Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny,
Maaaaag super pojazd:-) Szkoda że takie miłe zakupy muszą być z przygodami. Ale fajnie że udało Ci się znaleźć taki wózek w innym sklepie.
Ja własnie dostałam paczkę z Gimini- ale expresowo to zrealizowali- w szoku jestem. I tak fajnie oglądać sobie rzeczy nawet jak to są poduszkowce z Belli;-) no i w sumie wszystko już kiedyś miałam, ale i tak frajda jest.
Co do butelki to ja polecam z szeroką szyjka, żeby łatwo było wsypywać mleko- przy wąskich trzeba precyzyjnie celować. Ja mialam na początek tą małą z Aventu i była ok.
Ja dzis mam w planach choć trochę zmniejszyć moja sterte do prasowania ale to chyba na kilka rat rozłoże bo dziś też sił mi brak.
Miłego dzionka.

Maaag fajny wózeczek , szkoda że w takich nerwach ale super że udało się kupić taki jaki chciałaś ;)

Midtricks ja mam materace gryka pianka kokos, jak się sprawdzą zobaczymy :D

A co do butelek to ja kupiłam tomme tippie zestaw i dostałam jeszcze 2 małe z aventu.

Ja dziś miałam koszmarną noc, tak mnie plecy bolały, i jeszcze coś jakby kuło na wysokości żeber z tyłu, że nie dało się spać, a nad ranem przeszło... Także dziś jestem wymęczona choć nic nie robię...

Dziewczyny a czy wy kupujecie pas poporodowy? Bo właśnie wczoraj usłyszałam że powinnam kupić bo ułatwia regeneracje brzucha po porodzie.

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Iwa to był mój 18 tydz ciąży jak go zauważyli w szpitalu bo szukali przyczyny krwawienia. No mój był wtedy mały ale to 4 miesiące temu. Ale mógł urosnąć. A tego co dr mówił to jeżeli właśnie przy porodzie nie zniknie to trzeba będzie to usunąć. Tyle że ja mam jeszcze nadzerke. Myślę, ze sam nie zniknie ale to już jak człowiek po porodzie do siebie dojdzie. Podobno polipy powstają na skutek zmian hormonalnych. Jeżeli byłyby wcześniej to uniemozliwilyby mam zajście w ciążę. Iwa także narazie spokojnie:)

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Ja zamówiłam materacyk kokos bo mam.nie wymiarowy bo do kołyski. Iwa kobieto zostaw to w spokoju będzie dobrze nie stresuje się kochana. Ja butelke mam.tylko jedna dostałam w sr z a aventu taka malutka. Ale bardzo bym.chciała kp. Modlę się o to żeby mi się udało bo zawsze miałam.problemy.
Maag wózek fajny chociaż wydaje się ciężki przez pompowane koła ale z tego co pamiętam.to tobie taki potrzebny. U nas nie ma czym oddychać młoda cały czas ciśnie na pęcherz ledwo siedzę aż mnie kłuje

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3c6edvc6gpavu.png

GreenRose co do tych pasów to różne opinie słyszałam ale wiem od lekarza i położnej ze nożna używać dopiero po połogu. Trzeba poczekać żeby rana po łożysku wygoila się, wszystkie odchody poporodowe splynely i macica się obkurczyla. W żadnym wypadku wcześniej bo to ucisk na naczynia krwionośne i wnętrzności. Ja na pewno będę musiała jaki nosić Ale poczekam aż organizm wróci do formy przed ciąży i później będę walczyć o moja sylwetkę.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Mindtricks ja mam gryka kokos, wiem, że są opinie, że niby robaki mogą w środku być czy cos, ale wydaje mi sie to troche absurdalne. Miałam taki przy pierwszej córce i mi się sprawdził wiec teraz tez postawiłam na taki ;)

Eosia współczuje syt w szpitalu, wiem jakie to frustrujące kiedy osoby, ktore powinny byc dla nas pomocą w takim okresie zachowują się jak patafiany.. dlatego właśnie nie chce rodzić w szpitalu mojego lekarza, bo tam są beznadzieje położne i w ogole maja cie w dupie. Jak bratowa rok temu rodziła w sierpniu upały jak cholera, poprosiła o świeza koszule, chyba byla dzien po cesarce, a te pipy, że co nie ma swojej? a jak dostała gorączki bo miala nawał pokarmu i brat poszedl zeby daly cos na goraczke to tez byly zdziwione, że nie ma nic przeciwkoraczkowego ze soba.. paranoja.. jak ja lezalam z corka to poprosilam zeby mi ja w nocy do karmienia przyniosly to córke zobaczyłam dopiero rano, bo moze by musialy pomóc przystawić albo cos, a tak daly butle i miały spokój, a ja przeryczałam głupia pół nocy zamiast isc sie upomniec o dziecko. No ale młoda byłam, nie wiedzialam co i jak teraz chce przeżyć wszystko świadomie dlatego tak mi zalezy zeby rodzic w dobrym szpitalu. Rozpisalam sie troche..

Dziewczyny dla mnie to jest mega stres, bo ja już jestem po nowotworze jajnika. Moja ciąża to prawdziwy cud przy tym wszystkim co przeszłam więc teraz jak tylko coś mi znajdą to wracają do mnie tamte chwilę. Bardzo się teraz boję, to jest dość duża narosl., tym bardziej że pojawiła się w ciągu 2-3 tygodni. Lekarz powiedział że mam co tydzień przychodzić na kontrolę czy to nie rośnie i w ciąży nic z tym nie będziemy robić. Jeśli nie zniknie w trakcie połogu to wtedy będa usuwac. A teraz mi nawet biopsji nie zrobią żebym miała pewnośc że to nie nowotwór.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

kasiahappy
Anusia a który masz kocyk? Sredniaka czy tam maluszka? Wstawiałbys zdjęcie? Ja sie właśnie zastanawiam nad tym maluszka ocieplanym na jesień/zimę żeby mieć do wozka.

Kasiu, ja mam ten ocieplany maluszka :-) mam komplet z poduszką, właśnie brałam żeby miec do wózka :-) jak mi się uda to wstawię zdjęcie za jakiś czas :-) :-)

Dziewczyny ale skwar u mnie,leze pinda do gory przed wiatrakiem,mlody spi,dzieci na ogrodzie z ojczymem I modle sie zeby.upaly sie juz skonczyly bo ja mam ich setdecznie dosc:/
Iwa moja znajoma tez miala polipa tam gdzie ty,rodzila przez cc ale to nie bylo nic groznego,rozumiem ze sie boisz,tym bardziej jak piszesz juz wczesniej.mialas "przeboje" ale denerwujac sie nic nie zdzialasz a mozesz zaszkodzic maluchowi wiec spokojnie.
Ja butelki kupilam antykolkowe z tommee tippee,bede chciala karmic piersia bo przy poprzednich dzieciach mi sie to nie udawalo ale butelki tez w zapasie niech beda.
Jeny dziewczyny mialam sen w nocy ze urodzilam 14wrzesnia:)od 3nocy juz mi sie sni ze rodze,nawet mama do.mnie dzwonila dzis z samego rana bo tez.jej sie.snilo ze rodze I ze nie zdazyla przyjechac,oby to nie byly sny prorocze:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Dziewczyny a ja się muszę dziś wyzalić. Mam jakiś zjazd emocjonalny, siedzę i ryczę. U nas zimno, bo 16 stopni tylko i pada a i tak musiałam iść do sklepu "na letniaka" i w sandałkach bo się w nic nie mieszczę :-( spodnie ciążowe już mi na dupe nie wchodzą, pełnych butów też na stopy nie wciągnę, nawet takich szmacianych tenisówek. Mimo że nogi nie są jakoś spuchnięte to jakby urosły o 2 rozmiary. Boli mnie wszystko, ruszam się jak słoń... i jeszcze moja mama twierdzi że marudzę, a ciąża to przecież najpiękniejszy stan w życiu kobiety...:-( a dla mnie jedyną piękną rzeczą jaka mnie teraz spotyka to ruchy maleństwa...

Przepraszam, że smęcę i się użalam nad sobą, szczegolnie że niektóre z Was mają dużo poważniejsze problemy. Ale nie mam się gdzie wygadać....

http://www.suwaczek.pl/cache/a542f2a4e4.png]Tekst linka[/url]

Witajcie ale mam dzisiaj koszmarny dzień chyba jeszcze gorszy od wczorajszego wszystko mnie boli,brzuch,w pachwinach,zolądek glowa wrrrr a do tego ten cholerny upal i wiartzysko.mam takiego pietra ze glowa mała bo półtora miesiąca temu bylam z dziećmi u rodzicow i wtedy byla strszna wichura(raczej traba )i zerwalo dach na domu,myslalam że umre ze strachu i teraz aż słabo mi sie robi jak jest upal i wieje silny wiatr.gotowa jestem isć do piwnicy i tam sie zamknąć ....Kurcze skad sie biorą te polipy,nadżerki itp.ja dwa lata temu też mialam usowana nadżerkę a teraz zrobil mi sie chyba żylak na "pipce" nawet nie wiem dopkładnie co to jest wyglada mi na zylaka zapytam na wizycie bo strasznie to wyglada.
Jesli chodzi o pas to ja po pierwszej ciazy nie nosiłam i trudno mi bylo wrócić do formy z brzuszkiem a po drugim tek gdzieś po dwoch tygodniach zaczelam zakladac i o wiele szybciej brzuch wrocil do normalnosci więc polecam/!!

Tala wyzal sie to ci ulzy:)moze sie za czesto nie udzielam etc.ale po to jest to forum zeby sie podzielic bie tylko radosciami ale smutkami tez,nie raz sa to pierdoly ale w naszym stanie fizycznym.I psychicznym.urastaja do rangi mount everestu;)
Ja tez sie ledwie co mieszcze w ciuchy,szmaciakow na nogi nie zaloze bo niby nie spuchlam a I tak.jakos ciasno,w.chlodniejsze dni chodze w leginsach I tunikach(te akurat pozyczylam.od siostry ktora ma rozmiar 42;))wiec jakos soe ratuje,ale tez smigam w klapkach jak pada,swoja droga zazdroszcze 16stopni I deszczu:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Też mam co noc jakieś glupie sny i to co dzien to gorsze...
a do co wozkow to ja mam adamex pajero tylko co gorsza nie mam łóżeczka....
pozyczylismy dla męża brata synka(we wrzesniu bedzie mial trzy latka)i jakos nie kwapią sie do tego żeby je oddać a średnio mi się widzi kupywanie nowego jak w tamtym wychowałam poprzednia dwójkę.a upominac sie nie będę,dobrze wiedza że zaraz rodze i jest mi potrzene.poczekam jeszcze trochę i w ostateczności jak nie przywioza to kupie
takiego http://allegro.pl/lozeczko-radek-ii-kolyska-sosna-szufla-materac-gpk-i6350039261.html#thumb/1

U mnie dziewczyny taki upal a ja jeszcze za prasowanie sie wzielam... ale prasowalam na siedzaco;) wyszykowalam sie zeby zaniesc zwolnienie do pracy i wczesniej wyszlam z psem pod blok, ledwo wrocilam, znowu takie skurcze w pachwinie mnie zlapaly, ze wrocic do domu nie dalam rady; (
Ja wstalam w nocy siku i se mysle a co by bylo jakbym teraz zaczela rodzic:) chyba wolalabym w dzien:)
Iwa twoje obawy sa zrozumiale tym bardziej, ze przed ciaza juz swoje przezylas, ale kochana musisz myslec teraz o maluszku i byc spokojna..wszystko napewno bedzie dobrze
Maag bardzo ladny wozek, pewnie cieszysx sie z niego jak dziecko;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c2n0a4hekpmu1.png]Tekst linka[/url]

Myślę że te nasze gorsze dni to już efekt zmęczenia i fizycznego i psychicznego ciążą. Pewnie że to cudowny okres, ale to jednak 9 miesięcy rozmaitych dolegliwości, strachu i stresu żeby z maluszkami było wszystko dobrze. Nie ma się więc co dziwić gorszym dniom a do tego wszystkiego jeszcze szalejące hormony....

A mnie siostra zdenerwowała, bo zaczęła wygadywać i to jeszcze przy znajomych że mój mąż niby nic nie robi w domu, że pewnie śpi do południa i takie tam... Po łaskawie odwiedziła mnie po pół roku, a daleko nie ma i pierwsze co że podłoga nie pozamiatana, bo jemu się nie chce... Myślałam że ją rozszarpie.... Mój mąż robi w tej ciąży zwłaszcza ostatnio naprawdę prawie wszystko za mnie. Sprząta, gotuje, zakupy, praca, nawet prasuje! Gdyby nie on to na pewno nie donosiłabym tej ciąży tak długo. Więc jestem na moją siostrę mega wściekła zwłaszcza że lubią się z moim mężem więc nie wiem co jej odbiło... Powiedziałam jej że jak tak to może by pomogła np okna umyć, ale nie bo ona zmęczona jest. A szczerze to największa bałaganiara jaką znam, więc tym bardziej zagotowało we mnie.
Wiecie najsmutniejsze jest to, że najblizsi interesuja się bo malutkie dzieci, o jak super ze blizniaczki, przyjedziemy, popatrzymy i radzcie sobie sami a jeszcze wytkniemy wam błędy...

No więc i ja sobie ulżyłam, wybaczcie ;)

Kurcze Emka rzeczywiście głupio z tym łózeczkiem, może jednak warto z nimi pogadać? jak tam im się spodobało o niech sobie odkupią od was, a tak to musicie kasę drugi raz wydawać....

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Taa skąd ja to znam. Kochane Rodzeństwo... Szczegolnie siostry sa takie "troskliwe". Ja tam mojej nie bede słuchać, co z tego ze 3 lata starsza jak dojrzałością przebijam ja o lata świetlne... :p ona nie chce miec dzieci, zawsze tak mowila a odkąd ja jestem w ciąży to cos ja chyba tknęło. Jestem pewna Żr bedzie do mnie przychodzić jak sie Hania urodzić i prawic mi jakies morały czy dawać "dobre" rady. Choć sama nie ma pojęcia to jednak taki typ człowieka który uważa ze wszystko wie najlepiej :p jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam i tyle