Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

My tez mamy wozek 3w1 i za pare dni planuje schowac gondole, czekam tylko az te zimne wiatry sie skoncza. Lekkiej spacerowki nie planowalam kupowac, ale po tym co piszecie to az sie boje czy sie ten wozek sprawdzi. Diete zaczelismy rozszerzac po 6 miesiacu i na razie chetnie zajadamy warzywa i miesko, surowe jabluszko, a dzis bylo jajo przepiorki :-) kaszka dopiero przed nami. Rozszerzamy normalnie, tylko pomijamy na razie to co ma histamine czyli np. gruszki i groszek i na wszelki wypadek wstrzymujemy sie jeszcze z cielecina. 2 zabki juz sa, a kolejne w drodze. Dzieciatko mam mega pogodne, smieszek taki, ze co chwile ma glupaweczke i smieje sie ze wszystkiego :-) a do tego taki ruchliwy, ze oka na sekunde nie mozna z niego spuscic :-) zakochana jestem w nim po uszy i nic tego nie zmieni :-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, że wózków się nie wymienia co rok! Przestraszyłam się trochę. Może pisali to ludzie, którzy nie mają co robić z kasą i jak gdzieś jest jakaś ryska to do wymiany...?
Karii tak graco też oglądałam, jednak znalazłam akurat wiele negatywnych komentarzy na ich temat:-\ podchodzę do tego tak, że jak jest kilka złych opinii ok, zdarza się, ale kiedy większa część to komentarze negatywne, to coś w tym musi być. Oczywiście oglądam też używane na olx i na Allegro. Ale i tak najpierw tak jak mówiłam musimy się przymierzyć do wózka w sklepie że względu na wzrost mojego M. Tylko kurcze ten kees, co mnie tak kusi wagą i wszystkim musiałabym kupić nowy. Używek nie ma jeszcze bo to zeszłoroczny model:-\ planuję pozbierać na wózek. Zmobilizowałam się do wystawiania ciuszków małego na olx. Powiedziałam też już mojej mamie że zbieramy na wózek jak pytała o prezent na zająca dla Maćka. Ale dzięki za pomoc i zaangażowanie:-)
Mój hrabia też wstaje o 6! Trochę gada, ale przeważnie piszczy i jęczy, żeby go wziąć bo mu się nudzi!
Wczoraj był chyba najbardziej marudny dzień od dawna. Zastanawiam się czy to nie jedzenie bo wczoraj i przedwczoraj popiardywał i chyba brzuszek go bolał. A jadł przedwczoraj indyka z warzywami, gdzie chyba był groszek a potem gruszki williamsa.
Karii a lekarka serio kazała Ci Miśka odchudzić? W jaki sposób niby? Mój Maciek też coś koło tego waży...

wjwtbxz.png

Serio kazala mu ograniczyć jedzenie,do tej pory byliśmy na samym mleku z kaszą ryżowa i kazała mniej mu dawać no ale to nie byl nasz pediatra bo naszej akurat nie było na szczepieniu a poszłam już do innej bo w tył jesteśmy z szczepieniami.
Najlepiej to spacerówkę w sklepie obejrzeć ja kupiłam przez neta bo u mnie wybór żaden praktycznie a do Krakowa jednak kawałek jest:)ja jestem niska mój A.tez więc u nas ten kłopot odpadal.no i ja głębokiego nie kupowałam bo miałam po starszym synu dlatego szatpnelm się na droższa spacerówkę.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Zuzia jak zwykle piękna i modna :)
Karii ty to nieźle jesteś obcykana w temacie spacerówek, ja to nie mam głowy i pamięci, dlatego u nas była szybka piłka. Dziewczyny ja uważam, że te spacerówki od zestawów się wam świetnie sprawdzą, u nas było tak, że naprawdę okazyjnie kupiliśmy od znajomej cały zestaw 3w1, bardzo mi to wtedy odpowiadało bo jak już wspomniałam nie lubię zagłębiać się w szczegóły,ale jakoś inaczej sobie wyobrażałam oleńkę w tej spacerówce, napewno dla starszego dziecka jest idealna, a do tego mamy kombi ale ma strasznie nisko pod roletą i nie mieścił się tam ten wózek a mi zdarza się jeździć autem i chcę mieć ten komfort, że mam że sobą wózek, ten zestaw oczywiście wystawimy i miejmy nadzieję, że się ładnie sprzeda. Zresztą uważam, że potem dla starszego dziecka zawsze można kupić niedrogą parasolkę, oby tylko dzieci chciały jeździć w wózkach bo u mojej siostry córka nie chciała i szybko wózek poszedł w odstawkę ale ta moja siostrzenica to taki mały kręcony piorunek :)

Dałam wczoraj Oli jabłuszko ze słoiczka ale nadal bez szału :/ w ogóle jest taka złośnica i maruda, że czasami jest ciężko, może to te dziąsła jej dokuczają ale ja tam nic nie widzę. A dziś kończymy o 11.15 magiczne pół roczku, z góry dziękujemy za życzenia, o tej godzinie już miałam przebite wody ach kiedy to zleciało, niedawno leżał tylko ten mój szkrab a teraz...
No właśnie a propos ruchu to brawo dla Gosi :)
U nas pierwszy chrupek był z przykrztuszeniem a teraz jje już ładnie ale zawsze jestem wtedy przy niej.
Charlotte teściowa nieprzeciętna, uśmiałam się a jak przeczytałam to mojemu M. to oczywiście skwitował, że to święta prawda :)
Greenrose bardzo fajnie, że obejdzie się bez operacji, kamień z serca. No właśnie twoje dziewczynki będą się razem bawiły, wiadomo, że z bliźniakami łatwo nie jest ale one zawsze będą miały siebie a to daje same plusy :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png

Cieszę się bardzo z wszystkich dobrych wieści.
Super że już po problemie z torbielem, odejdzie sporo stresu.

Zuzia prześliczna jak zawsze.

Sto lat dla Olenki i pozostałych polroczniaczkow.

Prawda, że na spacery w plener te wózki z 3w1 najlepsze. Tylko do auta już ciężko.
Też pomykam dużym tylko do auta mam mały.
Głupota taka bo nie dało się zdjąć tapicerki że spacerówki po siostrze i musiałam porozcinac i nie wiem czy ja złoże do kupy. Ale ze stala w szopie to nie było szans na używanie bez wyprania.

Jak to jest że każdy weekend jak tatuś w domu, pogoda do bani.

Miłego dnia :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/xgfd81s.png

7al1gpm.png

Sevenka przy 3dzieci jak kupowałam spacerówki to zawsze jakiś błąd popelnialam a teraz stwierdziłam że dobrze odejdę do tematu,wiedzialam co musi mieć i nawet przy piankowych kołach można mieć dobra amortyzację:)
Dla starszego(2,5latka) mam zwykła nie rozkładana parasolkę,na olx kupiłam od kobitki za całe 50zl i czasem z niej korzystamy ale rzadko bo młody odkąd skończył 20miesiecy to do wózka niezbyt chce ale awaryjnie na zakupy zabieram pod warunkiem że z małżonkiem jade:)
Cieszę się że u niektórych z was obejdzie się bez operacji.
Madzikcz trzymam kciuki bo wy chyba już niedługo macie mieć operację jakoś końcem marca pisalas.swoja droga twoja Emilka już siedzi a mój dopiero się przekreca.

http://s8.suwaczek.com/201609051756.png

Hejka:)
Sto lat dla Oli i dla wszystkich jubilatow:)
Ciesze sie bardzo,ze unikniecie operacji,Green Rose i Madzikcz.
Moj Boberek tez ladnie je chrupki kukurydziane.
A co do jabluszka w sloiku,to powiem Wam,ze jak sprobowalam ostatnio,to dla mnie byl kwas,a co dopiero dla dziecka. Igorek bardzo sie krzywil,ale jak dodalam dyni,to zjadl ze smakiem.
Dzis bedzie u nas pierwsza zupka:)
Najbardziej cieszy mnie to,ze rozszerzamy diete bez szkody dla kp,w sumie to Malutki i tak czesto sie domaga i nadrabia sobie w nocy.
Ja nadal kaszle, Malutki tez pokasluje i mam wrazenie,ze jest cieply. Termometr nam sfiksowal,od poczatku byl do d...,ale teraz to juz w ogole wskazuje 34',porazka. Martwie sie,ale co mam zrobic,musze sie nim zajmowac,bo R tez chory. Siedze w maseczce,ale to i tak pewnie nic nie da:(
Milej soboty:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Witamy sobotnie, my Nie śpimy od 6.40 i byliśmy już u lekarza, robiłam sobie tsh bo w ciąży miałam niedoczynność tarczycy i lekarz powiedział że jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić czy tarczyca będzie pracować normalnie :-) mam nadzieję że tak bo branie tabletek przez resztę życia jakoś specjalnie mnie nie cieszy,.
Wszystkiego najlepszego dla Oli i pozostałych solenizantow :-) Green super że badania wyszły dobrze :-)
Widzę że niektóre z Was to zaprawione w boju już z jedzeniem! Nawet nie wpadłam na pomysł żeby dawać już chrupki;) chyba na siłę powstrzymuje to moje dziecko przed dorastaniem, hehehe;)
My też spacerówki nie będziemy kupować, mamy anexa więc liczę że będę zadowolona tak samo jak z gondoli.
Miłego dnia dziewczyny!

O matko w końcu Was nadrobiłam. Wczoraj nie wchodzilamnprzrz cały dzień i wieczorem jak się kładłam spać to tyle było stron ze hoho. Na wstępie wszystkiego najwspanialszego dla dzisiejszych solenizantow :* dużo zdrówka !! :)
Witam nowa mamusie :) !
Green my także się cieszymy ze operacja nie będzie konieczna !!! Wspaniała wiadomość !:)
Charlotte teksty teściowej są the best !!! :D szkoda ze moja nie jest taką smieszką.
Mind zakupy udane !:) ubranka są cuuuudowne. Już wypatrzyłam kolejne które kupię w kwietniu. Chociaż w kwietniu szczepienie i 3 stówy nie moje znowu :( No cóż zdrowie najważniejsze !
Wczoraj cały dzień spędziłam z Hanusia u mojej siostry. Robiła generalne sprzątanie, jej mąż pojechał do wawy i nie chciała sama siedzieć. Wypatrzyła dla Nusi jakieś siedzonko treningowe z mamas and papas z tacka edukacyjna. Fajne nawet ale cena jeszcze lepsza.... powiedziałam ze jak chce to może kupić :) ja i tak jej potem to oddam. Ona jeszcze nie ma dzieci Wiec kiedyś i jej się przyda na pewno :)
Hania budzi się codziennie o 6:30 albo wcześniej. Chodzę taka niewyspana :( masakra... dzisiaj to już w ogóle dramat bo jeszcze głowa mnie boli na maksa...
czekamy właśnie na moja ciocie (siostra mamy) która ma przyjechać do nas z córka zobaczyć Hanię bo jeszcze nie miały okazji jej poznać. Mąż posprzątał, ja zrobiłam zakupy, Nusia śpi, ciasto do kawy sie chłodzi. Także nic tylko czekać :)
Strasznie mi się nic nie chce...
Co do spacerówki to my mamy 2w1. Chciałabym mniejsza parasolkę ale to może za rok. Narazie pojeździ w tej co mamy. Jest super porządna ale mega ciężka i do samochodu małego się nie zmieści. Sprzedam komplet i kupię parasolkę jak Nusia będzie troszkę większa :) życzymy miłej sobotki!!

A my czekamy na lekarza:( Malutki mial 38,5. Niestety mierzylam rteciowym pod paszka,wiec pewnie tylko w przyblizeniu. Dalam paracetamol,teraz spi.Szpital w domu,R. chory juz od tygodnia,ja od wczoraj,a teraz Malutki:( Mam nadzieje,ze nie dostaniemy kolejnego antybiotyku,ze to jakies wirusisko i szybko minie.Igorus jest taki dzielny,nie placze,tylko troszke marudzi i zjadl caly sloiczek zupki:)
Tak sie martwie,ale moze obejdzie sie bez ip.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Wszystkiego najlepszego dla solenizantow.
Maag Ale C zazdroszczę. Ja też o tej porze wstałam tylkoo ze ja zasnelam o 5. Moje dziewczyny obie chore. Byłyśmy u lekarza. Oczywiście prywatnie. Obie mają gardło. Narazie bez antybiotyków. Oby przeszło. I tak wyszłam 250 zl. Na tych lekarzy i leki idzie najwięcej.

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Dziewczyny zdrowia dla maluszków no i dla Was też. Co do pogody to niby od wtorku ma być cieplej ale czy to prawda się okaże.
My też dziś w domu. Gośka na ADHD. Dziś postanowiła dostać się do wózka i polizać koła. Świruska. Do tego strasznie mało dziś spała. Jeszcze 20 min i idę ją kąpać. Właśnie złapała matę i ciumka jej róg. Matko dziś ją na zmianę z moim tylko co chwila odciągałam od mebli.
Czy Wasze dzieci też są takimi maniakami tv? Moja jak tylko usłyszy inny głos niż nas to głowa go góry i w tv.

iv098u698jhjb01j.png

A i zapomniałam opowiedzieć. Wczoraj Gosia spała ze mną. Porzygała sobie śpiworek i szalała więc w końcu zasnęła ze mną w łóżku. Tatuś i tak do 4 był w pracy. Przez tą akcję poszłam spać o 24 bo jeszcze pralkę włączyłam i musiałam rozwiesić to do oberwało mleczkiem. Budzę się o 3.40 a moje dziecko śpi z nogami na poduszce, głowę ma w moich nogach i oczywiście rozkopana. Byłam tak zmęczona że nie czułam jak się obracała. Jeszcze trochę i pozostanie zamykać ją w klatce :D ona takie cuda odstawia przez sen że i tak cud że w łóżeczku jeszcze sobie głowy nie rozwaliła. Wiem też że niekiedy przyczyną są gazy. Przez zmiany pozycji sobie zawsze purknie i jej lepiej.

iv098u698jhjb01j.png

Siemka dziewczyny!
Zdrówka dla chorowitków i wszystkiego naj dla solenizantów!!
Historie o Gosi są najlepsze!! Hahaha qarolinka powinnaś je spisywać! "Niecodzienne przypadki Małgorzaty".
U nas kolejny marudny dzień. O co chodzi?
A wcześniej zapomniałam napisać. Maciek też ciumka górną wargę akurat. Widziałam że coś pisałyście ale nie wiem o co tam chodziło?
A odnośnie alimentów, była u mnie dziś kumpela, która właśnie miała sprawę że swoim byłym. Mają dwójkę dzieci. On ma nową rodzinę. Długo by opowiadać, ale w skrócie - wisiał jej kilka tysięcy i chciał się "dogadać". Mimo że dobrze mu się wiedzie ale wszystko na czarno. Ona powiedziała, że umorzy jego dlu, jeśli on zrzecze się całkowicie praw do dzieci. Podpisali umowę notarialną, w której jest napisane, że on zrzeka się praw do dziecka na rzecz długu za alimenty w wysokości 3.500zł.... I jest jeszcze jeden zapisek. Że on nie będzie nic rościł sobie od dzieci na starość, że nie może wymagać ich opieki w razie czego. I wiecie co to znaczy... przez ten zapisek dzieci kiedy dorosną dostaną ten akt notarialny i przeczytają ile były dla niego warte... Jakim rodzicem trzeba być?

wjwtbxz.png