Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam was na raty i już nie wiem co komu miałam, a jak w dzień musiałam nadrobić czytanie to się zdziwiłam, że tyle czasu mi to zajęło bo przeważnie jestem na bieżąco :)
Imbir niestety ja też nie pomogę, niby w pracy mamy różne tematy pracownicze ale takiego przypadku nigdy nie miałam, myślę, że telefon do PIP pomoże, trzymam kciuki żebyś miała te pieniądze, w końcu ci się należą.
Wszystkiego najlepszego dla Franusia i jeśli jest ktoś jeszcze solenizantem to też wszystkiego dobrego :)
Maag bardzo wam współczuję tych potyczek i jeszcze jakby ich było mało to taka bomba z przeniesieniem sprawy, też bym się poprostu wkur...a :/ życzę powodzenia, musi być dobrze.
My byłyśmy dziś u lekarza żeby osłuchał Oleńkę bo dalej katar kaszel i tak ciężko oddycha, ale pani powiedziała, że jest wszystko dobrze, dalej mamy inhalować, dawać witaminę C i wapno.
Dobra idę z psem bo mój M. sobie naderwał mięsień dziś przy pracy :/
Dobrej nocki :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Adwokat pewnie napisze jakieś zażalenie do sądu i roszczenie związane ze zwrotem poniesionych kosztów ale tutaj chodzi przecież o coś więcej: o Wasz czas, stracone nerwy, pieniądze i zdrowie. Magg proszę napiszcie jako osoby prywatne we własnym imieniu do ministerstwa to nie może pozostać bez żadnego odzewu - nie można przymykać oczu na taką sytuację bo to rodzi tylko ogólne przyzwolenie na popełnianie takich błędów.

O rany Maag aż nie wierze w to co czytam ! Ale tak to jest z sądami w Polsce ... chyba by mnie szlag jasny trafił na waszym miejscu! MOze faktycznie uderzcie wyżej do ministerstwa, moze to cos da. No po prostu dramat jakiś!

Ja jutro rano idę z Ala do lekarza bo zaczęła mi skrzypiec jakby cos w gardle sie działo, wiec wole sprawdzić. Jak miała 4 miesiace lubiła inhalacje a teraz odpycha maseczkę i marudzi a na katarek reaguje strasznym płaczem :/ ale musimy odsysać bo strasznie jej charczy.

Blanka i Alicja ur. 8.08.2016 37+3tc

http://fajnamama.pl/suwaczki/q6ds4rl.png

Maaag, no ja pierdolę! Normalnie witki opadają. No co za babsztyl! Uważam tak jak dziewczyny - nie możecie tego tak zostawić. Ja na Waszym miejscu zrobiłabym wszystko, żeby takiej niekompetentnej babie uprzykrzyć życie i nie darować takiego błędu... Toć to się nadaje do TV, np. do Uwagi.

Mindtricks, najlepiej i najłatwiej patyczkiem do uszu. Ja pędzlowałam całą buzię, nawet w tych miejscach gdzie nie było pleśniawek. Robiłam to 4 razy na dobę po jedzeniu, żeby Nystatyna jak najdłużej mogła działać.

A u nas dzień jak co dzień z małym wyjątkiem ;) Wiemy w końcu, który ząbek wyjdzie pierwszy :) Na dziąsełku zarysowała się biała kreseczka - prześwituje prawa dolna jedyneczka :) Nie obrazimy się, jeśli będziecie trzymać kciukasy, żeby obeszło się bez większych marudek, jak najłagodniej i jak najszybciej, no i oby jeszcze przed Wielkanocą ;)

W końcu nadrabialam i oczywiście połowę zapomniałam. Tyle tego.
100 LAT DLA FRANIA
MAAG, ja nie mogę, współczuję bardzo tej nerwów ki.
Też uważam że nie ma co się stresować tym rozwojem, wszystko w swoim tempie. Mój np zaczął łapać za nóżki jsk skończył 7 msc. wiele rzeczy potrafi ale jest leniem a może i waga mu przeszkadza bo jest ciężki. Ale za to jest bardzo spostrzegawczy i ma dobrą pamięć.
U nas przed zabkiem intensywnie się drapal za uchem , potem przestał.
Co do warzyw z targu od chłopa to na bank są na nawozach. U nas na wsi kto choduje na sprzedaż pięknie podlewa chemią, dla siebie ma osobny ogródek.
Co do nocek to od paru dni mamy jedną pobudke ok 1-2 a były dwie. A śpi od 20 do 6.przed samym snem butla. A jsk rano się obudzi to taki głodny.
Spokojnej nocy dziewczyny.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Sto lat sto lat dla Frania:)
Maag jakaś katastrofa co za baba...wrrr Tak jak piszą dziewczyny zgłosić T gdzieś trzeba.
Monmonka gratulujemy zabka.
U nas choroby nie odpuszczają. Ja z tego wszystkiego zaczęłam dosłownie siwiec. Ninka kaszla. Amelke rozlozylo. Na dodatek ja cala obolala i z bólem gardła.
Moja Ninka też dziwnie łapie się za uszka Ale nie płacze przy tym.
Super sa te espadryle. Tylko cena przerażająca.
My po karmieniu. Spokojnej nocy

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Hej mamunie nie odzywalam się z braku czasu bo ciągle coś ale czytałam Was na bieżąco.
Maag Ja pierdole to jakiś jeden wieki żart, w święta będę się widziała z wujkiem który jest sędzią w SR to podpytam.
Wisienko gratuluję,Nibja jest boska dużo zdrówka dla Was!
Chorym maluszków życzę dużo zdrówka i szybkiego powrotu do zdrowia. My też wszyscy mamy katar a najstarszą boli gardło bo zjadła wczoraj dwa lody po szkole wrrr
Amelce smaruję pod wnioskiem mascią majrankowa i daje Wit C i chyba jej już przechodzi
Monikae fajna spacerowka chyba podobną widuje na spacerach ;-) my się jeszcze wozimy w gondoli Ale po świętach przesiewamy się w spacerowke
Mam do Was jeszcze pytanko od jakiegoś czasu strasznie robią mi siniaki na ciele wystarczy że delikatnie się stukne.nigdy wcześniej tego nie miałam.a teraz nogi i ręce mam całe w sińcach. Co to może być?

Dzień dobry dziewczyny!
Milutka współczuję, że dziewczyny tak chorują:-( pny jak najszybciej Was opuściło to cholerstwo.
Monmonka trzymamy kciuki za jak najszybszy akcję ząbkową. U Maćka pierwszy wyszedł prawie 2 m-ce temu, drugi 2 tygodnie później. I od tego czasu dziąsełka jak były mega napuchnięte tak są nadal. Od kilku dni może bardziej go tam drażni bo widzę, że już tymi dolnymi ząbkami drapie sobie górne dziąsełka. No i te noce z płaczem... Od prawie 2 mcy...
Green oby Alunia szybko wyzdrowiała i nie zaraziła siostry!!
Mind wiem, że mnie nie pytałaś, ale odnośnie nystatyny ja owijałam patyczek do uszu gazikiem jałowym, maczałam w nystatynie i pedzlowałam cały język(u nas na języku były). Wcześniej nie robiłam jałowym i lekarz powiedział, że to może wydłużyć czas leczenia. Żeby lepiej jałowym to szybciej zejdzie.
Imbirku oby twojej Nince też szybko przeszło!!!
Moje badania wyszły lepiej, jeśli chodzi o krzepliwość - w normie się nieszczęście, więc bardzo się cieszę. Gorzej Morfologia no za dużo limfocytów i monocytów a za niski poziom mchc i bazofili brak. Na szczęście nie wychodzę dużo ponad normy, tylko trochę. Przeraża mnie jednak zawsze to zaznaczenie na czerwono i ten znaczek z wykrzyknikiem! Mam nadzieję że to tylko przemęczenie. W czwartek idę do ginekologa z wynikami bo ona je zleciła i zobaczymy. Kurcze, od porodu cały czas coś, jak nie tarczyca, to wątroba, potem problemy z krzepliwością, teraz ta morfologia.
Wczoraj zrobiłam ogórki małosolne:-) aż mi się ślina zbiera na samą myśl!
Miłego dnia wszystkim!
Ps. W końcu udało mi się uchwycić na zdjęciu te ząbki małego:-)

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56349.jpg

wjwtbxz.png

Pochwalilam się że mały ma jedną pobudke no i zapeszylam. Dziś obudził się na karmienie o 2 a potem o 4, brykal pół godziny aż dałam mu butlę i jakoś zasnął. Jest 8 a on jeszcxe śpi ale już się kręci a ja w łóżku jeszcxe. Teściowa pewnie swoje pomyśli że się tak wyleguje ale mam to gdzieś. No i dzisiaj już dzień rozregulowany bo inaczej będzie miał pierwszą drzemkę.
Emka nie pomogę. Mi się nie robią. Zdrówka dla Was.
Milutka Wam też zdrówka. Wróciły wspomnienia jsk się meczylas z kolkami teraz to. Trzymaj się jakoś. U mnie znów słońce a miało padać. Miłego dnia.

[url://fajnamama.pl]http://fajnamama.pl/suwaczki/0biq621.png[/url]=http

Wiem ze to pasowałoby gdzieś wyżej zgłosić ale wątpię żeby mąż chciał. On tak samo jest już tym wszystkim zmęczony. Jak oddadzą mu kasę to pewnie machnie ręka. Wiecie to już tak długo trwa ze kolejny rok czekania wydaje się być normalny. Oby się dogadał z eks żeby już nie czekać na wyrok sądu okręgowego bo na bank to się przeciągnie dalej....
Monia Maciuś śliczny :) ząbki są cudowne ! Moja Nusia tez takie ma Hihi :) słodko to wyglada. Hania obudziła mi się o 3 i nie mogła zasnąć. Walczyłam z nią do 4 bo nie chciałam jej cyca dawać. Niestety się poddałam i na tym się kończyło. Bolą ja dziąsła. Zaglądam tam co jakiś czas ale nie chce się przebić ta druga jedynka górna. Choć widać ze będzie to na czasie.
Milutka dużo dużo zdrówka dla dziewczynek :*!!
Monmonka trzymamy z Nusia kciuki za ząbka żeby szybko wyszedł i żebyście spokojne święta mieli :) !
Dziękuje Wam wszystkim za słowa otuchy i wsparcia :* jesteście niezastąpione !

Ale jestem padnieta:/ moje dziecko lepiej spało w tym pierwszym półroczu niż teraz:/ jestem nieprzyzwyczajona zupełnie i organizm mi się buntuje:( podziwiam te z Was którym dzieci budzą się od dawna! To mega męczące;( Mała 09 ja też nie mam pomysłu co zrobić żeby spał jak dawniej, u nas to ewidentnie budzi go głód bo wcina jak szalony, gdy próbowałam tylko go utulic to wpadał w ryk, a tak to na śpiocha zje i dalej idzie spać, tylko że ja podam przy tych pobudkach...
Może dziś znowu spróbuje z kaszą na noc? Może go trochę nasyci? Jaką polecacie tą kaszę żeby powoli wprowadzić gluten? Zwykłą manna czy bovovity porcja zbóż? Miłego dnia dziewczyny, zdrówka dla chorujących, u nas dziś już upał, młody śpi.

Emka, polecam wykonać morfologię. Może masz po prostu jeszcze po ciąży zaburzenia w poziomie płytek krwi. A może bierzesz jakieś leki, które mogą rozrzedzać krew? Bo tak np. jest właśnie u mnie - biorę leki z grupy kortykosteroidów i sińców mam tyle, że szkoda gadać :(
Na pewno możesz suplementować Rutinoscorbin albo Rutinaceę - to co z wit. C i rutyną, bo one uszczelniają naczynka krwionośne. Wczoraj nawet o tym pisałam ;) Witamina B12 też nie zaszkodzi. Ponoć też kwas foliowy pomaga - więc może po prostu jakiś kompleksowo działający preparat typu Mama DHA Premium+?

Milutka, cholerka, długo już się męczycie z tymi choróbskami :( Kurujcie się. Ogroooom zdrówka dla całej Waszej rodzinki :*

Monikae, u nas jedyne na razie objawy, mogące sugerować o ząbkowaniu, to fakt, że Zuzia nie dojada porcji mleka i zaczęła tak dziwnie cmokać. No i na dziąsełku widoczna biała jakby wypustka. Poza tym zero dolegliwości.
A zębole Króla Maciusia boskie. Uwielbiam ten widok dwóch kiełków :)
Monikae i Mag, Wam też życzymy, żeby kolejne zębolki wyszły w miarę szybko, a wszystkie dolegliwości z tym związane ustąpiły ;)

Calineczka, odpoczywaj jeśli masz okazję i wyleguj się w łóżku ile się da, a z opinią teściowej to wiesz co możesz zrobić... :P

Witam :).
Emka ja tez na nogach zauwazylam kilka siniakow i nie wiem skad. Tak w ogole ja od ciazy zadnych badan nie robilam a przydaloby sie.
Zycze duzo duzo zdrowia dla maluchow i starszakow kurcze taka ladna pogoda i chorowac :(.

Jesli chodzi o spacery to Zosia mi sie szybko nudzi i narzeka a jszcze tesciowa kupila mi ladna parasolke od slonca i du** bo za male zapiecie i spada ciagle :(.

Wczoraj sie rozkleilam ze mam caly dom na glowie plus Zosie a maz jak nie dlugo w pracy to uczelnia albo naprawia samochod to mi wysprzatal kuchnie jak usypialam Zosie :) tak w ogole musze sie zabrac w sobie i jak tylko M zrobi samochod to gospodaruje czas dla siebie i ide biegac :).

Iwa pieknie tam macie :)

Ps. Znalazlam fajny szampon na te wlosowe problemy , wlosy po nim sa fajnie nawilzone i jakby mniej wypadaja :).

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56357.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5srl68tmxs7z2t.png

Zuzia,Lilce też wychodzi ząbek,wiec jestescie w jednej niedoli,hihi:)

Może stąd te pleśniawki?Wczoraj jeszcze nic nie bylo widac,w nocy byly placzki wiec spala z nami w łóżku.nigdy wczesniej to sie nie zdarzylo wiec wiedzialam ze to ząb:)

Monika, dziekuje za rade:**Niestety Lilka wogole nie chce otwierac buzi do tego lekarstwa i straszny lament jest.no ale mamy dodatkowa przyczyne.
Maciuś śliczny,a z tymi ząbkami jeszcze slodszy:))

Mnie glowa pęka, fajnie spac z malutka ale 1-2h a nie calą noc:(((

Czekam na męża bo ma kupc mi plyn i jade dziś z kolejnymi oknami.Łózeczko juz obniżone, dzis jeszcze musze "odsierścic" dywan i go zwinąć bo bialej goraczki dostaje jak widze te pukle wlosow w dloniach Lilki,bleee!

Caluski dla chorowitek!

Madzik, jak Emilka?Wychodzicie na dniach?a moze juz dzis, bo mija tydzien od operacji?Sciskamy Was!!!!

Mi tez sie wydaje ze z tymi siniakami to warto zrobic badania.Ja probuje od 2 dni dodzwonic sie do dermatologa bo chce wreszcie zbadac te moje pieprzyki.

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Dzien dobry Mamusie: )

Agnees- właśnie ostatnio zastanawiałam się czy wziąć ten szampon tak myślałam, że może być dobry - w końcu wzięłam inny, ale następnym razem kupię ten - dzięki za inf : )
Monikae- Maciuś i jego dwa zębolee - cudowne zdjęcie : )) ja nie mogę się doczekać, aż mojemu Antosiowi wyjdzie jakiś ząbek. ii super, że wyniki krzepnięcia się polepszyły
alimak111- u nas też pierwsze miesiące (do 5) były super jeśli chodzi o nocne spanie, a teraz jęki, kwęki, stępki, pobudki itd. chodzę niewyspana, a najgorsze, że nie znam przyczyny tej zmiany w nocnym śnie mojego dziecka
calineczkamala- skąd ja to nam.. jak tylko powiem komuś, że Antoś nie płacze to następnego dnia cały dzień płaczki z byle jakiego powodu . co do teściowej to nie przejmuj się w końcu - to tylko teściowa ;; )
Wszystkim chorym maluszkom szybkiego powrotu do zdrowia : )
aa i zapomniałabym - zamówiłam u Eosi kocyk i podusie i jestem zachwycona wykonaniem - wszystko śliczne : ) mamy kilka rzeczy z la millou, makaszki i z czystym sumieniem stwierdzam, że rzeczy od Eosi w niczym nie odbiegają od ww. a ceną różnią się bardzo.
mój synek uwielbia bawić się metkami i poprosiłam Eosię, aby przy kocyku doszyła z 2-3 metki więcej , a ona przysłała nam oddzielny super metkowiec w gratisie : ) moje dziecko przeszczęśliwe : ) dziś domawiam wkład do wózka, na pasy i poduszkę-motylek.

miłego dnia : )

Wiedziałam, że miałam jeszcze o coś zapytać - Madzikcz, co u Was? Jak Emilka? Pewnie broi? ;-) Kiedy do domu?

Mind, w takim razie Lilce też życzymy szybkiego i bezbolesnego ząbkowania.
Ja wysłałam zdjęcie zębolka Zuzy koleżance pediatrze, to ta się spytała, czy nie mamy z Zuzą za łatwo, że bez żadnych płaczków? :-p Mówi, że już powinno być z górki, bo najbardziej boli pierwsza dziurka w dziąśle.

A dzisiaj idziemy do alergologa. Muszę przygotować listę pytań.
A no i przed chwilą był kurier z rzeczami z Reserved. Dobrze, że wzięłam jednak te mniejsze, czyli 68, bo są na prawdę duże :-)

monthly_2017_04/wrzesnioweczki-2016_56358.jpg

Hej Kobietki:)
Ja jeszcze w lozku:) Moja mama wziela Malego na spacer,a mi kazala sie zdrzemnac,ale gdzie tam:)
Maaaag,bardzo Wam wspolczuje,musicie byc juz wykonczeni tym wszystkim. Moze jednak uda sie w miare szybko zalatwic ta sprawe,szczerze Wam tego zycze. Wiem,jak to jest,miec pod gorke i to nie ze swojej winy. Czas szybko mija i mam nadzieje,ze niedlugo na tarasie swojego domku bedziecie popijac kawke,a ta sprawa pojdzie w niepamiec.
Monmonka,bombowe ciuszki. My mamy body z reserved i jakosc jest super,jestem bardzo zadowolona. Tyle,ze z rozmiarowkami mozna oszalec,to fakt:) I gratulujemy zabka,oby bezobjawowo wyszedl. Moj Igor bierze na siebie cierpienie Zuzi i nie tylko... Cierpi chyba za polowe dzieciakow na forum,a te zeby to mu chyba z szyi wychodza,bo od dwoch miesiecy ida i nic:)
Mindtricks,ile my sie nagimnastykowalismy,zeby Mlody otwieral buzie na lekarstwo... Niestety,na ogol wygladalo to tak,ze R. musial trzymac palucha w buzce Malego,a ja dzialalam i wlewalam. Ale po kilku dawkach bylo latwiej i pozniej juz sama dzialalam.
Milutka,wspolczuje chorob,oby przeszly jak najszybciej,moze z cieplejszymi dniami problemy sie skoncza. Kciuki rowniez za Alusie,oby nie chorowala.
Alimak,ja nawet nie 'zasmakowalam' przesypiania nocy,jeden lub dwa razy Igor przespal mi 4-5 godzin ciagiem,ale juz nie pamietam,kiedy to bylo. U nas pobudki godzine lub dwie. Daje mu na noc kaszke hippa na swoim mleku z owocami ze sloiczka,ale nie zauwazylam duzej zmiany. I tych przespanych nocy zazdroszcze najbardziej,bo mnie to zmeczenie naprawde dobija i odbiera radosc z macierzynstwa,mimo,iz wiem,ze inne Matki maja wieksze zmartwienia... Zeby chociaz raz w miesiacu przespac choc z piec godzin... trzeba miec marzenia:)
Jeszcze tylko o spacerach. Moj tez potrafi dac niezle popalic i wczoraj tak zasuwalam z biedronki,ze pogubilam bulki,a taka bylam glodna. Ale na pocieche powiem Wam,ze duzo maluszkow placze na spacerach,mieszkam na pierwszym pietrze,mam pod oknami droge do parku i ruch wozkow jest duzy. Wczoraj,jak otworzylam okno,to co chwile bylo slychac placz:) Wiec pewnie to norma:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Monmonka prześliczne te ciuszki! I muszę cię zasmucić... Maćka pierwszy ząb wyszedł niepostrzeżenie! Drugi to było sporo płaczków noc i dzień. Ale teraz od prawie dwóch miesięcy ma napuchnięte dziąsełka, budzi się w nocy czasem co pół godziny i też się zastanawiam jak MilaMi czemu tak długo?? Maciuś dokładnie jak Igorek! Łączę się w bólu i nieprzespanych nocach MilaMi!!!
Swoją drogą to Igorek nieźle kombinuje!!
A wczoraj byliśmy u neurologa na kontroli, zapomniałam napisać. Mówi że dużo lepiej główka wygląda. Pytał co Maciuś umie, mówił że wszystko ok. Mały jakimś szóstym zmysłem wyczuwa lekarza na odległość i oczywiście ryczy od razu. Dr stwierdził, że nie ułatwia mu to pracy ale bystrzak z niego! Powiedział też coś, co mnie zaskoczyło. Mamy ćwiczyć z małym podciąganie do siadu, tak do wysokości 40 stopni a co któreś pociągnięcie do pełnego siadu... Żeby go zachęcić do siedzenia. Serio? Wszyscy do tej pory lekarze i fizjoterapeutka mówili żeby tak nie robić. A tu neurolog dziecięcy z kilkudziestoletnim stażem pracy na akademii medycznej mi to mówi... Co myślicie?
Aaaa Mind może spróbuj trzymając palec w buzi? Też tak robiłam!! Aaa i kochana jakieś nowe wskazówki odnośnie ciasteczek amarantusowych??

wjwtbxz.png