Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Karolicia ja rowniez potwierdzam, ze po cytologii moze pojawic sie krwawienie. Moj gin mnie poinformowal ze tak moze byc (cytologie mialam robiona w kwietniu). U mnie jednak na szczescie nie pojawily sie plamienia. Zycze Ci duzo zdrowka i odpoczywaj kobitko, wiem, ze przy dzieciakach pewnie ciezko, ale jak juz sie pojawilo rozwarcie, to nie ma zartow..

Ja trzeci dzien urlopu w domu. Dzis zamierzam wreszcie zabrac sie za moja prace magisterska. Tylko jakos motywacji brak ;//

witajcie dziewczyny :)))
Karolicia u mnie też od ponad miesiąca rozwarcie na 0,5cm i szyjka 2,5cm i na początku brałam nospe i magnez i na razie bez zmian także bądź dobrej myśli ;) napewno się poprawi :) fakt za każdym razem jak boli mnie brzuch to się stresuje ale staram się nie panikować (a skurcze mam kilka razy dziennie takie bezbolesne a conajmniej raz dziennie takie dosyć mocno bolesne i czasem już zbieram się do szpitala ale czasem wystarczy położyć się i jest wszystko ok :))) )

Kasia a wież może co dokładnie z tym serduszkiem było nie tak ? nie wyobrażam sobie tego że urodzę i nagle moja kruszynka mogła by umrzeć ...... ;((((((

witajcie dziewczyny :)))
Karolicia u mnie też od ponad miesiąca rozwarcie na 0,5cm i szyjka 2,5cm i na początku brałam nospe i magnez i na razie bez zmian także bądź dobrej myśli ;) napewno się poprawi :) fakt za każdym razem jak boli mnie brzuch to się stresuje ale staram się nie panikować (a skurcze mam kilka razy dziennie takie bezbolesne a conajmniej raz dziennie takie dosyć mocno bolesne i czasem już zbieram się do szpitala ale czasem wystarczy położyć się i jest wszystko ok :))) )

Kasia a wiesz może co dokładnie z tym serduszkiem było nie tak ? nie wyobrażam sobie tego że urodzę i nagle moja kruszynka mogła by umrzeć ...... ;((((((

Dzien dobry mamusie:)
Szczesciara mnie tez tak.ledzwie.bola szczegolnie wieczorem,boli jak diabli ostatnio do lazienki.nie.moglam wstac w nocy,
A no I odpuszczam sobie truskawki wczoraj zjadlam dosc sporo I mala tak dawala czadu po pecherzu ze az bolalo,wcale wczorajsze kopniaczki przyjemne nie byly I zauwazylam ze tylko po truskawkach tak szaleje ze az boli,normalnie tez kopie ale nie.boli az tak.
Ja dzis mialam niespokojna noc,snilo mi.sie ze ktos mi synusia porwal I nie chcial.oddac a jak juz chcial.oddac to synus nie chcial do mnie przyjsc bo mnie nie pamietal:(obudzilam sie zaplakana,poszlam do pokoju mlodego I wzielam go na rekach do lozka do siebie dopiero wtedy moglam zasnac jak czulam ze jest obok,esh.okropny sen byl dobrze ze to tylko sen.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Witam wszystkie :). karii wiesz co ?? Cos moze byc z tymi truskawkami , wczoraj zjadlam kilo truskawek a w nocy przed spaniem Zoska tak szalala , brzuch mi falowal i przyjmowal rozne ksztalty az po takim maratonie mialam obolaly brzuch, no i jak wracalam ze szkoly rodzenia tak mi przywalila i pecherz ze faktycznie zabolalo niezle.

A tak sobie jeszcze Wam pokaze moj brzuszrk inaczej bo od przodu :) - a co !:D

monthly_2016_06/wrzesnioweczki-2016_48496.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Karola niestety nie wiem co dokladnie dolegalo malej.

Moja mala ma fazy aktywności ,probuje ja wyczuć i zapisać i sprawdzę czy po porodzie jej to zostanie he
Jak narazie wiem ,ze ok 9wstaje bo wita die muskaniem jskby sie przeciagala. Potem ok 11,13,16,19,22 zaczyna kopać . Czasami cos poprzestawia ale te godz zawsze sa aktywne he chociaż ma tez dzień ze kopnie kilka razy i nam sie rozreguluje ale dajemy rade sie poznawać. I jest na tyle kochana ,ze nie kopie mnie po pęcherzu .

A jak wysoko was kopia?bo ja czasami msm wrażenie ,ze gdzieś kolo rzeber i rękę bym sobie dala obciąć ze to kopniak no ale nie wiem czy to możliwe żeby juz tak wysoko byla.

Hej mamuśki. Śliczne Wasze brzuszki. Super ta tabelka, wczoraj dołożyłam nam kolorku a dziś posortowałam. Tak patrzę i chyba jednak więcej chłopaków będzie.
Właśnie wróciłam z glukozy, nie było tak źle, tylko wynudziłam się na poczekalni...
Mnie też często twardnieje brzuch czy leże czy chodzę. A krzyż i lędźwie to czasami tak czuję jakby mi się wszystko tam rozchodziło i boli jak staję na jednej nodze.
Miłego Dnia.

http://fajnamama.pl/suwaczki/y5ee1ff.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/5x3x26s.png

martka 25
Karolicia będą dwa śliczne Alanki:-)
Aniusia ja do kicinskiego a Ty?
Boli mnie dzisiaj coś żołądek:-(może mały ciśnie bo wczoraj miałam mega zgage.
Was też boli kość lonowa przy przekrecaniu w nocy na drugi bok?

Ja chodzę do kubiaka. Mnie dzis boli pod brzuchem a czy to normalne..... :-( z kolei wczoraj wieczorem tak mnie ciaglo u dołu po prawej stronie i po 15 minutach ból przemieścil się w okolice pępka i potem już były kłucia.... normalnie tez miałam wrażenie że mi skóry brakuje.....

Padme mi sie brzuchol dużo stawia jak się narobię i zazwyczaj ciągnie się to cały kolejny dzien. Teraz dość sporo odpoczywam więc nie jest to tak często.. może ze sześć razy dziennie tak konkretnie stwardnieje.

Co do kopniaków, to ja czuje je już dość wysoki prawie pod żebrami, ale to wszystko zależy od tego jaki Młody ma dzien i jak się ułoży. Też potrafi kopać nisko i to wcale nie jest przyjemne. Najgorsze jak dla mnie są uderzenia w szyjkę niby nie są jakieś mocno bolene, ale strasznie niekomfortowe.

Ja po wizycie :)
Wszytko w porządku. Wyniki książkowe. Cukier idealnie.
Dzidzia się dobrze rozwija. Serduszko. Nerki główkę i żołądek sprawdził powierzył nóżki :)
Krótko trwało to usg ale skoro mówi ze ok to chyba tak jest.
Zbadał mnie. Szybka ok rozwarcia nie ma uff. No tak was czytam to się zaczęłam denerwować czy mi się coś tam nie skraca.
Mnie się brzuch praktycznie w ogóle Nie stawia. Przynajmniej tego nie czuję.
Dzisiaj Na obiad udka z pieca i nowe ziemniaczki z masłem i do tego sałatka zielona pomidorem i ogórek.
Waga mam plus 8 kg jeszcze 4 miesiące chyba przytyje z 20 kg.
Dziewczyny ale wam jak się te brzuch Y twardnieje to boli ?
Mnie się wydaje że może to te skurcze braxrona czy jakoś tak. Które przygotowują do porodu ...

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsve6yddajp3o3a.png

Witam Was Kochane :) ja juz w drodze nad morze od 8:15 jedziemy. Narazie był jeden przystanek na sikanie :) następny w Legnicy.
Jeśli chodzi o bóle to mnie bardzo bolą lędźwie. Normalnie czasami nie moge sie z mozna podnieść a najbardziej bolą jak sie kładę wlasnie. Mama mowi do mnie gdzie ten Twoj brzuch wczoraj był taki duży w dzisiaj nic go nie widac. Tez tak macie? Ze raz większy a raz mniejszy jest? U mnie wieczorem robi sie większy.

Agnees ale ze mnie burak, nawet Ci ręki nie podałam, tak się zestresowalam tym KOCem. Za tydzień nadrobie zaległości, przepraszam.
Dziewczyny miała któras z Was do picia takie saszetki monural? to jest antybiotyk, Ale dostałam receptę na jedna taka saszetke I zastanawiam się czy to coś pomoże.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Iwa27
Agnees ale ze mnie burak, nawet Ci ręki nie podałam, tak się zestresowalam tym KOCem. Za tydzień nadrobie zaległości, przepraszam.
Dziewczyny miała któras z Was do picia takie saszetki monural? to jest antybiotyk, Ale dostałam receptę na jedna taka saszetke I zastanawiam się czy to coś pomoże.

Ja piłam monuraz raz, potem przy wypisie ze szpitala dostałam 2 saszetki. Ostatnio robiłam mocz i był okej, ale teraz w szpitalu znowu badania wiec zobaczymy :)
Ja leze od wczoraj, do poniedziałku na pewno a co dalej to zobaczymy, oszaleje tu

Hej Mamusie :-)

Ja wczoraj mialam pierwszy raz 'stawianie sie' brzucha. W ciagu dnia, w domu kilka razy, a wieczorem na zakupach to dosc dlugo mnie trzymalo. Jak tylko weszlam do domu to sie położyłam. Dobrze, ze juz we wtorek mam wizyte, dowiem sie czy wszystko ok. Zobaczymy jak minie mi weekend, bo mam zajecia i egzamin. Ale jeszcze dwa zjazdy i wakacje :-)

Ktoras z Was pisala o wozku camarello. My sie nad nim zastanawiamy, tylko nad modelem Florino. Ma chyba wszystko czego oczekiwalismy od wózka i do tego po prostu bardzo nam sie podoba ;-) ale osobiscie nie znam nikogo kto go posiada.

Milego dnia :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/837b1bacbe.png