Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczynki po weekendzie. W sobote jak zwykle mialam wielkie sprzatanie, wieczorem bylismy na koncercie i troszke sie balam, ze sie maluch bedzie bal halasu, ale wogole nie kopal i byl spokojniutki,a ja tez bylam szczesliwa, ze gdzies razem z mezem wyszlismy, ze mysle, ze bylo ok. W niedziele troche leniuchowalismy, wybralam sie tylko po nowy biustonosz i doznalam ciezkiego szoku. Generalnie jestem decha i nosze A.. wiec niewiele myslac zaczelam przymierzac w sklepie miseczki B.. tyle, ze z B tez mi sie wylewalo.. koniec koncow kupilam sobie okroglutkie C i bylam mega szczesliwa ;P
Co do seksu, to normalne, ze macica po orgazmie jest twarda, moze sie to utrzymywac nawet do pol godziny i to taka nasza fizjologia. Mnie na szczescie nic nie boli po seksie, ale staramy sie byc zawsze delikatni. Przeciwwskazan nie ma.
Polowkowe mam 10 maja u mnie to bedzie 21 tydz (20+4)

Linaina
Szczesciara09, jestem na podobnym etapie jak Ty i usg mam wyznaczone na 23.maja w medicover i na 31.maja w szpitalu na Borowskiej z programu badan prenatalnych. Sevenka, Aga33, Wy tez pewnie jesteście w tym programie przez nieprawidlowe Pappa?

Hej Mamusie i Dziedziczki :-)

Linaina, w jakim programie?
Fakt pappa moje jest nieprawidłowe.
Czekam cierpliwie na wyniki Nifty. Jeszcze tydzień... :-\

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9w1d3iz7unwa2.png

Hej dziewczyny:) i co karola wychodzisz? A jak mialas twardy brzuch to on jakos bolal?

Sluchajcie ja tez mam problem, i bede wdzieczna za rady co to moze byc. W nocy, jak dlugo leze to brzuch robi mi sie twardy, nie jak skala, ale jest twardy, mnie wiecej powyzej wzgora az do pepka i ustepuje dopiero jak wstane rano, czy pojde do toalety. Nic mnie nie boli przy tym! Bylam przeciez w szpitalu, szyjka mi sie nie skraca, brzuch tez przy kazdym badaniu miekki... Moze to jelita? Macie jakis pomysl?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5edh0z9t4d.png

Cześc dziewczyny, dziś w lublinie pogoda pod zdechłym Azorkiem ;/ pada, wieje, miałam w planach udac sie do smyka ale zrezygnowałam. my w mieszkaniu nie grzejemy od dawna, nie lubie jak jest suche powietrze, wole ubrac się cieplej, okno mam zawsze rozszczelnione zeby było swieżo.
Wczoraj byłam w tym spa ( bosko było, mój mąż jest najlepszy, prawie jak na miesiacu miodowym) i podczas zabiegów spotkałam tam inna Pania w ciąży, jak sie okazało jest lekarzem i wiecie co mi powiedziała? Ze jak boli brzuch przy rosnącej macicy albo po wiekszym wysiłku, długim chodzeniu to dobrze jest poleżeć z uniesioną miednicą. Kazała mi włożyć poduszkę pod pupę, pod nogi tez jakis koc albo zagłówek zeby były wyżej i tak leżec z pół godziny. wtedy dzieciątko odpływa aż pod żebra i nie ma uciesku na szyjkę macicy i sama macica jest rozluźniona i nie boli tak, jak podczas pozycji pionowej, bo ciężar dziecka i wód płodowych nie uciska na nic. A że wczoraj miałam bardzo intensywny dzien to wieczorem tak sobie poleżałam i nie czułam bólu ani zmeczenia. mimo, ze zrobiłam na nogach z 10km. Może któraś z Was wypróbuje ten sposób ;-) No i jak wtedy czuć ruchy maluszka!

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Witam mamusie z rana przy sniadanku :) tosty z beszamelem :)

Powiedzcie mi jakie macie TSH w II trymestrze?? ja mialam na samym poczatku 2,3 , potem wzrosło do 2,98 a teraz 3,05.
Lekarka dopiero teraz powiedziala mi ze mam umowic sie z edokrynologiem, a wyniki te drugie mam juz od ponad miesiaca:(...
czytam ze w ciazy w II trymetrze nie powinno przekraczac 2,5..

Dzoana ja mam teraz wynik 1,75 ale od początku biore leki. No i ja mam wielkiego guza tarczycy, więc samo nie przejdzie, czeka mnie operacja jak maluszki się urodzą ;(
Wybierz się do endo, przepisze Ci tabletki i na pewno się poprawi :) Dużo dziewczyn w ciąży ma problemy z tarczycą, więc nie stresuj się, da się spokojnie to opanować :)

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Teraz patrze dokladnie na wyniki i mam 3,30 a nie 3,00...
Czekam na telefon w celu umowienia wizyty, ja korzystam z uslug medicoveru.

No to czekam :) a w srode polowkowe, juz nie moge sie doczekac :) Mała zazwyczaj kopie u mnie rano a potem cisza caly dzien:(