyny ale mialam ciężki dzień. Robilam salatke z ogórków , ogórki kiszone, ogórki z miodem . Miedzy czasie gyrosa i obiad. Spacer z córcia. Latanie z maka co chwile na kibelek -odpiechowywujemy sie.
A podczas kąpieli wylecial mi Taki "glutek" , nie wiem czy nie czop,nie zdazylam zobaczyć bo bralsm prysznic,jednocześnie mialam slaby skorcz. Wody mi nie odeszly, ale kuzynce czop odszedl 2tyg przed porodem. Teraz mam stracha. Poczekam i zobaczę , maz na szczęście wraca za 2godzinki i na noc bd w domu.

Kurczę ,ciekawe co z Green rose ahh

Kasia, ja wiem, że ciężko jest ograniczyć aktywnosc jesli czujemy sie na silach,ale wydaje mi sie że na tym etapie rozsądniejsze byloby sie ograniczyc bo łatwo sobie rozhulać akcję porodową w ten sposób.Wydaje mi sie że im dluzej maluszek w brzuszku tym lepiej i to o nim powinnismy teraz mysleć a nie o porządkach i innych obowiązkach.Zwłaszcza te z nas ktore maja mężow w domu.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Hej dziewczyny.ja po wizycie.mój alanek waży 2,912.jestem w szoku.przez 3tyg przybrał 920g.szok.lekarz zauważył ze łożysko zaczyna się starzec:-(biorę acard od początku ciąży i nadal coś nie tak.mam mieć ktg co dwa dni.pytałam też o pepowine,na szyji nie ma ale leży na niej szyjka i teraz stres czy się nie przekreci jakoś:-(eh...czy któraś z was miała starzejace łożysko na tym etapie i było ok??

Synuś mamusi:-***
http://www.suwaczki.com/tickers/hchyskjoao4cwfxl.png
[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2iksu8wch.png[/url

Hej. Ja tez zagladam tu ciagle z mysla o Greenrose. Na pewno jest ok tylko pewnie nie moze sie nacieszyc dziewczynkami.
Szczesciara ja tez mam mdlosci zawsze wieczorem mnie mdli. Staram sie wieczorem nic nie jesc a dzis o 20 zjadłam danio i do tej pory go czuje.
Martka ja 3 tyg temu jak bylam na wizycie to mialam łożysko II/III stopien. Jutro o 15 mam wizyte i ciekawe jak to bedzie. Co u mojego malenstwa jak tam z tymi jelitkami oby bylo wszystko dobrze.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvzp07wkpxbts1b.png

Hej dziewczyny,
padam na pysk...jutro urodziny córki i cały dzien dzis sie szwędam choć nie robimy wystawnego przyjęcia. No ale coś trzeba na stół położyć wiec jeszcze biszkopt w piekarniku.
Co do CC to moja lekarka robi max 10 dni przed terminem. Ja mam termin na 5 wrześnie i licze że ok 26 będę na stole bo chcialabym wrócić do domu na 1 wrzesnia co by córke do szkoły wyprawic. Oczywiście to mój scenariusz przy bardzo dobrych wiatrach bo równie dobrze mogę zostać w szpitalu dłużej. W poprzednich CC bylam 3 doby.
A GreenRose na pewno jutro sie odezwie jak troche odsapnie. Ja sama nie moglam za bardzo telefonu utrzymac jak trzeba bylo leżeć na plasko a do tego puszcza znieczulenie...brrr jak sobie przypomnie pierwszą dobę.
Fajnie że wiecie na bieżąco jaką wage maja maluszki. Ja miałam usg w 30 tyg o chyba juz nie będe miała bo przy planowanej CC raczej nie jest to takie istotne. Ale bardzo chcialabym wiedzic co i jak, ale juz nie wybieram sie na extra prywatnie robione usg.

martka 25
Hej dziewczyny.ja po wizycie.mój alanek waży 2,912.jestem w szoku.przez 3tyg przybrał 920g.szok.lekarz zauważył ze łożysko zaczyna się starzec:-(biorę acard od początku ciąży i nadal coś nie tak.mam mieć ktg co dwa dni.pytałam też o pepowine,na szyji nie ma ale leży na niej szyjka i teraz stres czy się nie przekreci jakoś:-(eh...czy któraś z was miała starzejace łożysko na tym etapie i było ok??

Wow Martka gratuluję, ale Alanek duży i to bardzo jak na dany tydzień. Wagowo jak to położna mówi to nawet nie wcześniak:)

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Dziewczyny chyba mi przed chwila odpadla mala czesc czopu...:/ taka nitka sluzu nie za cienka nie za gruba bez krwi nigdy takiegos czegos u siebie nie widzialam. Od jakiegos czasu czesto sie wyprozniam stolce luzne z domieszka nie strawionego jedzenia... przed tym odpadem bolal mnie brzuch popuscilam troche gazow myslalam ze odpusci chcialam isc znnow oddac stolca ale zauwazylam to na wkladce a zaraz po tym sie podtarlam zebysie upewnic i na papierze tez takie coa mialam... teraz leze i czytam czy to napewno to... brzuch tzn podbrzusze mnie boli jak co wieczor ale dzis cos czesciej...

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj44jn8u45tcl.png

I ja witam sie o 2w nocy ze szpitalnego lóżka . Pojechaliśmy sprawdzić czy to faktycznie czop mi odszedl i tak. Zostaje na obserwacji czy wody się nie sacza,dostane antybiotyk,luteinę,nospe i ktg. I wlasnie dostalam zastrzyk dexlakson jakoś tak w tylek na rozwój ploc malej. Ehh a moja córeczka spi w domku . Ale jutro ja zobaczę . Leze pod ktg teraz przez pol h.

Kasia, trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze, mnie coś ostatnio skurcze łapią w prawej lydce nocą i w ciągu dnia raz z prawej strony raz z lewej strony brzucha ból mnie chwyta, nie wiem czy to skurcze przepowiadajace. W środę wizyta to podpytam. Mam już lekkiego stresu bo jeszcze torba niespakowana. Muszę kupić sobie piżamy do szpitala i po prac ciuszki dla malej. Trzymajcie się dziewczynki jak najdłużej : )

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Oj Kaska chyba sie troche przerobilas ;/ trzymaj sie tam kobito i jak Cie wypuszcza to juz nie biegaj, niech to Twoje malenstwo siedzi jeszcze w brzusiu ;)* szkoda by bylo jakby musialo siedziec w inkubatorze i szkoda tej rozlaki z corcia. Trzymam kciuki.

U nas w nocy byla burza, jest przyjemnie chlodno, ja zaraz wstaje, dzis plan taki sam, wszystko szybko ogarnac i pisanie pisanie.. Staś szaleje w brzuchu az milo.

Green obys juz sie lepiej czula ;)*

Hej kobiety. Jest 8a ja juz 4ktg ,pobranie krwi i moczu . W nocy zastrzyk ze sterydów.
Przyjal mnie moj lekarz robil usg z 40minut. Posprawdzal WSZYSTKO,kazda drobnostkę . Mala wazy 1500gram. A fo tego piętro wyzej wierca od godz i tak ma być caly dzien , nie zle sie zapowiada. Mam nadzieje ,ze maz zdazy odwiedzić mnie z córeczka przed praca a jeśli nie to ze mama z nia przyjedzie bo strasznie tęsknie.

Obiecuje ,ze po powrocie do 38tc leże plackiem , byle by mala jeszcze nie wyszla.

Ehh ciekawe co u green rose !

Kaśka życzę powodzenia i miejmy nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie.
Mindtricks wczoraj słusznie napisała, że to nie czas na ciężką pracę domową. Jesteśmy przy końcówce ciąży, to bardzo ważny etap dla nas i naszego maleństwa. Nie ma sensu przeforsowywać się pracując po kilka godzin w kuchni przy zaprawach czy w domu przy sprzątaniu. Na tym etapie trzeba przekalkulować co dla nas jest ważniejsze: umyte okna i zrobione zaprawy czy nasza dzidzia? Oczywiście nie mówię żeby popadać w skrajność i przez ostatni miesiąc leżeć i pachnieć jeżeli ktoś dobrze się czuje, jednak warto rozłożyć sobie pewne obowiązki domowe na kilka dni a nie wszystko naraz.
Dziewczyny wczoraj w interwencji było o kobiecie, która miała termin porodu na 27 lipca. Na początku lipca zaczęła gorzej się czuć, bardzo puchła, poszła do lekarza i dostała skierowanie do szpitala bo dzidzia była już nisko ułożona. W szpitalu była 3 dni zrobili jej badania w tym usg, ktg, nic się nie działo więc wypisali ją do domu. 15 lipca poszła znowu do lekarza bo nie czuła ruchów dziecka, okazało się, że dziecko jest już martwe. Ogromna tragedia i wzajemne oskarżanie się kobiety i lekarza. Kobieta ma za złe lekarzowi, że nie zdecydował się wcześniej rozwiązać ciąży a lekarz twierdzi, że kobieta przez ostatnie trzy dni nie liczyła ruchów dziecka i wina leży po jej stronie.
Kochane zostało nam tak niewiele, jeszcze miesiąc i będziemy tulić nasze maleństwa. Na tym etapie ciąży musimy być bardzo czujne i dać z siebie wszystko aby dzidzie urodziły się zdrowe. Nie można odpuszczać, już tyle różnych ciężkich chwili przeszłyśmy. Ja cieszę się z każdego ruchu mojego dziecka, czasami boli i jest to dyskomfort jak kopie po żebrach ale przynajmniej wiem, że wszystko jest dobrze. Staram się nie narzekać, mimo tego, że nie zawsze jest łatwo. Czekam z pokorą na ten cud narodzin i modlę się codziennie aby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki za każdą z nas abyśmy już niedługo mogły się cieszyć naszymi maleństwami.
Miłego dnia życzę :)

Dziś na porannym ktg wyszło mj sporo skurczy. Jednak mam poleżeć jeszcze do czwartku a później podejmą decyzję. Kurczę leżę z dziewczyną na sali, która jest prawie w 35 tyg. i już ma duże rozwarcie i przy silniejszym skurczu rodzi! Jak ja się cieszę że jeszcze tu jestem bo te skurcze, których nie odczuwałam mnie wystraszyły.
Kaska mam nadzieję że wszystko u Ciebie też będzie ok :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1ydqk316lk8s8b.png

Iwonka moj lekarz twierdzi, ze nie wazne ile, wazne czy sie rusza, tzn jak dwie godziny cisza absolutna to jechac do szpitala. Ale cisza ABSOLUTNA, a nie ze troszke fika albo za malo. Poza tym mysle, ze znamy juz na tyle nasze malenstwa zeby wiedziec co jest normalne a co nie. Jak np. za duzo chodze to ruchy malego to glownie wciskanie mi stopek w prawe zebra i nic wiecej, tak samo jak sa mega upaly. Jak wiecej odpoczywam i jest chlodniej to rusza sie czesto, ma moze pol godzinne przerwy. Dodam, ze ani razy nie liczylam jego ruchow, nie patrzylzm na zegarek co ile sie rusza.

Draza powodzenia i trzymam kciuki za Was ;* dobrze, ze jestes pod opieka ;)