Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Padme na polnoc od Wroclawia juz nie pada ;) nawet wyglada slonce ;) cudownie, ze u Ciebie juz lepiej i plamienie znika ;) Maaag i Paula gratuluje wynikow ;) fantystycznie, ze Wasze fasolki maja sie dobrze ;) ja dzis poprosze o trzymanie kciukow o 18!! Juz nie moge sie doczeksc ;) zrobilam sobie dzisiaj wolne od pracy i babski dzien, wydepilowalam nogi, pomalowalam paznokcie hehe, od razu humor lepszy ;)

Gratuluję kolejnych dobrych wyników ! ♥:-)

No to teraz ja się dokładniej pochwałę :-)
Jak już pisałam wszystko w jak najcudowniejsze porządku ♥♥♥:-D
Mój maluszek ma 59,3 mm :-D
Przezierność karku 1,60 mm
Narządy w porządku, możliwa kostka jest, kość udowa 6,6mm, serduszko zdrowe, dobrze zbudowane, główka i wszystko wewnątrzczaszkowe też , wszelkie inne wymiary też w normie i prawidłowe.
fikało to moje dzieciątko :-D
Łożyska w dnie, pępowina trójnaczyniowa.
Mamy 12tc4dni wg OM, poród 30wrzesień
wg USG 12tc2dni, poród 28wrzesień
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ryzyk genetycznych brak.
No 1:1858 , 1:2690 i 1:20000
Filmik też mamy :-D
A oto moje Szczęście ♥

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9w1d3iz7unwa2.png

Ja też Wam dziewczyny gratuluję dobrych wyników, nic tak nie cieszy jak dobre wiadomości. :)
Też byłam wczoraj u doktorka, zbadał, zmierzył, maluch rośnie, fika koziołki, i robi salta, a do tego ssie kciuka :) Mam też super fotkę "Wielkiej Stopy " bo ma aż 1,5 cm :) Jak dojdę jak mogę ją dodać, to wrzucę na forum :)
Od dzisiaj mam urlop, bo mi się córcia rozchorowała, i musiałyśmy zostać w domu. A poza tym trochę muszę ogarnąć dom na święta :) Ogólnie mam jeszcze 50 dni urlopu, więc nie wiem kiedy go wykorzystam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgf3q7jm12.png

Niecałe 2 kg przybrałam. Podobno przez pierwsze miesiące ciąży powinnam przytyć po 0,5 kg na miesiąc. Później 1,5 na miesiąc, czyli ogólnie powinnyśmy przytyć około 12 kg przez całą ciążę. Według mojego ginekologa w żadnym wypadku nie powinnam chudnąć (nie chcę teraz straszyć dziewczyn które tak mają), ale na początek to 0,5 kg na miesiąc to zdrowe minimum podobno. A mój lekarz wydaje mi się kompetentny, więc ufam temu co mówi.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bo7esu8rnftg5.png

kaska1714 o ile dobrze rozumiem jesteś teraz bezrobotna, tak?
A słyszałaś może o tym 1000 zł miesięcznie, które może uzyskać każda kobieta, która urodzi dziecko i jest bezrobotna? To coś a'la macierzyński. Od tego roku właśnie jest taka opcja. Jeśli jesteś tym zainteresowana to udaj się do GOPS-u albo MOPS-u i poproś o info. Myślę, że warto się nad tym zastanowić.

Cześć wszystkim, gratuluję dziewczyny dobrych wyników. Ale miło czyta się takie dobre wiadomości.
Ją na pęcherz dostałam od lekarza Femisept uro. Biorę kilka dni i już mi lepiej. Trzeba też dużo pic. Ale jakoś woda mi nie wchodzi.
Zauważyłam że zmienił mi się smak, jakis słabszy jest, zajadam to co przed ciąża i nie czuje intensywnego smaku tylko takie byle co i na dodatek mam jakieś krostki na języku.
No i mnie rozłożyło przeziębieni, okropnie boli mnie głową.
Dziewczyny to 1000zł to już można składać wnioski, moją siostra pracuje w mopsie więc gdyby którąś miała pytania to mogę ja zapytać.

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09i09ka09zsel5.png

Żaba89
A słyszałaś może o tym 1000 zł miesięcznie, które może uzyskać każda kobieta, która urodzi dziecko i jest bezrobotna? To coś a'la macierzyński. Od tego roku właśnie jest taka opcja. Jeśli jesteś tym zainteresowana to udaj się do GOPS-u albo MOPS-u i poproś o info. Myślę, że warto się nad tym zastanowić.

Hej tak jestem bez pracy ,ale nie zarejestrowalam się w PUP. Słyszałam o tym coś ,ale to jest chyba od zarobków (a mój M sporo zarabia )więc pewnie nie bd się nam należało. Do urzędu mam zamiar się wybrać po wszystkie info łącznie z 500+ jak trochę się unormuje mój stan i lekarz potwierdzi ,ze wszystko jest ok i jest bezpiecznie ,bo jak wiadomo taka wizyta łączy się z kolejkami z kosmosu .
A czy któraś z was się już dowiadywala?

Ja tez jestem zdania ze wszystkim sie nalezy bo wszyscy za to zaplacimy:)Przeciez to nie jest tak ze pani premier daje ze swojej kieszeni,albo odbieramy te pieniadze biedniejszym.Gdzies musza dodac zeby gdzies odjac.Pomijajac fakt ile kazda z nas wrzuci do wspolnego "koszyka" placac vat za wyprawke i pozniej codzienne wydatki dla maluszka.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

kaska1714
Żaba89

Hej tak jestem bez pracy ,ale nie zarejestrowalam się w PUP. Słyszałam o tym coś ,ale to jest chyba od zarobków (a mój M sporo zarabia )więc pewnie nie bd się nam należało. Do urzędu mam zamiar się wybrać po wszystkie info łącznie z 500+ jak trochę się unormuje mój stan i lekarz potwierdzi ,ze wszystko jest ok i jest bezpiecznie ,bo jak wiadomo taka wizyta łączy się z kolejkami z kosmosu .
A czy któraś z was się już dowiadywala?

Po pierwsze jak zarejestrujesz się w PUP, to jak doniesiesz zaświadczenie o ciąży od lekarza, to nie będą cię ciągać żebyś się stawiała co miesiąc. Po drugie zrób to teraz, podejrzewam że zasiłek będzie ci przysługiwał po trzech miesiącach od zarejestrowania, wszystko zależy od tego w jaki sposób pracodawca zakończył z tobą umowę, czy zakończyła się ona terminowo, tzn, miałaś na czas określony, i on się skończył zanim dowiedziałaś się że jesteś w ciąży, czy było to za porozumieniem stron. Po trzecie jak się zarejestrujesz, będziesz ubezpieczona, L4 od lekarza będziesz mogła brać na PUP. Po urodzeniu dziecka będzie przysługiwał ci zasiłek macierzyński z ZUS, przez 12 miesięcy w wysokości 1000zł. Nie jest on zależny od dochodu rodziny. Jak urodzisz, będziesz musiała do PUP zanieść dokumenty o tym że już urodziłaś, a oni prześlą je do ZUS na tej podstawie będziesz miała wypłacany zasiłek macierzyński. Zastanów się, bo 1000 zł piechotą nie chodzi. I myślę że warto z tego skorzystać :)

Pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/7u229jcgf3q7jm12.png

Moją waga też stoi, a nawet się cofa.
Rok temu wazyłam 64kg. Mam 178cm.
Potem problemy z tarczycą i przybyło mi do 72,5kg.
Właśnie taka byłą moja waga jeszcze w styczniu.
A dziś 70,5.
Ale skoro wszystko prawidłowo... :-)
W pierwszej ciąży do 4go m-ca schudłam 5kg , a potem 30+ :-D więc wszystko przed nami ;-)
W drugiej ciąży miarowo przybierałam do 21kg.
Zobaczymy teraz :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9w1d3iz7unwa2.png