Skocz do zawartości
Forum

Wrześnióweczki 2016

olinek93

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepsze życzenia dla jubilatów :*
Witaj Magi :)
Sevenka cieszę się że na strachu się skończyło.
Chartotte mega Ci współczuję.
Ja właśnie uśpiłam dziecko. 2,5 godziny jedynie mi to zajęło. Masakra już dawno nie trwało to tyle. Już mi się wszystkiego odechciało. Już tydzień walczymy z katarem. Uczepił się i nie chce odpuścić!
Spokojnej nocki dziewczyny.

iv098u698jhjb01j.png

Dziękuję za miłe przyjęcie. Mam dwie córcie, starszą Lilianę, ma już 8lat i Kaję - obie wrześniowe dziewczynki. Śmieje się zawsze, że dostałam je pod choinkę od Mikołaja :) Kaja urodziła się sn, z wagą 3820 g i 58 cm, poród w porównaniu do pierwszego o niebo lżejszy. O i właśnie pierwsza pobudka "nocna". Żegnam się więc, postaram się jeszcze coś dopisać ale pewnie już jutro.

Witaj Magi :) dziękuję za Twoj wpis, będę śledzić co piszesz o waszych wizytach u lekarzy.. mi juz ręce opadają. Nie wiem co mam robic. Czuję, że błądzę w ciemności.. we czwartek w przyszłym tygodniu mamy wizytę u dermatologa. Zobaczę co powie, zapytam o te testy. Znalazłam we Wrocławiu przychodnię, taki panel ktory by mnie interesował kosztuje 220zl. Tragedii nie ma.. tylko.. miałam odkładać na komunię Tosi..
Dziewczyny cieszcie się naprawdę, ze Wasze maluszki są zdrowe. Pal licho wstawanie nocne i marudzenia. Nie ma chyba nic gorszego jak nie móc pomóc swojemu dziecku :(

Gość Szczęściaraaaa

Charlotte mam nadzieję, że szybko znajdziesz rozwiązanie. Może być alergia od skrzyżowania pokarmów. Siostra np nie może jeść jabłek bo w połączeniu z pylaca brzoza to mieszanka wybuchowa. Rodzice jej zrobili testy i wyszła bardzo duża alergia na sezam i soje których śladowe ilości są prawie we wszystkim.

Monika u nas nocne wiercenie wynikało ze swedzacej skóry.

Sto lat dla solenizantow.

Sevenka dzielna Ola, mam nadzieję że wszystko dobrze.

Kaśka Trzymaj się dzielnie. Milenka to silna dziewczyna, dacie radę.

Zdecydowanie smak słoiczków się różni.

My dziś po pierwszej kaszce. Kurczaczek śpi 2,5h :)))))) idziemy na rekord.
Maciek pokochał warzywa chociaż nie byl początkowo zachwycony. Je aż się trzęsie. Dziś pierwszy raz w krzesełku.

Mindtricks właśnie nie podajam. Muszę zacząć. Ale z butelki nie chce, z kubka nie umie.

Maag mam nadzieję, że wyrok będzie na waszą korzyść. Smutne te sądowe batalie.

Gość Szczęściaraaaa

Co do wyników to Maciek ma za dużo leukocytow a za mało granulocytow. Lekarka twierdzi że może tak być. Pierwsze badanie połowa byla poza norma, teraz te 2.

Powiem Wam w tajemnicy że się zastanawiam czy nie jestem w ciąży. A Mąż tylko chodzi za mną i gada jakby to było super i jakby chciał mieć drugiego Maluszka...

Magi,moja tez,tylko ta mlodsza,Lilka.A Kaja zaczelo mi sie ostatnio podobac bo poznalam dwie takie fajne dzuewczynki o takim imieniu:)
Charlotte,bardzo ci wspolczuje tych klopotow ze Stasiowa skora:(Kurcze,te alergie to jakis kosmos.moj kuzyn np ma na czarny barwnik wiec zero ubran w tym kolorze,ale w zyciu by sami do tego nie doszli.Mega trudna jest alergia o ktorej pisze Szczesciara,czyli na te skladniki ktore w sladowych ilosciach sa prawie we wszystkim:(I wez tu samemu dojdz droga eliminacyjna...
Mocno trzymam kciuki za was,aby szybko znalazlo sie rozwiazanie,zebys trafila na "tego" lekarza,ktory wreszcie wam pomoze i zeby uczucie bezsilnosci wobec zdrowia twojego dziecka bylo ci zupelnie obce:*
Ja mam luksusy w tym tyg bo maz na urlopie wiec on usypia Lile.A jak ja ja usypialam ostatnio w niedziele,wyjatkowo dlugo jak na nia bo 1,5h,to juz bylam zla i zmeczona a ona:"mama mama mama"....i wez tu sie matki denerwuj jak ci miod na uszy leja;))
Dobranoc Kochane,spijcie dobrze:*

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Witajcie! Noszę się z zamiarem napisania do Was już od dwóch tygodni, ale nie pozwalacie mi na to. Za dużo piszecie i nie mogę podołać z czytaniem.
Na fb pisałam że od piątku wieczora mamy ząbek: ) krzesełko też kupione.)
Pierwszy ziemniak został zwymiotowany. Teraz je ale jeszcze ma takie odruchy wymiotne. Więc nie przypuszczam do jedzenia. Czy u Was też tak bylo?
No i drugie moje zmartwienie to że Elizka długo nie jest w stanie pospac w swoim łóżeczku. Musi być przy mnie a najlepiej to przy piersi. Nie wiem czy to przez to że jest bezsmoczkowa. .. zła jestem na siebie bo jak ja w nocy karmię to zawsze planuje ją odłożyć do łóżeczka ale sama zasypiam i budzę się do następnego karmienia, a raczej Elizka to robi.
Spróbuję Was jeszcze nadrobić.

http://fajnamama.pl/suwaczki/193s6pj.png

Dziewczyny rozkminialyscie juz te foteliki następne? Ja zaczęłam czytać i zglupialam. Niby najbezpieczniejsze te tyłem montowane ale masakrycznie drogie są. .. zastanawiam się nad takim z osłona tlowia cybex pallas np ale boję się że małej będzie niewygodnie przez ta poduszkę. Może któraś juz coś wybrała? Bo to jeść ze że 3 miesiace i trzeba zmieniać.

Witam się z rana, Charlotte chciałam jeszcze dodać, że zauważyłam związek pomiędzy AZS a gorszym spaniem w nocy. U mnie jest podobnie. Od kiedy pojawiły się plamy na twarzy skończyło się spanie w nocy. Od 4 miesięcy pobudki co 1,5 max 2 godz. I tylko cycek ją uśpi. Jedyna poprawa odkąd trzymam dietę jest taka że Kaja nie drapie się przez sen i nie wybudza się częściej. Sen ma spokojniejszy i ja też

Moja Lilka też idzie w tym roku do komunii i z tym odkładaniem jest podobnie, za wszystkie wizyty i badania płacimy dodatkowo. Na NFZ tylko kontrola bioderek się udała.Szczepiliśmy 6w1 więc też trochę kosztowało, nie wspominając o różnych kremach i maściach na AZS. Mam chyba z 10 różnych. Jak tylko ktoś powiedział że jemu dziecku pomogło to też chciałam wypróbować. U nas fajnie sprawdził się latopic kosztuje ok. 13 zl.

Dzień dobry Mamunie!
U nas nocka jak zwykle... Kurcze, mały się tak kręci i wierci, ale raczej na 100% nic go nie swędzi. W dzień się nie drapie ani tak nie robi... Chyba zbadam mocz ogólnie żeby sprawdzić najpierw ten czy ok.
Majeczko, my z mężem już szukamy fotelika, bo pewnie za jakieś miesiąc, dwa będziemy musieli zmienić. No chyba że mały przystępuje z rośnięciem... I powiem ci, że tak, im więcej funkcji ma mieć fotelik, tym droższy. Np. Cybex to jeden z najlepszych. Taka limuzyna wśród fotelików. Ale! Kosztuje koło 1300zł (choć używane można dostać za 700-900). I nie wiem, czy widziałaś go na żywo. Ja jak go zobaczyłam, to powiedziałam, że zdecydowanie odpada. To zabezpieczenie/poduszka jest ogromne! Wydaje mi się że szanse pół na pół czy Twoje dziecko je zaakceptuje. Ja jak tylko na to spojrzałam poczułam się klaustrofobicznie. Narazie jesteśmy na etapie nowych poszukiwań. Bo mimo mozolnego szukania fotelika obrotowego doszliśmy do wniosku, że nas nie stać na taki i musimy skupić się na takim przekładanym tył/przód. To już cena około 700zł... Niestety, ale bezpieczeństwo ważne. Dużo wydatków, bo jeszcze spacerówka, ale cóż, zbieramy:-) aaa i jeszcze gdzieś mąż wyczytał, że nie powinno się kupować używanego fotelika, bo nie wiadomo, czy nie jest powypadkowy, i czy żaden wewnątrz system nie jest przez to naruszony... Nie wiem...
Bordo słodka księżniczka!!:-) a co do jedzenia to jak Maciuś zwymiotował lub miał odruch wymiotny to nie dawałam już tego, tylko próbowałam słoiczek z innej firmy lub mieszałam z innymi warzywami.
Szczęściara to dawaj, rób test!! Ależ jestem ciekawa! I życzę, żeby było tak, jakbyś ty chciała!!!!!
Charlotte powodzenia bidulka! Oby się szybko wyjaśniło!!
Magi witaj! Kaja to śliczne imię, było jednym z moich faworytów dla dziewczynki:-)
Emka dzięki za zdjęcie! Ale kurcze, wydaje mi się że wygląda to tak samo jak u mnie... Hmm... A Amelce nie przeszkadza, że ta jej lewą nóżka jest tak trochę wyprostowana?
Qarolina zdrówka dla Gosi!!

wjwtbxz.png

Czesc dziewczyny:)
Bordo,sliczna Elizka!a jakie sexi turkusowe rurki,ho ho;)Ja tez sie zastanawiam nad przejsciej do duzej wanny bo Lila robi potop w pokoju ale przeraza mnie to schylanie:(
U nas 3 dniowa przygoda z marchewka zakonczona i dzis nowosc.doradzacie jako drugie dynie czy brokula?ziemniaka nigdzie nie dostalam.po marchwi 3 kupy byly ok,a wczoraj wieczorem zrobila takiego malego kleksa ale byl zielony,hmmmm...
Maja,ja sie jeszcze przez temat fotelikow nie przegryzlam.troche mi sie nie chce,moze maz sie w to wkrecu.ciekawe jak jest z tymi uzywanymi.czy tam sa az tak skomplikowane systemy ktore sie psuja podczas wypadku?jaki faktycznie odsetek tych powypadkowych jest sprzedawana?koszt nowego ogromny,czy to napedzanie sprzedazy czy faktycxnie troska o bezpieczenstwo....

http://fajnamama.pl/suwaczki/9vxecmt.png

Mind ja po marchewce dałam dynię bo bałam się że brokuł może nie smakować. Ziemniaka kupiłam bio w Lidlu, uparowałam, zblendowałam i Gośka jadła z taką chęcią że aż ze śliniaka zlizywała :D
U nas od rana pakowanie bo jedziemy na weekend na Kujawy do Włocławka do moich rodziców. Nie widzieli Gosi dwa miesiące.
Dzięki Monia za życzenia zdrowia już się nawet zastanawiałam czy nie iść z małą do lekarza. Ale gluty białe i przezroczyste, temp brak, kaszlu brak. Jak myślicie? Teraz psikam wodą morską i oczyszczanie nosek.

iv098u698jhjb01j.png

Hej:)
U nas dzien juz w pelni,wlasnie Mlodziutki ucina pierwsza drzemke:) Tatus dzis wyjezdzal,wiec byla przymusowa wczesniejsza pobudka na antybiotyk. Nocnych pobudek nie licze,cyc non stop,juz chyba stracilam czucie:) Przerzucam Malego z boku na bok i tak to,oby tylko pospac cokolwiek:) Ale i tak nieprzytomnosc ze mnie:)
A wlasnie ogladam doradce smaku i ciasto serowe z bananami,chyba zrobie:) Ciasteczka z amarantusem zaliczone,pycha:))) Robilam je wczoraj o 22-giej:) Dziekujemy za przepis:)
U nas zdecydowanie tatus rozglada sie za fotelikiem i ma dylemat,jesli chodzi o ten isofix,nasze auto nie ma,a to podobno najbezpieczniejsze. I teraz postanowil sprzedac auto i kupic z isofixem:) Wzial sie w ogole za kupowanie ciuchow Malemu:) Wczoraj przyniosl paczuszke,letnie spodenki,bluzeczki,no i buciki,dla ktorych kupil cala ta reszte:) Miłą niespodzianke zrobil,musze przyznac:)
Szczesciara,daj znac,jak bedziesz co wiedziala:)
Elizka sliczna:)
Milego dnia:))

http://fajnamama.pl/suwaczki/4iorh3a.png

Witamy się i my. Bordo śliczna niunka. U nas pobudek 6 od 23. Całkiem pobudka O 6. Właśnie już zasypia. Dzień zapowiada się straszny. Pada brzydko szaro.
Qarolina udanego wyjazdu do rodziców.
Co do fotelika mam 2. Jeden britax to z droższych i już nawet można wozić w nim maluszka. Bo ma wkładkę. A z Amelki mam 4baby i jestem z niego mega zadowolona rozkłada się na 3 pozycje. Amelka w nim spala i praktycznie miała do 6 lat. Kilowo do 25. Koszt ok 400 zl

[/url]]Tekst linka[/url]
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72743.png

Dzień doberek!

Szczęściara, niech będzie tak jak sobie życzycie! :-)

Qarolina, my na weekend też do Włocławka się wybieramy do rodziny męża :-)

Dziewczynki, wczoraj byliśmy u mojej kuzynki, która jest neurologopedą, no i dowiedziałam się, że najlepszym kubeczkiem do nauki picia po 9 miesiącu jest Kubek Lovi 360 st. Wiem, że do tego etapu jeszcze troszkę czasu, ale pewnie niejednej się przyda ta informacja:
http://lovi.pl/pl/produkty/12/Kubek+360°+
Z kubeczka pije się jak ze zwykłego kubka, a górny dekielek z uszczelką powoduje, że nic się nie powinno rozlewać, w przeciwieństwie do Doidy Cup.

A ja nie nadążam za wami, chciałabym każdej coś odpisać ale potem zapominam :/
Szczesciara trzymam kciuki za dwie kreseczki bo chyba chcecie :)
Ja wczoraj byłam u gina bo od dwóch tygodni czuję się fatalnie, ból głowy, brzucha, mdłości czasem zawroty głowy, już mało brakowało do wmówienia sobie ciąży, której już nie planuje, więc byłaby raczej załamka a biorę tabsy, ale uffff, ciąży brak, z drogami rodnymi wszystko ok :) no ale chyba muszę porobić sobie jakieś wyniki.
Co to ja chciałam... Bordo śliczna Elizka, my też już kąpiemy w dużej wannie i Ola jest szczęśliwa, tylko nie lubi jak na suszarce nad wanną wiszą czarne ubrania :) no i małą łazienkę łatwiej jest dogrzać.
Życzę udanych wyjazdów oby dziewczynki były grzeczne :)
Ja fotelikami się nie interesowałam, to zrobił M. najarał się na jakiś tyłem wożony, ponoć drogi ale po to odłożyliśmy pieniążki z chrzcin.
Mila mi świetnie, że twój R.tak się angażuje :)
Qarolina na też bym się wstrzymała z tym lekarzem.
Magi witaj wśród nas :)
A mi Ola zrobiła niespodziankę i wstała dopiero o 4.20 nie pamiętam kiedy tak było ostatnio, żeby tak już zostało plissss No i biegunki napewno nie ma, zatwardzenia też nie, dziś była ładna kupa i chyba na weekendzie skuszę się na podanie marchewki. I tu proszę was o pomoc. Ile mam jej podać na początek dwie łyżeczki? Przez dwa dni?
Dziewczyny współczuję wam przepraw z alergiami, azsami itp. U nas nie ma takich ale wyobrażam sobie co czujecie, jaki to kłopot, człowiek chce pomóc dziecku a nie zawsze się jak, i gubi się w gąszczu informacji, maści i innych specyfików, oby szybko znalazło się co szkodzi, co uczula a najlepiej jakby przeszło.

http://fajnamama.pl/suwaczki/t7uie9v.png