Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Nam poki co rodzina i znajomi mowia dyplomatycznie lub z przekonania ze ladne imie:)Ale nie wybieralam go pod innych,bo kazdy i tak ma inny gust,tylko takie ktore podobalo sie naszej trójce.
Czy ktoras z was miala stycznosc z kosmetykami momme?Nastawiona bylam na kosmetyki maluszka z rossmana,ale obawiam sie ze zapach moze mi nie odpowiadac(tak jak kram na rozstepy)i zaczelam czytac srokę,co innego poleca i zachwycilam sie skladem momme.zwlaszcza oliwka w zelu ktora chce wykorzystac do masazu shantala i kremem do buzi na zime.w razie czego kolejny wybor to hipp,musze sie przejsc po drogeriach i wywachac te wynalazki bo zapach jest dla mnie ogromnie wazny.
Aha,moze sie komus jeszcze przyda ta informacja,ja wczoraj wypralam i wyprasowalam body z tesco z 5paku i juz widze ze bawelna slabej jakosci,bedzie sie rozciagac i zyc wlasnym zyciem.
Milej niedzieli.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

karola2016
Witajcie dziewczyny ;)ja dzisiaj pakuje torbe do szpitala i czekam az sie zacznie moze chociaz do czwartku wytrzymam zeby na usg pojsc i zobaczyc czy moje malenstwo uroslo.:)a wczoraj pojechalismy do dziadkow na impreze i byla moja roczna kuzynka;)taka slodka sie zrobila juz biega zaczyna mowic i cwaniara taka jest ;)

Karola coś mnie ominęło? Do szpitala idziesz?Dzieje się coś?
Dzisiaj pogoda fatalna taka śpiąca. Mnie szczypie dalej szyjka. Śpię żywcem:(

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Właśnie Karola co się dzieje, że szykujesz się na już?
Bądź dobrej myśli i trzymajcie się jak najdłużej w brzuszku;)

U mnie dziś pogoda super, nawet wybrałam się na mały spacer, ale niestety moje maluchy jakoś tak mnie ugniatają, że co chwile brakuje mi tchu nawet jak sobie leżę ;( Kurcze nie sądziłam, że te ostatnie tygodnie mogą być tak wyczerpujące ;)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

W piatek na wizycie szyjka znowu krotsza ma juz 2cm na ktg wyszly skurcze i zaczynam juz je odczuwac lekarka nic nie mowila a bylam pewna ze wysle mnie do szpitala ale chyba stwierdzila ze skoro dostalam sterydy to juz powstrzymywac nie musza leki wszystkie mam odstawione i tylko czekac a co do skurczy to moze ktoras z was juz je czuje stresyje sie strasznie ze nie bede wiedziala kiedy jechac moze jak bym wiedziala kiedy to jeszcze w szpitalu by cos z tym zrobili???

Karola ja mam szyjke 18mm i we wtorek miałam skurcze cały czas od rana (akurat bylam w szpitalu na podanie sterydów). Odrazu podali mi kroplówki z magnezem nospe i już nawet nie wiem co jeszcze żeby powstrzymać skurcze i na szczęście się udało. Przy wypisie powiedzieli że na tym etapie i po sterydach w razie co dzieciaki są gotowe na poród, więc teraz chyba też by już nie powstrzymywali, choć nie wiem, bo póki co na szczęście się uspokoiło. Ale mnie przy bliźniakach od początku przygotowują na przedwczesny poród. Była ze mną na sali dziewczyna w 32 tygodniu ciąży i ją zostawili i cały czas podawali leki rozkurczowe, żeby jeszcze powstrzymać skurcze ile się da.

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Dziewczyny nie żartujcie ,ze wrzesnioweczki zaczną sie juz rozpakowywać...
Ja muslsm intensywny tydzień. Wypraeialidmh corci urodzinki ,zakupy ,gotowanie , gości i impreza na mojej glowie.
Dzus byliśmy cala rodzina dwoma autami w zoo i pozwiedzać trójmiasto. Od 7-19non stop na nogach. Kregoslup mi pęka .
Do tego jestem chora od dwóch tyg , jutro ide do lekarza rodzinnego,bo cos czuje ze sama się nie wyleczę.
Milenka sue wierci, skorćże coraz częściej i bardziej bolesne .
Dużo latam , do tego jesteśmy na etapie szukania auta i jeżdżenia i oglądania i to pewnie przez to.
Padam juz ...
Ide kapać corcie i siebie i idziemy sie poprzytulać z moja dwuletnią misia... Jak ten czas leci ehh

Dziewczyny damy rade do 38 tyg a pewnie nawet do 40 :p jeszcze bedziemy sie modlić zeby juz niunia wyszła :)
Ja tez miałam intensywny dzien jak Kasia. Od 6 na nogach o 7 do krk. I powrót dopiero o 18 do domku. Podchodziłam cały dzien o nie tyle kregoslup co głowa mi pęka no masakra jakas. A Hania dalej poprzecznie lezy...'ciekawe kiedy to dziecię sie przekręci

Dziewczyny zobaczycie ze tebktore nie maja planowanych ciec donosza do 40tc,tego wam zycze a nam z planowanymi cieciami zycze do wytrwania do terminu cc:)
Mam pytanie co do ubranek,bo w smyku te male rozmiary juz wiekszosc wyprzedane,w h&m wczoraj sie troche obkupilam bo mam sprawdzone jakosciowo,powiedzcie mi jak po praniu zachowuja sie ubranka z txm?,bo w pepco nie kupie,kupilam dla syna w poprzedniej ciazy I po dwoch praniach do smieci poszly,a brakuje mi spiochow I.pajacow,a w kik kupilam wczoraj fajny kocyk 70x100 taki grubasny jak kolderka za cale 29.90:)
Co do pielegnacji pempuszka bo widzialam ze temat byl.poruszany to octenisept jest najlepszy tak.jak I do przemywania rany,a pozniej na rozne skaleczenia:)ja juz z automatu kupuje ten wiekszy choc drogi ale trudno wazne ze dobry I nic po nim nie szczypie I nie piecze:)

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Dziewuszki, Maaag ma racje z tym, ze chcemy jak najdluzej wytrzymac, a potem dzidzius uparcie siedzi w brzuszku. Moja Zosia byla wywolywana tydz. po terminie, chociaz lekarze od wielu dni mowili, ze jest gotowosc i na pewno lada chwila sie urodzi i nic. Musieli dopomoc:-)
No ale kazda z nas bedzie miec inna historie. Wiecie, ze chociaz poprzedni porod byl b. ciezki, to nie moge sie teraz doczekac kolejnego. Boje sie, ale tez czekam z utesknieniem na Jasia:-)

Troche sie boje,ale nie mialam za bardzo wyjścia . Urodzinki musialam i chcialam wyprawić, a dziś jechaliśmy na wycieczkę bo brat zjechal z zza granicy na kilka dni i chcieliśmy gdzieś razem jechać cala rodzina. Teraz tydz odpoczynku i czas ns szukanie auta a potem wyjazd na urlop do Wladyslawowa. I powiem Wam,ze się cieszę ale i strasznie boje czy nie zacznie się nic dziać. Wiadomo ,ze bd zwiedzać i dużo chodzić a to juz po trzydziestym tyg wiec może być roznie. Ciągle prześladuje mnie mysl ,ze szybciej urodzę. A dziś maz zdziwiony,ze do szpitala nie jestem spakowana jeszcze he . Ehh

A z innej beczki,chce zmienić palmers na bio oil . Uzywa ktoras? Jakieś opinie?

Ja uzywalam bio oil na poczatku ciazy ( no prawie ) i jak dla mnie to mega droga oliwka, tluste to takie, mi do gustu nie przypadlo a czy dobrze dziala tez nie wiem :) w sumie jeszcze rozstepow nie mam.

Dzis w ddtvn byl ten bilgun z moldawi urodzila mu sie coreczka i byl reportaz jak jego zona byla w ciazy potem jak urodzila ehhh plakalam jak bobr

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Obyscie mialy racje chociaz ja i do wrzesnia nie dotrzymam juz mi lekarz powiedzial to dwa miesiace temu wiec nawet nie licze na to ze dotrzymam mam tylko taka cicha nadzieje ze chociaz 36tydzien mi stiknie zanim mala bedzie chciala wychodzic a co to octaniseptu to stosowalam przy miom Macku i nie sprawdzil siebo papral mu sie pepek po tym ale zobaczymy jak bedzie u malutkiej:)u mnie dzisiaj ciezki dzien mdli mnie od dwuch dni skurcze mam odczuwalne ale da sie wytzymac na szczescie nie sa coraz czestsze mam nadzieje ze ustapia :)kasia ja tez od wczoraj przeziebiona tzn angina i zatoki jak zwykle i probuje jakos sama sie wyleczyc mlekiem z miodem i czosnek:)

Hej, jejku co do porodów przed terminem - ja juz jestem taka spanikowana, ze bede kazdy tydzien liczyc jako sukces :)
Patrze na nasza tabelkę i jestem dopiero 30ta w kolejce :)))) do porodu... Ciekawe ile wytrzymam :)
Jutro jade do szpitala pokazać sie z tym podkrwawianiem, mam nadzieje ze szew i pessar trzymają ;)))

http://s6.suwaczek.com/201609034565.png